Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj za kosilo 4

Kaj za kosilo 4

Mislim, da je zopet čas za novo temo, je bil prejšnja že kar dolga! Kako smo kuhali pri nas?
petek: goveja juha z rezanci ter zdrobovi-skutini žličniki posuti s čokolado in sladkorjem (poslastica za otroke)

sobota: domača pica s tuno ter rolada s kislo smetano in marmelado

nedelja: goveja juha, goveji rezanci v zelenjavni omaki ter jasmin riž, solata, sladica- jogurtovo pecivo s čokolado (s Kulinarične Slovenije)

ponedeljek: ostanki od nedelje

danes: ričet s klobaso (ga nisem delala že celo večnost)

Pa lep oblačen pozdrav, Orehek!

lp, orehek

midva pa
v soboto pire krompir in smetanova-šampijonova omaka
v nedeljo riž in piščanec s kumarami
včeraj popečen file na grilu, popečene bučke z origanom in baziliko v žar ponvi in bučke s paradižnikom in česnom.

Pri nas smo imeli pa predvčerajšnjim kar špinačno juho z rižem in puding, ko ni bilo časa za kuho;
včeraj: juho, pečena piščančja bedra, pečen krompir, rdečo peso in tortico;
danes pa še ne vem kaj bi naredila z mletim mesom :o(
Če mi ne pade kakšna druga ideja, bo kar lazanja.

Vroč pozdrav z juga :o)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka kaj pa čufti?Tudi jaz ponavadi naredim kar omako za špagete ali pa lazanjo (iz faširanega mesa), a moji me kar naprej nagovarjajo za čufte, ki jih nisem delala že sto let in imam malce “treme”. A sem jim obljubila za četrtek…
Drugače smo mi imeli včeraj kurjo obaro, kij o je skuhal mož in smo pomazali in polizali krožnike, tako je bila dobra. Danes bomo imeli kar palačinke (z nutelo in domačo slivovo marmelado-kakor komu paše) in kompot.Pa mogoče še prežganko prej.

Vladka,

moja tašča naredi sledeče (jaz obožujem): bučke izdolbe, napolni s praženim mletim mesom, čez naredi kapico iz pire krompirja in zapeče v pečici. Za vse prste oblizniti.

lp

p.s. lahko pa narediš Stefani pečenko.

Hvala Hali, hvala Motovilka za ideje, a…
čufte smo jedli prejšnji teden, krompir pa včeraj, zato tudi tole z bučkami odpade, ni pa slaba ideja za naslednji teden in Stefani pečenka, ja, ne vem, kaj bi bolje šlo zraven kot spet krompir :o)
Verjetno bo res kar lazanja, saj jo ne jemo tako pogosto…
Vseeno hvala še enkrat obema in lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Orehek,jaz sem pa vceraj naredila jecmenko( se pira,leca in veliko zelenjave notri). Za moza je bil zraven se koscek kuhane vratovine in seveda dusena jabolka.Vceraj je bilo kar hladno in se je prav prileglo malo zimsko kosilo.Danes je se haldneje.

Danes: Kuhani skutini struklji z belusi in belusevo prilogo,v zar posodi pecen zrezek,radic s paradiznikom. Sladica;en strukelj -sladka varianta -kuhan posebej. Moz bo uzival. Lp Babi

Pri nas bo danes “ciganski fižol” in kruh.

Smo pa včeraj izkoristili še zadnji lep večer – na vrtu smo si s prijatelji priredili “pastirsko” večerjo – vsak svojo palico in na njej “pasjo radost”, ki si jo je spekel vsak, kakor si želel. Otroci so imeli svoj ogenjček, ta veliki pa svojega. Super je bilo!

Ej, Babi! A mi boš, prosim, napisala recept za drvarsko malico? Ne najdem..

LP

Jaz pa sem danes uživala ob pečenem lososu in koromaču – kozarček rdečega vina ter piškoti.
LP

Jaz pa med tednom kuham bolj na hitro. Danes smo pojedli pašto s koščki piščanca, grahom in bučkami. Bilo je super! Tanja

Riž s piščancem, porom, korenčkom in papriko, za solato stročji fižol in za sladico biskvitna rolada s smetano in mandarinami… spet :o)

Vladka

Hej! Ne boste verjele,kaj sem danes naredila,se sama ne verjamem.
Celo dopoldne sem bila po zoprnih opravkih.

Na polici sem zagledala

Granricette Star – Gnocchetti Sardi ai Funghi- con pasta di grano duro.
Ne vem,kdaj sem zadnjic kaj ze narejenega kupila.Naj bo,bom poskusila,mi je sinilo.Imajo se druge kombinacije.

Doma sem se ravnala po navodilih.Porabila sem samo polovico(naj bi bila drugace vsebina za dve porciji).

V pol litra vrele neosoljene vode vsujes vsebino, obcasno pomesas in na blagem ognju kuhas do mehkega – odkrito,priblizno 15 minut .V tem casu se voda pokuha in imas ze narejene testenine z gobicami.Moram reci,da jih je bilo kar cutiti.
Potem sem dodala se malo nasekljanega petersilja in na kockice narezala malo parmezana,pokrila.

Jaz sem dala pol vode,pol juhe(bila je ze kuhana od sinoci). Kaj naj recem?
Ni bilo slabo;zelo prirocno,nic dodajanja mascob…Se moz je bil zadovoljen.
Pri branju sestavin nisem zasledila kaksnih posebnih umetnih dodatkov,recimo:))

Zraven belusi v solati in skutina pena s pomarancnim sokom.

Zanima me,ce je to ze kdo poskusil. Lep pozdrav Babi

Tudi jaz nisem navdušena nad pripravljeno hrano, a kakšne torteline vseeno kupim, tega pa še nisem provala. Je zadnjič moja hči kupila Knor pripravljeno pašto, a je niti pes ni hotel pojesti, enako je bilo s kupljenim paštičom.
Včeraj fižolova mineštra z rižom, danes s špageti, pa pecivo na suho zraven, danes pa bo puding( če utegnem)
Aja, Babi, kako pa narediš skutino peno s pomarančnim sokom? Se super sliši.

Danes bo segedinar – včeraj narejen, saj je pogret še boljši. Ga je pa toliko, da bomo jedli par dni. Za posladek pa sladke pitulice, če je kakšna še ostala. Sem malo improvizirala, saj nisem imela šestih listov testa, niti dovolj skute. Imela pa sem poln kozarec domače smetane iz domačega mleka. Bila je zelo gosta in sem vso porabila. Ko sem delala, je sicer vse kapljalo in curljalo, okus pa super. Še mlajši je jedel, čeprav skute nima preveč rad..

LP

Naše najljubše kosilo pa je:

zajček v omaki in pire krompir in veeeeliko solate.

danes pecene postrvi s salotkino polivko,krompir, zelena solata.
jutri- siroki rezanci z buckami,paradiznik v solati. lp petra

torek:polnjena paprika in pecena v pecici:
Krompir naribamo, razmerje: 1 paprika- 1 krompir
1 korenček
10 dkg sira ali skute (lahko FETA)
1 večja čebula (srednje nasekljana)
sol, poper, vegeta, peteršilj, malo olja
Vse te sestavine (surove) zmešamo skupaj ter napolnimo paprike (ne pretiravati)

10 min. pečeš na 250 C (dokler se ne zapeče) nato zmanjšaš na 180- 200 C in pečeš približno 1 uro. Paprike vmes obračaš da se zapečejo z obeh strani.

vceraj:ricet in palacinke

danes: kus kus s preprazeno zelenjavo (por, korenje, paprika, paradiznik, koruza,…) + solatka

Hej! Saj mi je kar nerodno.Tale skutina pena je prav preprosta stvar,ki jo delam odkar pomnim.Moja malcica je to obozevala,mislec da pozimi je sladoled. Kdove kaj ste si pod tem ve predstavljale.

Ker imam skuto zelo rada in bi jo jedla vsak dan,preprosto- skuto malo spenim z dodatkom vanilij sladkorja in smetane,dodam malo pomarancnega soka in kak krhelj pomarance.

To je to in ve ste si predstavljale kaksno prefinjeno sladico.

Mislim pa,da kak prefinjenejsi nacin tudi obstoja;recimo ala kuhano na pari,ali kaj takega. Ne mi zamerit! Lp in dober tek Babi

Hej! Saj mi je kar nerodno.Tale skutina pena je prav preprosta stvar,ki jo delam odkar pomnim.Moja malcica je to obozevala,mislec da pozimi je sladoled. Kdove kaj ste si pod tem ve predstavljale.

Ker imam skuto zelo rada in bi jo jedla vsak dan,preprosto- skuto malo spenim z dodatkom vanilij sladkorja in smetane,dodam malo pomarancnega soka in kak krhelj pomarance.

To je to in ve ste si predstavljale kaksno prefinjeno sladico.

Mislim pa,da kak prefinjenejsi nacin tudi obstaja;recimo ala kuhano na pari,ali kaj takega. Ne mi zamerit! Lp in dober tek Babi

Babi, čar je v preprostih stvareh, a ne….. 🙂
LP

Pri nas smo ravnokar pojedli… goveje zrezke v omaki s popečenimi bučkami, testenine in mešano solato.
Za sladico vsak nekaj po izbiri… sadje, sladoled, puding…, za spremembo nisem nič pekla :o) Bom jutri.

Lep dan!

Vladka

Ja kdaj vam je pa uspelo vse to skuhati!! Jaz upam, da
bomo danes imeli kosilo cca ob 17 h.

Hej,Roza!

Res je;kuhanje zahteva cas. Meni,upokojenki je ta naklonjen.Od dvanajstih do pol dveh,ko je pri naju kosilo – ni problema.
Pa tudi sama kdaj kaj zvecer pristavim,ce vem,da imam naslednje doploldne kak daljsi opravek, ali lepo vreme za krasen potep.
Zahtevnejse reci najraje delam po osmi uri zvecer,ko me nic ne preganja,ko je vse za mano.Navada se iz casov sluzbe.

Vladka ni zaposlena v klasicnem pomenu-drugace pa ji verjetno ne zmanjka dela ob stirih krasnih otrockih in mozu.

Veckrat mislim na vas,ki delate do treh,stirih in potem se vse ostalo.
Klasicna kosila so spremenjena v “kocerje” marsikatera rece.

Ne zameri nam-ni postavljanje,pac vsaka si po svoje pomaga in ta seznam kosil je tudi v pomoc. Lep pozdrav Babi

Danes smo jedli pa pečeno tuno, zraven sem si jaz naredila še popečen koromač, za ostale riž. Za “posladek” pa sem naredila sushi oz. bolj natančno inari-sushi. To je zame in za atija res že za posladek, tako je dobro. Zraven seveda še sojina omaka za pomakanje in vloženi ingverjevi lističi, ki so bili tako prijetno sladkasto-pekoče osvežilni.
LP

Roža, kot je napisala Babi, sem res doma, gospodinja, bi se reklo moji trenutni zaposlitvi :o)
Se pa še predobro spomnim, ko sem še pri treh otrocih (6 mesecev bila celo sama, ko je bil mož službeno odsoten) bila tudi zaposlena z delovnim časom do pol štirih, ko sem ob štirih “pobirala” otroke v šoli in v vrtcu, potem pa domov in kuhat… Velikokrat sem kosilo skuhala, kar se je seveda dalo, že prejšnji večer in takrat po možnosti celo za dvakrat (golaž, segedin ipd…).
Zdaj sem doma in kuham, ko mlajša dva spita opoldansko spanje.
In naj mi ne bo katera nevoščljiva, kajti po nekaj letih doma, bi tudi meni spet prijala “socializacija”. A trenutno pač ne gre in bom uživala v kuhi, dokler lahko :o) Moram pa priznati in upam, da mi boste vsaj mame verjele, da sem še takrat, ko sem bila v službi, bila velikokrat manj utrujena (nisem imela fizičnega dela), kot sedaj, ko sem doma. Le tempo je pa drugačen, to je pa res…
Lahko noč!

Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close