neobičajne spolne prakse
Tega se ne spomnim, da bi se natanko tako opredelil, mi je predvsem ostalo v glavi, da če človek ne izživi tistega kar čuti, da potem to vodi v nevrotičnost itd. O tem kaj pa je normalno ali ni ne bi razgrabljala, niti njegovega stališča ne bi vzela kot absolutno pravilnega.[/quote]Tudi sam tega ne bi jemal kot absolutno pravilno, ker nekatere “potešitve spolne sle” so….. ne vem, niso prebavljive, blago rečeno, vsaj zame ne.
Se pa njega velikokrat omenja pri teh zadevah, ker je nekako izhajal iz tega, da so “vsa” vedenja/dejanja človeka povezana/soodvisna od/s spolnostjo, ali tako nekako, poenostavljeno povedano.
Pozabil sem, kje sem to trditev “ujel”, mislim pa, da je nastala nekje pri nekem predavanju/intervjuju z njim in ni direkt zapisana v knjigi, tako, da bi bila lahko “vzeta iz konteksta”
Pa poglej ti z drugega zornega kota. Če ima tip rad, da ga občasno klofutneš in ga to vzburja ali boš to storila iz spoštovanja do njega? Spoštovanje ima neke meje. Delaj to, kar paše tebi in kar paše njemu, ne pa to, kar paše samo enemu. A ne vidiš konflikta v tem?[/quote]
in zato že od začetka zagovarjam da se razideta, verjetno si že slišal za “nepremostljive razlike”. to je to, noben pogovor ne pomaga…se strinjam vse ima svoje meje in nemogoče je vse rešeevati z pogovri, toleranco, spoštovanjem..včasih je treba enostavno presekati vozel[/quote]Ker ? Druge rešitve ni kot beg pred takimi ljudmi? Razideš se in stvar je rešena?….. :/
Pa poglej ti z drugega zornega kota. Če ima tip rad, da ga občasno klofutneš in ga to vzburja ali boš to storila iz spoštovanja do njega? Spoštovanje ima neke meje. Delaj to, kar paše tebi in kar paše njemu, ne pa to, kar paše samo enemu. A ne vidiš konflikta v tem?[/quote]
in zato že od začetka zagovarjam da se razideta, verjetno si že slišal za “nepremostljive razlike”. to je to, noben pogovor ne pomaga…se strinjam vse ima svoje meje in nemogoče je vse rešeevati z pogovri, toleranco, spoštovanjem..včasih je treba enostavno presekati vozel[/quote]
Ja, razumem. Ampak tukaj, kjer ti vidiš rešitev, jaz vidim beg pred oviro, ki bo z novim partnerjem prinesla druge težave, v kolikor bo našla nekoga, ki ji bo to fantazijo izpolnjeval, tako kot sem ji sam zamislil. 🙂
Zakaj bi prineslo to da si nekdo najde partnerja ki te zadovolji v postelji in ki te dojema v dušo kaj ti rabiš in kaj te osreči prineslo nove težave?
Mislim razmerja so že tako težka in je treba garati v njih, ampak če si taka oseba ki ima fantazije/fetiše najde podobno osebo jim potem vsaj v spolnosti klapa.
Zobna pasta je nekoč prišla v tubo…. torej se jo da spravit tja 😉
Vprašanje je le če ti premoreš toliko znanja, volje, spretnosti, se ti zdi vredno s tem ukvarjat ali greš raje stiskat novo tubo…. 😉 :))))
Tega se ne spomnim, da bi se natanko tako opredelil, mi je predvsem ostalo v glavi, da če človek ne izživi tistega kar čuti, da potem to vodi v nevrotičnost itd. O tem kaj pa je normalno ali ni ne bi razgrabljala, niti njegovega stališča ne bi vzela kot absolutno pravilnega.[/quote]Tudi sam tega ne bi jemal kot absolutno pravilno, ker nekatere “potešitve spolne sle” so….. ne vem, niso prebavljive, blago rečeno, vsaj zame ne.
Se pa njega velikokrat omenja pri teh zadevah, ker je nekako izhajal iz tega, da so “vsa” vedenja/dejanja človeka povezana/soodvisna od/s spolnostjo, ali tako nekako, poenostavljeno povedano.
Pozabil sem, kje sem to trditev “ujel”, mislim pa, da je nastala nekje pri nekem predavanju/intervjuju z njim in ni direkt zapisana v knjigi, tako, da bi bila lahko “vzeta iz konteksta”[/quote]
Zdaj sem se spomnila na pokojnega dr. Ziherla, mi je on vsekakor po svojih izjavah, člankih in komentarjih bližji od Freuda. Freud mi deluje nekoliko groteskno….če bi psihologija in seksologija bili moji profesionalni okupaciji, bi verjetno imela o obeh akterjih drugačno mnenje.
Vprašanje je le če ti premoreš toliko znanja, volje, spretnosti, se ti zdi vredno s tem ukvarjat ali greš raje stiskat novo tubo…. 😉 :))))[/quote]
dobro veš kaj sem imel v mislih, in ko že sprašuješ, ne da se mi ukvarjat z spravljanjem zobne paste nazaj v tubo, si raje stisnem novo mero, v življenju so pač pomebnejše stvari kot je ukvarjanje z zobno pasto, navkljub temu da je recesija in je treba varčevati..
Vprašanje je le če ti premoreš toliko znanja, volje, spretnosti, se ti zdi vredno s tem ukvarjat ali greš raje stiskat novo tubo…. 😉 :))))[/quote]
dobro veš kaj sem imel v mislih, in ko že sprašuješ, ne da se mi ukvarjat z spravljanjem zobne paste nazaj v tubo, si raje stisnem novo mero, v življenju so pač pomebnejše stvari kot je ukvarjanje z zobno pasto, navkljub temu da je recesija in je treba varčevati..[/quote]Ampak zobne paste si neglede na blagostanje zobnih past, želijo da se nekdo ukvarja v njimi, cenijo to in znajo bogato nagradit ta trud, ne marajo pa, da človek leta od ene zobne paste do druge in vsako samo malo stisne, da naredi packarijo….
S tem ti pada cena, čeprav se tebi zdi to bolj priročna rešitev. 😉 :)))
Vsaj jaz imam takšne izkušnje z njimi, zato se mi zdi smiselno iskat način kako pospravit/popravit preveč stisnjeno pasto… 😉
dobro veš kaj sem imel v mislih, in ko že sprašuješ, ne da se mi ukvarjat z spravljanjem zobne paste nazaj v tubo, si raje stisnem novo mero, v življenju so pač pomebnejše stvari kot je ukvarjanje z zobno pasto, navkljub temu da je recesija in je treba varčevati..[/quote]Ampak zobne paste si neglede na blagostanje zobnih past, želijo da se nekdo ukvarja v njimi, cenijo to in znajo bogato nagradit ta trud, ne marajo pa, da človek leta od ene zobne paste do druge in vsako samo malo stisne, da naredi packarijo….
Vsaj jaz imam takšne izkušnje z njimi, zato se mi zdi smiselno iskat način kako pospravit/popravit preveč stisnjeno pasto… ;)[/quote]
še malo piši o zobni pasti pa bom začel sklepati da fantaziraš o njih, če ne še huje, so ti fetiš
Ampak zobne paste si neglede na blagostanje zobnih past, želijo da se nekdo ukvarja v njimi, cenijo to in znajo bogato nagradit ta trud, ne marajo pa, da človek leta od ene zobne paste do druge in vsako samo malo stisne, da naredi packarijo….
Vsaj jaz imam takšne izkušnje z njimi, zato se mi zdi smiselno iskat način kako pospravit/popravit preveč stisnjeno pasto… ;)[/quote]
še malo piši o zobni pasti pa bom začel sklepati da fantaziraš o njih, če ne še huje, so ti fetiš[/quote]
X6 – a je nisi ti prvi omenil ?
Čeprav za ta primer lahko rečem, da oba nekako bežita drug pred drugim. Ona bi pobegnila od njega, ker ji ne izpolni fantazije, on pa beži od njenih želja po tej fantaziji, ker jo označuje s tem, da je “čudna” in je ne poskuša, se je ne potrudi razumet.
To je res, saj kaj jima to lahko pomaga ta tvoja ugotovitev?
Mislim, da bi se morala poglobit v to kar sem pisal v “tadolgem članku” zgoraj, da bi uvidela smisel zakaj se prilagajat in našla kdo naj se komu in koliko, da ne bosta šla drug drugemu čez rob dopustnega.
Jaz sem ta tvoj “preneseni pomen” samo malo dodelal, razširil zorni kot….. :)))
A razširjen zorni kot ti pa ne ustreza? Si vedno tako ozkogled? 😉 :))))[/quote]
če je izvzet iz konteksta se mi zdi nepotreben, t.i. razširjeni zorni kot, ker ga dojemam kot, ne vem, mešanje megle? seveda lahko ima zopet megla več odtenkov, iz zagorja je drugačna kot iz lj pa spet vonj megle z pomurskih ravnic je drugačen kot v pohorskih gozdovih?
Jaz sem ta tvoj “preneseni pomen” samo malo dodelal, razširil zorni kot….. :)))
A razširjen zorni kot ti pa ne ustreza? Si vedno tako ozkogled? 😉 :))))[/quote]
če je izvzet iz konteksta se mi zdi nepotreben, t.i. razširjeni zorni kot, ker ga dojemam kot, ne vem, mešanje megle? seveda lahko ima zopet megla več odtenkov, iz zagorja je drugačna kot iz lj pa spet vonj megle z pomurskih ravnic je drugačen kot v pohorskih gozdovih?[/quote]No saj bo, počasi boš dojel, da mešanje enih megel ima smisel oz. bolj dišijo… 😉 :))))))
Se ti ne zdi, da bo takrat za “globlje vzroke” malo prepozno, zamujeno? ;)[/quote]
Je bilo mišljeno iskanje pri drugih :-))))[/quote]Ja mogoče bo takrat prepozno zate/zame, bi pa lahko mlajši vzeli kaj na znanje, da ne bi ponavljali istih napak.
Samo kaj, ko so tako trdi…, jim ne gre nič v glavo. 😉 :)))))))
Forum je zaprt za komentiranje.