neobičajne spolne prakse
in zato že od začetka zagovarjam da se razideta, verjetno si že slišal za “nepremostljive razlike”. to je to, noben pogovor ne pomaga…se strinjam vse ima svoje meje in nemogoče je vse rešeevati z pogovri, toleranco, spoštovanjem..včasih je treba enostavno presekati vozel[/quote]
Ja, razumem. Ampak tukaj, kjer ti vidiš rešitev, jaz vidim beg pred oviro, ki bo z novim partnerjem prinesla druge težave, v kolikor bo našla nekoga, ki ji bo to fantazijo izpolnjeval, tako kot sem ji sam zamislil. :)[/quote]
To je pa res. Pri vseh stvareh, ne samo glede seksa, je pomembno tudi, ali zaradi tega naletimo na zgražanje, obsojanje, nerazumevanje – če partner skuša razumeti, da imamo drugačne želje, če nas zaradi tega ne obsoja, to vsekakor ni nekaj, kar bi človek kar odmislil kot pomemben dejavnik. Oziroma dobro je že to, da mu lahko svoje želje sploh zaupamo. Ker verjetno obstajajo tudi pari, kjer si nekdo niti ne upa izraziti svojih preferenc, ker že vnaprej ve, da se ne bo dobro končalo.
Daj nam prosim razloži razliko med fetišem in fantazijo. Priznam, da nisem veliko bral o temu, ampak nekako med pojmoma ne vidim bistvene razlike. Pa tudi, če je razlika, se mi to sploh ne zdi bistveno za to debato, ker je res povsem vseeno, kako nečemu rečemo. Pomembno je, da vemo, za kaj se gre in kje je problem.
Nesmiselno je to obravnavati ločeno, ker ni nič ločeno, ampak se to odraža še na drugih nivojih. Upoštevanje ostalih dejavnikov nam pomaga zadevo razumeti celostno in iz širše perspektive.[/quote]
Mogoče se, mogoče pa ne. Njene želje absolutno niso nujno posledica zlorabe in teh želja ni treba odpravljat, z njimi ni nič narobe.
če je izvzet iz konteksta se mi zdi nepotreben, t.i. razširjeni zorni kot, ker ga dojemam kot, ne vem, mešanje megle? seveda lahko ima zopet megla več odtenkov, iz zagorja je drugačna kot iz lj pa spet vonj megle z pomurskih ravnic je drugačen kot v pohorskih gozdovih?[/quote]No saj bo, počasi boš dojel, da mešanje enih megel ima smisel oz. bolj dišijo… 😉 :))))))[/quote]
lej takole dojemam, še tako vrhunski kuhar ne bo iz dreka naredil sladoleda, pa lahko meša do nezavesti, je zdaj razumljivo?
Daj nam prosim razloži razliko med fetišem in fantazijo. Priznam, da nisem veliko bral o temu, ampak nekako med pojmoma ne vidim bistvene razlike. Pa tudi, če je razlika, se mi to sploh ne zdi bistveno za to debato, ker je res povsem vseeno, kako nečemu rečemo. Pomembno je, da vemo, za kaj se gre in kje je problem.[/quote]
povej marko, kaj te vzburja, ti bomo lažje razložili ali pa nam zaupaj kakšno svojo spolno fantazijo, o čem si sanjaril ko si bil , recimo star 16 let?
No saj bo, počasi boš dojel, da mešanje enih megel ima smisel oz. bolj dišijo… 😉 :))))))[/quote]
lej takole dojemam, še tako vrhunski kuhar ne bo iz dreka naredil sladoleda, pa lahko meša do nezavesti, je zdaj razumljivo?[/quote]
Mogoče pa to, kar ti dojemaš kot drek, ni drek.
Daj nam prosim razloži razliko med fetišem in fantazijo. Priznam, da nisem veliko bral o temu, ampak nekako med pojmoma ne vidim bistvene razlike. Pa tudi, če je razlika, se mi to sploh ne zdi bistveno za to debato, ker je res povsem vseeno, kako nečemu rečemo. Pomembno je, da vemo, za kaj se gre in kje je problem.[/quote]
Fetiš je izraz, ki se ga uporablja narobe in v ljudski rabi preprosto pomeni spolni pripomoček, tudi fantazijo (tako kot je to primer pri tebi). Fetišizem v pravem pomenu te besede je pa pravzaprav motnja, pri kateri del telesa ali predmet postane nujen za vzburjenje in spolno zadovoljitev.
Ja, ampak še vedno je lahko težava, ker to, kar vidiš, kot drek, morda ni drek. To je stvar dojemanja. Razen, če sedaj ne govoriš več v prispodobah. Jaz še. 🙂
Ja, ampak še vedno je lahko težava, ker to, kar vidiš, kot drek, morda ni drek. To je stvar dojemanja. Razen, če sedaj ne govoriš več v prispodobah. Jaz še. :)[/quote]
je pa res, da za muho je drek sladoled, ali pa vsaj obilen zajtrk ko sva pri prispodobah[/quote]
No, že dojemaš. 🙂
ko že obračamo dejstva, to kar je za nekoga drek je za drugega okusen obrok, ti je zdaj kaj bolj jasno?
skrattka to je to za ta denar:)[/quote]Samo če ti vsi oz večina govori, da tvoj kupček ni sladoled, ti ga pa ponujaš kot sladoled…..
Ne vem a spet vsi peljemo v napačno smer? :/
ko že obračamo dejstva, to kar je za nekoga drek je za drugega okusen obrok, ti je zdaj kaj bolj jasno?
skrattka to je to za ta denar:)[/quote]Samo če ti vsi oz večina govori, da tvoj kupček ni sladoled, ti ga pa ponujaš kot sladoled…..
Ne vem a spet vsi peljemo v napačno smer? :/[/quote]
do sedanje izkušnje so me naučila da ko začne množica siliti v eno smer, da je čas da izstopim, tebi pa svetujem, da počasi bereš od zobne paste naprej pa ti bo jasno o čem je bilo govora, …da poenostavim, kdor želi bo razumel, kdor ne pač ne, to je možnost izbire..in da dokončam svoje udejstvovanje v tej temi, človek ima vedno izbiro dokler ne zabetonira svoje pozicije , tako kot jo je od avtorice (te teme) partner, pa tudi potem imaš vsaj dve možnosti, ali se sprijazniš ( in potisneš svoje želje na dno) ali pa greš svojo pot…jaz grem svojo pot (tako kot zobna pasta) in ne poskušam popravljati tega kar se ne da …ti pa…vohaj še naprej svoj kupček in tehtaj, kakor ti drago
nisem brala celotne teme, ampak čist tko za intermeco, glede na to, da je govora o neobičajnih spolnih praksah…
nekje sem prebrala, da je po Freudu »The only abnormal sexual behavior is to have none at all« :)))
Neobičajno ni nič, pravzaprav je vse, kar dogaja in se ne dogaja med rjuhami običajno.
Normalno je tvoje in normalno je njegovo. Ti si najdi takšnega partnerja, da bo vama obema običajna praksa.
Praksa, da se od dveh pri “tem opravilu” pretvarja in še trudi, bo vedno praksa in nikoli pravo delo.
To je neiskrenost,to je laž, ki na daljši rok niti ni možna.
Hvala za odgovore.
Marko in ostali, ki pravite, da moram to fantazijo predelati, se je znebiti……..5 let sem delala na tem, da sem se nehala obsojat zarad tega, jo sprejela in jo priznala sebi in drugim. Ne bom storila koraka nazaj in jo potlačila. Tlačila sem jo 10 let, pa nobene koristi, sama škoda. Tega ne kupim. PRav tako ne bom umetno ustvarjala “uživanja v nežnem ljubljenju”, zato, ker je to bolj normalno in zdravo. Za to bi mogla uničit originalna občutenja, in spodbudit in ustvarit nekaj, kar sicer v meni ni, bi pa po mnenju “normalnih” moralo biti. Toliko pa že vem, da vem, da tega ne smem. Z leti in zaupanjem v partnerja bo prišlo samo, naj bi, če bo. Če pa ne, pa ne 🙂
Katanejka – ne potrebujem psihiatrične obravnave, nimam diagnosticirane nobene psihiatrične bolezni, tudi simptomov ne. Nisem psihično bolna (zaenkrat).
Upoštevala bom nasvet tistih, ki ste rekli (mislim, da sta bila samo dva), da zamenjam partnerja in poiščem bolj kompatibilnega. Z nekompatibilnim se lahko tudi na koncu spijaznim, bom pa prej probala kej boljšga najt.
Zdaj se iz te debate zaenkrat umikam, ker jo je pretežko brat, še posebej določene poste. Hvala za vaš čas, pa imejte se radi
X6 tema ni najina in avtorica se bo sama odločila kaj bo z njeno zvezo. Želel sem le povedat, da ni vse takoj za zavreč kar se nam ne zdi na prvo žogo ok. Če bosta oba to upoštevala in raziskala prave temelje, ne tiste, ker vsi tako, kot ti predlagaš, bi se mogoče še lahko ujela in jima (mogoče bolj njemu) ne bi bilo tako odveč se it “užitkov po njeno” oz njej mogoče sploh ne bi bili tako pomembni, ker bi na njih gledala iz neke druge perspektive. (Ona išče neke rešitve, on bolj trmari, vsaj tako se zdi 😉
Lahko pa vztrajata vsak na svojem, kot to prikazuješ sam skozi ta pingpong, potem je pa res bolje, da gresta vsak svojo pot in iščeta dalje, dokler nekoč morda ne najdeta nekoga, ki jima bo zmožen na drugačen način približat tisto kar ju muči ali pa ostaneta v tej svoji “bolečini” za vedno in menjata partnerje na neko časovno enoto, kot po tekočem traku.
Tudi to je rešitev…za nekoga.
Saj sploh ni bil namen, da karkoli potlačiš in se pretvarjaš. Morda pa ti res manjka samo partner, ki te bo razumel v vsej tvoji širini in globini. In morda bo potem tvoja fantazija, ki jo imaš, sama od sebe izginila.
Ampak, da te nekdo lahko povsem razume, spozna, mu moraš to najprej sama dovoliti.
Forum je zaprt za komentiranje.