Prijateljstvo M/Ž
Robi, se več kot strinjam, grdo je videt pijanega moškega, še huje pa žensko, ki je vsa uštimana (make-up, nohti, frizura, petke, cunjice) pa pijana in po možnosti še s čikom v ustih. Ves trud s frizuro, make-upom, oblačili je uničen, ko se zalije in zakadi. Za moške pa se tako ve kam pijača tudi med drugim udari, kater organ poleg možganov odpove :).
matjazko, glede na to, da tudi jaz še nisem igrala bovlinga, bi bile krogle v mojih rokah tako ali tako zelo nevaren pripomoček :). Kaj veš kam bi jih metala :). Mogoče bi mislila, da je to krogla za met krogle (saj veš v atletiki, kako se sučejo preden vržejo tistu kroglo :)).
Spider oz. mariborčan, ti pa še res nisi imel veliko opravka z ženskami :). Si se že kdaj v življenju sploh pogovarjal z žensko? Nimaš sestre, mame, nisi imel sošolk? Če bi se kdaj menil z ženskami, bi vedel, da ne debatiramo o romantičnih filmih in parfumih.
Saj sploh ne upam povedat od kod sem, pri tej vaši in predvsem ženski agresivnosti. Jaz sem preveč sramežljiv. 🙂
Spider, ti se pa res še nisi pogovarjal z žensko. Mislim, po-go-varjal. Ampak tebe že precej let takle “meče”, kolk se te spomnim. Človek bi pričakoval, da si prišel do kakih spoznanj v tem času.
Moški in ženska sta lahko prijatelja. Toda pozor!
Zadeva je odvisna od moškega. Ženska je pripravljena na prijateljstvo z moškim tudi (in pred vsem), če ta ne predstavlja potencialnega oplojevalca.
Moški v osnovi niso pripravljeni na prijateljsko zvezo z žensko. Pri njih se sposobnost prijateljevanja dviga od 0% do zavidljivo visokih procentov v starosti (odvisno od osebnega in duhovnega razvoja).
Ne se slepit, punce. Tip je zraven zato, ker bi ga rad namočil. Tipi imajo potencialno potrebo po čim večji disperziji svojega semena in če ste potencialna prenašalke genetskega materiala, potem bodo pač viseli zraven. Šele z zrelostjo in razvojem lahko moški razvijejo prijateljski odnos z žensko – kar je nekoliko povezano z fizično manjšo privlačnostjo starejših žensk in lastnega zmanjšanega libida.
Ženske pa so sicer pripravljene prijateljevati z tipom, vendar je zadeva globoko nekje vseeno precej bolj zemeljska: Tudi ženske imajo potrebe po varnosti in stanovitnosti. Dobro je imeti nekaj neseksualnih prijateljev, ki so drugače uspešni in sposobni preživetja. Dekleta gredo v posteljo z lepimi buteljni in nesposobneži. Če ujamejo terno je super, če ne imajo backup v tipu, ki sicer ni potencialni oplojevalec. Ženske gredo delo tako daleč, da po 30 letu (če niso našle lepšega ali uspešnejšega oplojevalca) izberejo enega od “prijateljev” in z njim osnujejo družino.
Frajer no… Moram reči, da se zelo strinjam, pa sem mislila da sem atipična ženska 🙂 🙂 Torej to velja še izven povprečja… No jaz imam eno res lepo izkušnjo pristnega prijateljstva, je pa mogoče malo specifična, ker se je on odločal (kar nekaj časa) in zdaj odločil, da postane duhovnik. Je imel prej punco, tako da so kaki nizki komentarji v tej smeri brez veze… No v glavnem med nama ni nikoli bilo “česa”. Če bi pa morala, pa bi po moje čisto dobro funkcionirala v vezi. Ali pa tudi ne. Pravzaprav sploh nočem vedeti. In ni mi žal niti tega, da tudi tista opcija v zadnjem tvojem stavku odpade… Škoda res, meni je žal za vse, ki niso sposobni takega prijateljstva. To je kot drugo ime za ljubezen… Nič manj, nič več, ni mogoče primerjat…
MrT, od kod jemlješ ti to modrost… A iz kakih filmov 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Pa dobro, jaz mislim, da kdor z ženko ni sposoben funkcionirat samo kot prijatelj, tudi v sami ljubezenski zvezi ni kaj prida partner. Ker če nekdo ne more prijateljevat z žensko, ker pač ne bo intimnega odnosa, je nekako razumljivo, da od svoje partnerice pričakuje predvsem intimnost, in se je pripravljen trudit za druge stvar le v zameno za intimnost. Ko bo pa intimnosti manj ali pa je ne bo (recimo ženska zanosi), bo pa stisnil rep med noge, saj ne bo dobil “plačila”, ki ga mora dobit, da jo lahko podpira. Tak odnos je seveda zelo egoističen in kmalu vodi v razočarnje.
Mi je pa razumljivo, če si že v ljubezenskem odnosu, v katerem se da pogovorit o vsem, da je tudi potreba po drugih prijateljicah manjša. Se pravi, nimaš niti želje se pogosto dobivat z drugimi, pač pa le občasno, toliko da ohranjaš odnos, se odzoveš na njihovo vabilo, če čutiš, da je potrebno itn.
Drugo seveda je, če padeš v nek odnos z žensko, kjer se čustveno navežeš, kjer pa druga stran tega ne čuti. Takrat je razumljivo, da se umakneš, saj je tako za oba lažje. Sicer pa prijatelje navadno izbiramo med ljudmi, s katerimi se poznamo že dalj časa, otroštva, mladosti, šole, kjer se čez čas že točno ve, kaj kdo pričakuje in je odnos povsem neobremenjen z obeh strani.
Ha ha ha..
Veš kaj si v bistvu napisal? Da je moški prijatelj ženski kao neka rezerva, če se jebači ne izkažejo…In da je po 30-tem tudi rezerva lahko koristna..
Če se tebi zdi to pozitivno, moje sožalje..Kar bodi rezerva takim ženskam, ki jim boš dober, če bodo po 30-tem slučajno samske.
Spider, kak si smešn. Zakaj bi se pa moral počutit kot rezerva? Kje pa piše, da moraš živet z njo, če se ona določi za tebe? Nimaš lastne volje? Si tako vodljiv?
Seveda lahko imaš svoje mnenje. A sem ti ga morda poskušal vzet. Samo na vprašanja, ki sem jih zastavil pa nisi odgovoril. Nekam čudno si se odzval. In kaj potem, če si repliciral Mrt-ju. Kaj pa bi če on napisala enak odgovor, kot jaz? A je važno, KDO kaj napiše in ne KAJ je tisto, kar napiše? Če je to problem, se lahko podpišem tudi, kot mrT.
Na trenutke se vprašam, če res nisem nekoliko utrujena od vseh replik, povezanih s to tematiko – hja, morebiti sem se pa skoznje utrdila. 🙂
Ko boste v soljudeh nasprotnega spola videli osebe in ne zgolj spolne subjekte, bodo mnoge tukaj zapisane ‘resnice’ začele dobivati drug odtenek. Dotlej pa enostavno ne more biti drugače, kot je: z jasno izraženim prepričanjem oz. dvomom se vas tisti, ki bi vam lahko dali tako izkušnjo prijateljstva, preprosto izognejo. Nekaterih zrelost pač ne obišče šele v starejših letih.
Seveda ja važno. To je ravno bistveno. Ti npr. verjetno misliš, daje vsak moj post najmanj sarkastičen, če že ne zloben zato ga verjetno niti prebereš ne, kaj šele odgvovoriš nanj. Pa čeprav se dostikrat strinjam s tabo in npr. običajno repliciram samo takrat, ko se ne, me pač ne maraš… Si pa vljuden kljub temu, to pa res. Vsi niso.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, a vendar se motiš. Daleč od tega, da mislim, da je vsako tvoje sporočilo sarkastično. To sploh ni res, si se pa v preteklosti pogosteje izražala cinično. Mogoče zadnje čase manj. Preberem vsako tvoje sporočilo, če je le tema vsaj malo zanimiva. Vsega res ne berem. Da te ne maram, je pa spet samo tvoja ideja. Jaz tukaj z nobenim nimam posebnega odnosa. Samo debatiram s komerkoli, ki se pač pojavi v debati. Z nekaterimi se strinjam bolj, z drugimi manj, ampak zaradi tega nobenga ne maram bolj ali manj. Ne morem gojit odnosa z virtulano osebo, to je prvo, vsaj dokler se mi ne predstavi v živo.
Forum je zaprt za komentiranje.