Promocija sončnega zahoda d.o.o.
dragi moji dva tedna nazaj sem se vrnila z tenerifov..moje starse so tut nategnil kokr vi pravit ampak vm povem ..to so ble moje najboljse pocitnice do sedaj..tako da..ce rabite kaj vec informacij mate tuki mail..slikce pa tut lahko dobite..dejanatasic@gmail.com
No, mi smo bili na Tenerifih in je bilo čudovito. Šli smo štirje in plačali za apartma 550 €. Apartma je bil v redu, čeprav nas je jezilo ker smo bili sredi dopusta premeščeni na drugo lokacijo. Najeli smo avto in prevozili cel otok. Obiskali smo Siam park in Loro park. Bili smo pod vrhom Teide, preizkusili smo črne plaže in rumeno plažo, občudovali deskarje, ki se na valovih pripeljejo čisto do plaže. Sprehajali smo se po ulicah, kjer je veliko luči, vodometov, glasbe… Otok je lep, čeprav je Slovenija še lepša.
Skratka apartma je bil v redu, pričakali so nas na letališču, tudi naš predstavnik je bil v redu, čeprav smo tudi mi bili na predstavitvi 3 do 4 ure. Ampak to smo vedeli da nas čaka in se nismo jezili.
Tam smo spoznali še štiri družine, ki so ravno tako kot mi bili tam prek PSZ.
Vem pa, da bomo še šli tja in sedaj ko vemo kako to izgleda si bomo sami organizirali
potovanje, apartma, rent-a car…
Pred potovanjem pa nas je zelo skrbelo, ker smo prebirali tale forum in smo se bali, da sploh ne bomo dobili apartmaja. Pa še to nas je jezilo, ker se na PSZ niso oglašali na telefon, ampak na vsak mail so pa odgovorili, tako da smo se potem posluževali tega.
Skratka imaš se tako kot sam hočeš, nudijo ti stanovanje, vse ostalo si organiziraš sam. In mi smo si zorganizirali tako, da smo se imeli lepo.
Se delno strinjam s tistimi, ki pravite, da na promociji v Lj. vsega glih niso povedali. Smo pa s familijo bli dol dva tedna nazaj in sicer v Regency Clubu. Res ne vem, zakaj tako kozlanje po agenciji, če imate vsi polno boljših rešitev – jih pač sprobajte, pol pa kritizirajte ali pa hvalite. Nas je na recepciji pričakal slo. predstavnik, prijazen in nevsiljiv možak, ki sliši na ome Leon. Predstavil nam je osnovne zadeve (izlet, trgovine, tržnica, prehrana, restavracije in na kratko tudi klubski “hišni red”. Sam Regency Club (recepcija, restavracija, strežba, sobarice), prijazne, oprema čista in lepo ohranjen (tudi v apartmaju), cene pa ugodnejše kot doma ( če ocenim na palec nižje za cca 20 %), tako v trgovinah, kot restavracijah, da o tržnici ne zgubljam besed.So pa relativnovisoke cena vstopnic za parke (loro park, jungle park, siam park,….) pa jih prosim primerjajmo z vstopnino v “našo” Postojnsko jamo, ali parkirninami denimo na Bledu – pa so “dol” spet nižje. Cena taksija tudi zelo ugodne, folk na splošno prijazen, ustrežljiv, nobenih težav s krajami, ……… Predstavitev zakupa apartmaja korektna, cca 2 uri (lahko tudi manj ali tudi več – zelo odvisno od posameznika).
Zakupili apartma v tem istem (Regency Clubu), je lastniški, se deduje ali proda (se zavedam, da lahko tudi za nižjo ceno – kot vse v življenju). Pri nas je prevladala res brezmenja ponudba zmogljivosti po praktično vsem svetu in res ne vem, kdo mi lahko ponudi apartma (recimo na kookovih otokih) za 170 eur za teden dni, kolikor bom odštel za menjavo lokacije in 200 eur za vzdrževanje.Nismo ravno neki super popotniki bi pa radi (in tudi bomo) recimo še 5 x v naslednjih 15 – 20 letih videli in sprobali kaj, kar drugače nikoli ne bi. Aja, cena zakupa apartmaja za vsako drugo leto je cca 10.000 eur.
Zato bi prosil, da komentirajo in pljuvajo vsaj tisti, ki so tudi kaj probali ( inf. iz lastnih izkušenj) , ne pa po principu masovnega linča – pa se delno, kot sem že omenil z nekaterimi tudi strinjam, da PSZ tudi kaj po svoje predstavi, kaj zamolči in predstavi tako, da se lepše sliši. Imamo pa ja vsi možnost, da jih “odpikamo” in si organiziramo svoj dopust po svoje – če s(m)te že tako organizacijsko in potovalno ozaveščeni!
Aja, še nekaj – klubi “dol” imajo pač s PSZ pogodbo, da za določeno ceno “novačijo” potencialne kandidate za promocijske počitnice in poznejše potencialne kupce apartmajev. Sam se z nikomer od PSZ po srečanju na Viču nisem niti videl niti slišal več – vso “potem” se dogaja na mestu samem in z njimi (predstavniki resortov) – dogovori, predstavitve, promocije, prodaje in še enkrat lahko zatrdim, da so prijazni in profesionalni – opravljajo pa delo, ki je enim lahko “všeč” enim pa pač ne, a resnica je, kakršna pač je.
ne kapiram – se opravičujem, en komentar mi je nekam odfrčal – kupnino plačaš seveda enkrat (keš ali na obroke do 2 leti), potem na Tenerifih vsako drugo leto letujem brezplačno ( vzdrževanje 200 eur/leto), zamenjava lokacije pa stane 170 eur in lahko letuješ kjerkoli v njihovih kapacitetah (zadeva laufa, ker sem govoril z veliko uporabniki, ki že daljši čas koristiji kapacitete) in za vse želje se dogovoriš v matičnem resortu (mi na Regency Clubu). Lastnik apartmaja si za vedno ( se deduje, prodaja, …), lahko pa v njem letujejo po moji želji moji prijatelji, morda celo ljubice v moji prisotnosti….Kar se tiče pa računice – mi za 10 dni v hr porabimo cca 1500 eur (pa ne hotel), pa se glih ne preseravamo – v tem primeru stane res nekaj več, je pa tudi drugače, nekaj več za videt, probat in izkusit.
DIDO… še en tistih, ki v cro izglede dopustujejo preko agencije (app) !!!?…
…plačal si 10 jurjev, če vzamem ceno normalnega, povprečnega dnevnega najema apartmaja (60€) bi v cro lahko letoval 23 let, in če v teh letih upoštevamo še 370€ stroškov na leto je to v cro še dodatnih 20 let, torej skupaj 43 tedenskih dopustov…. toda kje so še letalske vozovnice !!!!!!!!!!!!!!!!!!????
Neverjetno ste naivni, da nasedate takšnim opcijam. Očitno slovencem še zmeraj ne gre tako slabo, no sicer ne dvomim, da v svoji naivnosti kdo še kredit vzame za takšno nategancijo. Samo za primer! Jaz sem popotnik in si ne trgam od ust pa me pride vsako potovanje ne glede na destinacijo po svetu v razponu od 900 eur do 1.500 eur (Evropa se tukaj izključuje, prav tako razni tenerifiči:)) za minimalno tri tedne. V to ceno je vključeno vse! Ne vem v katerem svetu vi živite???!!
nemebasat;
DIDO… še en tistih, ki v cro izglede dopustujejo preko agencije (app) !!!?…
… verjetno si hotel reči še kaj gršega – komot lahko naravnost poveš (recimo butastih) – nikoli nisem trdil, da sem najpametnejši.
Kar se pa tebe tiče, če odgovorim podobno kot ti, še eden tistih, ki trdi: pes in avto morata bit nemška, pa teden dni dopusta v cro (po možnosti kar pri istem “gazdi” – pa ipak smo svi mi, mi). Lej, če ti ustreza o.k., nam pač očitno malo manj.
Kar se pa tiče stroškov – računaj kolikor hočeš – a ti res verjameš, da mi ne znamo delit, seštevat, množit, predvsem pa odštevat? Se pač motiš – nam so sistem, način in možnosti (tudi finančno) sprejemljive, če pa imaš željo hodit na dopust šparat dnar, izvoli, prosim te pa le to, ne imej vse ostale za ” še eni od tistih” – se bova že strinjala, da ni glih kulturno – ja katerih hudiča pa?
Bil sem z družino (štirje odrasli)1.-7.10.2011.Dopust je bil fantastičen.Stroški izleta za vse(hrana,
prevoz Slo-Pisa-let Tenerife in nazaj,vstopnine,rentacar 5dni,prevoženo 990km,ogled znamenitih krajev)so bili 2500 eurov.Res smo bili 5km od morja, pa saj če se hočeš kopat in ležat greš na Hrvaško ali Turčijo.Dopust si vsak po svoje uredi je pa resnično škoda potovati tako daleč in tam jamrat ter tega enkratnega doživetja ne izkoristiti.Imeli smo se super in šel bi še večkrat.
ZlatkoM
Naivnost nima meja….ker sem pred 15 leti!!! delala kot studentka na Gran Canariji, sem nekaj casa prodaja tudi tako imenovan time-share. Takrat niso bili tarce slovenci, temvec nemci, anglezi in italijani.Prodajali smo kar na cesti (smo imeli stojnice), no zdaj zgleda da se je zadeva nekoliko skrila.
Sicer moja delovna izkusnja ni trajaja dolgo, vendar vam lahko zagarantiram da gospodje, ki stojijo za tem znajo zelo lepo prepricat ljudi, in potem tudi zelo lepo izginit.
Mogoce se racunica res izplaca, ce res dobis tisto kar si placal, v 90% pa ne dobis niti priblizno to kar obljubljajo in te dajo v apartma za 50€ a dan. Ze to je uspeh, ce pomislis da te firme zamenjajo ime, racun vsako leto (najmanj). Mogoce bos 3 leta res sel na pocitnice, potem pa kar naenkrat ne bo nikor vec oz. vam bodo lepo povedali da se je lastnistvo zamenjalo, in da je vasa pogodba nicna. Osebno sem ostala v kontaktu z nekaterimi strankami ki so takrat podpisale to pogodbo in nobeden ni izkoristil 10 let kakor po pogodbi oz. nekateri so po par letih imeli vsega dovolj, ker itak na destinacijah ki ti jih obljubljajo nimajo nikoli prostega termina in se lahko samo vracas na Kanarce.Nekateri so sli tudi v tozbo, na koncu ni bilo nic iz tega…za temi firmami je itak vse off-shore in nikoli ne prides do velike ribe!
Seveda, ce gres enkrat in ne podpises pogodbe in placas zakup za 10 let, vzames to kot pocitnice, seveda so vas tudi tu nategnili, ker apartmaje na istem nivoju lahko danse rezerviras preko neto (ce niste sposobni tudi preko turisticne agencije!!) veliko ceneje, in v terminu ki ti odgovarja.
No, zdaj kapiram še manj.
Namreč, na Tenerifih lahko sam, brez kakršnihkoli posrednikov, najdeš apartma za nekaj 100 evrov. Kar je (vsaj zame) še boljše, vsako leto greš lahko drugam, ne rabiš plačat “lastništva” za apartma, ne letnih stroškov vzdrževanja … Pa še potomcev ne kaznuješ s tem, da morajo pol še onii naprej hodit v isti apartma. V primeru, če bi pogodba res “vzdržala” tako dolgo. Kar pa, glede na napisano zgoraj očitno ni najbolj verjetno.
Vsekakor slaba računica in en kup stran vrženega denarja, kar se mene tiče.
Ampak če je komu všeč, kar …
Pozdravljeni,
mi2 sva se ravnokar vrnila iz Tenerifov. Počitnice kot take niso bile slabe, vendar spoznanje, da za ta denar,ki smo ga plačali, da smo preplačali vse skupaj, je bilo razočaranje veliko.
Torej, mi smo na začetku avgusta oddali vlogo za rezervacijo. navedli smo 2 različna datuma, v novembru. navedli smo regency beach club. potrjen odgovor sva prejela šele na začetku septembra (v pogodbi piše v 7 delovnih dneh!!). septembra smo morali hlastati za poceni karte in najceneje kar sva lahko iztržila je bilo za 600€, vendar pot je trajala cel dan: trst-milano-madrid-tenerife jug. Odšli smo zgodaj zjutraj ob 6.50, prihod na otok ob 1h zjutraj. s tem sva se sprijaznila, drugače in bolj poceni žal ni šlo v tistem trenutku in sva pogledala vse možne varijante.
vplačala sva “kao za 4 osebe”, to je 730€. prva napaka se je pojavila že takoj pri branju naše rezervacije. na prvo stran sva vpisala le 2 osebe, ker sva razumela kot nosilca, da moraš le naju dva vpisati. na drugi strani pa smo vpisali da smo 3 in tudi dala podatke za 3 osebo (4 osebe žal nismo uspeli najti). ugotovili smo, da sploh niso obrnili lista in pogledali kaj smo mi vse napisali. dobila sva vaucher za 2 osebe. naknadno smo se morali dogovoriti za tretjo osebo. dali so nas v njihov novi resort: Flamingo Club, kar sploh ni bilo omenjeno v pogodbi oz ni bila opcija, ampak to naju niti ni tako motilo. na internetu sva preverila njihovo stran in je zgledalo, kot da naj bi bilo ok (ne glede na luksuz ki ga prikazujejo in ga potem niti ne povohaš).vprašala sem jih, kakšne so možnosti za dvopsoteljni apartma, oni odgovorijo, da morajo z njimi preveriti (to smo želeli zato, ker imamo slabe izkušnje s kavčem). torej ugotovili smo, da to ne gre in da ta oseba spi na kavču, ki naj bi bil soliden. glede kavča sem se morala pogajati vsak teden na novo, vedno so dajali prazne obljube, vas bomo poklicali, takoj ko dobimo odgovor. minilo je 3 tedne, pa nismo dobili ne klica ne odgovora. kako prijazno. sem se že sprijaznila, da s tem ne bo nič in da ne mislim več forsirati, ker nima smisla. naj omenim, da sem morala vedno jaz klicati, če sem hotela karkoli vedeti. verjetno so me imeli že poln kufer, jaz pa tudi. sicer so bili ves čas zelo priajzni in so se tudi opravičili, ker se niso oglasili, vendar je ostalo le pri tem.izboljšali se ne bojo. tako delajo in konec.
pa smo odšli na dopust. najino letalo naj bi prvotno prišlo ob polnoči, na žalost je imelo 1h zamude. taxi, ki naju bi moral pobrati, je odšel stran, naju sploh ni počakal. to sem razbrala iz njihove španščine, ki mislijo, da ne razumemo nič. nisem rekla nič. je bilo tam miljon drugih taxijev in nas je eden od njih peljal. taxi služba je poskrbela za to. še dobro. nekaj čez 1 sva prispela v sobo. hotel je bil na prvi vtis ok. ampak mi2 sva bla tako utrujena in naju kaj drugega kot postelja ni zanimala. prideva v spalnico, se vržemo na posteljo in ugotovimo, da so ločene postelje. na zidu je nek “fejk” naslonjalo, ki misliš da pripada postelji, vendar je tisto le za okras. razočaranje 2. torej sva z možem spala v ločenih posteljih, če se mi je mož približal, se je postelja kar premaknila in nastal je prepad. dobro. soba je bila drugače okej. naj bi bila prenovljena (zelo na hitro), posode je bilo za 4 osebe, mikrovalovka, kad, velik balkon, stojalo za perilo, sef, TV, telefon, soba je bila prebarvana v belo rdeči kombinaciji, sploh ni bilo tako slabo.
ko smo se zjutraj zbudili, kolega ki je spal na kavču, se je komaj vstal. dobesedno iz kavča so gledale žice ali karkoli je tisto, kar je pod kavčem, torej naša izkušnja s kavči se nadaljuje.
ob 10h smo se dobili z našim predstavnikom: Srečko (tom). predstavil nam je otok, kdaj moramo priti na predstavitev (ki je le ob delavnikih od ponedeljka do petka, od 10h – 16h). on je opravil svoje delo pohvalno in super. nimam kaj rečt. mladi dečko, ki je komaj prišel v ta biznis, je čisto nov na tem področju. vprašali smo ga, koliko časa naj bi trajala predstavitev, odgovori 2-3h. okej. super! zvečer nas povabi na piknik na terasi, ki se ga moraš kar obvezno udeležiti, brez dileme. vse kul. pride dan predstavitve. ob 10h smo se dobili. šefica njegova je prišla ob 10.30. okej. ponovno nam Srečko zagotovi, da več kot 2-3 to ne bi smelo trajati. dejansko nam je on v 2h povedal vse tisto, kar sva mi2 že slišala na promociji sami, tako da je bilo le malo bolj v detajle. omenli smo, da imamo mi potem plane za naprej, tako da se je res potrudil in na hitro vse povedal. imeli smo kar nekaj vprašanj in smo bili res čisto v biznisu. po zaključku nam je pokazal sobe, ki naj bi jih lahko tudi izbrali. sobe niso nič kaj dosti drugačne. razlikujejo se v velikosti in luksuza, ki ga vzameš kot TIME SHARING. potem je šel iskati šefico in ji povedal, da smo pripravljeni, da pride in zaključi. po njegovih besedah ga je prvo nadrla, kaj je tako hitro fertik. potem smo morali kao improvizirati še nadaljnih pol ure. malo me je potrpljenje minevalo. čakamo, čakamo, nje ni. on se ni upal it še enkrat po njo. OK. grem na WC, glej glej, naletim na njo in kar izkoristim gužvo (čeprav vem,d a ni lepo na WC-ju težit ljudem). samo sem ji omenila,d a smo pripravljeni na njo in da jo čakamo. je začela o tem, da Srečko ni zahteval cene, pa bla bla…u glavnem mi potem reče, da gre k nekim drugim strankam. Pa pejt sem si mislila, ampak jst te čakala več ne bom. sem šla tja, dvignila glas in šla v sobo kuhat kosilo, smo pojedli in ob 14.15 bi se morali ponovno dobiti. ok rečemo, gremo,da poslušamo. pridemo točno tja, čakamo 10 min, ona spet z drugimi strankami. kolega se je vstal, šel do nje, ji povedal svoje, smo se vstali in šli. seveda so vsi ostali šokirani. povedali smo, da se z nami ne morejo hecati. če se reče 2-3h, to max 3h, in ne potem 6h. smo šli na lepše. mine en dan, pridemo naslednji dan zvečer v hotel. nas pričaka naš Srečko. prvo nam je vsem povedal, kaj si on misli glede tega, kar smo naredili, da smo kar šli, da se to ne dela, da po pogodbi moramo biti tam, bla bla. gospodič je dvignil glas nad nami. v tistem trenutku ko je spremenil ton, mi je dvignil pritisk na 200.sem ga nadrla, kako si upa z mano tako govoriti, kot s stranko. so se strasti umirile, smo rekli, da pridemo na zaključne misli naslednji dan. spet ni šlo pred 10 uro, ker gospa ne pride v službo pred 10h. okej. tokrat je bila točna in smo se lepo pomenili in pvoedali kaj in kako. nato nam je gospa Petra vse razložila, da se ve da so te promocije najmanj 4h (res???? prvič slišim, v pogodbi piše KRATKA predstavitev). ravno tako smo ugotovili, da oni več kot ENOPOSTELJNE APARTMAJE za to vrsto promocije ne nudijo. med drugim smo uspeli ugotoviti, da bi morale tovrstne promocije biti GRATIS (mi bebci in vsi ostali smo plačali eno povprečno plačo v SLO). Flamingo Club je prvotno namenjen le za pare oz maksimalno družino z 2 otrokoma (kaj oni bi dali moje otroke spati na tiste pokvakane kavče??? sej se hecajo!!!). no, ker smo Slovenci, nam je ponudila extra fino ceno:9000€ (lahko se vzame na obroke!!!). ker smo mi imeli slabo izkušnjo so nam bili pripravljeni dati za 3 leta poskusno dobo, da to poskusimo (pa sem mislila, da sploh nič ne naredijo za potencialne stranke!!!), cena:3000€. Sedaj pa računajte, koliko jaz prišparam v 3 letih če to vzamem: 0 oz sdem celo v minusu. stroški za enosobni apartma na leto (v bistvu vzameš le za en teden!!!) znašajo 460€ (morebitna inflacija seveda obstaja). torej, v 3 letih: najmanj 1500€/leto. kaj to je poceni in nekaj kar se splača??? brez avionske karte!!!.seveda smo se prej tudi pozanimali, ali je možno hotel oddajati individualnim gostom, odgovor je bil ne. kaj najdemo na booking.com? Da se da in to za pičlih 360€ na teden, sicer studio apartment, ki je za 2 osebe, ampak na enakem nivoju. v glavnem se da. naprej smo se pozanimali na drugih krajih otoka, ki so ravno tako lepi, smo ugotovili, da se dobi apartma za 300€ (ampak dvoposteljni apartma), za 500€ se dobi celo cela hiša v najem!!!! kje je tu logika? sicer pa, kaj si res želite zavezati TIME SHARINGU za celo življenje, da boste vsako leto hodili na enako lokacijo in ob enakem času na počitnice?? je že res, da lahko prodaš, oddaš, zamenjaš tedne, sposodiš, itd. ampak….to ni to….vsaj zame ne! naj vas ne zavedejo neka osnovna dejstva, ki jih oni primerjajo z turističnimi agencijami (vedno manj ljudi uporablja agencije in se raje odločajo za individualno turo, kar je veliko bolj ugodneje)…razmišljajte racionalno in se potem odločite ali je to tisto, kar si želite!!
če odmislimo vse te polemike okoli promocije, so bile počitnice okej, niso bile idealne, niso bile slabe. rentali smo avto, smo šli na okrog, obiskali Jungle Park (ne priporočam!!) in Loro Park (zeloooo priporočam), El Teide – vulkan (must see, neverjetna izkušnja!!), kar se pa tiče plaže na severu: je lepa, brez debate, vendar ni pa super fajn, nič takega, kar že nisem vidla. jo pa promovirajo le zato, ker je čista mivka (glede na to, da je otok vulkanskega izvora). belega peska nisem videla. pa sem prehodila kar nekaj delov različnih plaž).
še to je potrebno omeniti: imela sva voucher za taxi, ampak le v eno smer, torej le za prihod v hotel in ne za odhod (kasneje, ker nisva vzela tima sharinga, nisva dobila vključeno tudi taxi za nazaj). torej sva plačala taxi 25€.
za življenje tam sva porabila 700€, kar ni tako slabo. kuhali smo si večinoma sami, 2x smo šli ven. vsekakor je potrebno vedeti, da v tem hotelu kjer smo bli mi, na recepciji niso vedeli dosti stvari, vse kar smo vprašali, niso ravno vedeli, razen glede teh velikih atrakcij. ravno tako na ulici. spraševali smo za lokalni vlakec, nihče ni vedel na koliko časa vozi in kje se ustavi točno. vsi samo neki na približek, vključno z sosedi in taksiji, ki so točno tam, kjer se ustavijo. tako da moraš več ali manj sam vse zbrskat. rentali smo avto za en teden za 150€. kar je kar drago, ampak je kolega to naredil še preden smo prišli tja.
to je blo to…čuvajte se in uživajte!!!
Lp, Barb
Živjo vsem skupaj!
Načeloma nisem pristašica blogganja, vendar če lahko tole opozorilo korist vsaj eni družini, da se ne odloči za potovanje prek promocije, prav.
Tudi mi2 sva bila vabljena na promocijo,sicer že dobro leto nazaj.Zbarantala sva tenerife za 4 osebe po ceni 750€. za to sva se odločila, ker nama je bil znan pojem time sharinga iz zda in sva mislila, da deluje po enakem principu. skratka nič od obljubljenega ne drži.že pristop agentov na tej famozni t.i. agenciji je nikakeršen – vedno ko zahtevaš svoje postanejo zadirčni, zato smo se večkrat pošteno skregali. ker je bilo prepozno zahtevati denar nazaj, smo se odločili, da gremo in kar bo, bo.in je bilo… zaplet pri rezervaciji, čeprav smo rezervirali že junija za november. odgovora na rezervacijo seveda ni bilo gladke 3 tedne in sprva je mlado dekle prek telefona povedalo, da dobimo nastanitev v željenem beach clubu, nakar čez 15 min pokliče šefica in reče, da je rezervacija preklicana in lahko vzamemo samo marina club. odveč so besede kaj je sledilo temu in ker nimamo možnosti iti drugače, smo sprejeli ponujeno. karte smo dobili iz bologne za 600€ za 5 oseb.ko smo prispeli na tenerife nas je že v sprejemnici pričakala gospa, ki naj bi bila prevajalka in tako nič povezana s psz ampak baje z rci. ker smo jo odslovili, saj smo se morali najprej nastaniti, smo se dogovorili za sestanek kasneje. ker smo dobili sobo, kakršna bi ustrezala zgolj2+ zvezdicama, nismo bili zadovoljni, saj smo plačali luksuz. šli smo se pritožit in takrat se je pričelo zgovarjanje kdo je kaj, kako je, zakaj je…ker je dejala, da imamo vse v pogodbi, smo jo opomnili, da so jo s tem, ko so nas nastanili preko pogodbe,le to kršili in je tako tudi za nas ničelna. dejali smo, da nas na predstavitev ne bo, ker nam je že določila datum in uro – seveda, mi bi se morali vsega držati. zagrozila je, da v kolikor nas ne bo, izgubimo denar, ki smo ga vplačali za garancijo, da oddamo nazaj apartma enak kot smo ga dobili. odslovili smo jo iz sobe, ker nam ne bo prvič nihče grozil, drugič – bomo poklicali policijo, če nam bo kdo vzel že vplačani denar s pojasnilom, da kradejo in tretjič nam je malo mar tudi če ga vzamejo, če izboljšajo stanje in dajo boljši apartma. odšla je vsa razkurjena, mi smo se namestili in obrisali pod nosom za drug apartma. potem je bil 2 dni mir, tretji dan, ko so očitno ugotovili, da mislimo resno in nas ne bo na predstavitev, pa so začeli zvonit telefoni. grozit so pričeli, da nas bodo vrgli iz apartmaja in poklicali policijo, češ, da ne spoštujemo pogodbe in smo v apartmaju zastonj. medtem smo se skregali še med sabo, ker sem hotela sama plačat drug hotel, samo da se speljemo ven iz tega cluba, pa mi ostali niso dovolili. ko smo se vrnili v apartma, nas je čakalo pismo,da nas jutri pričakuje direktor, da se pogovorimo okoli nastale zadeve.drug dan je na pogovor odšel partner, ker sem bila sama v stanju, da nekomu nekaj lepih povem in odidem iz apartmaja. dogovorili so se za predstavitev, kamor sva šla oba, s tem, da sva 2 uri tam sedela povsem pasivno, zmajevala z glavo in jim dala slutiti, da še zdaleč nismo opravili. po dveh urah je prišel še direktor in pričel s tem zakaj ne bi zakupili time sharinga, tako, da sva ga podučila, kako to poteka v tujini, kako se vodi uspešno podjetje in kam bi prišla naša država, če bi jo vodili nesposobneži kot so on in njim podobni. ko je dojel, da imamo sami podjetje in nam denar ni ovira, je hotel on skleniti pogodbo o dostavi določenih stvari k njim v hotel iz evrope, pri čemer naj bi bili mi njegovi posredniki. seveda, pogodbo si lahko vstavi direkt …. hkrati nas je prepričeval, da vso zadevo vidimo narobe, naj se malo sprostimo in se bomo okoli vsega dogovorili…mi smo že vse povedali, vstali in odšli. ostale dni smo imeli potem mir, na otoku smo uživali, ker je dost zanimiv za vse – male in velike. dejstvo je, da ne boste prišli skozi za prav malo denarja. nas je potovanje stalo cca. 900€ / osebo ( apartma, karte, prevoz, garažna hiša, hrana, avto, bencin za 1000 prevoženih km, vstopnine in gondola , hrana…). se da priti verjetno tudi za manj, ker mi smo jedli zunaj vsaj enkrat na dan, kupili darila za 3 družine… ker ponavadi na potovanjih ne šparamo, tudi tu nismo gledali veliko koliko zapravimo. se pa zelo splača rezervirat avto prek avtoreissen, ker je daaaaaleč najcenejši – škoda fabia kombi z dodatnim voznikom in baby sedežem za 150€ za cel tedn.zelo se splača pregledat severni del – Masca, Orotava, Buena Vista del Norte in seveda El Teide. otok je lep, rastline so zanimive, prebivalci ustrežljivi in prijazni, njihova hrana odlična, sploh v domačih restavracijah.
kakorkoli, psz bodo od nas še slišali kakšno besedo, za vse, kateri pa ste pred kratkim vplačali in imate možnost dobiti denar nazaj, storite to, saj vam bo prihranjeno veliko živcev in skrbi ter odidite raje sami, ker prenočišč je na otoku tisoč in eno, pa po vsej verjetnosti precej boljših. vsi, kateri pa se nameravate odpraviti, pa si naredite potovanje lepo kot smo si ga mi – osel gre samo enkrat na led. in za nas to drži. šli smo prvič preko kvazi agencije in nikoli več. odslej potujemo kot smo do sedaj – preko lastne režije. tako si lahko jezen vsaj sam nase in ne na druge :))))
carpe diem in pozdravček!
Te pocitnice so in niso nateg. Morate se zavedati da je cena od 500 do 800 evrov ugodna. Ob podpisu pogodbe vam tudi razlozijo da je cena v dveh delih / 500 registracija in ostalo. Glede na to da vam povejo da denarja ne boste dobili nazaj, greste pa na pocitnice.
Ce kdo misli in verjame ostalim forumasem, da boste dobili slabo nastanitev oziroma slab standard se morate zavedati, da vam bodo tamo poskusili prodati time share. Kaksna je moznost, da ga boste kupili, ce se boste na Tenerifih v letoviscu Regencya imeli slabo.
Ce se ne morete odlociti ali niste sposobni prebrati pogodbe je bolje da ne podpisete in placate nicesar.
Z zeno sva bila oktobra 2010 pri Promociji soncnega zahoda in sva placala 400 evrov od 640. in cez cas izvedela kaj vse se je z njimi dogajalo in sva bila julija spet povabljena na promocijo k drugem podjetju USD / Unikatne sanjske destinacije. in se odzvala vabilu, ker sva prebrala, da so se tako preimenovali, s sabo sva imela pogodbo s PSZ, in res ko prideva tja naju toplo sprejejo, prevajalka Tara nama je dodelila predstavnika Srecka, ki nama je ze po petih minutah ponujal Tenerife, in res sva se enkrat uzivala v prezentaciji, pod vodsvom nekega zoprnega angleza bena, ki je govoril anglesko tako hitro, da se ga ni nic razumelo, dobla penece vino in tofife in spet sva uspela na drazbi za promocijske pocitnice ne Tenerifih, kot edini na dokaj razocaran angleski fris, sodelujoci par dobiti pocitnice, kjer sva razveselila Srecka, ki nama je navduseno zaceli izpolnjevati pogodbo, nakar je prisel spet bledolicni antipaticni anglez , ki je tudi vodil prezentacijoi n nama razlozil kaj in kako in ker sva rekla da danes ne placava nic se nama je zahvalil in rekel da naj naju odpeljejo v drugo sobo, kjer bova zrebala nagrado. Nesrecni Srecko, naju je odpeljal v sobo, kjer nama je ponudil kakih 7 kuvert, da sva si izbrala eno. In res dobla sva neke brezvezne pocitnice v Malagi in nama je zato, ker se to ne zgodi pogosto ponudil Tenerife za 500. Malo zatem je prisel v sobo se prevajalec Tauki in nama tudi on ponudil Tenerife za 500, in midva sva se koncno odlocla in mu pokazala naso pogodbo s PSZ in ga vprasala kaj in kako, in obadva sta bila videti presenecena, se posebej brez besed je ostal predstavnik Srecko, ki mu do konca ni uspelo spraviti skupaj celega stavka. Sicer ne vem kako, a naju je uspel pomiriti smo se zmenili da doplacamo se 240 evrov in gremo na pocitnice z njimi. Sicer nama je tudi povedal, da se mu je to ze zgodilo, in vsi tisti ki imate pocitnice od PSZ greste lahko z USD .
in tako sva novembra odsla na Tenerife za vsega skupaj 640 evrov, pa za karte s prevozom do Milana 359 e, potem pa ostali stroski ki jih rabis za ugodno zivljenje. Ker sva hlinila zanimanje za timeshare so poskrbeli da sva imela zanimive in razgibane pocitnice. Sicer je vecina storitev v letoviscu bila vkljucena v ceno, hrana / jes tako doma kot tam se posebej ce jes zunaj ceneje kot pri nas, ze na promociji so nama povedali da obiski parkov niso vkljuceni v ceno, zato sva to v nasprotju z ostalimi to tudi pricakovala.
Sicer so bili na koncu malo razocarani, ker nisva kupila time shara, ki je milo receno resnicni nateg, ampak pocitnice v tem letoviscu so bile za to ceno odlicne. Ker sva najela avto sva si vecino zanimivosti ogledala v lastni reziji.
Res je da tam dobis tudi cenejse pocitnice od teh, vendar ne boste bili v tako lepem apartmaju.
Ok. lazem, mogoce boste dobili lepsi apartma za nizjo ceno, ampak ne na juzni obali Adeje, ampak na vetrovnem severu ali pa na kaksnem drugem otoku.
Na njihovi stani sicer prodajajo tudi take aranzmaje ampak po veliko visiji ceni okoli 1900 evrov.
Tomas G, pa si ti že kdaj pogledal ponudbe normalnih agencij za Tenerife?
Midva z možem pogosto hodiva na Kanarske otoke in jih dobro poznava. Vedno greva za 14 dni. Bila sva tudi na Costa Adeje, za približno toliko denarja, kot sta ga vidva plačala za 1 teden, s hrano v hotelu (PP), hotel 3*. Nikoli sicer nisva bila v Regency clubu, ampak v vseh hotelih s tremi zvezdicami je namestitev čisto spodobna, hrana tudi v redu. 14 dni, ne en teden.
Aranžma za 1900 eur je pa itak čisti nateg, če v resnici sploh obstaja. Za 1900 eur lahko greš npr. v Mehiko, Dominikano, Na Kubo, Jamajko.
Za tiste ki se vedno ne razumete;
TIME SHARE APARTMAJI SO BREZPLACNI!! DRAGI TOMAS G. VI LAHKO MISLITE DA STE PLACALI DOBRO CENO, V BISTVU JE PA PRVIC BREZPLACNO Z POGOJEM DA GRES NA PREDSTAVITEV KO SI DOL.
No, na ta nacin bi si tudi jaz vzela pol dneva za poslusat njihove ponudbe in hlinila zanimanje…Ce pa placas 500€ pa je to normalna aòli celo visoka cena za apartma za 4 osebe in ne grem vec na nobeno predstavitev in naj mi nihce ne trka na vrata….
Grem veckrat na Kanarce in nikoli ne placam apartmaja vec kot 40-50€ dnevno za celo druzino.
Bila sem tudi v Marina Clubu v Adeje in sem dobila cisto isti apartma kot tisti ki so ga placali preko teh promocij. Jaz sem placala za oktober 338€ za 7 nocitev. Rezervirala sem pa 10 dni pred odhodom.
Forum je zaprt za komentiranje.