Leta tranzicije ste zapravili za neumnosti
Ti to veš, tisti trije akademiki pa ne?[/quote]
Tud oni vejo in po moje so pač zagovarjali vsak svojo (različno) teorijo.
In tu je keč, ki ga tudi _On ne razume….
On pravi, da je treba delati po starem preizkušenem receptu, kot je delal
deda….in kot so se učili na praksi…in bohvar kej spreminjat…
Česar pa ne razume, je znanstven pristop…ker sploh ne pojmuje, kaj je
to teorija, kaj je poskus, kaj so rezultati poskusa, kako nastaja znanost….
Mogoče jablana ni rodila….(tega ne vemo, ker ne verjamem, da je bil
par let tam in jo opazoval) – ampak to je bil pač način izboljšave na
znanstven način, ki tudi na račun te boge jablane, najde boljše metode, ki
potem prevladajo in prinesejo V KONČNI FAZI boljše rezultate.[/quote]
Če jablana ne rodi…. jeb*š tako znanje…. kaj tu ni jasno?
Ko bodo pa ostale veje na katerih bodo v jeseni plodovi potem bomo pa ploskali drugače pa lahko rečemo samo mimohod
Ene šole so zastonj, ene pa zaman…. 😉
Tud oni vejo in po moje so pač zagovarjali vsak svojo (različno) teorijo.
In tu je keč, ki ga tudi _On ne razume….
On pravi, da je treba delati po starem preizkušenem receptu, kot je delal
deda….in kot so se učili na praksi…in bohvar kej spreminjat…
Česar pa ne razume, je znanstven pristop…ker sploh ne pojmuje, kaj je
to teorija, kaj je poskus, kaj so rezultati poskusa, kako nastaja znanost….
Mogoče jablana ni rodila….(tega ne vemo, ker ne verjamem, da je bil
par let tam in jo opazoval) – ampak to je bil pač način izboljšave na
znanstven način, ki tudi na račun te boge jablane, najde boljše metode, ki
potem prevladajo in prinesejo V KONČNI FAZI boljše rezultate.[/quote]
Ko bodo pa ostale veje na katerih bodo v jeseni plodovi potem bomo pa ploskali drugače pa lahko rečemo samo mimohod
Ene šole so zastonj, ene pa zaman…. ;)[/quote]
Men je jasno, da teb ni jasno.
Ti bi, da se vse dela po starem, ni važno znanje, niso važna
nova odkritja, kaj pa znanstveniki vejo…stoletja se je delalo
tako, uni pa itak pojma nimajo…
Če bi ti imel prav, bi živeli v votlinah. Kaj nam je pa manjkalo?
Lej, brez veze, Se vidi, da ne razumeš poante in da boš
tumbal o tej jablani naprej….
ker si pristaš uporabnih ved ti povem resnični dogodek, ki sem mu bil prisoten v enem delu svojega izobraževalnega procesa, dogajalo se je v okolici Slovenske Bistrice v enem velikem sadovnjaku, prisotni so bili (poleg ostalih) trije profesorji iz takratne fakultete za agronomijo (Ljubljane in Maribora), ti so bili tudi demonstratorji obrezovanja jablane….zdaj pa bistvo, med demonstracijo se je med njimi vnel nič kaj akademski prepir….naš učitelj je to (po moje oceni zelo pametno) komentiral…če bo vsak od njih trdil in vztrajal pri svojem bo na koncu od jablane ostalo samo deblo….s tem si pa nimaš več kaj dosti pomagat, razen za kurjavo, ne? ( motorka pa to)….kajti želim povedati…ne rabiš biti profesor, da poznaš osnovne zakonitosti rasti sadnega drevja, rodnosti in posledično tudi samega obrezovanja, zadostuje želja po samostojnem izobraževanju ( ne nujno v okvirih formalne izobrazbe)…in žalosto je to, da se velio ljudi v Ju izobražuje, ne zaradi znanja, ampak zgolj za preskakovanje plačilnih razredov…..dodam še tole 24 let po začetku tranzicije smo kje? in kdo je pisal zakone in vladal? kolikor mi je poznano sami doktorji in profesorji….rezultat pa je? golo deblo….golo deblo pa žal ne rodi….to ve vsak kmet , četudi zgolj z OŠ….človek se ob tem vpraša marsikaj o izobrazbi nekaterih[/quote]
Pa BTW….tole je tud primer vihanja nosu nad izobrazbo. Ker imam samo
pet jablan, pa vseeno vem, da posebej pri mladih drevesih obstaja več
ŠOL obrezovanja. Več načinov, pač glede na to, kakšno drevo bi v končni
fazi radi dobili. In zelo verjetno so se profesorji prepirali okoli tega…vidva
z učiteljem sta se pa posmehovala (ti se še zdaj) ,ker enostavno nista
razumela, kaj se pogovarjajo.[/quote]
in ti meni mečeš pod nos, da sem zgrešil point?…tole še bom dodal, takratni učitelj je bil (in je še) eden najboljših sadjarjev v Sloveniji….toliko o tem kdo ni česa razumel, šlo se je za pomlajevanje sadnega drevja z rezjo, ne za oblikovanje mladega drevesa….od tu tudi opazka, da bo na koncu ostalo zgolj golo deblo…pa ni bil v tem point, če zdaj razumeš
Pa BTW….tole je tud primer vihanja nosu nad izobrazbo. Ker imam samo
pet jablan, pa vseeno vem, da posebej pri mladih drevesih obstaja več
ŠOL obrezovanja. Več načinov, pač glede na to, kakšno drevo bi v končni
fazi radi dobili. In zelo verjetno so se profesorji prepirali okoli tega…vidva
z učiteljem sta se pa posmehovala (ti se še zdaj) ,ker enostavno nista
razumela, kaj se pogovarjajo.[/quote]
in ti meni mečeš pod nos, da sem zgrešil point?…tole še bom dodal, takratni učitelj je bil (in je še) eden najboljših sadjarjev v Sloveniji….toliko o tem kdo ni česa razumel, šlo se je za pomlajevanje sadnega drevja z rezjo, ne za oblikovanje mladega drevesa….od tu tudi opazka, da bo na koncu ostalo zgolj golo deblo…pa ni bil v tem point, če zdaj razumeš[/quote]
Razumem, A pa ti razumeš, da je avtomatsko zmrdovanje nad
izobrazbo ravno tako golo deblo?
Če sta bila profesorja slučajno bedaka (izobrazba in celo
inteligenca ti ne zagotavljata tudi pameti) to ne pomeni, da cela
znanost nima pojma … in iz tega primera izpeljevati neko
pravilo je pač napačno….
dejstvo je, da pri nas študira 2/3 generacije in pri takšni številki ne moremo govoriti o kvaliteti kot celoti.
sicer pa se študij vsaj v tehniki nikoli ne konča. zamenjujejo se predpisi, standardi, programska oprema in način dela, novi materiali….traja od začetka, do konca:))
resen študij je težko delo. končni rezultat pa je primerljiv s hojo v hrib. potem pa pogled v dolino, širok horizont kao znanj. za delo pa potrebuješ samo eno smer od tega kao znanja.
sam mislim, da na faksih dobiš preveč razpršenega znanja s premalo konkretnega znanja. to konkretno pa zopet jemlje cas, študij na študi. jeba na jebo:)
sam pa mislim, da je 90% kao intelektualnega dela čisto rutinsko delo. od tistega, ki zna postavljati vejice, do tistega, ki konstruira stroje in naprave, računa konstrukcije……
torej. ne gre za podcenjevanje nobenih del tudi tistega, ki polaga ploščice, popravlja avte, napeljuje instalacije…..te škode so lahko pogubne za življenja in tudi usode ljudi.
Ene šole so zastonj, ene pa zaman…. ;)[/quote]
tumbal o tej jablani naprej….[/quote]
Skela jaz se ti globoko opravičujem, ker ne razumem, da ti itak vse in vsakogar razumeš.
Če je res šlo za to, da so izobraženci odkrili, da če jablani odrežeš vse veje v jeseni ni plodov, je to napredek znanosti, jablana pa je crknila v imenu napredka znanosti.
Za tako reč pa res rabiš diplomo, mar ne?
To, da ti veš kaj jaz mislim tut pride z izobrazbo al že tak prideš na svet?
Skela, porabiti 5 let za izobrazbo ki ti na koncu ne da rezultat (in v tem primeru je naš cilj delovno mesto kjer to pridobljeno znanje UPORABLJAŠ) je ekvavilent 5 letom obrezovanja jabolke brez sadov še 6. leto….. v čem je point? jaz ga ne vidim razen zapravljenih 5 let za študiranje/obrezovanje………. Čas ni moč zavrtet za 5 let nazaj in čakat na priložnost za zaposlitev……… 5 let je porabljenih, kaj je rezime teh 5 let? Nekoristno znanje, če ni obradilo sadov(službe)
Se ne strinjaš?
Edison si je lahko pred davnimi leti privoščil delat po sistemu, da je odkril 1000 načinov kako žarnica ne SVETI………. dandanes je tempo drugačen.
tumbal o tej jablani naprej….[/quote]
Skela jaz se ti globoko opravičujem, ker ne razumem, da ti itak vse in vsakogar razumeš.
Če je res šlo za to, da so izobraženci odkrili, da če jablani odrežeš vse veje v jeseni ni plodov, je to napredek znanosti, jablana pa je crknila v imenu napredka znanosti.
Za tako reč pa res rabiš diplomo, mar ne?
To, da ti veš kaj jaz mislim tut pride z izobrazbo al že tak prideš na svet?[/quote]
Taka sem se rodila, ja. In opravičilo sprejeto.
Hec, da živimo v dobi neverjetnega napredka v znanosti,
da še nikoli nismo toliko vedeli, kot vemo ravno zdaj…pa
še vedno besno napadate izobrazbo…
Ja. Najbolš, da vsi začnemo ploščice polagat…
Izobrazba je res fajn zadeva, ampak, če jo lahko vnovčiš.
Če vidiš, da si ti pri recimo 29 še vedno brez službe, tvoji sošolci, ki so pa končali samo SŠ pa imajo že po 10 let delovne dobe ali celo več. In bodo tudi toliko več let uživali penzijo. Kar pomeni, da bodo šli kolikor toliko neprestari v penzijo in še kaj imeli od življenja.
Potem recimo pri 30ih dobiš službo, ampak ugotoviš, da imaš toliko plače ali celo manj kot tisti sošolci brez faksa. Potem ugotoviš, da živiš pri 30ih še vedno pri starših, tisti sošolci pa že par let na svojem. Potem še ugotoviš, da boš še kar nekaj čaasa pri starših, ker imaš službo za določen čas in potem naslednjič spet in spet in si že počasi 35 pa se ti sreča nasmehne in dobiš službo za določen čas in si končno upaš it nekam v najem.
Ma ja. Ker smo bili vzgojeni v pridigah “uči se, pa ti bo vse
padlo z neba”… in je dolgo tudi bilo tako.
Ni res, časi so taki, da je treba migat, če ni dela tukaj bo pa kje
drugje, iskali na domu nas pa res ne bodo.
Je pa čista neumnost iz tega izpeljati, da je bolje ostati na pol
pismen, ker pol boš pa lahko služil…
V to te potem prepričujejo taki, ki rintajo za minimalac.[/quote]
Jaz rečem boljše rintat za minimalc kot bit doktor na zavodu za nezaposlovanje 🙂
Po vsem tem pritoževanju…močno dvomim.[/quote]
Samo za tebe Sadni iz mojega CVja
http://shrani.si/f/1I/Yr/3dpA6Dol/zasadnega.jpg%5B/quote%5D
Staaaaari. Al so te nategnil, al pa je šlamparija brez primere. Pol stvari ti manjka:-)))
Staaaaari. Al so te nategnil, al pa je šlamparija brez primere. Pol stvari ti manjka:-)))[/quote]
A to so tiste kupljene diplome ali kako?
Staaaaari. Al so te nategnil, al pa je šlamparija brez primere. Pol stvari ti manjka:-)))[/quote]
A misliš da se mi da vse slikat? še to sem slučajno vrgel gor, ker je glih skeniran del diplome, tisto kar mora delodajalec videt, če bi pošiljal CV……….
A veš da sem zdaj vzel v roke diplomo in opazo, da je še poooolno papirjev zloženih notri pa ne samo to, celo vse je tudi prevedeno v angleščino da sploh ne rabim nosit k notarju overjat če v tujino pošljem haha………..
Vidiš to pa je, ko ne greš niti na podelitev in samo dvigneš in od takrat odpreš samo enkrat da skeniraš 😀
Vse je za nekaj dobro 😛
Nisem jaz napadal izobrazbe!
Sem pa napisal, da ti izobrazba ne hasne, če ni tistega drugega kar ti je v zibko položeno (al ti pa ni)
Šola ne da pameti, da zgolj znanje.
In tudi za ploščice polagat rabiš “nekaj” kar ni dano vsakemu, četudi je pridobil še tako izobrazbo.
Če se že ne boš lotila ploščic polagat lahko pa NA ploščice položiš… tut, če ne bo imel izobrazbe ga boš pa ti v uk vzela… 😉
Nisem jaz napadal izobrazbe!
Sem pa napisal, da ti izobrazba ne hasne, če ni tistega drugega kar ti je v zibko položeno (al ti pa ni)
Šola ne da pameti, da zgolj znanje.
In tudi za ploščice polagat rabiš “nekaj” kar ni dano vsakemu, četudi je pridobil še tako izobrazbo.
Če se že ne boš lotila ploščic polagat lahko pa NA ploščice položiš… tut, če ne bo imel izobrazbe ga boš pa ti v uk vzela… ;)[/quote]
Ok, kaj je boljš: da si pameten, pa greš na faks ali da si pameten, pa
ne greš na faks?
Men je kristalno jasno, da si lahko inteligenten, ne pa pameten., da si
lahko pameten, pa ne izobražen, da si lahko izobražen, pa nisi ne pameten,
ne inteligenten…
Pa še vedno trdim, da izobrazba človeku da tisto “nekaj več” zaradi česa
je praviloma bolj uspešen. Če nič drugega, so to smisel za red, delovne
navade, zmožnost učenja in pomnenja, zmožnost reševanja problemov…
Za ploščice polagat moraš biti pa samo natančen in imeti mal prostorske
predstave. Pa vedet,moraš, kje začet, da se ne znajdeš v kotu :-))
Forum je zaprt za komentiranje.