EUROBASKET
Waw, kaj ne poveš! Kakšna primitivna razsvetlitev!
Igrajo za SLOVENIJO in razen enega naturaliziranega so to vsi v Sloveniji rojeni slovenski državljani.
Čestitke NAŠIM reprezentantom za današnjo zmago!
[img]http://www.pic4ever.com/images/congratualtions.gif[/img][/quote]
in kaj si tako nežno, olikano podtaknila???
Zmaga! Sicer pa se ljudi ne bi smelo ločevati po tem od kje prihaja, kako se piše ampak samo na dobre in manj dobre. Naši košarkarji so naši, ne glede od kje izvirajo in vsi po vrsti se borijo zase in za svojo državo.
Poglejte samo Zorana Dragića kako se bori za vsako žogo, igra z srcem, dušo in telesom za svojo domovino, poglejte Boštjana Nachbarja kako z zaprtimi očmi poje himno in vzpodbuja navijače, pa Gorana Dragića kako prevzema odgovornost v ključnih trenutkih, pa Gašper Vidmar, ki v silni želji trga obroče iz tabel, pa Jako Lakoviča, ki motivira soigralce….
Waw, kaj ne poveš! Kakšna primitivna razsvetlitev!
Igrajo za SLOVENIJO in razen enega naturaliziranega so to vsi v Sloveniji rojeni slovenski državljani.
Čestitke NAŠIM reprezentantom za današnjo zmago!
[img]http://www.pic4ever.com/images/congratualtions.gif[/img][/quote]
in kaj si tako nežno, olikano podtaknila???[/quote]
Pa ne da rabiš prevod? Takšen odnos do predalčkanja športnikov mi je kratko malo primitiven. Če ne razumeš zakaj, vprašaj koga pametnejšega od sebe v resničnem življenju. Ne bom te jaz učila tistega, česar morda spoh nisi sposoben doumet.
Saj približno tako izgleda tudi naš nogomet. :)))
V Sloveniji je problem v tem, da če nekdo ni po rodu Slovenec, ima sto napak, razen če je zelo uspešen športnik, glasbenik…no, potem mu pa lahko spregledamo to malo, drobno dejstvo.[/quote]
Najbrž nisi tako mislila, ampak izpadlo je pa tako kot da bi pa morali zdaj tudi športnikom “nespregledat to malo, drobno dejstvo”. 🙂
V Sloveniji so nekateri Slovenci sami sebi največji problem. Že če ni nekdo 100% Slovenec, pa ne glede na to kaj mu pod nacionalnost piše v rojstnem listu, ga znajo na to nenehno opominjat in pozivat na izselitev. Za tako majhen narod je to pogubno početje. Pri Hrvatih ali pa kakšnem drugem narodu, ki ima malo večji zdrav nacionalčni ponos, tega ne vidiš, so ponosni na vsakega, ki ima količkaj “njihove krvi”. Pri nas pa očitno nekateri v življenju niso doživeli večjega presežka od tega kot da so se rodili kot Slovenci, pa še to je vprašljivo, če res kot 100% Slovenci.
Pa neumno je to pri športnikih sploh izpostavljat. Ker kolikor jaz osebno poznam športnike, tudi tiste s katerimi smo se družili in tekmovali, oni svoje pozicije in dejstva da tekmujejo za neko državo, ki je konec koncev edina njihova država, ne glede na prednike, običajno ne jemljejo skozi prizmo tovrstnih delitev po priimku. Se pa lahko zgodi, ja, da kdaj koga prav raznorazni velepametni slovenski predalčkarji sprovocirajo, da se začne ozirat tudi na to. Pa ne le v športu.
In na koncu ugotoviš, da je ravno tisti, ki s emu obešajo na njegov “ić” več pripravljen naredit za to državo kot pa tisti, ki jim gre njegov priimek tako zelo v nos.
Pa ne da rabiš prevod? Takšen odnos do predalčkanja športnikov mi je kratko malo primitiven. Če ne razumeš zakaj, vprašaj koga pametnejšega od sebe v resničnem življenju. Ne bom te jaz učila tistega, česar morda spoh nisi sposoben doumet.
Saj približno tako izgleda tudi naš nogomet. :)))
V Sloveniji je problem v tem, da če nekdo ni po rodu Slovenec, ima sto napak, razen če je zelo uspešen športnik, glasbenik…no, potem mu pa lahko spregledamo to malo, drobno dejstvo.[/quote]
Najbrž nisi tako mislila, ampak izpadlo je pa tako kot da bi pa morali zdaj tudi športnikom “nespregledat to malo, drobno dejstvo”. 🙂
V Sloveniji so nekateri Slovenci sami sebi največji problem. Že če ni nekdo 100% Slovenec, pa ne glede na to kaj mu pod nacionalnost piše v rojstnem listu, ga znajo na to nenehno opominjat in pozivat na izselitev. Za tako majhen narod je to pogubno početje. Pri Hrvatih ali pa kakšnem drugem narodu, ki ima malo večji zdrav nacionalčni ponos, tega ne vidiš, so ponosni na vsakega, ki ima količkaj “njihove krvi”. Pri nas pa očitno nekateri v življenju niso doživeli večjega presežka od tega kot da so se rodili kot Slovenci, pa še to je vprašljivo, če res kot 100% Slovenci.
Pa neumno je to pri športnikih sploh izpostavljat. Ker kolikor jaz osebno poznam športnike, tudi tiste s katerimi smo se družili in tekmovali, oni svoje pozicije in dejstva da tekmujejo za neko državo, ki je konec koncev edina njihova država, ne glede na prednike, običajno ne jemljejo skozi prizmo tovrstnih delitev po priimku. Se pa lahko zgodi, ja, da kdaj koga prav raznorazni velepametni slovenski predalčkarji sprovocirajo, da se začne ozirat tudi na to. Pa ne le v športu.
In na koncu ugotoviš, da je ravno tisti, ki s emu obešajo na njegov “ić” več pripravljen naredit za to državo kot pa tisti, ki jim gre njegov priimek tako zelo v nos.[/quote]
In lep primer tega kar si napisala v zadnjem stavku je ravno pri košarki. Mirza Begić, ki je naturaliziran Slovenec se vedno odzove na reprezentanče akcije in tudi igra pošteno ter borbeno, po drugi strani pa recimo Beno Udrih “čistokrvni” Slovenec raje rekreativno igra golf kot, da bi igral za svojo domovino…
In na koncu ugotoviš, da je ravno tisti, ki s emu obešajo na njegov “ić” več pripravljen naredit za to državo kot pa tisti, ki jim gre njegov priimek tako zelo v nos.[/quote]
In lep primer tega kar si napisala v zadnjem stavku je ravno pri košarki. Mirza Begić, ki je naturaliziran Slovenec se vedno odzove na reprezentanče akcije in tudi igra pošteno ter borbeno, po drugi strani pa recimo Beno Udrih “čistokrvni” Slovenec raje rekreativno igra golf kot, da bi igral za svojo domovino…[/quote]
Ja Udrihu menda njegova ženka Michelle ne dovoli. 🙂 Hec. 🙂
[/quote]
spet nekaj podtikaš?? krula … kje pa je kakšno predalčkanje??
[/quote]
spet nekaj podtikaš?? krula … kje pa je kakšno predalčkanje??[/quote]
Saj sem napisala, da ne bi doumel. Poglej si tisti svoj zapis še enkrat ali pa stokrat, če je treba. Cel dan glej v tisto, kar si napisal. Mogoče ti pa potegne.
Ni vse v matematiki, veš. Še posebej ko ima opraviti z besedami, ne.
spet nekaj podtikaš?? krula … kje pa je kakšno predalčkanje??[/quote]
Saj sem napisala, da ne bi doumel. Poglej si tisti svoj zapis še enkrat ali pa stokrat, če je treba. Cel dan glej v tisto, kar si napisal. Mogoče ti pa potegne.
Ni vse v matematiki, veš. Še posebej ko ima opraviti z besedami, ne.[/quote]
evo ti za tvojo doumnost in razsvetlitev [sup](baba zagamana, ki podtikaš svoja gnila kukavičja jajca)[/sup]
1. gre za citat iz SIOL_a – včeraj na začetku tekme
2. priimki so takšni, kot so bili, ko je bila še YU reprezentanca
3. beseda “Dajmo” je proaktivna, Yugoslavija je zgodovinsko dejstvo tega prostora (in Slovenija njen konstutivni del), ☺ – je nasmejan.
Aja, pa kolikor sem jaz seznanjen B. Udriha ni v ekipi, ker si je moral čim prej poiskati novega delodajalca, v NBA-ju. Zdaj je že igralec New York Knicksov.
Pa, da ga ne bomo samo kritizirali :
Lakovič, če že koga, bi moral samega sebe motivirat, ker nima pojma o pojmu. Vsakič, ko pride gor začnemo izgubljat žoge, napad se nam prehitro izteče, povrhu vsega pa še vse trice fali. Organizator pa tak…[/quote]
Jaka res ni v formi, je pa kapetan in tudi, če je v slabi formi potreben tej ekipi..sicer pa je do konca prvenstva še čas, da se mu utrga in začne serijsko zadevat trice…
Ni vse v matematiki, veš. Še posebej ko ima opraviti z besedami, ne.[/quote]
evo ti za tvojo doumnost in razsvetlitev [sup](baba zagamana, ki podtikaš svoja gnila kukavičja jajca)[/sup]
3. beseda “Dajmo” je proaktivna, Yugoslavija je zgodovinsko dejstvo tega prostora (in Slovenija njen konstutivni del), ☺ – je nasmejan.[/quote]
Ne, dragi, priimki niso takšni kot so bili, ko je bila še YU reprezentanca.
In… Yugoslavija je ZGODOVINSKO dejstvo tega prostora. To pa je SLOVENSKA reprezentanca in to so SLOVENSKI košarkarji. Razmeš? Najbrž ne. In niti nikoli ne boš. Mogoče bi tudi glede ostalega, ne le košarke, moral ostati tam nekje v yugo času Sinclaira ZX…
Kaj piše na Siolu, pa me niti ne zanima. V zadnejm letu dni tam lahko prebereš res marsikaj.
Aja, pa kolikor sem jaz seznanjen B. Udriha ni v ekipi, ker si je moral čim prej poiskati novega delodajalca, v NBA-ju. Zdaj je že igralec New York Knicksov.
Pa, da ga ne bomo samo kritizirali :
http://www.youtube.com/watch?v=JsBjz-axr5Q%5B/quote%5D
Ja izgovor mu res ne zmanjka. 🙂
Beno je nazadnje za slovensko reprezentanco igral leta 2006. Toliko o tem.
Lakovič, če že koga, bi moral samega sebe motivirat, ker nima pojma o pojmu. Vsakič, ko pride gor začnemo izgubljat žoge, napad se nam prehitro izteče, povrhu vsega pa še vse trice fali. Organizator pa tak…[/quote]
Jaka res ni v formi, je pa kapetan in tudi, če je v slabi formi potreben tej ekipi..sicer pa je do konca prvenstva še čas, da se mu utrga in začne serijsko zadevat trice…[/quote]
Am, ne prav nič ni potreben tej ekipi, razen tega, da zamenja G. Dragića, ko se le ta že zmatra. Jah glej, če se mu do zdaj, po 6ih tekmah, še ni “utrgalo”, potem dvomim, da se mu bo sploh kdaj. Ni ti potrebno bit tok diplomatski, dejstvo je, da je poleg Joksimoviča to naš najslabši igralec v ekipi.
Jaka res ni v formi, je pa kapetan in tudi, če je v slabi formi potreben tej ekipi..sicer pa je do konca prvenstva še čas, da se mu utrga in začne serijsko zadevat trice…[/quote]
Am, ne prav nič ni potreben tej ekipi, razen tega, da zamenja G. Dragića, ko se le ta že zmatra. Jah glej, če se mu do zdaj, po 6ih tekmah, še ni “utrgalo”, potem dvomim, da se mu bo sploh kdaj. Ni ti potrebno bit tok diplomatski, dejstvo je, da je poleg Joksimoviča to naš najslabši igralec v ekipi.[/quote]
Se nekako strinjam. Ima pa Jaka luštno punco, mogoče se bo pa e malo potrudil,d ajo impresionira.
Me zanima kaj bo porekel naš strokovnjak za priimke porekel an dejstvo, daje tudi ona, čeprav je Španka, postala naša reprezentanka. Najbrž je to nekaj nezaslišanega. 🙂
3. beseda “Dajmo” je proaktivna, Yugoslavija je zgodovinsko dejstvo tega prostora (in Slovenija njen konstutivni del), ☺ – je nasmejan.[/quote]
In… Yugoslavija je ZGODOVINSKO dejstvo tega prostora. To pa je SLOVENSKA reprezentanca in to so SLOVENSKI košarkarji. Razmeš? Najbrž ne. In niti nikoli ne boš. Mogoče bi tudi glede ostalega, ne le košarke, moral ostati tam nekje v yugo času Sinclaira ZX…
Kaj piše na Siolu, pa me niti ne zanima. V zadnejm letu dni tam lahko prebereš res marsikaj.[/quote]
ojej
točno to sem natipkal
[sub]zdej se pa že skidaj s te teme gnida debilna svinarska[/sub]
Kaj piše na Siolu, pa me niti ne zanima. V zadnejm letu dni tam lahko prebereš res marsikaj.[/quote]
ojej
točno to sem natipkal
[sub]zdej se pa že skidaj s te teme gnida debilna svinarska[/sub][/quote]
A bi izrazoslovje lahko malo omilil, če že ne veš kaj pišeš?
Priimki YU reprezentance:
Slavnić
Kičanovič
Dalipagić
Čosić
…
To so priimki, ko je YU kaj pomenila v košarki.
ojej
točno to sem natipkal
[sub]zdej se pa že skidaj s te teme gnida debilna svinarska[/sub][/quote]
ojej,ojej, ravno zato ali tudi zato ker niso isti priimki, daj že mir s to Jugoslavijo. To je SLOVENIJA, razumeš? To so ljudje, ROJENI V SLOVENIJI!
Žaljivke si pa nekam vtakni.In še svojih milijon novih nickov. A nemči original je odletel al kako?
Forum je zaprt za komentiranje.