Moški bi moral finančno skrbeti za familjo
iDesi ?, 04.09.2025 ob 11:04
Manu pichu, 04.09.2025 ob 10:49
iDESI ?, 01.09.2025 ob 18:48
daisycutter, 01.09.2025 ob 18:33
Pa še…ne glede na to, kaj si MOSKI želi, je dejansko vedno težje najti žensko, ki si dejansko želi ostati doma. Tudi ne gre več za 20% , ampak za precej manj, kjer bo taka ženska zagotovo ustrezno preskrbljena tudi, ko bo big boss mož pripeljal mlajši model (ker je med big boss 5% najpremožnejših to precej popularno) . Tak si komot privošci prijazno poskrbeti finančno za prvo ženo, kot za razkošno razvajati novo mlado in zagnano ženo….
Ampak ja, to je 5% pa raje 2% . Če sploh (v Sloveniji)
Pri ostalih ženske dobro vedo, da morajo same poskrbeti zase (pri naših zakonih itak) in da ne morejo zaupati lepim besedam ob začetku poroke, ki se na koncu spremenijo v ” saj je vse moje, jaz sem delal, kaj bi pa ti rada, nič ti ne bom dal”…. pa tudi vzgojene so drugače, pedenati moža ni več osnovno in edino poslanstvo, ampak imajo (o groza) celo svoje cilje in želje.
Če pustimo ob strani enostavno dejstvo, da večina ne zasluži dovolj , da bi živeli z eno plačo, je tudi “interesentov” bolj malo.
V reali mislim. Mon je itak svet zase.
Mislim, da mešaš med TOP1 in TOP20. Ti dam praktičen primer TOP20: ko sem jaz skrbel za familijo, sem zaslužil nekje okoli 180 tisoč letno. Razpoložljivi netto dohodek je znašal tam med 8 in 10 tisočaki na mesec.
Moja nekdanja soproga je bila dejansko v delovnem razmerju, s plačanimi prispevki, davki, pokojninskim zavarovanjem (2. steber), itd.
Pri nama do ločitve ni prišlo zaradi tega, ker bi jaz našel mlajšo, imel ljubico ali karkoli drugega. Do ločitve je prišlo, ker nisem več zmogel čustvenega bremena, ki ga je predstavljal odnos z njo.
Interesentk za TOP20 je več kot dovolj. Iz različnih kategorij. Je pa pri zrelih moških v tem rangu zanimanja veliko manj, saj ima večina nas, pri katerih je zakon razpadel, za seboj pomembno lekcijo.
Odnos s sedanjo partnerko je pri meni veliko bolj simetričen. Oba nastopava kot samozadostni osebi, ki en z drugim deliva in ustvarjava dvojino. Pri čemer sva zaenkrat – bolj kot ne – finančno povsem neodvisna. Tudi eden od drugega.
“180 tisoč letno. Razpoložljivi netto dohodek je znašal tam med 8 in 10 tisočaki na mesec.”
desi, prosim ne laži družim, če že sebi moreš! Pred leti si pisal, da je bila tvoja plača čisto povprečna za razvijalca. V Nemčiji to pomeni nekje 70-100 tisočakov letno.
Če bi res imel 180 tisočakov, bi verjetno vsaj dolg plačal v 10+ letih… tako pa si sam nisi morel privošliti niti ločitve brez pčetovega denarja.
Mogoče imaš pa prav. Tudi tako se da gledati na stvar. Jaz od vsega tega nisem imel nič – ne takrat, niti nimam danes. Cest la vie.
Nisi imel nič? Najemnina, hrana, avto, obleke otroci… Hočeš reči, da nisi imel denarja za vse željene “statusne simbole”?
Manu pichu, 04.09.2025 ob 11:46
Nisi imel nič? Najemnina, hrana, avto, obleke otroci… Hočeš reči, da nisi imel denarja za vse željene “statusne simbole”?
Vse, kar jaz potrebujem si priskrbim tudi danes in poskrbim tudi za materialno dobrobit otrok – z neprimerljivo manj dohodki. Vse ostalo pa… se ve, kdo pogreša nekdanji standard in komu je danes kul. 😉
Današnji moški pričakujejo pedenanje kot v starih časih, ko je treba kaj postoriti, vključno s plačevanjem položnic in skrbjo za otroke, se sklicujejo na feminizem, če že ženska ne bo vsega opravila in plačala, mora iti pol na pol. Kar se mene tiče, je še najbolje, da ostanejo doma pri mami, bevskajo na netu kako krivično je življenje in kakšne prasice so ženske, me se bomo že znašle po svoje in prav lepo nam bo brez njihovega večnega teženja in jamranja.
Anonimno 1017, 28.08.2025 ob 11:15
Dober seznam. Folk se zdej ni dojel da je globalna agenda da se unici druzino kot celico in da je vse s tem povezano ker ai kot posameznik lazje vodljiv ter ranljiv..In jim uspeva,ni druzin,ni neke prave ljubezni samo preracunljibost,rodnost pada zaradi tega kot tudi se cesa drugega cemu smo bili izpostavljeni 2020.Vec partnerjev imas tezje se vezes da o moznosti dnevne izbire iz socialnega kataloga sploh ne zacnem
Bravo za komentar. Feminizam ( ki nima nič z ženske) je bil sredstvo kako uničiti družine. In uspelo jim je. Rockefeller je lahko ponosen nase. Dokler so Rockfelerjeve žene bile doma in skrbele za otroke, so se navadne ženske šle ‘feminizma’…
iDesi ?, 04.09.2025 ob 11:52
Vse, kar jaz potrebujem si priskrbim tudi danes in poskrbim tudi za materialno dobrobit otrok – z neprimerljivo manj dohodki. Vse ostalo pa… se ve, kdo pogreša nekdanji standard in komu je danes kul. 😉
kateri so pa bili stroški, ki so ustvarile “razliko” v standardu? Ali nisi bi ti cele dneve delal/bil na cesti, medtem, ko je tvoja žena doma skrbela za otroke?
Manu pichu, 04.09.2025 ob 12:23
kateri so pa bili stroški, ki so ustvarile “razliko” v standardu? Ali nisi bi ti cele dneve delal/bil na cesti, medtem, ko je tvoja žena doma skrbela za otroke?
Jaz se spomnim precej drugače. Recimo, da sem nekje 70-80% delal iz “home office”-a, tako kot sedaj. Tudi slike v albumu potrjujejo moje spomine. Ampak… Vse to je že preteklost. Sedaj pa je čas za celjenje in okrevanje.
Hvaležen sem za vzgojo staršema, ki mi je pomagala ohraniti sebstvo in preživeti vse, kar se je dogajalo. Kajti le živ lahko poskrbim za tiste, ki potrebujejo mojo podporo in ljubezen.
iDesi ?, 04.09.2025 ob 12:53
Jaz se spomnim precej drugače. Recimo, da sem nekje 70-80% delal iz “home office”-a, tako kot sedaj. Tudi slike v albumu potrjujejo moje spomine. Ampak… Vse to je že preteklost. Sedaj pa je čas za celjenje in okrevanje.
Hvaležen sem za vzgojo staršema, ki mi je pomagala ohraniti sebstvo in preživeti vse, kar se je dogajalo. Kajti le živ lahko poskrbim za tiste, ki potrebujejo mojo podporo in ljubezen.
Ne razumem. Ti si delal doma, bivša soporoga pa je okrog hodila z prijatelji in rabila (tvoj) denar?
iDESI ?, 04.09.2025 ob 15:23
V zakonu je premoženje skupno.
Ali bosta imela zakonca skupne ali ločene finance je stvar dogovora. Vendar ste napisal, da imate sedaj nižje prihodke, enako kakor prej finančno vi skrbite za otroke in si enako(ali več) privošlite. Če pišete po pravici, je edina manjkajoča “neznanka” v enačbi vaša bivša žena.
Kako je lahko porabila toliko denarja, če niti v službo ni hodila?
Peter pan, 04.09.2025 ob 15:50
Ali bosta imela zakonca skupne ali ločene finance je stvar dogovora. Vendar ste napisal, da imate sedaj nižje prihodke, enako kakor prej finančno vi skrbite za otroke in si enako(ali več) privošlite. Če pišete po pravici, je edina manjkajoča “neznanka” v enačbi vaša bivša žena.
Kako je lahko porabila toliko denarja, če niti v službo ni hodila?
Osvojil sem pomembno lekcijo, da nekaterim ljudem nikoli ne boš dal dovolj, pa če jim daš še tako veliko. Vse drugo je iz sedanje perspektive irelevantno.
daisycutter, 04.09.2025 ob 16:08
Bi se lahko vidva prestavila na privat, ker se točno VSAKA moško-ženska tema spremeni v temo o Desiju in bivši?
Po dveh al kolko letih je to že čist preveč.
VSAKA TEMA no…..
Res je fascinantno, prav imaš. V bistvu je to svojevrsten prikaz, kako deluje t.i. shared fantasy. Ker je nekaj lažje verjeti, se ljudje oklepajo te ideje (temu se reče: fiksacija). Razbliniti fantazijo se zdi zelo boleče, zato ne more(-jo) izpustiti. In tako se scenarij vedno znova ponavlja.
iDesi ?, 04.09.2025 ob 16:21
Res je fascinantno, prav imaš. V bistvu je to svojevrsten prikaz, kako deluje t.i. shared fantasy. Ker je nekaj lažje verjeti, se ljudje oklepajo te ideje (temu se reče: fiksacija). Razbliniti fantazijo se zdi zelo boleče, zato ne more(-jo) izpustiti. In tako se scenarij vedno znova ponavlja.
Ne Boš verjel, ampak me ne zanima preveč…
Forum je zaprt za komentiranje.