Feminizem je kuga moderne družbe
Ja no, potem mi pa razloži, zakaj v drugem primeru, v videju, ko je ženska napadala moškega, mu ni nihče priskočil na pomoč ? Točno zaradi tega, ker se večini folka zdi to sprejemljivo. Še huje, celo zabavali so se ob tem.[/quote]
Zato, ker je bilo slabo odigrano oziroma morali bi nastaviti drugačna lika. V tem primeru pa je moški bil za glavo večji od nje. Verjamem, da so mnogi podvomili v pristnost spora, ostali so pač ocenili, da moški ni v nobeni nevarnosti. Če bi vlogo odigrali malo bolj življenjsko, nasilno, sem prepričan, da bi kdo vskočil. Po drugi strani pa so taki eksperimenti vedno lahko “sfejkani”. Pač objaviš tisto, kar ti ustreza. Mogoče je to edini primer od petih, kjer moškemu nihče ni pomagal.[/quote]
Ja, sej verjamem da bi kšni tut mal zravn zašpilal pa “pomagal” ko bi dojeli, da je zaigrano. Sam ne morš potem takih stvari resno jemat. Mogoče je celo žaljivo do kašnih resnih žrtev :))
Napake drugih so moje opravičilo…… 😉
A je pomembno kdo je koga prvi nazaj? :))[/quote]
? Kako si se znašel v mojem komentarju, ki je bila replika Bogu?:)))[/quote]Hotel sem samo povedat, da se ne rabiš spuščat na nivo papirnatih zmajev, ki se delajo, da so bogovi…. :)))
Bolj kot tebe težko..
Daj, smešni ste mi taki, ki se nekaj usajate o pezdetkih, doma pa ste pod žensko komando..[/quote]
A bi lahko konkretiziral kaj pomeni “pod žensko komando”, da bomo vedeli o čem se pogovarjamo?
Lahko tut napišeš kako to zgleda pri vas…. 😉
Ni tezko najti razloge ZAKAJ so ljudje le opazovali nasilje zenske nad moskim (in se to mnogi z nasmeskom). So taksni in drugacni.
Posnetek le pokaze, da se druzba drugace odzove na nasilje zenske nad moskim kot ce opazijo obratno. Tudi ce gre za enako intenzivnost nasilja. Skratka, enakopravnosti ni. Pustimo razloge.
Veste, ko so se zenske zacele osamosvajati, borba za volilno pravico, itd so ljudje tudi imeli razloge, da temu ne more biti tako. To so bili casi, ko bi bilo cisto normalno, da moski zenski iz posnetka eno “vzgojno” pritisne. Okolica bi ga cisto drugace sprejela kot danes. Tudi policija. To je razvidno ze iz filmov tistega casa.
Danes pa smo tako dalec, da se marsikateri moski fizicno vec sploh ne upa odreagirati na zensko nasilje. Pa nima nic s tem, da je puss.y ali kaj ze. Dovolj je, da se zaveda na katero stran bo stopila okolica, ljudje, policija, sodstvo. Vse to so rezultati feministicnega gibanja.
Posnetek je le zacetek obratnega gibanja. Osvescanja druzbe, da so sle druzbene norme v zensko skrajnost. Da se dogaja tudi obratno nasilje. To je vse del gibanja moske emancipacije o katerem vcasih tece beseda. FYI..
Pa kaj spet palamudiš? A te spet noben ni želel nategniti?[/quote]
A boš spet cvilu moderatorju, ko te bom nadrla nazaj kot psa?[/quote]
Tak bo tvoj sin, če si mamica z “močnim karakterjem”, ki išče samo napake na moških, povsod vidi krivice in razhajanja med moškimi in ženskami, in mora vedno biti vse po tvoje. 🙂 Tako da bolj nežno, ne loputaj z vrati po nepotrebnem, manj napeto, bolj ubrano, manj militantno, saj ne greš menda na fronto v moško vrsto 1. bojne linije? 😉
Ravno to, kar praviš. Zganja premoč in se nad njim znaša.
Obstaja ogromno razočaranih in sovražnih žensk, ki jim je to smisel življenja.[/quote]
Obstaja ogromno razočaranih in sovražnih LJUDI, ki jim je znašanje nad šibkejšim smisel življenja, ja.
Velja za oba spola.
Sem že pisala….če pogledaš v svetovnem merilu…..je razmerje hecno (če ne bi bilo žalostno)…govorim
o procentu pretepenih in umorjenih žensk …proti enakim dejanjem nad moškimi s strani žensk….
Da smo nasilja zmožni oboji, je popolnoma res. Kot je tudi res, da testosteron vseeno zmaga na tej
fronti…[/quote]
A moški spolni hormoni vplivajo na nasilneže in na njihov neumen značaj??
Skela, tukaj si izrazito seksistična, pripisuješ določeno agresivno vedenje nasprotnemu spolu zaradi hormonov. Ženske so enako agresivne, samo druge metode uporabljajo, ki ponavadi niso tako nazven razvidne. Moškega lahko šikanirajo, ponižujejo, ampak je to družbeno sprejemljivo, dokler ga ne udari.
Obstaja ogromno razočaranih in sovražnih LJUDI, ki jim je znašanje nad šibkejšim smisel življenja, ja.
Velja za oba spola.
Sem že pisala….če pogledaš v svetovnem merilu…..je razmerje hecno (če ne bi bilo žalostno)…govorim
o procentu pretepenih in umorjenih žensk …proti enakim dejanjem nad moškimi s strani žensk….
Da smo nasilja zmožni oboji, je popolnoma res. Kot je tudi res, da testosteron vseeno zmaga na tej
fronti…[/quote]
Skela, tukaj si izrazito seksistična, pripisuješ določeno agresivno vedenje nasprotnemu spolu zaradi hormonov. Ženske so enako agresivne, samo druge metode uporabljajo, ki ponavadi niso tako nazven razvidne. Moškega lahko šikanirajo, ponižujejo, ampak je to družbeno sprejemljivo, dokler ga ne udari.[/quote]
Točno tako… edina razlika med moškim in ženskim nasiljem pride od tam kjer je tudi največja razlika med spoloma…. v fizični moči….. to je edina stvar ki jo tudi danes velika večina moških ima 2x višjo kot velika večina žensk… in edino logično je, da bo moški ko bo do konca zafrustriran uporabil edino obliko nasilja v kateri ima prednost….
Samo skela tega ne more razumet, ampak saj to ni za zamerit ker je ženska!
Velja za oba spola.
fronti…[/quote]
Skela, tukaj si izrazito seksistična, pripisuješ določeno agresivno vedenje nasprotnemu spolu zaradi hormonov. Ženske so enako agresivne, samo druge metode uporabljajo, ki ponavadi niso tako nazven razvidne. Moškega lahko šikanirajo, ponižujejo, ampak je to družbeno sprejemljivo, dokler ga ne udari.[/quote]
No, tole pa res ne drži.
Malo si poguglaj kaj dela testorsteron moškim…
A zdaj sem jaz seskistična, če so moški bolj nasilni? Kolko pretepov na ulici ali gostilni začnejo ženske?
Koliko vojn, terotizma, nasilja začnejo ženske? Že v OŠ si poglej na igrišče, kdo zganja nasilje – fantje
ali punce? Pa kdo ustrahuje otroke na igriščih – fantje ali punce?
Ženske NISO enako agresivne, najdeš seveda bolj agresivne primerke, ampak na splošno pa
moški krepko vodijo….
V teh kulturah se bori nekaj posameznic – tudi za vse ostale od katerih pa večina pojma nima zakaj se sploh gre. Približno enaka situacija kot pri nas glede visoke politike, kjer vemo samo tisto, kar nam servirajo mediji, ki so večinoma itak v lasti teh istih – posredno ali neposredno.
Čisto za primer: ko sem bil pred časom v Tuniziji (ljudje tam so malo manj tradicionalno in versko zadrgnjeni kot modra v kateri drugi muslimanski državi in celo marsikatera ženska je zaposlena) in govoril z domačini, tip tam sploh nima šans, če si prej ne zgradi hiše in ženski niti na misel (kljub lastnim prihodkom) ne pride, da pi pri tem sodelovala ali se celo sama preselila na svoje – marsikatera tudi zaradi lastnega prepričanja in morda tudi zaradi obsojanja okolice, v katero so vključene tudi ženske.[/quote]No ja, tam še vedno velja, da pravica do ženske (posledično do otrok) ni samoumevna in jo ima samo tisti, ki se je z nečim izkazal. Razni prezdetki, ki se naslanjajo pri mamici avtomatsko odpadejo.
In tiste ženske še zdaleč niso tako nemočne kot se zdi na prvi pogled. Ravno tako vrtijo svoje dece, če se jim glih zahoče…. ;)[/quote]
To se strinjam in se mi zdi prav, da ima lahko ženo samo tisti, ki se izkaže za deca….
Ženske pa so nemočne….ker so brez uradnih pravic in lastnine in o bistvenih zadevah lastnega
življenja ne morejo odločati. Se strinjam, da so zvite in vrtijo moške, ker so morale razviti vsaj en
mehanizem, da lahko kaj dosežejo. Če to odpove, morajo pa ubogati in basta – ni alternative.
A boš spet cvilu moderatorju, ko te bom nadrla nazaj kot psa?[/quote]
Tak bo tvoj sin, če si mamica z “močnim karakterjem”, ki išče samo napake na moških, povsod vidi krivice in razhajanja med moškimi in ženskami, in mora vedno biti vse po tvoje. 🙂 Tako da bolj nežno, ne loputaj z vrati po nepotrebnem, manj napeto, bolj ubrano, manj militantno, saj ne greš menda na fronto v moško vrsto 1. bojne linije? ;)[/quote]ž
???? Kr neki bluziš brez repa in glave…umir se mal, sej se sploh s tabo ne pogovarjam….
Česar ti ne dojameš je to, da s ponavljanjem takihle izjav TI izpadeš butast….mal poglej za nazaj,
kolikokrat si že tole ponovil….a res misliš, da se iz aviona ne vidi, kako si bildaš svoj mali ego s tem,
da anonimno žališ neznance na forumu? Najstarejša fora na internetu je tole….vsi vemo in vsi vidimo…
sam ti misliš, da si prvi, ki si toplo vodo odkril…
No ja, tam še vedno velja, da pravica do ženske (posledično do otrok) ni samoumevna in jo ima samo tisti, ki se je z nečim izkazal. Razni prezdetki, ki se naslanjajo pri mamici avtomatsko odpadejo.
In tiste ženske še zdaleč niso tako nemočne kot se zdi na prvi pogled. Ravno tako vrtijo svoje dece, če se jim glih zahoče…. ;)[/quote]
To se strinjam in se mi zdi prav, da ima lahko ženo samo tisti, ki se izkaže za deca….
Ženske pa so nemočne….ker so brez uradnih pravic in lastnine in o bistvenih zadevah lastnega
življenja ne morejo odločati. Se strinjam, da so zvite in vrtijo moške, ker so morale razviti vsaj en
mehanizem, da lahko kaj dosežejo. Če to odpove, morajo pa ubogati in basta – ni alternative.[/quote]
Ti sploh nisi primerna za življenje v dvoje z človekom. Zate kvečjemu pride v poštev kakšen agresiven pes, ki je vsestransko uporaben.
čakaj skela… tu se ti zdi smiselno da so razvile en mehanizem da lahko kaj dosežejo, ko pa so moški razvili en mehanizem da kaj dosežejo (fizično moč namesto vrtenja okrog prsta) so pa gnili?
LOL
Dvoličnost feministk ne pozna meja 😉
Ti bi imela najbolše od obeh svetov za ženske…. ampak vsaka dobra stvar ima tudi slabe stvari zraven….
Tako kot ste danes ženske bolj samostojne in manj srečne kot naše babice ali prababice, tako je manj moških na voljo ki so po vaših merah…. in potem so teme ”kje so pravi moški” uničle ste jih 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.