Kakšno je življenje v ZDA?
brit
vem da je problem ja…ampak pri nas ni nič kaj bolše glede medicine pa zobozdravnikov…v bolnišnici si car z €€€ enako pri zobarju…
tinaw
o greencard sem nekaj že slišal ampak eni pravijo da je to nategavščina drugi da je to vse res…
Kje se da prijavit za greencard ? Ker baje,nategujejo ljudi na polno.
kar pa se tiče poroke z ameriško državljanko pa vem…ampak to je tudi vse tak…razen da grem delat v tujino se pravi v USA in sem tam neprekinjeno 3 mesece kot drugi…edini način…o tem sem že razmišljal…
Green card lottery je brezplačen, obstajajo pa agencije, ki to vložijo zate in masno kasirajo. Link: https://www.dvlottery.state.gov/ je pa brezplačen, če ga zadeneš, ti pošljejo po navadni pošti…. samo poglej da ne zamudiš datuma, vrjetnost, po tej poti je pa majhna, ampak je… Veliko sreče..
LP Radek.
Kaj je nategavscina? Joj, ti imas vse pojme pomesane. Ni cudno, da si tako zmeden in ne razumes, kaj ti tu razlagam.
Green card = Permanent Resident Card = dovoljenje za stalno bivanje in delo v ZDA.
To je dokument, ki ga potrebuje vsak imigrant, da lahko legalno zivi in dela v ZDA. Samo z green cardom lahko stalnobivas v ZDA in kasneje zaprosis za amerisko drzavljanstvo (po 5 letih).
Green card lottery je loterija, ki jo organizirajo vsako leto za ljudi, ki si zelijo ziveti v ZDA, a nimajo drugace moznosti dobiti green carda (recimo preko sorodnikov ali delavne vize). Je cisto legalna zadeva in vsako leto izzrebajo okrog 50.000 ljudi, ampak vsi ti potem ne dobijo green carda. Da dobis, moras potem izpolnjevati tudi dolocene pogoje (imeti sponzorja v ZDA recimo). Prijava je brezplacna, a ce dobis, moras potem placati stroske za izdelavo in izdajo green carda (okrog $1,000).
Kar pa se tice poroke, ti pa lahko iz lastnih izkusenj povem, da ni to kar tako, da se porocis in potem kar zivis tam. Da dobis green card preko poroke, morata z mozem/zeno na vsaj en intervju na imigracijski urad, na katerem morata dokazati, da je vajina zveza resnicna in da se nista porocila samo zaradi green carda, Pokazati jim morata razne dokaze, kot so npr. skupni bancni racun, zivljenjsko, zdravstveno, avto zavarovanje v obeh imenih, racune v obeh imenih, najemno pogodbo v obeh imenih itd. V glavnem prakticno vse kar se tice financ in podobnega morata imeti v obeh imenih, da vama verjamejo, da res zivita skupaj in sta se porocila iz ljubezni in ne zaradi green carda. Si pripravljen vse to deliti s tujko samo zato, da dobis green card? Aja, pa ce odkrijejo, da sta se porocila samo zaradi green carda, te deportirajo, ona pa gre v zapor. Tako da good luck z iskanjem osebe, ki bo toliko reskirala, da ti pomaga imigrirati. Ce pa najdes punco in se zaljubis, potem pa super in ni problema.
TinaW
hvala za info.Ja probal bom z tole green card pa da vidimo.
za nategavščino sem mislil do o tej green card ker so pred kratkim pobirali denar in podobno na koncu pa s tega ni bilo nič.Ti živiš v USA ?
Zanima me še to,kako eni odpirajo firmo v USA pa so SLO državljani ? imam znanca,ki ima firmo v Chicagu.
No vglavnem prehitevali ne bomo,probal bom s to green card potem pa dalje.
Brit mislim da ti nimaš ljudi nikjer,ker po tvojih komentarjih sodeč samo pišeš nekaj v tri dni.Tudi po drugih forumih te je polno.
Ja jst mam namen približno drugo leto odit v Chicago in sem že zdaj začel iskat službo v smeri gostinstva in turizma iz česar zaključujem višjo šolo. Nekaj mam že šanse preko vez, k sem na poti iz Chicaga na avionu spoznal enega američana, tako, da spoznavanje ljudi je še kako dobrodošlo.
Res je, da ni lahko dobiti delovne vize oz. delodajalca, to mi je tud povedala sestrična iz Chicaga. AMPAK! To ne pomeni, da nemoreš najdt enega, ziher je nekdo, ki te je pripravljen sponzorirat. Samo za ta korak se je treba močno močno potrudit in delat na tem. Vzame veliko časa, energije. Se pravi mora stat trdna volja za tem.
Obstaja veliko internetnih strani k lahko gor iščeš službe itd. Ampak mi je ta kolega iz Chicaga povedal, da je najboljši način iskanja službe, da prideš tam in iščeš, tako boš delodajalc lažje prepričal za sponzoriranje.
Jst mam samo upanje še to, da bo kaj iz te moke:)
Če ma kdo kakršnekoli informacije, bi prosil, da mi jih posreduje na mail:
big-foot-50@hotmail.com
HVALA!
Za ZDA ti ne more nobena firma zrihtat “papirjev”, ce ne izpolnjujes pogojev za njih. Ce jih izpolnjujes, pa si lahko vse sam zrihtas, ker to ni nek zapleten pravni postopek in ga vsaka pismena oseba lahko sama uredi. Ampak ce imate prevec denarja, jim ga pac dajte in se pustite “nategnit”.
Kaj naj vam se recem, vso sreco in upam, da vam uspe. Pa ne se osredotocit samo za ZDA. So se druge drzave, za katere je mnogo mnogo lazje dobiti vizo.
Ti ja blebetač. Ti bi pomagal. Odkar se tu oglašaš še nisem zasledil, da bi komu kaj konkretno razložil, dal kak konkreten nasvet, razložil zakone…
Če si že zares v Angliji se mi dozdeva, da te daje sama fovšija do potencialnih imimgrantov. Ne privoščiš nikomur drugemu, da se nasli v GB. Ja prjatu ti moram povedati, da nisi samo ti sposoben oditi v svet, ampak še kdo drug!
xxxxxxx
Fausija do potencialnih imigrantov, haha.. kaj takega pa se nisem slisal. Ce bi rekel fousija do tistih ki so uspeli in imajo po pet dopustov letno,bajto itd se ne bi rekel da jim malce zavidam,kdo jim pa ne?vsaj glede dopustov, bajto,avto in vse ostalo pa imam.Toda takim kot si ti, ki se ze sedaj pripravlja kako bi izkoriscal druge , ter pljuvas na tiste ljudi za katere smatras da ni koristi se predno se premaknes iz slo, nimas sanse prijatelj, si prevec tipicen slovencelj, takih kot si ti noben ne mara verjemi mi.In se to, slovenci slovijo po tem, to je slovenska sramota, zato se tudi ne druzijo v tujini, ker samo izkoriscajo drug drugega. Seveda so izjeme, toda so redke!
Pravis da sem nevoscljiv tebi, ja kaj pa imas za pokazat drugega kot neprijazno mentaliteto in ameriske sanje ki ostanejo to kar so, sanje!????
Lp Brit
hpcolor
Ja sem že iskal samo ne najdem nič pametnega, pravjo da je najlažje tako da greš na lastne oči iskat in ne preko agencij. Ker res mastno zaračunajo pa zelo slabo uredijo. Upam, da sem te prav razumel:)
Lahko pa komot pišeš na mail če karkoli rabiš oz. kar ti bom lahko pomagal. Lahko posreduješ tudi kakšne inf.
Forum je zaprt za komentiranje.