Promocija sončnega zahoda d.o.o.
Pozdravljeni,
Še mojih 5 vrstic. Starša sta Vplačala Tenerife lansko leto za 800 EUR za 6 oseb. Po kratkem googlanju smo ugotovili, da to načeloma ni drago. Tisti, ki ste plačali 800 za 4 so vas po domače povedano nategnili.
Dopust smo koristili v prejšnjem tednu in izkušnje so sledeče:
Ko smo prispeli dol nas je pričakala slovenska predstavnica, ki nam je že takoj pojasnila, da Regency resourt in RCI z Promocijo sončnega zahoda nimajo nič in da karkoli so nam obljubili pri PSZ ne pomeni ničesar. To nam je povedala, ker da imajo številne težave z gosti ki pridejo tja preko PSZ. Morali smo podpisati izjavo, da se bomo udeležili prezentacije, drugače bomo plačali kazen in da bomo položili varščino za hotel. Oboje naravnost primitivno. PRezentacija po njenih besedah traja najmanj 6, raje 8 ali več ur.
Nastanitec
Nastanili so nas v Regency Country Club, ki je ena od njihovih kapacitet. Po besedaj slo predstavnice gre za najboljše od njhiohve ponudbe. Nad samim aprtmajem tako nismo bili razočarani, vendar pa je bilo daleč od nadstandarda ali česa posebnega. Aparma je bil velik: tri spalnice vsaka s svojo kopalnico (wc je bil v dveh), dnevna soba in terasa. Vendar pa je bilo vse v apartmajih pomanjkljivo vzdrževano in zmatrano. Vrata tuš kabine se niso zapirala, na enem kotličku je bila zlomljena ročica za splakovanje, balkonska vrata so bila povešena in jih je bilo težko zapirat. Pohištvo je bilo obtolčeno…
Nič posebnega pač, vsekakor pa nič prestižnega ali nadstandardnega, ob enem pa tudi nič hudo pomankljivega. Nočem pa si predstavljat kako zgledajo njihove ostale kapacitete, če je to najboljše kar premorejo.
V sklopu kompleksa smo imeli na voljo še bazen, mini golf in savno, ki je bila bolj podobna kleti za krompir in v njej več kot dve osebi hkrti nista mogli sedeti.
Cene v restavraciji in baru pa turistično zasoljene (3,5€ za veliko pivo, v 1km odaljeni vasi je enako pivo stalo 1,8€).
Prezentacija
Začela se je ob 10h zjutraj in so nam ob kavi predstavili RCI in timesharing. V grobem pač kupiš apartma, ki je potem eden ali dva tedna na leto tvoj. Aparma lahko potem prodaš naprej, deduješ, posojaš in podobno. Razložili so nam koncept menjavanja apartmajev, kjer lahko svoj teden vsako leto preživiš drugje.
V prezentaciji sta se cedila mleko in med so pa hoteli zatajiti par pomembnih dejstev. Za apartman je potrebno plačevati 150€ letno za vzdrževanje. Članarina RCI, ki je nujna če želiš menjavat apartmaje je 100€ letno, na koncu pa še sam postopek menjave vsako leto stane 170€. Če želiš koristiti njihove storitve torej letno plačuješ 420€. to je BREZ storška samega nakupa. Koliko dejansko stanejo kapacitete pa nismo uspeli izvedeti, ker tega prodajalci ne vejo. ampak ele ko se odločiš da bi kupil, pripeljejo velikega šefa, ki se potem pogovarja o cenah. Debilno, po mojem mnenju. Uspeli smo iz podajalke izvleč, da najcenejša garsonjera za en teden na leto v najslabšem resourtu (ki pa je po njenih besedah še vedno oh in sploh…) 20.000 EUR. Torej letno v najboljšem primeru prihraniš 100€, če vzameš time share namesto, da bi si sam poizkal garsonjero. pri envesticiji 20.000€ si vsak lahko zračuna koliko časa traja da se to izplača.
Pri prodaji uporabljajo vse božje metode zavajanja: prikrivajo informacije, prilagajo izračune, prezentacije trajajo nečloveško dolgo in podobno. Sami smo po treh urah prezentacijo prekinili in šli na kosilo. Prodajalka je bila nad tkao samovoljnostjo povsem šokirana in je grozila, da če bo to njen šef videl nam bodo vzeli akontacijo.
Po kosilu nas je odvlekla na drugi del prezentacije v kletne prostore v Regency Club, kjer je za stekleno steno prisoten tudi veliki šef, ki spremlja prodajo in se priključi ko se treba pogovarjat o denarju. Nam je bilo po eni uri vsega dost in smo ustal ida bomo šli. Na to gesto je iz pisarne priletel zaripel 50 letnik z fake rolexom na roki in nam začel grozit, da smo podpisali, da bomo na predstavitvi in, da nam bodo zaračunali kazen in vzeli akontacijo. Tukaj nekje mi je počil film in sem ga nekam poslal. Na njegovo grožnjo za kazen pa sem mu zabrusil, da bom tisto sekundo ko bodo probali bremenit moj Mastercard (ki smo ga dali za akontacijo) prijavil zlorabo kartice in naj se potem zajebava z zavarovalnico. Z prezentacije nas je pospremil z besadami: Fuck off and dont you dare to come back. Bili so tako nesramni, da nam niso hoteli plačati niti taksija nazaj do našega resourta.
Pod črto:
ČE dobite aparma za normalno ceno ne gre ravno za nateg.
Odnos RCI in Regency do strank je KATASTROFALEN, sploh ko izvejo, da ne boš nič kupil.
PSZ se v bodoče izogibam kot hudič križa.
Za kakšne podrobnosti pa sem vam na voljo:
Lakotnikpsn@gmail.com
Tudi sam sem bil danes klican iz te agencije PSZ in samo še čakam srečno kodoza sanjsko potovanje oz karkoli že to je a lahko malo kdo opiše kako to poteka pri njih na Viču? Ker se bom verjetno udeležil zadeve in jih malo prcal nato pa jim bom predočil tale tiskan forum in jih poprosil za prijazno pojasnilo sem pa se obrnil tudi na Svet kanala A in morda bodo oni pomagali razkrinkati turistične managerje.
Upam da vsi nategnjeni dobite svoj denar nazaj v nasprotnem primeru pa vsi pred njihov sedež podjetja z TV ekipo po možnosti in skoraj zagotovo dobite svoj denar
lp Janez
Se mi je zdelo preveč sumljivo, da bi bilo vse lepo in prav…
Janez, ti lahko povem da sva očitno že 2 izmed 5-ih “srečnežev” (tudi mene so danes klicali, hmm) za sobotno predstavitev. Sam pristop je bil že prek telefona nekoliko neverjeten, priznam pa da so precej zgovorni prodajalci… česarkoli že?!
V 100 % podpiram tvojo odločitev, imel bi pa še par vprašanj za poznavalce njihove “nagradne igre”:
1. Je že kdo dejansko šel na izzrebani (in ne ponujeni in licitirani) izlet (baje bo tokrat glavna nagrada srečelova – izlet na Malago) in kako je bilo?
2. Je že kdo prejel nagradni TV, DVD… mp3 (kot ostale artikle srečelova)?
3. Kako te prepričajo / prisilijo, da nekaj kupiš če tega nočeš?
4. Kaj storijo če nekdo želi odditi iz prostora predhodno – sredi same predstavitve?
Mislim, da je edini način, da se tovrstna zavajanja in izkrivljanja resnice prepreči le tako,
da se sami čimbolj podučimo o njihovih strategijah. Oni so pristop nedvomno raziskali in
“izpilili” do potankosti – ne bodimo nič slabši !!
Hvala za vsak odgovor ! V slogi je moč !
Poglej, osebno sem v prvi stik s tovrstno obliko ‘marketinga’ prišel le dan nazaj. Le svoji intuiciji in dvomu se lahko zahvalim, da sem odkril trenutni forum, ki me je zagotovo (mi lahko verjameš 😉 odvrnil od kakršnegakoli sodelovanja v njihovih ‘poslih’ in srečelovih…
Verjetno bi se strinjal, da podobne igre in spletke spremljajo človeka praktično skozi celotno našo sodobno zgodovino (od piramid, do Amway-a… Mercatorjevih Pik…). Dokler zadeve ne poznaš, si preprosto – ranljiv. V prihodnje (upam 😉 na to finto ne bom(o) več.
Podobnih poskusov pa je po svetu vse preveč, in dvomim da bo ta zadnja. Z vsakim poskusom so manj uspešne, očitno pa še vedno premamijo (huh ?!) precej ljudi…
Na prihodnost se lahko pripraviš le z dobrim poznavanjem sedanjosti (in zgodovine)! ; )
PIKA 55,
RACUNALNIK VIDIM DA ZNAS UPORABLJAT,JOKAT IN SPRASEVAT SEDAJ JE PREPOZNO.KJUB VSEMU KAR JE NAPISANO NA RAZNIH FORUMIH, LJUDJE SE KAR NASEDAJO. VPLACALA SI, TAKO DA SE LEPO IMEJ INA TENERIFIH, UZIVAJ NA PREZENTACIJAH IN ZAKUPI APARTMA ZA 10 LET.!!!
NEUMNOSTI RES NE MOREM VEC POSLUSAT. RAZUMELA BI, CE NE BI UPORABLJALA INTERNETA…NE RAZUMEM PA, DA NAPISES POST POTEM KO SI VPALCALA.
OSEBNO MENIM DA NIC NI ZASTONJ, NIKOLI.
Ja, po vsem tem kar sem prebral sem v veliki dilemi. V četrtek zjutraj naj bi namreč z družino (3 člani) odpotovali na Tenerife preko omenjene agencije. Vse sem plačal že lansko leto meseca julija, letalske karte pa decembra. Zdaj pa tile podatki, sem zgrožen! Na forum sem šel čisto iz radovednosti. Te zadeve bo treba ljudem naznaniti preko medijev, sicer ne bo imelo efekta, nateg se bo očitno nadaljeval še naprej.
Sem pa takoj sestavil mozaik, glede na napisano. Ko sem namreč dobil potrjen termin glede na letalsko karto sem od njih dobil odgovor da me morajo žal prestaviti v drug hotel, ki pa je na istem nivoju.
Torej taktika ista, dokler pali. Potrebno jih bo ustavit.
JE SPLOH KDO, KI NI IMEL SLABIH IZKUŠENJ ? Hvala za odgovor.
samuelson,ne vem, ali so vas nategnili ali ne.
Glej, tudi če so vas, naredite si prijetno, ne ukvarjajte se preveč s tem, ko boste tam. Če imate možnost, ( finance), najemite avto in prekrižarite otok, je kaj videti: El Teide, Loro park, Santa cruz in Puerto cruz, Masco, odpeljite se z ladjo na sosenji otok Gomera, v glavnem, užijte Tenerife.
Lep dopust vam želim!
Tudi jaz sem bil danes na Viču na tej promociji. Ker sem precej skeptičen do podobnih zadev, se seveda nisem pustil prepričati v licitiranje počitnic na Tenerifih, ki so sicer bili prodani nekemu “srečnemu” paru za 860 EUR.
Po licitaciji so me odpeljali v drugo sobo, kjer je na vrsti žrebanje nagrad za vse udeležence. Tja te odpeljejo ločeno in ne skupinsko. Obljubljajo LCD TV, masažne aparate, kovčke, mp3 playerje in seveda potovanje. In glej ga zlomka sreča mi prinese novo potovanje – tokrat Malago.
Na vprašanje ali se moram takoj sedaj odločit ali bom šel na to potovanje, je gospodična ki je zadevo vodila, odgovorila pritrdilno in zahtevala vse žive osebne podatke. Seveda jih nisem dal, nakar se mi je na njeno vztrajanje rahlo zameglilo (sem namreč bolj hitre jeze) in sem jim začel groziti z inšpekcijo in policijo, da prodajajo zrak in podobne…. Ne vem točno kaj vse sem ji rekel, vem da sem ji tudi obljubil da lahko tudi jaz pridem k njim po promocijskih cenah prodajat sesalce Vorwerk…. :))))) No, potem smo hitro zaključili in se razšli.
Res škoda, da nisem prej videl tega foruma, ker bi jim lahko naredil res celo štalo že takoj na začetku v pričo vseh povabjenih, ki jih je bilo res veliko (12 parov).
drugače imate pa tukaj še eno sliko “angleža” Bobija (stoji levo od table) in gospodične, ki je vodila žrebanje nagrad (v modri bluzi):
http://img845.imageshack.us/i/dsc01158g.jpg/
pozdravljeni
dvorje 93 pejte in jim dajde vse pred nos pa še snemajte da vidijo da je sama nategavščina in da smo že kar dobro obveščeni glede promocije.
še dobro da z možem nisva nič podpisala in uplačala .
To jih je za dat na Akanal da se vsi seznanijo kašna je to nategavščina.
Dvorje 93 preden ko greste na to promocijo in licitacijo pejte na eno agencijo in naj vam naredijo izračun s polpensionom in jim dajte pod nos.pa bodo vidli da ljudje vedo kje so tenerifi.
Vidm, da mate usi zelo neprijetne izkušnje z tem. Tut mi smo bli na predstaviti in usi so bli hudičevo prijazni. Sploh pa žrebaje. soba je bila polna praktičnih nagrad katere si lahku dubu in od 4 al kok nagrad, ki ti omogočajo potovanje vsak dobi prav to. Čudno ane?? Tko pač je. Pa še anglež je vodu use skp. Pa kdo ma še predstavitve ob sobotah??? pa punca, ki je sedela pri nas je dejala, da dela sam ob vikendih?? koja ti je to vikendaška agencija 😀
Podjetje: PROMOCIJA SONČNEGA ZAHODA D.O.O.
Vrsta dela: SVETOVALEC Urna postavka: 150 – 250 €/TEDEN
Kontaktna oseba:
BENJAMIN Tel:
CV na e-mail: GSM: 041-215-893
Spletni naslov:
Status: Študent/Dijak Spol: Moški/Ženski
Začetek dela: 8.4.2011 Št. članov: 10
Trajanje: PO DOGOVORU Delovnik: Po dogovoru
Opombe: Podjetje išče študente, ki jih zanimajo potovanja in zabava, da se bi pridružili njihovi ekipi. Tedenska plača, dobro vzdušje. Za več info jih pokliči ali jim pošlji sms.
Hvala tistmu, k ja začel s tole temo – tale oglas sem namreč našla na študentskem servisu in ker še nikoli nisem slišala za to podjetje, sem se odločila, da mal po netu pobrskam … In sedaj se defenitivno ne odzovem na oglas ;D
Forum je zaprt za komentiranje.