Kaj za kosilo 4
Hej!
Včeraj sem nabrala prve letošnje mavrahe in jih takoj pripravila z jajci za večerjo. Za danes pa imam v načrtu majnice. Sem jih tudi našla včeraj, pa sem jih pustila še rasti in jih bom šla nabrat po službi. Imam namreč srečo, da mi gobe rastejo 100 metrov za hišo. Samo upam, da mi jih ni kdo medtem pobral.
Včeraj juha od nedelje in sirov burek ( ni bilo časa za pitulice).
Danes kus-kus z paprikami in puranjim mesom (na koščkih in dušeno).
Aja, Babi. Tista skutina pena je požela velik uspeh. Jaz sem sicer tako delala za polnit palačinke, nisem pa še nikoli samostojno in mrzlo naredila. V palačinkah je bilo pač toplo.
Lep sončen pozdrav.
Hej!
Danasnjega kosila sem se celo dopoldne prav veselila.Vse zelo preprosto.
Na zaru na hitro popecene sveze sardelce,da je zadisalo po morju.
Mlad kuhan krompir in skleda radica z rukolo,paradiznikom in dodatki.
Seveda se nisem mogla upreti in sem pojedla sardelce brez krompirja,ker sem vroc krompir jedla s skuto.To je meni tako dobro.
V brkinskem jabolcnem vinu dusena brkinska jabolka.Ker sem v zamrzovlniku staknila ze pozabljeno skatlo visenj,sem zraven dodala se malo teh.Bilo je zelo dobro.
Moz ima sladico zelo rad;jedel bi jo vsak dan.Vidite,da ni zahteven:)))
včeraj ocvrte panirane bučke cvetača in sir.. zraven pa riz in rukola
(čudne kombinacije saj vem ampak bilo je pa zelo dobro:)
danes golaz s stoletnim kruhom in solata, za posladek pingvinove rezine(recept je ze nekje objavljen pri nas doma je to skoraj najbolj priljubljena sladica)
v nedeljo smo jedli zunaj in sem jedla rezance v smetanovi omaki z bučkami gobami in gorgonzolo.. to bi se rada enkrat naučila naredit, bi kdo znal? (kjerkoli so zraven gobe me je strah da bom kaj zafrknila…. )
Pri nas smo imeli pa danes nekaj novega… krompirjevo-tunine polpete, zraven pa krompirjeva solata, saj sem se bala, da otroci teh polpet (nekaj novega) ne bi hoteli jesti in sem morala narediti nekaj bolj kaloričnega zraven, sicer bi bolj prijala zraven zelena ali mešana solata. Začeli pa smo seveda z juho. Sladice ni bilo oz. je bila “postrezi si sam” :o)
Prijeten večer!
Vladka
Joj,kako se je prileglo. Soseda je prinesla kroznik krasne domace zolce(s stresico). Narezala sem zraven mlado cebulco,rdeco redkvico in dopolnila z ol.oljem,kisom in poprom. Moz je potem pojedel se piscanji zrezek na zaru
in basmati riz.
Rezina pehtranove potice,ki je bila ob dvanajstih pecena.Soseda je tudi dobila kos potice. Lp Babi
Tanja, še recept prepišem in grem spat :o)
Naj najprej poudarim, da je v osnovnem receptu namesto tune losos. Jaz lososa še nisem jedla, ga ne poznam in zato tudi ne morem reči, kakšna bi bila razlika v okusu.
Recept pa gre takole…
600 g krompirja
1 žlica olja
150 g čebule
2 stroka česna
415 g tune (oz. lososa) iz pločevinke
2 žlički nastrgane limonine lupinice (to sem jaz izpustila)
2 žlici sesekljanega peteršilja
1 jajce
———————————————————————-
Olupljen krompir skuhaš, odcediš in pretlačiš. Čebulo prepražiš na žlici olja, dodaš česen, da zadiši.
Zmešaš čebulo s česnom, krompir, tuno, peteršilj in jajce.
Z rokami oblikuješ osem polpet in jih za 30 min. postaviš v hladilnik.
Polpete “spaniraš” (moka, jajce, drobtine) in ocvreš.
Moje polpete so bile kar mehke, a mi jih je uspelo spanirati. Morda sem imela premoker krompir.
Lahko noč!
Vladka
Hej,Mimi! Ta puding nad piskotkom in duseno hrusko so imele hcerka in njene prijateljice takooo rade.Tudi vnuku je vsec.
Verjetno se zadnjic za nekaj mesecev (pricakujem vroce dni) jota s kosckom prekajenega mesa in skutine palacinke.
Vecerja za moza: siroki rezanci z zelenjavno omako-por,jajcevci,cesen,petersilj-vse na hitro popeceno.
Jaz spenjeno skuto s stisnjenim pomarancnim sokom. Lp
Ola !
včeraj na sestrinem rojstnem dnevu : na plošči pečeni polnjeni lignji(njami), bučke, ostrigarji, šampinjoni ter meso za mesojedce, zraven pa pečen mladi krompirček ter različne solate. Na vrh pa višnjeva torta s smetano in oblita s čokolado.
danes: bučke na omako z vegetarijansko hrenovko
torek: nekaj iz skute, najverjetneje pečene skutine palačinke
sreda in naprej pa še ne vem.
lp Majuška
Včeraj sem imela 9 gostov na kosilu za moj rojstni dan. Jedli smo pa takole:
– Šampanjec, grozdje, pitulice (čisto navadne, samo s skuto, ki pa so ful zažgale pri gostih)
– čevapčiči, pleskavice, hrenovke, ražnjiči, kajmak, grška solata, paradižnik z mozzarello
– jagodna sadna kupa (s sladoledom in sladko smetano)
Pa seveda vinček, pivo, sok, kavica,…
Super je uspelo, sem bila prav zadovoljna 🙂
Včeraj: krompirjevi svaljki, polivka iz mletega mesa s korenčkom in grahom, kokosova torta;
danes: kremna špargljeva juha s kruhovimi kockami, sirovi štruklji in kompot iz breskev in jabolk.
Lep dan!
Vladka
Pri nas pa je že krasno ko se starejša hči uči kuhanja v osnovni šoli
in vedno prinese domov kakšen zanimiv izviren recept in potem
skuha kosilo.
Danes je bila mehiška hrana.
Toritije polnjene z piščančjim mesom in mešano zelenjavo.
Nasploh pri nas radi popestrimo kosila ali večerje z kakšno tujo kuhinjo.
Je okusno , hitrejše in večinoma bolj zdrava kot naša kuhinja.
Babi, seveda je ta puding nad hruško s piškotom ideja, ki sem jo pobrala od tebe. Ni bilo časa za peko sladice, morala sem porabiti mleko, na pultu sem zagledala še hruške, pa sem povezala. Meni je zelo všeč, mojim “čudnim” otrokom sem nazadnje morala pobirati hruško ven. No, vsekakor bom v bodoče puding večkrat podložila s piškoti, tako postane dejansko izdatna malica.
Forum je zaprt za komentiranje.