Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dal mi je zaročni prstan-sedaj imam občutek

Dal mi je zaročni prstan-sedaj imam občutek

Menda je šolstvo tudi.[/quote]

Vsaka šola neki stane. Čene druzga cajt in energijo :)[/quote]Ene šole so zastonj, druge pa zaman….

Upam da avtoričina ne bo zaman četudi bo zastonj….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mislim da sem ti to predlagal ene 10 postov nazaj. In ne vsajam se in sploh ni pomembno komu si repliciral. Bistvo replike je važno![/quote]
Je pomembno. Repliciral sem temu, da je treba spremembo priimka plačat (nov dokument). Zato pa sem napisal, da ta sprememba ni nujna. :)[/quote]
Seveda je pomembno. In napisal si vse kaj drugega…

Meni je jasno kaj ima avotrica v mislih in kaj je namen poroke. Vsi vemo, da si vsak želi občutek varnosti in neko zagotovilo, da bodo naše želje uresničene.
In vsakemu je jasno, da imajo naše besede ali obljube večjo moč, če se jih izreče pred javnostjo, zato marsikdo ni zadovoljen le s tisto skoraj brezplačno verzijo, ko na sredi ceste pobereš dva tipa, da gresta za pričo in jima potem plačaš pivo. 🙂
Kar pa želim povedati in o čem debatiram, pa sem že napisal. In sicer to, da so eno besede in obljube, drugo pa naša prepričanja in značaj.
Včasih so veliko bolj forsirali poroke. Oziroma je bila celo nujna za resen odnos. In to breme neke obljube in samega običaja, je povzročilo, da so ljudje vztrajali v nemogočih odnosih, samo zaradi strahu pred obsojanjem ali diskriminacijo.
Žanska je morala prenašati pijanca ali nasilneža, ker je pač obljubila zvestobo….
Takšne in podobne izkušnje so vplivale na družbene spremembe in je družba bila primorana sprejeti še drugačne oblike partnerskih odnosov.
Zato je prepričevanje ali poveličevanje poroke nesmiselno in predstavlja nazadovanje, saj ne moreš na silo ali s poroko ustvariti nekih boljših družbenih vrednot, ki bi omogočile kvalitetnejše odnose in s tem željo po ohranjanju dolgotrajnih odnosov.

Prav tako ne poznam neke statistike, ki bi dokazovala, da so poročeni pari srečnejši in zvestejši od neporočenih.

To pomeni, ne glede na to, kaj žena stori ali kakšna je, ji boš zvest in jo imel rad ?[/quote]Začetni post je pisal o tem kako avtorica toži, da ji manjka predanosti s partnerjeve strani in je ta manko želela “pokrpat” s poroko. Želi si, da bi bila partnerju toliko pomenila, da bi se ji zaobljubil, da bo z njo “v dobrem in v slabem”. Želi si to potrditev od njega, ker sedaj v odnosu tega ne dobi. On je za te stvari “rahlo” slep (čustveno nepismen) in se otepa poroke kot hudič križa (ima že eno slabo izkušnji iz istih razlogov in gleda kako se mu ista zgodba spet ponavlja), ji je pa dal prstan…. pač je nekaj kupil z denarjem, da bo mir….a je še bolj podžgal plamen. To kar avtorici manjka se ne kupi z denarjem.

Koliko poroka stane, koliko se bosta potem imele bolj/nanj rada, kaj je pomen obreda/ceremonije…itd je brezpredmetno v njenem primeru, ker ima ob sebi malo bolj lesenega, ki pa ga sama ne zna drugače podkurit….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja zdaj se pa že odloči. Prej si napisal, da NI pomembno, komu sem repliciral. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je bistvo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mal te jebem v glavo da ti vrnem… Nič osebnega, pač rad vrnem milo za žajfo 🙂 Je fajn?

Meni je jasno kaj ima avotrica v mislih in kaj je namen poroke. Vsi vemo, da si vsak želi občutek varnosti in neko zagotovilo, da bodo naše želje uresničene.
In vsakemu je jasno, da imajo naše besede ali obljube večjo moč, če se jih izreče pred javnostjo, zato marsikdo ni zadovoljen le s tisto skoraj brezplačno verzijo, ko na sredi ceste pobereš dva tipa, da gresta za pričo in jima potem plačaš pivo. 🙂
Kar pa želim povedati in o čem debatiram, pa sem že napisal. In sicer to, da so eno besede in obljube, drugo pa naša prepričanja in značaj.
Včasih so veliko bolj forsirali poroke. Oziroma je bila celo nujna za resen odnos. In to breme neke obljube in samega običaja, je povzročilo, da so ljudje vztrajali v nemogočih odnosih, samo zaradi strahu pred obsojanjem ali diskriminacijo.
Žanska je morala prenašati pijanca ali nasilneža, ker je pač obljubila zvestobo….
Takšne in podobne izkušnje so vplivale na družbene spremembe in je družba bila primorana sprejeti še drugačne oblike partnerskih odnosov.
Zato je prepričevanje ali poveličevanje poroke nesmiselno in predstavlja nazadovanje, saj ne moreš na silo ali s poroko ustvariti nekih boljših družbenih vrednot, ki bi omogočile kvalitetnejše odnose in s tem željo po ohranjanju dolgotrajnih odnosov.

Prav tako ne poznam neke statistike, ki bi dokazovala, da so poročeni pari srečnejši in zvestejši od neporočenih.

To pomeni, ne glede na to, kaj žena stori ali kakšna je, ji boš zvest in jo imel rad ?[/quote]Začetni post je pisal o tem kako avtorica toži, da ji manjka predanosti s partnerjeve strani in je ta manko želela “pokrpat” s poroko. Želi si, da bi bila partnerju toliko pomenila, da bi se ji zaobljubil, da bo z njo “v dobrem in v slabem”. Želi si to potrditev od njega, ker sedaj v odnosu tega ne dobi. On je za te stvari “rahlo” slep (čustveno nepismen) in se otepa poroke kot hudič križa (ima že eno slabo izkušnji iz istih razlogov in gleda kako se mu ista zgodba spet ponavlja), ji je pa dal prstan…. pač je nekaj kupil z denarjem, da bo mir….a je še bolj podžgal plamen. To kar avtorici manjka se ne kupi z denarjem.

Koliko poroka stane, koliko se bosta potem imele bolj/nanj rada, kaj je pomen obreda/ceremonije…itd je brezpredmetno v njenem primeru, ker ima ob sebi malo bolj lesenega, ki pa ga sama ne zna drugače podkurit….[/quote]
Vse kar je bilo potrebno se je obdelalo na 1. ali morda na 2. strani…. naprej pač lahko jemlješ kot pomanjkanje tem in nekaj je pač treba počet… 🙂

Mal te jebem v glavo da ti vrnem… Nič osebnega, pač rad vrnem milo za žajfo 🙂 Je fajn?[/quote]
Sem mislil, da si ti moten. :)) Jaz nobenega ne jebem v glavo, če se pa kdo tako počuti, pa… lej, delaj kak ti paše. 🙂

Če v odnosu tega ne dobi, bo po poroki kaj drugače? Ah, seveda ne. Bo pa vsaj s tem dobrodošla možnost za najedanje v smislu “obljubil si”.

Če se v odnosu ne počuti sigurno, obstaja še kakšna druga možnost. Je pa zelo pod vprašanjem ali je za to razlog v partnerju ali morda v njej. Bo s kom drugim kaj drugače?

Ne vem, a sem spregledala, da je bil omenjen njegov razlog prve ločitve al ti zdaj to na blef?

Samo tole lahko napišem. Mater mora bit Markova partnerica neprivlačnega videza, da jo je prepričal nosit poročno obleko narejeno iz toaletnega papirja, namesto torte pa ji dal na krožnik pikantno klobaso.

Jaz pa mislim da je poroka ena lepa stvar. meni bi bilo najbolj všeč, da bi se poročila sama oz s pričami in preživela en super vikend. To da vabiš celo familijo, pa da se ukvarjaš, kaj bo kdo jedel – ne ne.

Sej tko vsaka prau. Ženske sanjate o poroki že od malih nog. Najpomembnejši dan v vašem življenju.

Na drugi strani, moški, pa komaj ne-čakamo na ta dogodek. Hm, ne poznam nobenega tipa mojih let, ki bi se v bližnji prihodnosti nameraval poročit. Večina si jih tudi otrok ne želi. Razvajeni otroci bi temu rekel On_.

lol

Napihljiva ančka je bojda nezahtevna …

Na Twooju spoznala top 10 pisca Mona, pa še brez poročne torte je ostala.

Staaaariiii, haha, kako malo se cenijo nekateri…

Če v odnosu tega ne dobi, bo po poroki kaj drugače? Ah, seveda ne. Bo pa vsaj s tem dobrodošla možnost za najedanje v smislu “obljubil si”.

Če se v odnosu ne počuti sigurno, obstaja še kakšna druga možnost. Je pa zelo pod vprašanjem ali je za to razlog v partnerju ali morda v njej. Bo s kom drugim kaj drugače?[/quote]Glede na to, da ji ne želi obljubiti se postavlja očitno vprašanje zakaj sta sploh skupaj? 😉
Težko je podreti lastne iluzije. Najbolje je takrat okriviti koda drugega……cccccc

Jah navadno ne gredo narazen dokler [sub](samo)[/sub] kruha stradajo, se ti ne zdi? 😉
In glede na to kako pri tej cinca pri prvi ni moglo bit kaj bistveno drugače. 😉
Se še ni izšolal?Je šola zastonj ali zaman? To je sedaj vprašanje…. 😀

Sadni nič toaletnega, brez vsega je najlepša. Za klobaso pa verjemi, da je dobro poskrbela. Torta je bila samo moja. 🙂

Če bi se res tako malo cenili bi še ti imel kakšno, tako pa….. Desanka pred špeglom…. hahaha

Nevesta brez vsega se sprehodila do oltarja.

Jah navadno ne gredo narazen dokler [sub](samo)[/sub] kruha stradajo, se ti ne zdi? 😉
In glede na to kako pri tej cinca pri prvi ni moglo bit kaj bistveno drugače. 😉
Se še ni izšolal?Je šola zastonj ali zaman? To je sedaj vprašanje…. :D[/quote]

Na napakah se učimo, a ne? :-)))

Kaj se greste Dinastija 🙂

Ne vem, kdo je tu bolj slep ali zaslepljen. Ali tisti, ki ne izgovori nekih besed ali tisti, ki zaradi teh besed zanemarja dejanja in ostale besede ?

Se pa strinjam, da ne bi smel dati tega prstana zaradi nekega miru, ampak bi moral vztrajati pri svojem. Bi pa se morala pogovoriti glede tega, če je ženski poroka pogoj za odnos, potem si naj poišče takšnega, ki se bo z njo poročil. Če pa bo zaradi tega kaj bolj zvest in ljubeč od trenutnega, pa očitno to ni pomembno. Važno, da izgovori tistih nekaj besed, ker tako pravi tradicija. In potem je moški “slep”….

S prstanom jo je razrajcal. Zdaj pa naj gre do konca, sicer bo štala. 🙂 To je tako, kot bi odkorakal stran, ko jo je pripeljal tik pred orgazem. :)) Ne vem, zakaj jo rajca, če ne želi, da ji pride.
Ta neodločnost je tista, ki v njej vzbuja dvome in sem prepričan, da ni prisotna samo pri poroki.

Jaz pa mislim, da si je želel s prstanom le kupiti mir pred tečnarjenjem. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close