Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj mi preostane?

Kaj mi preostane?

Odgovor na objavo uporabnika
Binaina, 05.11.2023 ob 15:03

Najprej si preberi pogodbo,jaz sem en čas to delala v tujini in v pogodbi je bilo točno napisano kaj je delo katero spada v moj obseg .Kako vrtnarjenje itd.če oseba tega ne zmore ,se za ta opravila najame drugega in se ga za to tudi plača.Ti si tam zato,da poskrbiš za človeka pri osebni negi,oblačenju,in ostalih opravilih kot so kuhanje,pospravljanje,pranje perila,likanje …To kar opisujete je suženjstvo in sami ste si krivi saj pristanete na vse kot,da niste zmožni ali sposobni najt druge zaposlitve ali dela.Te na socialni pa vam bodo tako rekle,da spada vse v vaš obseg dela,da se resijo vas in uporabnika.Pa grem prvo minuto in naj si iščejo dekle in hlapce ,ker ima vse svoje meje.Da ga še na svoje stroške vozim kam pa bi videl/a koliko je od tu pa do Čačka.Tam imaš taxi in adijo ! Eno je pomoč drugo pa je izkoriščanje ,ki se ga nekateri posložujejo na vse načine.Preden začnete to delat preberite pogodbo ,ali pa pojdite raje čistit in ne boste imeli opravka s takim profilom ljudi .Tako ni veliko ljudi,ki bi to delo opravljali .Tisti kateri smo,pa smo šli stran čeprav v tujini kjer je zaslužek precej višji in tudi odnos drugačen.To kar opisujete je hlapčevanje za drobiž .Imate Avstrijo blizu ,če že zelite to delo opravljat pa še tam je treba znat reči NE  ,če želite sebi dobro ,drugače boste vi shirali prej od teh .

Bravo. Eden in edini realni komentar

Jaz pa pravim…, 05.11.2023 ob 15:43

Bravo. Eden in edini realni komentar

Kaj je realnega tukaj? Cistilec ima delo da cisti, kuhar da kuha itd OA pac da skrbi za vse potrebe varovanca in ja to je tudi pobiranje krompirja in taxi sluzba. Imam adistenta in ja delati mora kar mu pac narocim ker je to njegovo delo pa ni vazno kar je. Tudi v pogodbi ima napisano vsa dela po NAVODILU UPRAVICENCA!!!

Daj no, 05.11.2023 ob 15:48

Kaj je realnega tukaj? Cistilec ima delo da cisti, kuhar da kuha itd OA pac da skrbi za vse potrebe varovanca in ja to je tudi pobiranje krompirja in taxi sluzba. Imam adistenta in ja delati mora kar mu pac narocim ker je to njegovo delo pa ni vazno kar je. Tudi v pogodbi ima napisano vsa dela po NAVODILU UPRAVICENCA!!!

Ves kaj da sem jaz tvoj asistent te zapeljem na triglav pa te tam pustim. Ma daj no mene sigurno ne bi izkoriscal pa pomoje tudi drugih ne bos dolgo

Gre za pomočnika, ne slugo!

Kupi krompir, če ga ne moreš pobrati, za taxi usluge pa plačaj kilometrino po potnem nalogu. V nobeni pogodbi ne piše, da te mora okoli vozit na svoje stroške!

In tudi ‘vsa dela po navodilih’ ne pomeni, da pošlješ nekoga drva sekat, ki v življenju niti sekire ni videl, ker ogrožaš njegovo varnost!

Uf, da mene pošlješ plevit vrt, bi ti bore malo ostalo od zelenjave ??

Osebna asistenca, 05.11.2023 ob 11:38

Eno vprasanje. Zaposlila sem se kot osebni asistent osebi, ki potrebuje pomoc-delno gibalno ovirana- dodeljena pomoc 8 ur dnevno. Do tukaj vse ok, pomoc po navodilu uporabnika OA. Prvi teden je bilo to pomoc pri hranjenju, higieni, pac pospravljanje, likanje, spremstvo….vse ok. Sedaj so se pa zacela navodila dobesedno suzenjstva za moje pojme. Vrt, pa je treba njivo pripravit za zimo, pa drva- ima svoj gozd-bo treba nazagat prpelat, zloziti. Pa je treba 5x dnevno sem pa tam pa na kavo pa v to trgovino pa uno…pa bi sla v lj pa ce pa ne vem na bled…z mojim avtom na moje stroske ker svojega nima.Nevzdrzno je postalo tole dobesedno sem suzenj nekomu za minimalca. Imam pravico zavrniti ta dela? Ker konec koncev nisem prisla igrat sluge ampak pomagati osebi pri njenem samostojnemsem zivljenju.

Dete bozje, pa saj menda ni to edina sluzba na tem svetu. Jaz vem da v prvo ko bi naletela na tak diktatorski drek od cloveka mu pomaham pa grem. Naj si najamejo sluge pa bo. Saj sploh ni cudno zakaj noben noce tega vec delati, pa verjemi da sem slisala od znancev se hujse stvari kot tale zahteva od tebe. Naj s znajdejo kakor vejo in znajo ce se pa ne morejo pa naj grejo v dom. Totalen absurd je ta oa ce bi ukinili vceraj bi blo prepozno

Ja pa lahko pisete kar hocete ampak drjansko je tako. VSA DELA PO NAVODILU UPRAVICENCA!!!! Kar ti naroci mores narediti!!! Res raje grem smeti prebirat kot pa se kdaj tole res

Res je, 05.11.2023 ob 16:03

Ja pa lahko pisete kar hocete ampak drjansko je tako. VSA DELA PO NAVODILU UPRAVICENCA!!!! Kar ti naroci mores narediti!!! Res raje grem smeti prebirat kot pa se kdaj tole res

Mas prav men je ena tam cca 50 jih je mela na vozicku nepokretna rekla evo zdj bom pa zivela ko grascak ko mam svojo slugo.

Mije mnenje je pa kontra vasemu, pa verjetno se bo usulo miljon komentarjev sedaj…. Imam v druzini osebo ki ima asistenco 24/7 tri delavce. In ja meni je normalno da te ki so placani postimajo vrt, hiso drva itd. Saj so placani za to, jaz sigurno ne bom ce so ljudje pri hisi 24 ur na dan

Se ne strinjam, 05.11.2023 ob 16:11

Mije mnenje je pa kontra vasemu, pa verjetno se bo usulo miljon komentarjev sedaj…. Imam v druzini osebo ki ima asistenco 24/7 tri delavce. In ja meni je normalno da te ki so placani postimajo vrt, hiso drva itd. Saj so placani za to, jaz sigurno ne bom ce so ljudje pri hisi 24 ur na dan

Pa saj nimam besed no res nimam komentarja. Ze tako ni ljudi za ta poklic, zaradi takih kot ste vi jih bo pa se manj. Ma fuuuj

In ce ti naroci, da skocis z balkona v prvem nadstropju hise? Moras to narediti?

Ali ti naroci, da ga rocno spolno potesis? Tudi narediš?

Ti naroci, da ga s svojim prevoznim sredstvom peljes nekam – s katerim bencinom? Kdo to financira? Ves kako bi midva sla? Peske! Pa ce je treba na Bled, pa na Bled pes! Upam, da v dezju, ker sebi bi drzala deznik, on pa naj si ga sam!

Za minimalca se opravlja minimalno delo, pa lahko upravicenec daje taka in drugacna navodila, ce ni nujno za njegovo ugodno in udobno fizicno stanje, znam tudi jaz zelo pocasi brisat prah in vroce skuhat in dat jest tik preden se iztece 8 ur, pa naj flikne kroznik hrane po tleh, bo imel do naslednjega jutra usrano, ker grem na uro 8.00 domov,naslednji dan bom pa le toliko pocistila, da ne smrdi, madeze naj pa sam puca.

Se ne bi pustila niti malo driblat! Hoces dostojanstveno zivljenje z mojo pomocjo? Dobro, ni problem, a spostuj tudi moje dostojanstvo!

Komot mi narocis kar si zmislis in jaz komot to naredim zelo slampasto, po moznosti se kaj pokvarim – ker nisem usposobljena za drva in stihanje vrta.

Ja prav imate. Seveda so zlate izjeme ampak 99% upravicencev smatra tole kot svojega sluzabnika in najbolj zalostno je da jih CSD podpira pri tem. OA je zal ratalo novodobno suzenjstvo in posledicno zaradi tega ni vec ljudi, ki bi to delo opravljalo. In cas je ze da se na to temo nekaj naredi. Ce pac ne mores sam pojdi v dom ne vem kam koli ze in to je to

Plačani so za to.Ali so oni roboti ali so ljudje? Gledaš pa nanje zviška.Za bruhat! Namesto da bi rekla: Imamo tri asistente.Z njimi se tudi usedemo, popijemo skupaj kavico, za rojstni dan jim vedno pripravimo mala darilca in za novo leto so vedno prosti, saj mi poskrbimo za to osebo.Imamo res prijateljski odnos, oni pa- če imajo čas in veselje, postorijo še kaj okoli hiše.Takrat jim damo tudi mi nekaj denarja.Pa smo vsi zadovoljni.Tko da, groza….ena brezčustvena butara si!

Sem slisala takrga zmaja ze veckrat. Ko sem se zivela doma je nasa soseda imela oa. Sedela v vozicku pa ji diktirala ce ne bos dosti hitro ne vem posadila solate pomela nanosla drv mas dela se za ne vem kolko ur bom javla na socjalno pa bos dobila odpoved in pristala pod mostom. Zalostno ampak resnicno

Osebna asistenca:

Koliko pa je urna postavka?

Kako se cene gibljejo pri rokodelcih,  je znano! ?

Sem slisala dretje, 05.11.2023 ob 16:31

Sem slisala takrga zmaja ze veckrat. Ko sem se zivela doma je nasa soseda imela oa. Sedela v vozicku pa ji diktirala ce ne bos dosti hitro ne vem posadila solate pomela nanosla drv mas dela se za ne vem kolko ur bom javla na socjalno pa bos dobila odpoved in pristala pod mostom. Zalostno ampak resnicno

Ja pa fak no pol je bla moja se normalna ko je zahtevala da vzamem lojte pa spucam listje iz zlebov. Itak nisem je klicala na socjalno sem dobila izredno odpoved.

Ne vidim pri vas zdravih ljudeh res kaj vam ni jasno. Mi invalidi smo upraviceni iz strani drzave do pomoci, pa ni vazno ali je to pomoc pri hranjenju ali pri obdelavi vrta. Pravila so za vse jasna, delate po navodilu nas, ce vam kaj ne pase pa grete. Delo kot vsako drugo delo za katerega ste placani in ja ce zahtevam da mi prestihate vrt ste placani za to in rade volje bi ga sama pa ne morem. Kaj ni jasno?

Imam OA, 05.11.2023 ob 16:42

Ne vidim pri vas zdravih ljudeh res kaj vam ni jasno. Mi invalidi smo upraviceni iz strani drzave do pomoci, pa ni vazno ali je to pomoc pri hranjenju ali pri obdelavi vrta. Pravila so za vse jasna, delate po navodilu nas, ce vam kaj ne pase pa grete. Delo kot vsako drugo delo za katerega ste placani in ja ce zahtevam da mi prestihate vrt ste placani za to in rade volje bi ga sama pa ne morem. Kaj ni jasno?

???

Fak, 05.11.2023 ob 16:45

???

Ma za kozlat so eni res se strinjam.
ne vem zakaj ne ukinejo teh asistentoc ker to je ratala katastrofa

Fak ja, 05.11.2023 ob 16:49

Ma za kozlat so eni res se strinjam.
ne vem zakaj ne ukinejo teh asistentoc ker to je ratala katastrofa

To se jaz sprasujem ze leta odkar sem opravljala to delo ne vem ce je sem ga dva meseca. Ma katastrofa nobenega nadzora nadrejenih novodobno suzenjstvo varovanec itak misli da si njegova last ma nikoli vec re

Fak ja na kubik, 05.11.2023 ob 16:52

To se jaz sprasujem ze leta odkar sem opravljala to delo ne vem ce je sem ga dva meseca. Ma katastrofa nobenega nadzora nadrejenih novodobno suzenjstvo varovanec itak misli da si njegova last ma nikoli vec re

Jap. Jaz sem na fb nasla oglas ene punce kako njena asistentka odhaja ise novo bla bla. Sem se javila. Kaj je zahtevala??? svoj prevoz ima aktivnosti nima avta seveda na moje stroske, rada vrtnari ja valda jaz ti bom kopala za 800€??? na koncu je inela se zahtevo da rada potuje da bi jaz na svoje stroske hodila z njo pa bila ob nje 24/7 placana pa za 8 ur???

Tebi ni jasno, da nimas sluznja, ampak asistenta, da ti pomaga pri osnovnih stvareh, ki so hranjenhe, pitje, preoblacenje, premikanje, osebna higiena, osnovna higiena doma, osnovno kuhanje in osnovni transport.

Ce ne mores v trgovino, greva pes s tvojim vozickom. Ce je predalec, ni problema, menda v 8 urah prideva do trgovine in nazaj in potem se mojih placanih 8 ur neha. Ce hoces se novo plenico in kroznik juhe, placaj nadure v gotovini takoj na licu mesta ali grem.

Ce si ti zleht, znam tudi jaz biti zleht! Vrt bi ti stihala glih nekje od marca do julija, dve tri lopate vsak dan.

Ljudje so placani, da poskrbijo za vase osnovne potrebe in ze za te osnovne potrebe so krepko podplacani! Vi bi pa se ciscenje zlebov in prestihan vrt!

Moja prijateljica ima zelo staro babico, za katero so najeli dve zenski iz bivse Juge, ki se menjata na 2-3 mesece, imata stanovanje in hrano ter placilo 2k na mesec. Babica je kot nova, od kar jih ima in domaci ti dve zenski jemljejo kot druzino, vse po dogovoru, tudi kdaj bi bili prosti, kam bi sli, organizirajo kak izlet, da je primeren za babico in da ti zenski vidta kaj Slovenije, kaj dozivita, da ni samo delo, ju povabijo na svoja praznovanja in podobno, skratka obojestransko so se vzeli za svoje. To je pomoc onemogli ali bolni osebi, ki je ne mores poplacat z denarjam, ne pa te vase usive zahteve po stihanju vrta in ciscenju zlebov!

tebi ni jasno, 05.11.2023 ob 17:02

Tebi ni jasno, da nimas sluznja, ampak asistenta, da ti pomaga pri osnovnih stvareh, ki so hranjenhe, pitje, preoblacenje, premikanje, osebna higiena, osnovna higiena doma, osnovno kuhanje in osnovni transport.

Ce ne mores v trgovino, greva pes s tvojim vozickom. Ce je predalec, ni problema, menda v 8 urah prideva do trgovine in nazaj in potem se mojih placanih 8 ur neha. Ce hoces se novo plenico in kroznik juhe, placaj nadure v gotovini takoj na licu mesta ali grem.

Ce si ti zleht, znam tudi jaz biti zleht! Vrt bi ti stihala glih nekje od marca do julija, dve tri lopate vsak dan.

Ljudje so placani, da poskrbijo za vase osnovne potrebe in ze za te osnovne potrebe so krepko podplacani! Vi bi pa se ciscenje zlebov in prestihan vrt!

Moja prijateljica ima zelo staro babico, za katero so najeli dve zenski iz bivse Juge, ki se menjata na 2-3 mesece, imata stanovanje in hrano ter placilo 2k na mesec. Babica je kot nova, od kar jih ima in domaci ti dve zenski jemljejo kot druzino, vse po dogovoru, tudi kdaj bi bili prosti, kam bi sli, organizirajo kak izlet, da je primeren za babico in da ti zenski vidta kaj Slovenije, kaj dozivita, da ni samo delo, ju povabijo na svoja praznovanja in podobno, skratka obojestransko so se vzeli za svoje. To je pomoc onemogli ali bolni osebi, ki je ne mores poplacat z denarjam, ne pa te vase usive zahteve po stihanju vrta in ciscenju zlebov!

Bi vas rada videla ko bi bila odvisna od drugih vi in vase imetje/nepremicnina kako bi govorili. Vzamem samo to kar mi pripada in to je asistent, ki po pogodbi mora narediti vse kar recem. To je moja pravica in pika!!!

Imam asistenco, 05.11.2023 ob 17:07

Bi vas rada videla ko bi bila odvisna od drugih vi in vase imetje/nepremicnina kako bi govorili. Vzamem samo to kar mi pripada in to je asistent, ki po pogodbi mora narediti vse kar recem. To je moja pravica in pika!!!

Aja ce mi ti reces da te peljem v dubaj mislis da te bom????placaj si oprode pa je fak no

Draga gospa invalidka!!

Tole kar pišete je žalostno in sramotno. Upam, da ne dobite nobene OA več. Izvolite v dom, kjer bo res minimalna oskrba. Namesto, da bi bili hvaležni, da so ljudje sploh pripravljeni delat tako zoprno delo za faking minimalca????!!!!!!Pa dajte se postavit v njihovo vlogo. Namesto s hudobijo in zagrenjenostjo, se da z ljudmi, ki vas oskrbujejo, delati tudi drugače. Jaz sploh nisem vedela, da je temu tako. Da si lahko suženj eni žleht osebi. Sram naj vas bo!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close