Kaj za kosilo 4
Hojla, lep pozdrav vsem!
Po doooolgem času se spet oglašam. Včeraj: juha iz piščančjih kosti z zdrobovimi žličniki in krpicami, piščančji file s sirom in šunko, pomfri iz pečice, veliko zelene solate in makove kocke. Še za danes je ostalo, jupi, ne bo treba študirati, kaj dati v lonec. Jutri sem spet cel dan odsotna, pa bo verjetno danes nastak kakšen golaž. LP!
Kresnica, te krape jemo vcasih v bohinjskem kotu, ceprav cakamo najne lahko tudi eno uro:)) So tako dobri!
Danes sardoni ;blitva s krompirjem; orehova rulada s smetanovo jagodnim
nadevom.
Kresnica,danes sem dobila se eno variacijo za nadev.
Orehovo biskvitno testo,ki ga se mlacnega potreses po vsej povrsini s sladkorjem v prahu(sladkor se zaradi toplega testa malo stopi in zleze v testo. Nato ,ze ohlajeno plosco namazes z lonckom in pol kisle smetane, zavijes in v hladilnik. Sem ze jedla;zelo osvezujoce za poletje.Vceraj sem hotela narediti, pa nisem tocno vedela,kako. Zdaj pa vidim,da je silno enostavno. Mislim,da bi tudi jagode lahko sle zraven. Lp Babi
Uf….to bo malce težje, ker jaz testo naredim čisto po občutku. Dam pač neko količino ajdove moke, potem pa jo poparim z vročo vodo. In premešam. Ponavadi dam v testo še eno jajce. In potem malce prilagajam količino moke, če je preredko in količino vode, če je presuho. Testo potem razvaljam na večjem prtu, na tistem, v katerega potem krape tudi zavijem.
Potem vzamem nadev – skuhano proseno kašo (spet poljubna količina) in skuto (jaz jo dam kar precej), pa še eno jajce.
Testo potem zavijem kot velik štrukelj in ga kuham zavitega v prtu približno pol ure.
Potem pa odvisno…eni jedo krape zabeljene z ocvirki, lahko čez posuješ popražene drobtinice, ali pa sladkor. To z drobtinicami in sladkorjem je super, če imaš rada ocvirke, pa baje tudi 🙂
Tako…upam, da sem ti kaj pomagala, vem pa da so ti recepti “po občutku” bolj neuporabni 🙂
Danes: špageti s paradižnikom, tuno in popečenimi bučkami, zelena solata z jajcem in za sladico marinirane breskve (sladkor, limona) s smetano.
Jutri bo: juha, pečena piščančja bedra, dušeno rdeče zelje in pire krompir; kaj bo za sladico pa bo odvisno od jutrišnje volje kuharice :o)
Prijeten preostanek dneva!
Vladka
Hej!
Orehek, danes sem jaz razmisljala podobno. Preprosto,toda mojemu mozu zelo dobro kosilo.
Kisla repa s prekajenimi vrsicki,zraven ajdina kasa,zabeljena z na olivnem olju preprazeno cebulo. H temu se je prilegel se jabolcni zavitek z veliko cimeta.
Moz ni vedel, kaj naj najprej nese v usta;bil je kot otrok in sem se prav raznezila. Tako se vede tudi, ko ima na krozniku zgance z ocvirki,kislo zelje in klobaso ali krvavico.Spomin na kosila pri njegovi stari mami na kmetiji v okolici Litije.
Dolgo sem zelo pogresala vec lacnih ust pri mizi.Zdaj se pocasi navajam,da je tudi v dvoje prav lepo:))) Lp
torek: ocvrta jajca, kruh, radič s fižolom
sreda: riž, zelenjavna omaka, zelena solata s koruzo
četrtek: popečen zrezek, pečen koromač, sojini rezanci, smetanova omaka, zelena solata
petek: vsak po svoje zdoma
sobota: grahova juha, palačinka-kaneloni s šunko in sirom, gobova omaka, pire krompir, zelena solata, marelična lahka torta
nedelja: postrv in mesni polpeti v pečici, brokoli, riž, zelena solata, višnjev zavitek
ponedeljek: vsak po svoje zdoma
torek: juha, pravi testeninski kaneloni (pol mesni, pol zelenjavni), solata
Včeraj kljub nedelji pozno kosilo zaradi opravkov v Ljubljani: piščančja juha z grahom, krpicami in jetrnimi cmoki(pripravljeno vnaprej), pomfri v pečici, zelena solata in na hitro opečene perutničke v ponvi z začimbami in limono. Sladica: hitro pecivo z jogurtom in gozdnimi sadeži (recept iz baze, tudi prej pečeno).
Lep dan!
Forum je zaprt za komentiranje.