Dal mi je zaročni prstan-sedaj imam občutek
Ja, verjteno res lahko tako sklepava. Ženska, ki se ima namen poročiti, se gotovo ne bo dobro počutila v odnosu z moškim, ki želi spati še z drugimi. Naivno od ženske je vztrajati s takim oziroma ga siliti v poroko.
Diplomo rabiš, da dokazuješ neko izobrazbo, ki je pogoj za neko službo. A ne glede na sam papir, boš potem še vedno moral dokazati v praksi svoje sposobnosti.
Kaj pa ti bo tisti papir, da si poročen ? Boš ga nosil zraven in drugim kazal, da živiš v resnem in ljubečem odnosu ? Je to dokaz, da ti je žena zvesta ali mož ? 🙂
Torej, noben dokaz. Prav tako je treba v samem odnosu pokazati svoje sposobnosti pri reševanju težav.
Če ne boš sposoben, boš prav tako letel skozi vrata, kot pri delodajalcu. Pa mu lahko še ne vem kako mahaš s svojo diplomo pred nosom. :))
Ljubezen dokazuješ v praksi. Da ženo dobro poseksaš in ji nudiš oporo in pomagaš. Z besedami in papirjem, menda nobena ne bo kaj dosti zadovoljna. 🙂
Ne gre se za to, da ga nosiš okrog in še manj, da ga kažeš drugim. Bistvo poroke je dokazilo ženi in možu, da se imata rada in da sta tako kot je rekel marko (vsaj mislim, da je to rekel on – ne da se mi vse še enkrat brat), dober odnos le še okronala s poroko. Poročajo se pari, ki se imajo radi in bi radi preživeli življenje skupaj, se spoštovali in ne varali (takšni, ki varajo, se poročajo samo zaradi tega, da je ona tiho, to pa ne pomeni dobr odnos. V takem primeru ni poroka vredna nič, torej brezvezna).
Ne vem zakaj želiš poroko primerjati z odnosom. Poroka ni odnos. Ljubezen dokazuješ celo življenje in ne samo s poroko, poroka je samo potrdilo le tega eden drugemu (ravno tako kot je omenjena diploma potrdilo znanja, važna pa je njegova uporaba in praksa).
Rekel si, da diploma ni čisto isto. Se strinjam, da ni ampak govorimo o podobnostih. Nikol ne moreš primerjati dveh istih stvari, ker to ne bi imelo smisla. Če bi rekel da je diploma enak primer poroki, bi bilo vprašanje zakaj se potem sploh imenuje diploma, če je po pomenu in vsebini enaka poroki. Primerja se njune podobnosti.
Težko je prepričevati ljudi, ki imajo drugačen pogled. Ne glede na to kaj govorim jaz oziroma ti, še vedno bomo stali za svojim stališčem. Kar je prav, ker smo si med seboj različni. Želim samo povedati zakaj je poroka pomembna meni in kaj mi pomeni.
Se strinjam. Saj to ves čas trdim.
Vendar poroka ni nobeno zagotovilo ali merilo za resnega in ljubečega človeka.
Se popolnoma strinjam.
Zgoraj pišeš, da se poročiš šele po par letih….Kdo pa še je po par letih zaljubljen ? 🙂
Nekatere ženske imate še vedno pred sabo tiste zgodbice in pravljice, kjer se princ, ki ima resnično rad svojo princeso potem poroči in sta srečna do konca svojih dni. 🙂
Ker pa sam običaj več ni tako popularen, pa še vedno ljubezen pogojujete s poroko, pa čeprav nima nobene veze poroka z ljubeznijo. Je pa škoda, saj več pogojev, pomeni manj ljubezni.[/quote]
Oprosti, ampak tukaj se pa ne strinjam. Če po nekaj letih ne čutiš več ljubezni, je to tvoj problem. V tem primeru bi si jaz najdla drugega partnerja/partnerko. Ljubezen ostane še po nevem koliko letih samo spremeni se, ni več tako intenzivna kot na začetku. Še vedno pa se imenuje ljubezen.
Se mi bolj zdi, da v teh modernih časih moški bolj ne veste kaj pomeni beseda ljubezen..počasi se opuščajo vsi običaji in pomeni le te. Zakaj bi se poročili? Zakaj bi imeli le eno žensko? Zakaj bi imeli otroke? Ženske samo težijo, otroci se samo derejo….in še bi se najdlo. Včasih so se problemi reševali, sedaj pa se pred njimi samo beži. Ko ženska prvič “zajamra” je najboljše jo pustit in najti drugo. Neumnost. Taki moški so za mene eni navadni mehkužci!! Hvala bogu, da imam ob sebi moškega s katerim se o problemih pogovoriva in jih skupaj rešiva in ja še vedno sva zaljubljena pa čeprav sva skupaj že nekaj let.[/quote]
Pri takšnih, ki jim je razplod bistvo življenja in edini smisel, da partnerja sploh iščejo, se ljubezen prekleto kmalu ohladi. Ponavadi takrat, ko so želje izpolnjene.
Matkić, včasih se vprašam, ali si ti sploh kdaj bil v eni pozitivni lepi vezi z žensko. Glede na to, da praktično vsako stvar na MŽČ, ki je omenjena kot želja, potreba s strani ženske obrneš in skušaš takoj najt željo, potrebo s strani moškega in kot sokol opazuješ, ali bo le-ta izpolnjena. Če gledaš na uspešnost razmerij po količini izpolnjenih moških želja, potreb, je to bolj slaba računica. Ne gre za procente, ne gre za statistiko, gre za dajanje, predajanje, ker SAM TAKO HOČEŠ. Da bi delal dramo, ker si kot moški popustil v neki ženski želji, ona pa potem naslednjič tebi ni, gre tu izključno za ego, ne pa za ljubezen. Ne moreš izsiljevat in iskat krivca. Bo pa drugič ona tebi drugje popustila.
Poroka in trojček pa, oprosti, ni primerljivo. Dejansko je prav nasprotno. Poročiš se, ker želiš živet samo s tistim in edino tistim. To ne pomeni, da do varanja ne pride, vseeno pa ne moreš tega primerjat med sabo.
Goldfish je v drugi temi lepo napisala, daješ, ker želiš dajat, si z nekom v vezi, ker ti je z njim lepo, uživaš bit v njegovi družbi, počet neke stvari skupaj. Če ti je muka in v partnerjevih željah, potrebah vidiš svojo prikrajšanost in gazenje preko tvojih vrednot, potem je bolje nit narazen.
Pa zdaj ko si samski, bi lahko bil zadovoljen, da je tako. Stvari so točno po tvojem okusu, a še vedno si zelo negativističen do klasičnih, vanilla razmerij. Zakaj? Mar misliš, da oni ne uživajo? Vidiš povsod samo pare, ki so skupaj iz navade, iz ekonomskih razlogov pa kjer je baba ta glavna in maltretira svojega tispsona? Al imaš še nekje nepredelano bodico, ki te pritisne vedno, ko zagledaš kak par?
Glede na boldano si torej tipični primerek ženske, ki vidi v moškem samo nek skupek orodij, vključno z oplojevanjem. In takšna mi nekaj lapa tu o nespoštovnju ter imeti/ne imeti rad.[/quote]
o moj bog, res!! moški zame ni orodje, to si sam dodal. Zgleda si imel sam take izkušnje. Jaz imam svojega fanta neizmerno rada in mi niti približno ne predstavlja orodja za oplojevanje? Svašta. Nekateri izpadete prov smešni s takimi odgovori. Otrok je plod ljubezni med moškim in žensko in jaz bi z veseljem (ne še sedaj, ker sem še bolj mlada, ampak v prihodnosti) imela otroka s človekom, ki ga imam rada. Če ti tega ne razumeš, zgleda sklepaš glede na svoje izkušnje.
Smešno, da o ljubezni in zaupanju govorijo ravno tiste ženske, ki svoje partnerje trmoglavo silijo v uradno sklenitev zakonske zveze. Vpletanje državnih institucij in birokracije v odnos s partnerjem pomeni samo preračunljivost in nikakršno zaupanje. Izsiljena poroka je orodje za nadaljnje permanentno izsiljevanje, nemogoče zahteve in dokaz nesramnega nespoštovanja.
Poglej bistvo je, da ženske po eni strani govorite kako bi dajale zavoljo ljubezni in ker bi rade ljubljeno osebo vidle presrečno….
Do tu je vse lepo in prav, ko pa ta ”ljubljena” oseba izrazi željo ki vam ne ustreza (jaz sem pač dal trojčka, ker je to ena taka ki je najtežja) pa takoj defenzivno vržete not, bo vam pa jaz drugje popustila(ženska) medtem če bi moški ravnal enako (ne bi popustil pri poroki pa bi pri kaki nepomembni zadevi) pa bi bil jok in stok (kot pri tej uporabnici zgoraj)
Tako kot marko se osredotočaš na napačen del… bistvo ni v tem kaj poroka pomeni proti trojčku ampak bistvo je tukaj
Če ima (po Markotovem) moški resne namene z žensko bi lahko naredil VSE (ja poroka je praktično vse oz. tista zadnja stopnička pred otroci bi lahko rekel v konzervativnem smislu) kar si ženska želi
A v obratni smeri pa naj potem ne bi bilo tako?
Zakaj pa ve ženske ne bi naredile VSE kar si moški želimo če že imate resne namene z nami.
Se strinjam, torej še enkrat, zakaj ne bi prpelala še ene punce domov ker ljubiš svojega dragega…. veš kako bi bil presrečen, ko bi mu zagotovila da si želiš tole?
Bistvo je, da moški marsikje popustimo v zvezah, in rečt da ni res, samo poglej POROKA vs TROJČEK……. nad poroko je v konzervativnem smislu samo še otrok nad trojčkom pa samo še harem v ”razuzdanem” smislu.
Torej predstavljaj si da je za žensko (ali večino žensk) poroka tako pomembna oz zaželjena kot je večini moških trojček…..
Nevem zakaj moraš vpletat moje osebno življenje v debato…. a sem jaz vpletal tvojega do te replike?
Moje življenje trenutno je čisto po mojem okusu in sem presrečen, to kakšen sem na MONu je tako, ker ne znate debatirat oz. pogledat dejansko objektivno….
Bistvo mojega primera je v tem, da bi se ženske zazrle v sebe in se vprašale če bi tipu iz ljubezni do njega (ker bi rade dajale kot pravi Ribica in videle srečo na njegovem obrazu) bile pripravljene pripeljat domov še eno žensko samo za seks…..
Ampak ti pa misliš v napačno bistvo, ne glej trojček vs poroka ampak glej v obliki VELIK POMEN vs VELIK POMEN
Če se jaz z punco oženim in ”popustim” ona pa meni ne ”popusti” pri trojčku (recimo) ampak mi potem 2x popusti pri tem da sem spil 2 pivi več kot bi ona želela, to za mene ni primerljivo popuščanje, ker sta to dve bistveno različni popuščanji v moji lestvici…..
Ampak saj sem se za brezveze mantral, ker se mi zdi, da nisi sposobna dojet bistva….
zelo res.[/quote]
Če je obema to edini smisel, to ne drži. :)[/quote]
Seveda drži, ker sta oba dosegla ultimativni smisel… po tem ni več ničesar…
Zakaj le, če pa si neresen. :)[/quote]
neresnost je relativna….
nekomu je trojček neresen nekomu pa poroka…. ali so kje opredeljene točke kaj je resnost in kaj ne v zakonih?
🙂
Če je obema to edini smisel, to ne drži. :)[/quote]
Seveda drži, ker sta oba dosegla ultimativni smisel… po tem ni več ničesar…[/quote]
Mogoče za tebe. Smisel se nadaljuje v vzgoji otrok, skupnih potovanjih, prebivanju skupnega časa, hobijev itn itn, samo volja je potrebna. A ti bi pa kar umrl, ko bi naredil otroka? :))
Zakaj le, če pa si neresen. :)[/quote]
neresnost je relativna….
nekomu je trojček neresen nekomu pa poroka…. ali so kje opredeljene točke kaj je resnost in kaj ne v zakonih?
:)[/quote]
Bomo uzakonili, kmalu. :))
Seveda drži, ker sta oba dosegla ultimativni smisel… po tem ni več ničesar…[/quote]
Mogoče za tebe. Smisel se nadaljuje v vzgoji otrok, skupnih potovanjih, prebivanju skupnega časa, hobijev itn itn, samo volja je potrebna. A ti bi pa kar umrl, ko bi naredil otroka? :))[/quote]
če ti je smisel RAZPLOD je to to… se pri razplodu konča kaj spet bluziš… bodi še zdaj tako suhoparen kot pri poroki in ozkogled….
rezplod je samo spočetje otroka….
Ni govora o vzgoji ipd….
tako kot je poroka ”zastonj” ker je samo kos papirja…
bodi načelen ne pa provokatorski no!
neresnost je relativna….
:)[/quote]
Bomo uzakonili, kmalu. :))[/quote]
Bomo?
A ti boš zakone pisal?
HAHAAHAHAHAHAHAHAHAH to še doživim pa vmrem od smeha 😉
Mogoče za tebe. Smisel se nadaljuje v vzgoji otrok, skupnih potovanjih, prebivanju skupnega časa, hobijev itn itn, samo volja je potrebna. A ti bi pa kar umrl, ko bi naredil otroka? :))[/quote]
če ti je smisel RAZPLOD je to to… se pri razplodu konča kaj spet bluziš… bodi še zdaj tako suhoparen kot pri poroki in ozkogled….
rezplod je samo spočetje otroka….
Ni govora o vzgoji ipd….
tako kot je poroka ”zastonj” ker je samo kos papirja…
bodi načelen ne pa provokatorski no![/quote]
Ja to pa res. Ampak, to da je nekomu smisel SAMO razplod, je Boom podtaknil nekomu, ki ga sploh ne pozna. Mislim, da ima neko bolečo izkušnjo za sabo, ker to počne ves čas na tem forumu. Dvomim, da je komurkoli to edini smisel. Prej bi rekel, da je to Boomova frustracija.
Glede na boldano si torej tipični primerek ženske, ki vidi v moškem samo nek skupek orodij, vključno z oplojevanjem. In takšna mi nekaj lapa tu o nespoštovnju ter imeti/ne imeti rad.[/quote]
o moj bog, res!! moški zame ni orodje, to si sam dodal. Zgleda si imel sam take izkušnje. Jaz imam svojega fanta neizmerno rada in mi niti približno ne predstavlja orodja za oplojevanje? Svašta. Nekateri izpadete prov smešni s takimi odgovori. Otrok je plod ljubezni med moškim in žensko in jaz bi z veseljem (ne še sedaj, ker sem še bolj mlada, ampak v prihodnosti) imela otroka s človekom, ki ga imam rada. Če ti tega ne razumeš, zgleda sklepaš glede na svoje izkušnje.[/quote]
Sklepam lahko le na podlagi napisanega in če nekdo napiše, da mu je nadaljevanje vrste edini smisel, je možno sklepati pač tako. Poleg tega pa bo recimo tudi večina moških trdila, da ima svoje žene neizmerno rada tudi če na splošno zgleda, da jih imajo le za gospodinjski servis in praznjenje jajc 🙂
predlagam, da v podpis napišeš kje se nahaja tvoj žulj, da ne bomo po nesreči stopali na njega.
Moj žulj se nahaja, ko drugi podtikate drugim lastne frustracije. Prav nikjer ni napisala, da jo to njen EDINI smisel. Ta EDINI je nastal izključno v tvoji glavi.
Moj žulj se nahaja, ko drugi podtikate drugim lastne frustracije. Prav nikjer ni napisala, da jo to njen EDINI smisel. Ta EDINI je nastal izključno v tvoji glavi.[/quote]
Pa naj bo, če te picajzlanje že tako vzburja. Tudi jaz nisem napisal, da je to pri njej edini smisel. Napisala je, da se ji to zdi bistvo življenja in nekaj za kar se celo življenje trudi. Iz tega se lahko sklepa, da ji morda ni edini, poglavitni pa skorajda verjetno, kar pa sploh ni daleč od edinega.
Forum je zaprt za komentiranje.