Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Leta tranzicije ste zapravili za neumnosti

Leta tranzicije ste zapravili za neumnosti

Za kaj bi imel boljši odnos do študija, če pa tedensko poslušam od študentov kakšen polom so naše fakultete………………….. imam znance in prijatelje po praktično vsaki univerzi tako v MBju kot v LJ in tedensko poslušam kakšna nesposobnost se goji tamkaj… Jaz zelo spoštujem študij, ampak veš, tisti ki je vreden nekaj več, in ja FDV ekonomska (kjer mimogrede prijatelj za IZPIT igra RAČUNALNIŠKO IGRICO na EF v LJ) in podobne to definitivno niso.

Sicer pa, kak ti naj rečem Ribica, poglej si ZAVOD, tam je odraz realnosti in UPORABNOSTI naših fakultet…………………… Diplomanti in magistri ki pečejo hamburgerje in delajo čez mejo v McDonaldsu zame pač niso koristni glede na denar ki smo ga vložili v njih skozi državo……. to lahko delaš z poklicno šolo.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Nisi zaštekal pointa v dodani vrednosti znanja. Po tvoje tudi v knjižnico ni treba več hoditi, ker življenje te čaka zunaj in ga moraš živeti, a ne:)).
Na faksu 90% stvari pozabiš, gredo mimo…ampak ko je treba, veš kje lahko v vsakem trenutku najdeš teorijo in jo lažje spraviš v prakso, ker si v življenju že nekaj predihal, prehodil itd. Samo teleban s komaj zaključenim šolanjem lahko trdi, da je vse bz. Kako pa se kdo znajde v življenju in vnovči pridobljeno znanje je pa že druga zgodba in nima veze s tem, kar si prvotno pisal. Zato se ne vleči ven, ker si že zaj…, kar pač si. No, tak si in te sprejemamo takšnega kot si:)).

S težkim srcem, ampak ja, Matkič, kar precej imaš prav. Sem diplomirala na FF in ja redko kdo dobi službo s svojega področja. Plače? Hja, presrečen si, če imaš službo in recimo 800, 900€ plače. 1000€ in več so pa že sanje.
Ja, čisto preveč nas je. Potem pa delamo na delovnih mestih, kjer bi bila SŠ čisto ok.
Če se primerjam z svojimi OŠ sošolci, ki niso šli na gimnazijo in faks ugotovim, da imajo oni sedaj višje plače in dosti več let delovne dobe kot jaz. Jaz bo hodila v službo itak do smrti, oni pa bodo vsaj malce uživali v penziji, ker bodo krepko krepko prej v penziji kot jaz. Plus, da imajo višje plače.

Če bi to bilo res, bi vsak popravil lasten PC, ker jaz vse ampak res VSE rešitve najdem na internetu s pomočjo googla in na youtubu……. Zakaj potem diplomanti ne uporabijo svojega znanja in poiščejo znanje in porihtajo?

Odgovor je preprost, ker niso sposobni.

Če bi to kar ti pišeš bilo res, potem ne bi bilo brezposelnih, ker bi lahko teoriji spravili v prakso ekstremno hitro in bi postali polagalci ploščic in služili dober keš, ali pa delali elektroinštalacije in imeli službo če ne že dobre plače.

Ampak velecenjeni univ dipl jokcajo kako ni služb za njih, ker oni bi imeli 1500€ in prelagali papirje in bili čisti po koncu službe…… zato jih ne spoštujem, ker mislijo ker so dobili naziv, da si ZASLUŽIJO nekaj več in da ne rabijo it od začetka. Večina seveda da ne bo pomote………

Goldfish, vse je brezveze, kar ne ustvarja dodane vrednosti in FDVjevci na zavodu so pač neto porabniki, ne neto vplačevalci v proračun, za njih smo zapravili na stotine tisoče €€€ da sedijo in vlečejo socialke, za koga?

Je pa res, da je tu krivda TUDI države, ker je zaradi socialnega miru to dovolila…..

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Zdaj si ven privlekel vse možne težave. Začel si s tem, kako je znanje nično. S tem se ne morem strinjati. Kaj je država naredila z množičnimi vpisi in omogočanjem še več brezposelnih diplomantov, je povsem druga zgodba. Tudi ne poznam ljudi, ki ne bi delali za manj kot 1.500€, z univerzitetno izobrazbo.
Tvoja hvala, da znaš popraviti lastne PC…mislm, saj vse lepo in prav, ampak če malo pomislim pri sebi…sploh se ne spomnim, kdaj bi ga imela v okvrai oz. v tako nemogočem stanju, da ne bi znala sama poiskati rešitev. V preteklosti so tudi na veliko popravljali avtomobile, radie, televizije…danes to usiha, ker je to potrošni material, ker so zadeve drugače zapeljane, ker ni tega, da bi vzel orodje v roke in kar sam nekaj popravljal za lasten užitek. Kje ti živiš…Glede prestavljanja papirjev…ja, vidim da si to ne leži, ker si niti v sanjah ne moreš predstavljati vsebinskega dela teh papirjev, zato imaš poniževalen odnos do tega, kar pravzaprav ne poznaš. Skrajni čas, da greš malo v svet.

Pa še to je, ko se z univ. dipl. prijaviš na delovno mesto, kjer zahtevajo 5. stopnjo, te kar skenslajo, čeprav si seveda pripravljen delat za malo denarja, ampak oni hočejo 5. stopnjo in ne več.

Seveda pa se nam to noro potrošništvo in stran metanje neke naprave, ki bi jo bilo možno popraviti za par evrov, dobro maščuje.
Vse preveč se samo uvaža, doma pa več ni delovnih mest. Pa da ne omenjam tehnološke onesnaženosti zaradi prepogoste menjave naprav.

Seveda, ker domnevajo, da to ni tvoja dolgoročna in iskrena želja, da delaš na takšnem del. mestu s tako nizko plačo.

Vsako znanje je NIČNO, če z njim ne moreš ustvarjat €€€, kar teli na zavodu pač ne kajne? In če z neko izobrazbo (recimo FDVjem) obstaja večja verjetnost da boš na zavodu kot v službi je takšna fakulteta ničvredna……… to je jasno.

Koga? Popravilo avtomobilov usiha????? WTF, a tebi se pokvari nekaj pa kupiš nov avto za 10.000 € oz. ker si itak ti, verjetno rabiš za 30.000€, ja seveda…….. če bi z radii in televizijami še verjel pa z avti definitivno ne morem……

Drugače pa problem tega da se popravljanje zmanjšuje je drugje, v izdelavi, to opažam pri printerjih, mi prinesejo printer na servis in da ga pregledam in potencialno popravim, ga moram razdret v prafaktorje in traja cca 2 uri, kar pomeni da samo to, da ga grem popravljat stane 20€ + DDV…… pa še to ni garancija da bo delalo, nov pa stane 50€………… nekoč je bil dostop 5x lažji in hitrejši in je bilo popravilo smiselno…

Sicer pa servisne storitve nič ne usihajo, vedno več jih je, več je avtomatizacije, VEČ servisa je potrebnega, zato se pametni hodimo izobraževat kako popravljat, stroje(CNC), robote itd……… in ko bo servis PCjev tam kjer je zdaj servis radijev in TVjev, bomo porpavljali kaj drugega, ali ti misliš da bo tehnika izginila, in servis več ne bo potreben? 🙂

Prelaganje papirjev pa vrhunsko poznam, in čeravno vso ni brezveze, pa ga večina definitivno je, potrata časa in izgovor za mnoge službe ki ne doprinesejo ničesar….. si pa domišljajo da doprinesejo to pa ja……

Seveda, ker domnevajo, da to ni tvoja dolgoročna in iskrena želja, da delaš na takšnem del. mestu s tako nizko plačo.[/quote]

Tako in tudi logično je, jaz kot delodajalec, bi želel zaposlit nekoga ki ga izučim in ostane, medtem ko če bi zaposlil nekoga z UNIV DIPL izobrazbo na delovno mesto ki ga lahko izvaja nekdo z 5. stopnjo, bi potem porabil čas, da ga uvedem, potem bi čez X mesecev, let odišel in jaz oz delodajalec bi PONOVNO moral uvajat novega, zato te nočejo vzet, to je ja logično.

zakaj bi ti dajal izkušnje če mu potem odideš drugam.

Tako, da ja Matkič, žal imaš prav :(.

Mladina gre naprej študirat, ker ne dobi zaposlitve. Ti pa pišeš kot da so ljudje s 5. stopnjo vsi zaposljivi.
Lepo si napisal, kako nima smisla razstaviti printer na prafaktorje in stranki potem zaračunati popravilo za skoraj ceno novega. Ampak ti to počneš, ker te veseli in misliš, da s tem bogatiš svoje znanje haha.
Tako kot čevljarji ne bodo obogateli, ker danes nihče ne obnavlja celotnih obuval, ampak gre preprosto kupit nove, ker je cena enaka. Samo še menjava petk je tisto, kar se splača, pa še to je po moje precenjeno (plačati 6€+ za 10 minut dela in praktično nič materiala).
Delodajalci se ne obremenjujejo s tem, koliko vložka je potrebno v enega novega zaposlenega oz. koliko tega gre stran, v kolikor zaposleni najde drugo službo. Teorija ni enako praksa. Danes smo vsi nadomestljivi. Znanje moraš iskati sam, nihče ti ga ne prinese k skledi. Veliko več je samoiniciativnosti, lastnega vlaganja, da te kdo sploh opazi.
Ti se drži razstavljanja PC-jev, printerjev:)). Se bodo še našli norci, ki ti bodo prinesli tistega minimalca na mesec. Saj več baje ne rabiš. Čeprav, kdo ti bo plačal vse bolj potrebne licence?:) Aja, ti si samouk hahaha.

Poglej na MON Matkič, tu je polno takih diplomantov. Kaj ima država od njihovega pisanja na MON? So brezposelni ali pa v nekih državnih firmah in namesto, da bi delali, tipkajo na mon.

Mladina gre študirat prvo zato ker ne bi radi delali in deloma zato ker so starši zadnjih 20 let govorili, pojdi študirat da ne boš rabo delat (kaj za vraga je to?)

Precenjeno je plačat to kar sama čutiš da je precenjeno, tebi je recimo precenjeno da ti bi reševal PC, nekdo pa je plačal 100€ da sem mu rešil slike iz pokvarjenega diska……. ker je mel gori slike poroda otrokovega prvega rojstnega dne, poroke itd…. pač odvisno.

Glede delodajalcev, pa še KAKO SE obremenjujejo, seveda govorim jaz tu predvsem o teh manjših delodajalcih…… torej o teh ki zaposlujejo par do 10 mogoče 15 ljudi, in morajo osebno vpeljevat ljudi v delovni proces….. če morajo to delat vsake 2 meseca ker nekod odide je to hud hendikep in potrata časa…. zato pa tega želijo delat čim manj……….

Ti sploh pojma nimaš, kake licence, jaz ne rabim nobenih licenc pa tečajev, ti meni govoriš naj grem v svet a sama pojma nimaš o tem kar pišeš 🙂

Saj najbolj zacvilijo muce ko jim stopiš na rep, recimo Robi je naravoslovec, če ne kar verjetno strojnik, in če je, vsaka mu čast… medtem ko drugi so pač vredni bistveno manj po izobrazbi, hudič je ker imajo izobrazbo v mišljenju kot pokazatelj njihove vrednosti in je to da nekdo govori slabo čez njihov tip izobrazbe smatrano kot osebni napad na njih, to pa je hudič.

Matkic, zate pravim, da ničesar ne rabiš, ker si se tako odločil. Nekdo drug bo ravnal drugače, a ne.
Tisto o pokvarjenem disku…kdo ima rojstvo otroka le na enem mestu?! Ta človek ni gospodarno ravnal, zato je plačal visoko ceno.
Moja izobrazba je kapljica v morju, nikdar nisem trdila, da sem zaradi naziva že sama po sebi pametna:). Težko se je s tabo pogovarjati o nečem, kar ti je izredno tuje.

Logično in pravilno razmisljaš.

Bratuškova niti angleščine ne obvlada. Ne bom se primerjal z njo.

Bratuškova niti angleščine ne obvlada. Ne bom se primerjal z njo.[/quote]

Žal ni edina naša političarka, ki ne obvlada angleščine. Jih je kar nekaj. Kam so to hodili v šole taki?

Jah ne vem, ampak jst sem jo že pred koncem osnovne šole obvladal.

Saj najbolj zacvilijo muce ko jim stopiš na rep, recimo Robi je naravoslovec, če ne kar verjetno strojnik, in če je, vsaka mu čast… medtem ko drugi so pač vredni bistveno manj po izobrazbi, hudič je ker imajo izobrazbo v mišljenju kot pokazatelj njihove vrednosti in je to da nekdo govori slabo čez njihov tip izobrazbe smatrano kot osebni napad na njih, to pa je hudič.[/quote]
Ma daj…. dvajset let nam ubijajo v glavo, kako nismo nič vredni… Zdaj, ko je pa komplet stroka tako v globoko v riti, kot še nikoli, bi bili pa vsi naravoslovci. V bistvu se pa pozna samo petnajstega, koliko si vreden…

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Wau, zdej je pa še Matkić šel full retard. Robijeva izobrazba več vredna od moje. Bravo no. Potem mi pa razloži, kaj počne on od jutra do večera na Monu (tudi med tednom), medtem, ko nekateri pridno služimo denarčke ?

Izobrazba je vredna samo toliko, kot ti pomaga lažje preživet in čisto nič več.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Taki, ki nimate niti faks narejen se nimate tu kaj za oglašat. Tolažite se kako vam je prosti čas pomemben, pa kako ste zadovoljni s 600 eur, na forumu pa ku*ate čez politiko in si zmišljujete vice o Bratovškovi. Ja, mogoče ima res ponarejeno diplomo, ampak glej kje je ona in kje ste vi. In točno iz tega razloga se gre folk šolat, da ne bojo v proizvodnji z Bosanci nazdravljali novo leto. Izobrazba JE pomembna, če nimaš delovnih izkušenj, ti pride še kako prav. Pa še potem zgaziš te papke, ko boš za isto, identično delo, uvrščen v višji plačni razred od njega. Imam sodelovko stara blizu 60 let in se je ravno iz tega razloga spravila magisterij delat. Lenuhi ste in to je to.

Kar se mene tiče, meni moja pomaga preživet. Kaj pa ostali počnete, je pa vaša stvar.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close