Leta tranzicije ste zapravili za neumnosti
Zdaj boš pa obtožen, da nisi za socialno državo.[/quote]
Ta država pobira denar za svoje mafijske banke in korupcijo in ne za narod in za to, da bomo imeli penzije ali kvalitetno zdravstvo.[/quote]
Spet trobiš v svoj rog. Kaj si že naredil za to, da bo drugače??? Kje si zaposlen, če sploh si? No, a vidiš….zdaj pa bodi tiho:).
Jap, zato pa se z njo ne hvalim v reali, ker meni osebno ni vredna pol ”kur’ca” :D[/quote]
In dostikrat je tako.
Bolje bi bilo, če bi ljudi učili kaj bolj praktičnega in uporabnega, kot je polaganje vodovoda, elektrike, ploščic….
Država pa naj neha ljudem krasti denar, pa se bo gospodarstvo hitro razvilo.[/quote]
podpis!
Jap, zato pa se z njo ne hvalim v reali, ker meni osebno ni vredna pol ”kur’ca” :D[/quote]
In dostikrat je tako.
Bolje bi bilo, če bi ljudi učili kaj bolj praktičnega in uporabnega, kot je polaganje vodovoda, elektrike, ploščic….
Država pa naj neha ljudem krasti denar, pa se bo gospodarstvo hitro razvilo.[/quote]
Najbolje, da vsi znamo vse, pa ne bo problemov, a ne:). Kdo tebi osebno krade denar? Samo ne mi omenjati kredita, ki ga moraš vračati banki. Ali pa zdravstvenega sistema, ki ti krije rit v celoti, ko zboliš. Pojdi v Ameriko.
Ne razumem kako ti je nekaj za kar si se šolal 3, 4, po možnosti 5 let ( če se je zavleklo ), vredno pol ku*ca. Saj pa si maloprej pohvalil naravoslovne fakultete, kako zajebane in zlata vredne so. To je tvoj osebni dosežek, matral si se za izpite, diplomsko nalogo, zdaj ti pa kar nič ne pomeni ? Potem ti pa predlagam, da greš takoj zdej na skret in se poščiješ čez ta list.
Zato ker mi je dalo zelo malo (pa vendar veliko), zelo malo na poklicnem področju, pa vendar zelo veliko pri razumevanju določenih zadev.
Jaz sem recimo osebno dosti bolj ponosen na to, da sem se skozi prakso in samoiniciativno učenje naučil servisirat tehnične izdelke, da znam porihtat elektriko (kaj več od štekarja) da znam programirat CNC stroje (osnove) ipd……… to mi je vredno več kot moja diploma, ki je bila opravljena mimogrede, po liniji najmanjšega odpora…….. jaz sem jo končal bolj zato, da sem imel poklic, ker sem pač nasedel staršem in šolam ki so nas ”forsirali” pejte na gimnazije, in če bi ostal gimnazijski maturant ne bi imel poklica….
Saj po pravici povedano, bi najrajši to nardil kar si reko, škoda je samo to, da ne morem, ker bi me znalo to stat, ko bi moral it delat repliko, ko bi kje moral to pokazat in pdf ni dovolj 😛
Bravo Goldi… točno to sem imel v mislih, vsaj kar se tiče zdravstvene blagajne.
Vsi nekaj opevajo polaganje ploščic, v praksi pa svojo mularijo vseeno na fakse tiščijo.[/quote]
Bistveno bo kaj bodo naredile mlajše generacije, starejši imajo itak še stari sistem v glavi, oni enačijo višino izobrazbe z pridnostjo in sposobnostjo, kar že dolgo ni več tak…….. zato je tudi logično da tiščijo vsakega na faks, ker včasih je blo tak ” Uči se da ne boš rabo delat” ta famozni mit je uničil ene par deset generacij…….
Jaz recimo poznam enega ”šmrkavca” 19 letnega, ki se je dogovril z ”starim” vodovodarjem da mu samo pomaga vse težje stvari (fizikalc) on pa ga v zameno uči vodvodnih ”skrivnosti” in ko bo gospod odšel v penzijo (čez 2 leti) bo mulo profi, se mi zdi tak sistem oz ideja veliko koristnejša kot pa naš sistem. Bi takemu dali raje 8500€ letno da uči tega ”študenta” v to da bo nekaj znal nardit
Jaz pa sem opazil, da nam je starejša generacija nevoščljiva, ker se kljub služenju denarčkov, zraven še izobražujemo, skrbimo za zunanjost, športamo, hodimo na fitnes itd. Za resne zveze, poroke, otroke ipd starinske običaje nas pa figo briga. V bistvu nam zavidajo to svobodo, ki je oni nikoli niso imeli. Da to ni dovolj pa potem še blatijo poklice za katere se izobražujemo. Oni bi nas kar v proizvodnjo strpali za tekoči trak, ali pa da poprimemo za kakšno bolj “moško” npr. gradbeniško delo. Seveda ne želijo tega svojemu otroku, za ostalo mularijo pa že 🙂
Prasec bo delal kar v pisarni za računalnikom, tega mu pa že ne bomo dovolili, gnjeh, gnjeh, gnjeh,…
To pa se strinjam, predvsem glede običajev, uf, kako gre to ”starim” v nos, ko ”nas” boli k za ”tradicijo” (ki je mimogrede še neumna)
Moji sorodniki so ob polnoletnosti služili dinarčke, se izobraževali ob delu (mimogrede, ker službe niso bile tako sforsirane), popoldne še zidali bajto, hodili veliko več v naravo. Otroke so imeli že zelo zgodaj, kar je bila prednost, saj so veliko manj komplicirali kot zdajšnji starci, ki se za prvega otroka odločijo mnogo kasneje. Starejše generacije so pri 40-ih že na polno zadihali, otroci so zrasli, se zaposlili, njim je pa ostalo še dobro desetletje uživanja do penzije. Zakon.
Je pa frka, če si ti ob sebi imel zgled zgaranih proizvodnih delavcev, v družini po možnosti še alkohol in nasilje…ja bogi no.
Forum je zaprt za komentiranje.