Feminizem je kuga moderne družbe
ja, sem šele pozneje prebiral nižje. Upam, da me ne boš zdaj zaradi tega tepla. :-)))
S to zaposlenostjo je pa tudi tako, da v določenih kultirah (nekaterih tudi nam bolj poznanih) ženske celo same pristajajo na to da so vzdrževane. Poznam primere predvsem priseljencev z juga, ko ženska sama po sebi ne želi v službo zaradi tradicije, tudi v primerih, ko bi on to želel saj je kot rojen tu že drugače navajen.[/quote]
Tega ne poznam. Bi pa težko argumentiral, da so si ženske trudoma izborile prepoved izobraževanja,
zaposlovanja, razpolaganja z lastnino ali denarjem…..da bi bile lahko blaženo vzdrževane.
Le zakaj se potem povsod borijo za pravice do izobrazbe, zaposlitve, odločanja o svoji usodi, odločanja
o tem, s kom se bodo poročile…če je tako fajn biti vzdrževan?
Ti govoriš o kulturi, kjer je ženska lastnina….kot konj, ali kamela….te so pa res nevarne ja. Garbajo
svoje dece, da so črni in plavi, ziher.[/quote]
V teh kulturah se bori nekaj posameznic – tudi za vse ostale od katerih pa večina pojma nima zakaj se sploh gre. Približno enaka situacija kot pri nas glede visoke politike, kjer vemo samo tisto, kar nam servirajo mediji, ki so večinoma itak v lasti teh istih – posredno ali neposredno.
Čisto za primer: ko sem bil pred časom v Tuniziji (ljudje tam so malo manj tradicionalno in versko zadrgnjeni kot modra v kateri drugi muslimanski državi in celo marsikatera ženska je zaposlena) in govoril z domačini, tip tam sploh nima šans, če si prej ne zgradi hiše in ženski niti na misel (kljub lastnim prihodkom) ne pride, da pi pri tem sodelovala ali se celo sama preselila na svoje – marsikatera tudi zaradi lastnega prepričanja in morda tudi zaradi obsojanja okolice, v katero so vključene tudi ženske.
Napake drugih so moje opravičilo…… 😉
A je pomembno kdo je koga prvi nazaj? :))[/quote]
? Kako si se znašel v mojem komentarju, ki je bila replika Bogu?:)))[/quote]
A ni bogov več ? 🙂
Seveda je oboje nasilje.
A ker je fizično nasilje veliko lažje definirat in je bolj očitno, je fizično nasilje bolj obsojano. Zaradi samega obsojanja, pa se je nasilje le transformiralo na bolj prefinjen nivo, saj je sicer zelo preprosto obsoditi nasilje, veliko težje pa najti razloge za njih in delovati v tej smeri, da se na splošno vso nasilje v družbi zmanjša.
In ker družba ni sposobna razumeti razlogov za kakršnokoli nasilje, je nasilje le obsodila, ob tem pa še naprej padala v moralno krizo, saj zaradi pomanjkanja razumevanja naših odnosov, niso bili sprejeti potrebni ukrepi za zagotavljanje kvalitetnejših družbenih odnosov.
Tega ne poznam. Bi pa težko argumentiral, da so si ženske trudoma izborile prepoved izobraževanja,
zaposlovanja, razpolaganja z lastnino ali denarjem…..da bi bile lahko blaženo vzdrževane.
Le zakaj se potem povsod borijo za pravice do izobrazbe, zaposlitve, odločanja o svoji usodi, odločanja
Ti govoriš o kulturi, kjer je ženska lastnina….kot konj, ali kamela….te so pa res nevarne ja. Garbajo
V teh kulturah se bori nekaj posameznic – tudi za vse ostale od katerih pa večina pojma nima zakaj se sploh gre. Približno enaka situacija kot pri nas glede visoke politike, kjer vemo samo tisto, kar nam servirajo mediji, ki so večinoma itak v lasti teh istih – posredno ali neposredno.
Čisto za primer: ko sem bil pred časom v Tuniziji (ljudje tam so malo manj tradicionalno in versko zadrgnjeni kot modra v kateri drugi muslimanski državi in celo marsikatera ženska je zaposlena) in govoril z domačini, tip tam sploh nima šans, če si prej ne zgradi hiše in ženski niti na misel (kljub lastnim prihodkom) ne pride, da pi pri tem sodelovala ali se celo sama preselila na svoje – marsikatera tudi zaradi lastnega prepričanja in morda tudi zaradi obsojanja okolice, v katero so vključene tudi ženske.[/quote]
Ja, razumem.
Kar ne spremeni dejstva, da je OGROMNO število žensk nesamostojnih tako ali drugače, ne odloča
o sebi, ne o svoji izobrazbi, ne s kom se bo poročila, če jo mož garba itak nima kam, lahko je
samo sužnja do konca življenja.
Ne posplošujem – vem, da so ženske v istih družbah lahko tudi normalno spoštovane in se lepo dela
z njimi, ampak odločati o sebi pa vseeno ne morejo.
Tukaj spremembe pač terjajo čas.
Pri nas je pa druga pesem. Večinoma še čisto iz popolnoma enakih navad, ki so veljale čisto enako
pri nas….do pred 100 leti, izhajajo še nekatera prepričanja, ki jih tako vneto zagovarjajo naši vrli
“antifeministi”….
Čisto za primer: ko sem bil pred časom v Tuniziji (ljudje tam so malo manj tradicionalno in versko zadrgnjeni kot modra v kateri drugi muslimanski državi in celo marsikatera ženska je zaposlena) in govoril z domačini, tip tam sploh nima šans, če si prej ne zgradi hiše in ženski niti na misel (kljub lastnim prihodkom) ne pride, da pi pri tem sodelovala ali se celo sama preselila na svoje – marsikatera tudi zaradi lastnega prepričanja in morda tudi zaradi obsojanja okolice, v katero so vključene tudi ženske.[/quote]No ja, tam še vedno velja, da pravica do ženske (posledično do otrok) ni samoumevna in jo ima samo tisti, ki se je z nečim izkazal. Razni prezdetki, ki se naslanjajo pri mamici avtomatsko odpadejo.
In tiste ženske še zdaleč niso tako nemočne kot se zdi na prvi pogled. Ravno tako vrtijo svoje dece, če se jim glih zahoče…. 😉
Zadnjič sem srečal ZAVCA skoro 15 cm nižji od mene, pa ene 10 kil manj ga je od mene…. pa se ne bi upal z njim tepst :)[/quote]
Ko bi vsaj napisala mišična masa, ne pa kilogrami lol.[/quote]
Tako je, pa dobro niti to ni vse… lahko mam jaz 10 kil več mišične mase kot Zavec, pa me tip položi ko malo pičkico… ker se enostavno ne znam fajtat tak kot on, pa nimaš enakega puncha…..
lahko si napihnjenc pa nabit, samo če nimaš moči v udarcu je isto kot da si debel… no edino zgledaš boljše 😛
Vztrajanje v takšnem odnosu ima prav tako določene razloge.
Če bi moški popustil in odšel pred tečno žensko, bi s tem sebi dokazal, da je izgubil borbo in bi se počutil kot luzer, da ga je ženska s pomočjo svojega jezika pregnala iz hiše.
Iz tega potem sklepam, da je takšen odnos že zdavnaj izgubil svojo pravo vrednost, kjer bi bila partnerja enakovredna in se imela rada, saj temelji le še na moči in avtoriteti.
Nasilje je potem le odsev te (notranje) borbe.
Tega nihče ne trdi.[/quote]
Ja no, potem mi pa razloži, zakaj v drugem primeru, v videju, ko je ženska napadala moškega, mu ni nihče priskočil na pomoč ? Točno zaradi tega, ker se večini folka zdi to sprejemljivo. Še huje, celo zabavali so se ob tem.[/quote]
Zato, ker je bilo slabo odigrano oziroma morali bi nastaviti drugačna lika. V tem primeru pa je moški bil za glavo večji od nje. Verjamem, da so mnogi podvomili v pristnost spora, ostali so pač ocenili, da moški ni v nobeni nevarnosti. Če bi vlogo odigrali malo bolj življenjsko, nasilno, sem prepričan, da bi kdo vskočil. Po drugi strani pa so taki eksperimenti vedno lahko “sfejkani”. Pač objaviš tisto, kar ti ustreza. Mogoče je to edini primer od petih, kjer moškemu nihče ni pomagal.
Bolj kot tebe težko..
Daj, smešni ste mi taki, ki se nekaj usajate o pezdetkih, doma pa ste pod žensko komando..[/quote]
A nisi ti v zvezi? A zdaj si se odločil, da greš za župnika po novem? A je nuna? :))
Forum je zaprt za komentiranje.