Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 4

Kaj za kosilo 4

njoki z mesno omako, solata iz tune ,koruze ,sojinih kalčkov in zelene solate
jutri upam da gremo jest ven, v bliznji gostilni imajo ravno dneve spargljev..njami;)

Jaz sem pa zadnje čase spet z malo manj volje po preizkušanju novih receptov, zato sem malo potihnila tule, da se preveč ne ponavljam :o)

Pa naj bo nekaj starih idej…

nedelja: beluševa kremna juha s krompirjem, sirove palačinke, breskova “bovla” z jabolčnim sokom;

ponedeljek: goveji golaž, krompirjevi svaljki, zelena solata z jajcem;

torek: testenine s paradižniki, jajčevci in sirom, zeljnata solata s krompirjem, puding;

danes: dušeni piščanec s paradižnikom in kislo smetano, zdrobovi cmoki, zelena solata s koruzo, Panna Cotta z jagodnim prelivom.

Lep dan vam želim, pri nas kot ponavadi sončen :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Blagor vamVladka,da imate spet sonce,no pri nas je spet dež :-(…poletje kje si?????

A veš, da ves čas mislim na to, kakšno poletje je bilo lani ta čas. Letos pa, ali se bo zelo na hitro ogrelo, ali pa bomo mi, navajeni 40 do 50-ih stopinj, iskali bunde, ko pridemo na dopust v Slo. čez dobre tri tedne.
Vsekakor bi rajši tisto prvo, saj imamo že marsikaj v načrtih za poletje…
Sicer smo se pa tudi mi tu letos začeli kasneje kopati, kot lani. Zato ne dvomim, da bo tudi k vam kmalu prišlo poletje.
Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka,a potem se vidimo na srečanju,upam da bo, jaz se veselim že 2 meseca….

Kdaj pa naj bi bilo?? Se bojim, da ga bom zamudila, če bo junija, saj potujemo zadnjo soboto.
Kakorkoli, do takrat vsa še spremljam, potem bo pa več kot dva meseca abstinence :o( Morda od kakšne sestre kdaj pokukam sem gor…

Vladka

Ne vem se še nič ne govori,a Primož je obljubil,da še pred dopusti…mogoče bo ravno zadnji teden v juniju ali začetek julija????

Oh, ko bi le bilo srečanje zadnji teden v juniju – 1.julija zjuraj gremo namreč že na morje in potem mi spet ne bo uspelo, da bi vas vse spoznala….Upam da bo Primož zrihtal en fajn datum 🙂

LP

juha s fritati, goveje meso, kuhan riž, solata
(slisi se ful dolgočasno, ampak po dolgem času pa pase tako kosilo) 🙂

Hej!

Bila je vecerja:

Vnuk je od sendvicu s prsutom na Brniku vprasal, ce imam doma slovenski
prsut; jaz- trapa sem danes kupila italijanskega,mislec ,da mu bo bolj vsec.

Hci je planila na ze dopoldne narejene polnjene domace articoke z grahom.
Bile so res dobre.Jih je jedla kar s kruhom.Belusi v solati.

Vnuk tega ne je,zato je pridno pomagal pri pripravi krasnih svezih sardonov in jih jedel,da sem uzivala in niti jedla od veselja.
Me je krepko prerasel, ta moj 14 letni fant.

Sladica na izbiro: pehtranova potica, rolada s smetanovim jagodnim nadevom, cimetovo pecivo, sladoled.

Vse se je prileglo po nic kaj lepi voznji na Brnik in domov. Pri nas krasen soncek, od Divace naprej in do Divace nazaj plohe, nalivi, slaba vidljivost.

Zdaj nam je lepo:))) Naj mi bo ta izpoved oproscena, toda toliko nas pri mizi ne velikokrat. Uzivala bom do ponedeljka. Lp Babi

Hej!

Bila je vecerja:

Vnuk je od sendvicu s prsutom na Brniku vprasal, ce imam doma slovenski
prsut; jaz- trapa sem danes kupila italijanskega,mislec ,da mu bo bolj vsec.

Hci je planila na ze dopoldne narejene polnjene domace articoke z grahom.
Bile so res dobre.Jih je jedla kar s kruhom.Belusi v solati.

Vnuk tega ne je,zato je pridno pomagal pri pripravi krasnih svezih sardonov in jih jedel,da sem uzivala in niti jedla od veselja.
Me je krepko prerasel, ta moj 14 letni fant.

Sladica na izbiro: pehtranova potica, rolada s smetanovim jagodnim nadevom, cimetovo pecivo, sladoled.

Vse se je prileglo po nic kaj lepi voznji na Brnik in domov. Pri nas krasen soncek, od Divace naprej in do Divace nazaj plohe, nalivi, slaba vidljivost.

Zdaj nam je lepo:))) Naj mi bo ta izpoved oproscena, toda toliko nas pri mizi ni velikokrat. Uzivala bom do ponedeljka. Lp Babi

Res nisem nalasc dvakrat napisala;nekaj je slo narobe.

Joj Babi kako lepo… sem dobila kar kurjo polt ob tvoji izpovedi… Veš ravno takšne občutke imam jaz,ko kaj naredim za moje in potem sedim za mizo in jih gledam kako z užitkom papcajo. Moj užitek bo popoln tudi takrat,ko ne bo še naš najmlajši začel uživat v hranjenju in ne samo packanju po krožniku ;-).Uživajte do ponedeljka,saj vem da jih boš razvajala s samimi dobrimi stvarmi…

Babi vse najlepše tudi od mene in, ko bi se vas le tudi vreme malo usmililo.
Lep dan in naslednje dni s tvojimi najdražjimi!

Vladka

Babi tudi jaz vam želim lepe dneve – uživajte maksimalno ;-)).
Sončen pozdravček iz Dolenjske.
Damjana

Ola !

Babi, preživite lepe dneve z veliko sončka in dobre volje.

lp Majuška

Hojla, dekleta!

Avena, ali bi lahko napisala, kako pripraviš sardele z rožmarinom v pečici? To mora vabljivo dišati!

LP, Astra

Hoj Astra!
Sila preprosto. Očiščene sardele naložim v pekač, potresem z grobo soljo in rožmarinom, pokapam z olivnim oljem in hop v pečico.
Imaš prav, diši vabljivo, dobro je pa tudi še pa še.

danes-leca s korenjem v omaki,kruhovi cmoki,zelena solata.

jutri-piscancji fileji v smetanovi omaki,njoki,solata

sobota in nedelja sta pa se “odprti”….lp petra

Hej, ne boste verjele; se vreme nam je naklonjeno.
Sli smo nabirat cesnje. Hvala:)))

Imejte se lepo in…izkoristite te skupne trenutke!

Tanja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close