Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj mi preostane?

Kaj mi preostane?

Odgovor na objavo uporabnika
sawadee ka, 05.11.2023 ob 21:32

sawadee ka, 05.11.2023 ob 19:47

Imam asistenco, 05.11.2023 ob 19:23

sawadee ka, 05.11.2023 ob 19:00

Unaware, 05.11.2023 ob 18:35

Egoisti, 05.11.2023 ob 18:26

Uf, uf, kakšna tema in koliko medsebojnega napadanja med eno in drugo stranjo. Ok, očitno je res, da so nekateri invalidi zagrenjeni in zato znajo bit nesramni, ampak po drugi strani je pa res, da pa vi, ki ste te invalide tako napadali, tudi niste poskušali malo razumet, kako pa naj se počuti oseba, ki ne more poskrbet zase. Verjamem, da bi invalidi z veseljem zamenjali vlogo z OS. Nimam izkušenj kako je s to OA, ampak po logiki bi vseeno morale veljat neke omejitve in invalid ne more zahtevat vseh del. Saj tudi OA ni maher na vseh področjih in lahko pride do poškodbe. In osebno mislim, da če ne moreš sam poskrbet za vrt, ga žal nimaš itd. Pač vse v mejah normale. Ni pa potrebno zato kar vse invalide v domove. To je grdo od vas. Tudi invalidi imajo pravico čimbolj normalno živet in hb za OA. So pa res plačani absolutno premalo.

ja, se strinjam z vami. Ampak za minimalca lahko pričakujejo res samo osnovno oskrbo. A vi bi se pa razdajali za njih in delali na vrtu itd.??V svojem prostem času?  Seveda da ne bi.

Tako pač je. Življenje ni pravično. Država naj normalno plača te ljudi, pa ne bo nobenega pritoževanja. Aja, to pa ne.

zakaj naj bi pa država to plačevala? država smo mi, proračun je denar davkoplačevalcev. Za luksuz vsak plača sam, invalidi imajo pa svojo invalidnino in za dodatna dela lahko asistentu plačajo posebej, enako kot mi plačujemo za dela, ki jih ne zmoremo al ne znamo …

res ne razumem te logike, da bi mogla država določenim vse plačevat … od kje vam to?

Glej, delala boš to, kar ti bom ukazala. Če bom rekla, da me oralno zadovoljiš, me boš. Če ne pa se lahko jebeš v tri lepe pizde, pas ti mater leno.

Bi drkala kurac, kljusa?

kaj maš od tega da kopiraš moje ime? ste eni res tok zdolgočaseni al res v lajfu nimate počet pametnejših stvari?

Oprosti, jaz sem si sposodil tvoj nick. Se opravičujem.

Hvala za vse vaše zapise, kot bi brala svoje. Delala sem pri eni invalidki, ki je imela odobreno 24 urno asistenco. Cela familija je bila njena asistenca, vlekli so plače, jaz pa delala. Kar cele dneve so pričakovali, da bom tam, prihajala celo 2x dnevno, pranje oken, kopalnic, kar ni spadalo  gospodinjstvo invalidke ampak njenih otrok. Vozila sem jo z vozičkom po okolici, sem skoraj dušo spustila. Nisem zdržala en mesec, smo se hitro poslovili.

Sočustvujem z invalidi, vsakemu se lahko zgodi. Ampak ne morem sprejeti dejstva, da je mnogo njih nesramnih. Sem imela tako izkušnjo. Primorana, ampak nikoli več.

Osebna asistenca, 05.11.2023 ob 11:38

Eno vprasanje. Zaposlila sem se kot osebni asistent osebi, ki potrebuje pomoc-delno gibalno ovirana- dodeljena pomoc 8 ur dnevno. Do tukaj vse ok, pomoc po navodilu uporabnika OA. Prvi teden je bilo to pomoc pri hranjenju, higieni, pac pospravljanje, likanje, spremstvo….vse ok. Sedaj so se pa zacela navodila dobesedno suzenjstva za moje pojme. Vrt, pa je treba njivo pripravit za zimo, pa drva- ima svoj gozd-bo treba nazagat prpelat, zloziti. Pa je treba 5x dnevno sem pa tam pa na kavo pa v to trgovino pa uno…pa bi sla v lj pa ce pa ne vem na bled…z mojim avtom na moje stroske ker svojega nima.Nevzdrzno je postalo tole dobesedno sem suzenj nekomu za minimalca. Imam pravico zavrniti ta dela? Ker konec koncev nisem prisla igrat sluge ampak pomagati osebi pri njenem samostojnemsem zivljenju.

Sama sem delala kot OA nekaj let, pa prenehala.

Uporabnika nikakor ne voziti s svojim avtom. Takšna navodila so od izvajalcev, saj je v primeru nesreče možna tožba itd. Prav tako se ne vozi na lastne stroške.

Drugo, OA je dolžan čistiti uporabnikove bivalne prostore. Obdelovanje njive ipd. je stvar dogovora.

Sama sem postavila meje takoj. Svetujem, da jih tudi vi, priporočam pa sestanek z izvajalcem, kjer poveste te zadeve.

Lp

Ah brez skrbi znajo taki pošteno izkoriščat

Imam asistenc, 05.11.2023 ob 17:25

Unaware, 05.11.2023 ob 17:16

Draga gospa invalidka!!

Tole kar pišete je žalostno in sramotno. Upam, da ne dobite nobene OA več. Izvolite v dom, kjer bo res minimalna oskrba. Namesto, da bi bili hvaležni, da so ljudje sploh pripravljeni delat tako zoprno delo za faking minimalca????!!!!!!Pa dajte se postavit v njihovo vlogo. Namesto s hudobijo in zagrenjenostjo, se da z ljudmi, ki vas oskrbujejo, delati tudi drugače. Jaz sploh nisem vedela, da je temu tako. Da si lahko suženj eni žleht osebi. Sram naj vas bo!!!!

Kot sem rekla. Postavite se v mono kozo!!!! To mi pripada in pripada mi tudi da dela po pogodbi kar narocim. Pa kaj vam ni jasno? Vi omate noge roke vse jaz pa sano to osebo ki je moje roke in noge!!!!

Kdaj pa vam je začela ” pripadati” pomoč sužnja ops OA? Ste bili invalidka že ored uvedbo te uredbe? S čigavo pomočjo ste pred tem shajali?

Danes ni več kot pred 30. leti, ko so hodili prosit za službo. Sedaj se pogaja. Dam- dobim. Zelo pomemben je pa odnos! Ne pa tale vaš!

Ni ti treba,tega storiti jaz imam osebnega asistenta in gre samo v trgovino in skuha, ter enkrat na teden kopalnico,res je ima slabo plačano,pri tem se strinjam, bo pa imela odlično penzijo,hmalu bom iskal novega asistenta,ker ta gre hmalu v pokoj. Ni ti treba vsega tega narediti,ti nisi za to usposobljena,se posebej za drva ne, za to so gozdarji. Včasih sem tudi, jaz sekal in žagal in tako naprej,je lahko zelo nevarno. Seveda jaz pokosim travo z težavo ampak to naredim sam z veseljem in pospravim večinoma sam. Sam kuhat, pa se bojim.

Odjebaj ga takoj!

Neverjetno se mi zdi kdo je ta zadnja leta dal tolike ugodnosti, (plačane!) tem ljudem.

Da imajo ob sebi dobesedno svojega služabnika za vse kar si izmislijo. Mnogi kar 24 ur, vsak dan. Znanec dela pri enemu invalidu, kjer so zaposleni 3, seveda v treh izmenah. Pa kot da je tist invalid BOG!

Pa noro, noro, kdo za nas ostale skrbi? Z vsemi problemi moramo sami poskrbet zase, ne glede na vse okoliščine.

Mislim, da tolike ugodnosti za nekatere ne bodo šle v nedogled.

Pravi zgoraj napisana, da ji mora asistent naredit vse kar mu reče. Bi obirala jabolke pa ne more … Jaz jih tudi ne morem, ker jih nimam. Pa kako, od kod vam tolika samozavest, da se ves svet vrti okoli vas in za vas? Nihče na svetu ne more imeti vsega, tudi mi “zdravi” niti slučajno ne. Vi ste vsaj spočiti, mi pa non-stop v pogonu …

Soncnizarek, 05.12.2023 ob 12:09

Neverjetno se mi zdi kdo je ta zadnja leta dal tolike ugodnosti, (plačane!) tem ljudem.

Da imajo ob sebi dobesedno svojega služabnika za vse kar si izmislijo. Mnogi kar 24 ur, vsak dan. Znanec dela pri enemu invalidu, kjer so zaposleni 3, seveda v treh izmenah. Pa kot da je tist invalid BOG!

Pa noro, noro, kdo za nas ostale skrbi? Z vsemi problemi moramo sami poskrbet zase, ne glede na vse okoliščine.

Mislim, da tolike ugodnosti za nekatere ne bodo šle v nedogled.

Elena pećaroć ima podjetje za asistence, poleg tega pa njej osebno pripadajo štirje asistenti vsak dan, torej najbrž dva dopoldan, po eden pa popoldan in ponoči.

Kako pa ste šli stran? Na kak način?

Kaksni odgovori??!! So lepo napisale osebe, ki pomoc potrebujejo in imajo osebnega asistenta, da si njihove roke in noge. A res ne razumete, da ti ljudje ne morejo in ne da nocejo, zato pa so osebni asistenti in morajo delati po navodilih. O kaksen suzenjskem in hlapcevskem odnosu govorite? Tam ste, da naredite po navodilih, kar bi uporabnik sam, a zal ne more. Tudi moji mami so predlagali, da bi sla nekam v najem in imela osebno asistenco, a ker je cisti nepokreten invalid, ki samo vegetira, sem rekla odlocno ne zaradi nezanesljivih asistentov. In tole pisanje tu je ziv dokaz, da folk noce delat, a sluzbice bi imeli in pri uporabnikih samo kofetkali. Drustva pa lepo kasirajo od drzave se enkrat visje prihodke , osebnim asistentom izplacajo pa minimalca. Tole v praksi ne laufa, kot bi si zeleli

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close