Ločenka s tremi otroki bi rada spoznala novega partnerja
Ti kar jaz povem svojo zgodbo.
Ločen, z svojim premoženjem ,dobro situiran ,otroci polnoletni še na kraj pameti mi ne pride, da bi vzel eno z otroki.
Ja za občasna srečanja OK drugače pa res težko.
Pri svojih 45 letih se ukvarjam vsak dan z rekreacijo imam res za enkrat super športno postavo ,kaj naj se sedaj ukvarjam z njenimi otroki in jih financiram potem pa ko bodo polnoletni me bo pa skenslala.
Malo morgen .
V poštev pridejo samo samske ženske z polnoletnimi otroki.
V takem primeru ji moški precej več pomeni.
Žal je tako.
Kaj ti bo moški? Imaš dovolj dela s 3 otroki, da ne boš imela časa za drugo. Samo njim se kvalitetno posveti. Uživajte, ustvarjajte, športajte, pelji jih raziskovati svet, … naj ti bo to prioriteta. Če ti je ljubezen namenjena, te že počaka. Ne razmišljaj o tem, ampak se prepusti in zaupaj življenju. Vse se zgodi ob pravem času, očitno trenutno ni..
škart roba, 04.08.2020 ob 22:31
Kvalitetni in pametni moški nikoli ne bodo izbrali ločenke s prtljago. Obupanci in vseh sort čudaki pa mogoče za nekaj časa. Ločena ženska ni zastonj ločena in išče žrtev, da jo bo en bedak živel, pa še tuje otroke, s katerimi nima nič. Najslabša možna varianta za naivnega tipa. Čim dalj od ločenk!
Jaz sem se ločila pri osemintridesetih.
Počakala, da sta se prva dva otroka zaposlila.
Potem sem se preselila k sedanjemu partnerju.
Tudi on je imel otroka od prej.Tako sva imela za preživljanje vsak enega.
Vsak svojega.
In laufa.
Že doooolgo.
Vnaprej poudarjam: govorim iz lastnih izkusenj, nikakor tole ni misljeno kot splosno pravilo. Se razumemo, vsem jasno? Super!
Da zacnem: v preteklosti sem bil z dvema samohranilkama. S prvo 4 leta, z drugo dve leti. Obe sta imeli otroka se od prej, noben od njiju ni biolosko moj. Svojih (se) nimam. Trenutno tece moje 36to leto starosti. Toliko, za orientacijo.
S prvo punco sem se zapletel, ko je bil njen mali star slabe pol leta (jaz 25, partnerka 24). Cudovito smo se razumeli, tako midva s partnerko kot z malim. Prevzel sem dolznosti ocka, od varstva, prebedenih noci, vzgoje, zdravnikov, vrtcev in na koncu tudi financ. Otroka niti za hip nisem videl kakorkoli drugace kot da je moj. On je bil moj sin, jst sem bil “ati”. Tudi mali me je klical tako. Skratka, zbral sem dovolj jajc in poguma, da sem sprejel vlogo partnerja in oceta. Dolga zgodba na kratko: prilika je nanesla na to, da se je takratna partnerka specala z njenim znancem. Ko sem se hotel o tem pogovort in razcistit situacijo, sem dobil pod nos komentar “kaj se pa gres, saj nj tvoj otrok”. Bolece in tezko sem potegnil crto in odkorakal iz tega “razmerja”.
Pri drugi situaciji je bil mali star skoraj 1 leto, jaz in partnerka oba 29. Dinamika je bila dobre pol leta super, potem pa se je zacelo “sej otrok ze ima oceta”, “sej ni tvoj, ne bos mu ti govoril kaj in kako” ipd. In sem spet odsel. Z zasidrano idejo, da s samohranilkami se ne grem vec!
Drage dame, z vsem spostovanjem, zavedam se, da nikakor ne morem tega govorit za vse vas. Se enkrat poudarjam, to so moje izkusnje. Nimam niti trohice tezav z otroci, ravno nasprotno: zelim si funkcionalne druzine.
AMPAK: nikakor pa ne pristanem na to, da me bodo doletele vse dolznosti oceta, od skrbi in vzgoje otroka, do materialnih in drugih obremenitev – pri tem pa ne bom imel nobene avtoritete kot oce. Ker kao “otrok ni moj”, “otrok ze ima oceta”, “nimas mu ti kej govort kaj in kako”. Ce stopim v vezo, ne samo pricakujem, ampak zahtevam enakopravnost v odnosu. Kot partner in kot stars.
Partner samohranilke bi moral (po mojem mnenju, seveda) prevzet vlogo oceta. Z vsemi dolznostmi IN PRAVICAMI oz AVTORITETO, do katerih je kot oce upravicen, da jih ima. Nihce ne bi smel pristat na to, da je otroku varuh in financer, nima pa do njega nobenih pravic. Nihce.
Zato vztrajam pri svojem: s samohranilko nic vec. 2x sem sem v to, nikoli vec.
Coach Dr Marton, 04.08.2020 ob 14:59
Res je, samske mamice ne pričakujte kvalitetnega moškega. Se bo treba sprijazniti z nekim obupancem. Noben moški, ki ima izbiro, ne bo vzel samske mamice. To je rezervirano za moške, ki težko dobijo žensko in se sprijazni s tako, ki ima otroke. Edino kar lahko dobite, če ne želite obupanca je, da vzamete moškega, ki ima tudi že sam otroka iz prejšnjega zakona a tudi oni raje vzamejo žensko brez prtljage. Vso srečo
ti si prizadet :))
Uuf kaksna groza da si nekdo rece Coach pa pise takele nebuloze :). Jaz sem locena tri leta, imam dva otroka. Neskromno bom rekla, da sem kvalitetna, ker skrbim za svojo zunanjost in notranjo rast. Pred dvemi leti sem nasla moskega, ki mi je dvignil vse kriterije, ki sem jih imela postavljene za novega partnerja, pa glede na izkusnje niso bili nizki. Tako vredu cloveka se nisem spoznala, poleg tega je se hud tip :). Po locitvi sem mislila, da bo res lazje imeti nekoga z otrokom od prej, ampak on mi je dokazal obratno. Sprejel nas je v paketu. Moja dva otroka je vzel za svoja in ona dva ga obozujeta. Iskreno lahko recem, da tako srecna se nisem bila v zivljenju :). In ves kdo po moje rece, da morajo locenke z otroki sprejeti samo ostanke, obupance? Tisti, ki ga tudi mamice z otroki ne povohajo in bi bil vesel, ce bi dobil vsaj kaksno zensko. Ker je ne, svoje frustracije izliva na internet ?. Pa srecno vsem mamicam. Ne pozabite, da nas je ravno materinstvo naredilo zrelejse, bolj zenstvene in bolj previdne pri temu, koga bomo spustile v svoje zivljenje. Pomembno je da ne pozabimo, koliko so nam vredni otroci, pa tudi to, da mora imeti tudi novi partner posebno mesto v nasem zivljenju. Tega, da bo vedno drugi nihce ne bo trpel. Partner ima prvo mesto kot partner, kot zivljenjski sopotnik, otroci kot del nas. Prava zenska bo znala vse postaviti na prvo mesto, ampak to le v primeru partnerja, ki bo tudi njo in otroke postavil na prvo mesto.
Ne razumem, zakaj ne bi sprejel njene otroke, če je v ospredju ljubezen. Moja žena je imela tudi 3 otroke iz prejšnjega zakona. Ker je bila posredi ljubezen, sem jih z veseljem sprejel za svoje. Potem so se nama v zakonu rodile še dve hčerki. Torej nas je bilo 7. Pri naju ljubezen ne pozna meja . V tem letu meseca decembra , se nama bo pridružil še najin tretji otrok. Se pravi njen 6. Pa skupaj se vedno uživava življenje. Njena prva dva sta že sedaj odrasla, sta se že preselila , tako da ostajava skupaj z štirimi otroci… otroci so pa vendarle jackpot življenja…
No, vse pa le ni tako nemogoče. Če bo energija prava in kemija dovolj močna, tudi otroci ne morejo biti ovira. Povem iz izkušenj mojega nečaka. Kot 25leten je spoznal 8 let starejšo gospo s 3 (tremi!) otroci iz dveh zvez. Enkrat ločena, drugič vdova….danes imata še skupnega sobota (3 leta) in ja, srečni so skupaj!!!
Locenka567.8, 16.08.2021 ob 03:37
Uuf kaksna groza da si nekdo rece Coach pa pise takele nebuloze :). Jaz sem locena tri leta, imam dva otroka. Neskromno bom rekla, da sem kvalitetna, ker skrbim za svojo zunanjost in notranjo rast. Pred dvemi leti sem nasla moskega, ki mi je dvignil vse kriterije, ki sem jih imela postavljene za novega partnerja, pa glede na izkusnje niso bili nizki. Tako vredu cloveka se nisem spoznala, poleg tega je se hud tip :). Po locitvi sem mislila, da bo res lazje imeti nekoga z otrokom od prej, ampak on mi je dokazal obratno. Sprejel nas je v paketu. Moja dva otroka je vzel za svoja in ona dva ga obozujeta. Iskreno lahko recem, da tako srecna se nisem bila v zivljenju :). In ves kdo po moje rece, da morajo locenke z otroki sprejeti samo ostanke, obupance? Tisti, ki ga tudi mamice z otroki ne povohajo in bi bil vesel, ce bi dobil vsaj kaksno zensko. Ker je ne, svoje frustracije izliva na internet ?. Pa srecno vsem mamicam. Ne pozabite, da nas je ravno materinstvo naredilo zrelejse, bolj zenstvene in bolj previdne pri temu, koga bomo spustile v svoje zivljenje. Pomembno je da ne pozabimo, koliko so nam vredni otroci, pa tudi to, da mora imeti tudi novi partner posebno mesto v nasem zivljenju. Tega, da bo vedno drugi nihce ne bo trpel. Partner ima prvo mesto kot partner, kot zivljenjski sopotnik, otroci kot del nas. Prava zenska bo znala vse postaviti na prvo mesto, ampak to le v primeru partnerja, ki bo tudi njo in otroke postavil na prvo mesto.
Prava ženska bo to znala vse speljati tako, da ne bo nihče prikrajšan. Zelo lep zapis
Pozdravljeni vsi!?
Končno sem opazil da imajo obe strani po malem prav. Celo v določenih (ne vseh), se lepo tudi prerekate oziroma debatirat (ne vseh). Mislim da če bi skušala vsaj malo srečati na sredini (oba seveda) bi tukaj zaživel nov par mogoče celo ljubezen in nove debate.. Avtorica razumem dilemo in verjamem da je marsikdo v podo ni če ne že slabši situaciji….
Pa čudovit dan vsem ?
Forum je zaprt za komentiranje.