Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Leta tranzicije ste zapravili za neumnosti

Leta tranzicije ste zapravili za neumnosti

Edini pametni odgovor v celi temi. .-))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Bosanci so kužni, kakor tudi ljudje z nižjimi prihodki?
Tebi tudi doktorat iz ekonomije zgleda ne bo pomagal pri dvigu iz otroškega nivoja obnašanja na raven odraslosti, kjer je potrebno tudi razmišljati – pa je za to potrebno le čisto malo, samo ščepec soli v glavi. Potem pa se sprašuješ, zakaj nimaš sreče pri puncah, ki te zapuščajo, pa to pri “neverjetnem telesu” in vsej tej “silni pameti”. S tabo je komunikacija, kot če se z otroci pogovarjaš. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če lahko vi psujete čez diplomirance, potem lahko tud jst čez tiste s srednjo poklicno izobrazbo.

Na ostalo pa sploh ne bom odgovarjal, preveč otročje 🙂

Še največ se pritožujete tisti spodaj, za vsak neuspeh iščete krivico povsod samo pri sebi ne. In ker nimate nič za pokazat, se pa že čutite dolžni ku*cat vsakega, ki je nekam prilezel. Valda vsem pripisujete srečo, znašel se je ker je poznal tega in tega. Vi pa niti srednje šole nimate dokončane, imeli bi pa kar več denarja od tistih, ki so se šolali do 25. leta. Jaz tu ne vidim nobene logike. Ponavadi je tako da toliko kot vložiš, toliko tudi dobiš vn. Jaz stavim na trdo delo, če že nisi iznajdljiv, kreativen, potem bodi pa vsaj delaven in izobražuj se, dokler imaš še vse zastonj. Izdelaj faks, izdelaj magisterij, izdelaj doktorat. Saj ste tu vsi pametni, z nadpovprečnim IQjem, a ne ?

Sadni, nisi ekonomist? Potem pa takšna osnovna vprašanja postavljaš. Ker bi lahko že po zdravi kmečki pameti sklepal, da v normalno delujoči in gospodarsko solidno stoječi družbi so potrebni vsi poklici, in da recimo avtomehanik ali pek ne rabita doktoratov, kakor se tudi ljudje razlikujemo tudi po intelektu, spretnosti in veščinah, ki jih obvladamo.

Zakaj pa potem pljuvate čez diplomante, če ste zadovoljni s svojim poklicom, izobrazbo, plačo,… ? Saj peku ni potrebno diplomirat, da zna kruh spečt. To še jst znam.

Vsak ima svoje izkušnje. Tudi nekaj packarij sem videl, nekaj doživel tudi sam(teh sicer ne veliko) Videl, kako te mobing na štrik pripelje… Življenje je lahko j.eba. Za marsikaj smo krivi sami, za vse pa še zdaleč ne. In ne, nimajo vsi vse zastonj, niti nimajo vsi enakih pogojev. Zato- bodi vesel, če si ji ti imel in uživaj sadove svojega dela. Preden ti jih vzame kakšna lenoba, ki se bolje znajde.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Večina jih ne pljuva. Pljuvajo tisti, ki pljuvajo po vseh ostalih samo po sebi ne.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Bratuškova niti angleščine ne obvlada. Ne bom se primerjal z njo.[/quote]

Saj ti se ne rabiš primerjat z njo, to da ima oseba ki govori angleško tako zanič kot ona, naziv MAGISTRA pove vse o vrednosti magistriranja v Sloveniji, sploh pa na tej fakulteti, to je povprečni nivo znanja pa še si lahko nazivljen MAGISTER. Ne gre se za primerjanje………..

Jaz sem napisal, ČE JE strojnik…….. kaj pa jaz vem kaj on počne, če je brezposeln, pol je pač useless…. ampak dejstvo je, da prideš do izobrazbe diplomiranega strojnika, računalničarja in/ali zdravnika, moraš bit prekleto dober…………. vse ostalo je že tak tak, najslabši je FDV, FF, ekologija EF, EPF ipd………

Tvoje izobrazbe ne poznam, ampak predvidevam, da ni ena izmed teh treh ki sem jih naštel, torej ja, izobrazba je tako koristna, kolikor boš zaradi diplome dobil službo, če ne potem bi se jaz vprašal, ali je bolje, da bi teh X let prej začel delat in nabiral izkušnje 🙂

Poznam mnogo ljudi ki imajo izobrazbo in delajo na XY delovnem mestu torej je izobrazba nepotrebna…………………………. ker bi to itak lahko počeli brez da so ”zapravli” 3-6 let………

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Poglej Sadni, zelo simpl je, če si na državne stroške diplomiral in študiral, kolikor sem seznanjen stane državo povprečen študent ki študira ene 8500€ torej če si študiral 5 let (zavoljo računice) si državo samo kot študent stal 42.500€…………….

In veš kdaj boš to povrnil? Ko boš delal na delovnem mestu kjer je diploma katero si diplomiral (ali magistrski ali karkoli) in boš s plačo plačeval DDV in dohodnino………. (penzijski in zdravstveni ne šteje)

Torej, če pa ti diplomiraš kot Ekonomist ali filozof in potem pečeš burgerje na štantu, kar bi lahko počel brez da je država zapravila 42.500€ za tvoje šolanje ki ti ni prineslo boljšega izhodišča in službe…….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Vsak ima svoje izkušnje. Tudi nekaj packarij sem videl, nekaj doživel tudi sam(teh sicer ne veliko) Videl, kako te mobing na štrik pripelje… Življenje je lahko j.eba. Za marsikaj smo krivi sami, za vse pa še zdaleč ne. In ne, nimajo vsi vse zastonj, niti nimajo vsi enakih pogojev. Zato- bodi vesel, če si ji ti imel in uživaj sadove svojega dela. Preden ti jih vzame kakšna lenoba, ki se bolje znajde.[/quote]

To “futrajo” ekonomiste s prevladujočimi ameriškimi doktrinami, to je že dolgo prisotno tudi pri nas, ker je kapitalizem globalen pojem, se izvaža tudi njegova miselnost in filozofija. Eden od teh “brainwashing” postavk je, da tisti, ki recimo “ne uspe” (merilo je tu višina plače, bogastvo, torej sami materialni pojmi), si je sam kriv, ker je “len”, “nesposoben”, medtem pa se lahko samo za glavo primeš, ko vidiš, koliko ljudi je na cesti v Ameriki, kakšne blazne razlike so med bogatimi in revnimi, kako vse temelji na denarju, da ti še odrezanega prsta ne prišijejo nazaj pod 20.000 dolarjev, če nisi zdravstveno zavarovan… Čisto nekaj drugega je recimo ameriška severna soseda Kanada.

Diploma je vredna tolk, kolk jo vnovčiš. Če jo, je vredna, če je ne, pač ni.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Doktrina šoka na YT mislim da to lepo prikazuje. Cel svet so poslali k vragu, mi jih pa gledamo….

Naj ugibam, ti se imaš za inteligentno kajne? Tipično……………..

Ps: Če bi faks bil najlažja stvar za nardit, bi čisto vsak končal faks, kar spet ni res

Aja ko jaz pišem o faksih pišem samo o FAKULTETI ki je vredna naziva fakulteta…… torej:

-FERI/FRI
-Strojništvo
-Medicina

Vse ostalo je bolj ali manj nekoristno in nevredno naziva fakulteta………. Torej filozofka, če si tako sposobna oz. če je faks tako lahko nardit, katero izmed teh treh fakultet imaš opravljeno? Namreč to je edini naziv (če je iz fakultet in smeri zgoraj naštetih) ki je vsaj pol kurca vreden……….. ostalo ni končana fakulteta, ampak srednja šola………….. naziv so vam pač dali da ne jokcate in se imate za ”dobre” in ”sposobne”

No če imaš diplomo iz Cambridga, Harvarda Oxforda in podobnih pol si tudi dobra…………. priznam

Vsi ki ste diplomirali drugje, smatrajte svoje diplome in magistre nekje v rangu Bratuškove, kot tudi lastno inteligenco prosim, ker več res ni vredna taka diploma/magistrska……….[/quote]

evo matkič…kr si očitno ti že v štartu napačno razumel moj point, ti ga razložim, ker je zarad tebe zdej tema spet s svetlobno hitrostjo šla čist v druge sfere….
torej… kar si ti razumel in kar sm jst napisala, sta dve totalno različni stvari…

s tistim svojim stavkom, da izobrazbe ne morš enačit z inteligenco sm dala repliko sam n.s., k je tko veselo tolku čez vse starejše, kao kje mate fakse pa izobrazbo, jst grem delat magisterij” …mislim-so what, če gre?….. da razčlenim- nekdo lohk ma zarad mene tri magisterije al pa pet doktoratov narjenih, pa je še vedno debil od človeka…. ena stvar je bit pridn pa se učit (s pridnostjo in vztrajnostjo lohk človk marsikej doseže, pa če je še tko neumn) to rangiramo pod izobrazbo ane…. inteligenca kot taka, ma pa zlo mal opravit z nazivom…se boš vrjetno strinju…. večina podjetnikov, sploh bivših al pa še bolš rečeno vseh teh tajkunov je brez dotičnih nazivov (dipl. nevemkaj al pa mag. kje je še kak doktor), ampak so bli tolk inteligentni, da so se znašli…. pod inteligentne štejem tud take s poklicno izobrazbo, ampak zlo uspešno kariero (pa nej bo to avtomehanik, frizerka, slaščičarka…), ne morm pa razumet tistih, ki majo razne nazive, a od njih nobenga haska… teorija nadpovprečna, praksa podpovprečna…s takimi si človk lahko zlo mal pomaga…

kar pišeš potem kasneje, priznam, da se z večino napisanga popolnoma strinjam…če mene kdo vpraša, se pr nas komot ukine par faksov, ker se res reproducira folk, k lohk šiba sam na zavod…in to masovno… ne strinjam pa se s tvojo oceno težavnosti faksov-že iz vidika “kdo pa si ti, da lahko trdiš, da so sam 3 faksi vredni naziva, ostali so pa zanč”…. sploh ne vem po kaki logiki bi nekdo lahko trdil kej podobnega…razn če poznaš vse predmetnike vseh fakultet in si dejansko vsakga posebi tud sprobu na lastni koži…pa še to bi blo čist subjektivno, ker je vsak od nas bolj dojemljiv za kej druzga…. in ne vem zakaj za vraga bi mogl bit prav točno to, kar trdiš ti in nč druzga….

p.s. če bi se jst mela za inteligentno, bi pisala v takšnem stilu k pišeš ti al pa n.s….. agresivno bi trdila, da mam sam jst prav vse, kar rečem, ostali ste pa glupi….no tega ne počnem, kr se mi zdi neumno….povem sam, kar mislim in ne skušam posiljevat ostalih s svojim “prav”

Jaz pa poznam kar nekaj ljudi, ki jim je izobrazba koristila. Ti praviš, da je izobrazba nepotrebna/nepomembna, ker sam nisi diplomiral. Nekaj si si pač moral izmislit, da se potem boljše počutiš o sebi.

Jaz pa poznam kar nekaj ljudi, ki jim je izobrazba koristila. Ti praviš, da je izobrazba nepotrebna/nepomembna, ker sam nisi diplomiral. Nekaj si si pač moral izmislit, da se potem boljše počutiš o sebi.[/quote]

Sadni jaz imam diplomo, kaj ti ni jasno?

Jaz pa poznam kar nekaj ljudi, ki jim je izobrazba koristila. Ti praviš, da je izobrazba nepotrebna/nepomembna, ker sam nisi diplomiral. Nekaj si si pač moral izmislit, da se potem boljše počutiš o sebi.[/quote]

izobrazba je brezpredmetna, če je ne znaš vnovčit…se pravi, vedet morš tud kaj teorija pomeni, da znaš z no operorat v praksi…večina folka se pifla neki, česar itak ne šteka, da nardi izpit…za take je škoda, da sploh šiht iščejo, ker so pač neuporabni…

Zavod za NEzaposlovanje ti pove to, kar jaz pišem, ni to moja neka osebna izmišljotina, ampak poglej lepo na Zavodu katerega poklica je najmanj tam, in dobila boš odgovor za tri edine fakultete vredne nekaj……… najtežje jih je opravit, med najmanj če ne celo najmanj jih diplomira (najvišji upad) in imajo tudi omejitve vpisa (sploh medicina, strojništvo in FERI niti ne) torej že itak zberejo ”top” (po ocenah) učence…………. Jaz ti nič ne trdim, jaz sem samo predstavil zadnje (meni) poznane podatke na Zavodu…………..

izobrazba je brezpredmetna, če je ne znaš vnovčit…se pravi, vedet morš tud kaj teorija pomeni, da znaš z no operorat v praksi…večina folka se pifla neki, česar itak ne šteka, da nardi izpit…za take je škoda, da sploh šiht iščejo, ker so pač neuporabni…[/quote]

Pa ne gre se tolko za to……..

Študent državo (torej vse davkoplačevalce) stane 8.500€ letno (na letnik) torej če nekdo študira 5 let je to 42.500€ minusa za državo da je diplomiral/magistriral karkoli………. no in če potem ta tip ki je (recimo zavoljo debate) diplomiran filozof ali pedagog, potem dela v McDonaldsu, je to stran vrženih 42.500€ (gledano z državne strani) ker on bi lahko pekel v McDonaldsu brez da bi diplomiral iz česarkoli pač in bi bil NETO plačnik, ne pa da praktično nikoli ne bo odplačal svojega študija……….

Da pa odplačaš (pa dajmo ”odplačaš”) državi teh 42.500€ z DDVjem in dohodnino, pa traaaaja, tam z plačo 1200€ pa če vse zapraviš na 22% obdavčeni stopnji je to od oka 300€ + dohodnine ene 70€ mogoče torej 400€ zaokrožmo torej bi moral 110 mesecev (zaokrožujem) delat na delovnem mestu kjer bi s pridom uporabljal dejansko svojo izobrazbo in imet plačo vsaj 1200€ net, da bi odplačal državi vložek ki ga je država dala v tebe…………………

Zato pa ne razumem, delovanja države, ki DOVOLJUJE dijakom da se vpišejo KAMORKOLI želijo, popolna pasivnost države dela katastrofalne zadeve tukaj, namesto da bi rekli, rabimo 10 ekonomistov 20 teh, 30, pedagogov in lep pozdrav, če hočeš vseeno to študirat in nisi sprejet plačaj svojih 42.500€…………… (ali pač kolko let študiraš)

Ampak kaj ko potem leti drug mesec na cesto ene par 100 profesorjev ki se mastijo na javnih plačah, itd itd itd

Skratka to je totalno faliran sistem ki služi predvsem socialnemu miru, pa še tu popušča ker na Zavodu leži vedno več neuporabnih diplomantov 😉

Matkić, cel čas nam trdiš kako si zadovoljen s svojim šihtom, s plačo, s sodelavci itd. Kako to, da se potem lih TI še največ pritožuješ nad diplomanti ? Pa ne mi s tistimi stroški in seštevanjem, ker izpadeš res bebav. Ti samo iščeš opravičila za lasten neuspeh, to je vse kar delaš. Nevoščljiv si drugim, ker imajo nekaj, kar ti nimaš. In če so ti ljudje na slabšem od tebe, recimo s finančnimi sredstvi, se jim pa posmehuješ, ker so se za “brezveze” šolali toliko in toliko let, ko pa bi lahko med tem časom pridobivali delovne izkušnje in že imeli šiht. Sorry, ampak jaz ne vidim kje je razlike, če si nek študent dobi šiht pred, ali po diplomi, v vsakem primeru bo moral čakat v vrsti, za priložnost. In ne mi zdej z delovno dobo začet, ker mi mladi ne bomo nikoli pričakali penzije…

Zavod za NEzaposlovanje ti pove to, kar jaz pišem, ni to moja neka osebna izmišljotina, ampak poglej lepo na Zavodu katerega poklica je najmanj tam, in dobila boš odgovor za tri edine fakultete vredne nekaj……… najtežje jih je opravit, med najmanj če ne celo najmanj jih diplomira (najvišji upad) in imajo tudi omejitve vpisa (sploh medicina, strojništvo in FERI niti ne) torej že itak zberejo ”top” (po ocenah) učence…………. Jaz ti nič ne trdim, jaz sem samo
predstavil zadnje (meni) poznane podatke na Zavodu…………..[/quote]

heh…kako arhitekturo si tud spustu pa še kej zajebanga…sj štekam pa se strinjam z večino, sj pravim… da grem še 1x nazaj, bi šla že srednjo poklicno delat, ne pa gimnazije, k si na konc kaj- vse in nič obenem…s poklicem se lahko zaposliš, po drugi strani pa komot študiraš tud izredno, če želiš… jst bi sistem nardila tko k majo japonci… že od malega se lepo šolaš za dotičn poklic, k ga izbereš…nimajo problemov ne z izobraženim kadrom niti z zaposlitvami…pa same strokovnjake, k res vejo pri čem so..ni tko k pr nas, k vsak drug luft meša…. ampak je sistem tu glavni problem, se mi zdi…. ne rabim posebi omenjat, ka si mislim o šolstvu vrjetno…

Po vsem tem pritoževanju…močno dvomim.

izobrazba je brezpredmetna, če je ne znaš vnovčit…se pravi, vedet morš tud kaj teorija pomeni, da znaš z no operorat v praksi…večina folka se pifla neki, česar itak ne šteka, da nardi izpit…za take je škoda, da sploh šiht iščejo, ker so pač neuporabni…[/quote]

Pa ne gre se tolko za to……..

Študent državo (torej vse davkoplačevalce) stane 8.500€ letno (na letnik) torej če nekdo študira 5 let je to 42.500€ minusa za državo da je diplomiral/magistriral karkoli………. no in če potem ta tip ki je (recimo zavoljo debate) diplomiran filozof ali pedagog, potem dela v McDonaldsu, je to stran vrženih 42.500€ (gledano z državne strani) ker on bi lahko pekel v McDonaldsu brez da bi diplomiral iz česarkoli pač in bi bil NETO plačnik, ne pa da praktično nikoli ne bo odplačal svojega študija……….

Da pa odplačaš (pa dajmo ”odplačaš”) državi teh 42.500€ z DDVjem in dohodnino, pa traaaaja, tam z plačo 1200€ pa če vse zapraviš na 22% obdavčeni stopnji je to od oka 300€ + dohodnine ene 70€ mogoče torej 400€ zaokrožmo torej bi moral 110 mesecev (zaokrožujem) delat na delovnem mestu kjer bi s pridom uporabljal dejansko svojo izobrazbo in imet plačo vsaj 1200€ net, da bi odplačal državi vložek ki ga je država dala v tebe…………………

Zato pa ne razumem, delovanja države, ki DOVOLJUJE dijakom da se vpišejo KAMORKOLI želijo, popolna pasivnost države dela katastrofalne zadeve tukaj, namesto da bi rekli, rabimo 10 ekonomistov 20 teh, 30, pedagogov in lep pozdrav, če hočeš vseeno to študirat in nisi sprejet plačaj svojih 42.500€…………… (ali pač kolko let študiraš)

Ampak kaj ko potem leti drug mesec na cesto ene par 100 profesorjev ki se mastijo na javnih plačah, itd itd itd

Skratka to je totalno faliran sistem ki služi predvsem socialnemu miru, pa še tu popušča ker na Zavodu leži vedno več neuporabnih diplomantov ;)[/quote]

no sva pršla do skupnega zaključka- sistem je zgrešen ja… sj mislim, da je to vsem nam kristalno jasno…

Jaz se pritožujem nad razmetavanjem denarja, in nad neuporabnostjo tega v kar mečemo denar……….. jaz sem ti ekonomsko razčlenil situacijo, če ne razumeš in če si res ekonomist potem si prekleto slab ekonomist v mojih očeh……. je pa res, da ljudje kar mislite da denar pada iz lufta in naj država da 😉

Daj beri kaj pišem ne pa na pamet kr nekaj obtoževat. Če jaz iščem opravičilo za neuspeh potem ti iščeš enako opravičilo za lasten neuspeh v tem

Ker ne boš imel delovne dobe že vnaprej govoriš da ne boš imel penzije….. hmmmm vnaprej iskanje opravičila za lasten neuspeh?

Bebav izpadem tebi, ker ne razumeš, da tvoj študij plačujem JAZ in ostalih 700.000 (+/-) ljudi ki delajo čez dejanske pogodbe o zaposlitvi in ne preko študenta……… Mislim da imam vso pravico se pritoževat nad tem, kam gre del mojega denarja. Ti pa lahko misliš drugače.

Glede na debato, bi lahko mirne duše spremenili naslov teme:

Leta študija ste zapravili za neumnosti.

Pink Floyd – Another Brick In The Wall

Ajd čao!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close