Booking.com – zaračunal, storitve ni bilo
Bom še malo počakala, ker sem jim danes spet poslala mail. Potem pa, če ne bo drugače, bom klicala.
Po mailu je lažje, ker lahko predložim dokazila, dopise (s strani bookigna in strani lastnika in seveda banke), kjer je jasno razvidno, da krivda ni bila na moji strani.
[/quote]
Itak jim poveš številko rezervacije in bodo takoj videli, da so ti tudi oni pošiljali obvestilo.
Itak jim poveš številko rezervacije in bodo takoj videli, da so ti tudi oni pošiljali obvestilo.
[/quote]
Mogoče veš ali imajo tudi v Sloveniji poslovalnico oz. nekoga ?
Kar so odgovorili, je bilo v lepi slovenščini, ni bil robot.
Sem pa jim seveda poslala št. rezervacije in tudi njihov zapis. Samo je bil samo odziv, da rešujejo, da naj jih ne kličem :(.
rezervacijo bi lahko tudi odpovedala prek bokinga.
Če tja nisi prišla, ker ponudnik ni bil odzive ali ker pač nisi šla, pa je možno, da zaračuna ponudnik določene stroške za neodpoved. Samo to piše v pogojih. Težko je govorit na pamet,ker je odvisno od ponudnika do ponudnika, če razčuna stroške odpovedi, če se kaj zaračuna v primeru, da te ni itd. načeloma pa zadeve funkcionirajo.
Mi smo pogosto v tujini z danes na jutri rezervirali sobo prek bookinga, prišli tja in ni bilo problemov. Ni nas pa ponudnik prej kontaktiral in ne vem kaj vse.
Še enkrat:
rezeravacijo sem plačala in sem jo tudi želela koristiti, ne pa odpovedati!!!
Jaz sem plačala, ker sem tam želala prespati. Zakaj bi potem odpovedala?
[/quote]
A si to prvič delala?
Če si dobila mejl, da storitev ni možna, se logiraš v booking pod to rezervacijo, ki si jo naredila in jo skenslaš!
Jaz razumem, da si tam hotela spat, ampak če so ti rekli,d a ni možno, potem bezveze vztrajat. Lahko spiš na parkir placu nastanitve.
A si to prvič delala?
Če si dobila mejl, da storitev ni možna, se logiraš v booking pod to rezervacijo, ki si jo naredila in jo skenslaš!
Jaz razumem, da si tam hotela spat, ampak če so ti rekli,d a ni možno, potem bezveze vztrajat. Lahko spiš na parkir placu nastanitve.
[/quote]
Jao, eni pa res niste pismeni. Bom še enkrat, počasi razložila.
V torek popoldan sem rezervirala nočitev in jo plačala. Nočitev za v torek zvečer do srede zjutraj.
Kontaktirala sem ponudnika pa se ni javil.
Šla sem na lokacijo, kjer ga tudi ni bilo. To vse je bilo v torek. Je razumljivo do sem?
V sredo dopoldan sem dobila mail, da storitev ni mogoča. Takrat sem to že itak vedela, ker je bila noč že mimo.
Še vedno nerazumljivo?
Oj,
z bookingom ne kontaktiraš po mailu ampak direkt preko aplikacije/spletne strani. Pomaga če znaš dobro angleško. Reklamiraš na strani, kjer si rezervirala nastanitev (v tvojem profilu na My Bookings). Po nastanitvi ti navadno pošljejo anketo, če je bilo vse v redu, tudi tam lahko poveš vse svoje težave. Najpomembneje pa je, da zadevo urediš takoj, torej še ko si tam. Pokličeš lahko njihov help center (jaz sem to že storil, ko sem imel težave s plačilom) in se odzovejo.
Še vedno ni perpozno za vse to. Še vedno lahko pokličeš ali jih kontakriraš vendar VEDNO preko svojega profila, nikoli preko maila.
Upam da ti uspe razrešit situacijo.
A si to prvič delala?
[/quote]
Ti si tudi cvetka. Kako boš rezervirala nekaj kar ni mogoče rezervirati ?????????????
Jao, eni pa res niste pismeni. Bom še enkrat, počasi razložila.
V torek popoldan sem rezervirala nočitev in jo plačala. Nočitev za v torek zvečer do srede zjutraj.
Kontaktirala sem ponudnika pa se ni javil.
Šla sem na lokacijo, kjer ga tudi ni bilo. To vse je bilo v torek. Je razumljivo do sem?
V sredo dopoldan sem dobila mail, da storitev ni mogoča. Takrat sem to že itak vedela, ker je bila noč že mimo.
Še vedno nerazumljivo?
[/quote]
Kako si kontaktirala ponudnika, še preden si dobila potrjeno rezervacijo???
1.korak opraviš rezervacijo na spletu.
2. korak rezervacija je opravljena šele ko ti booking pošlje mail, rezervacija je potjena hkrati pa dobiš podatjke o lastniku (kraj nastanitve, naslov, in tel. kontakt ponudnika)
Torej tukaj nekaj ne šrtima pri tvoji zgodbi 🙂
2. korak rezervacija je opravljena šele ko ti booking pošlje mail, rezervacija je potjena hkrati pa dobiš podatjke o lastniku (kraj nastanitve, naslov, in tel. kontakt ponudnika)
[/quote]
Ponovno in še bolj počasi.
Ko sem preko bookinga rezervirala in plačala, je booking poslal mail, kjer je bila navedena kontaktna številka ponudnika. Na to številko sem večkrat poklicala, odziva ni bilo.
Razumljivo ali še kar ne?
[/quote]
Ali ne znate, ali nočete razumet. Oseba je rezervirala sobo in seveda pridobila podatke o najemodajalcu, ko pa je hotela sobo koristiti, predvidevam čez nekaj časa, ko je bila rezervacija že zdavnja opravljena in ji je booking odtrgal plačilo, se najemodajalec ni oglasil in ni mogla koristiti plačane nočitve. A je tako težko razumet.
Ali ne znate, ali nočete razumet. Oseba je rezervirala sobo in seveda pridobila podatke o najemodajalcu, ko pa je hotela sobo koristiti, predvidevam čez nekaj časa, ko je bila rezervacija že zdavnja opravljena in ji je booking odtrgal plačilo, se najemodajalec ni oglasil in ni mogla koristiti plačane nočitve. A je tako težko razumet.
[/quote]
Točno tako :).
Kdor je pismen, razume :).
Ko sem preko bookinga rezervirala in plačala, je booking poslal mail, kjer je bila navedena kontaktna številka ponudnika. Na to številko sem večkrat poklicala, odziva ni bilo.
[/quote]
si pač hecna – dovila si kontakt ponudnika po rezervaciji – le-ta se ni oglasil in ti nisi nič urgirala pri bookingu, ampak si odšla na destinacijo???
Zakaj nisi že takoj urgirala, ko se ti ni oglasil? Zakaj si čakala in odšla na destinacijo brez da bi predhodno že urgirala pri bookingu, kaj in kako je zakaj se ti ne oglasijo?
kakorkoli – še vedno ne razumem zakaj zdaj tu gor visiš, in raje nam razlagaš, kot da bi ukrepala glede stvari?
zakaj nisi tako zavzeta tam, kjer moraš reševati težavo?
Cel dopoldan že tukaj pisariš ko bi že zdavnaj lahko kaj ukrepala glede stvari pri dotičnih, ki ti lahko pomagajo, ampak ti si raje tukaj in tu pisariš.
le kdo bi te lahko razumel?
[/quote]
No, šele sedaj si napisala da si ob rezervaciji nastanitve dobila povratni mail s potrjeno rezervacijo :)))
Prej si napisala le, da si dobila naslednji dan mail od ponudnika, da nastanitev ni mogoča.
ampak tudi ta mail bi morala dobiti od bookinga, ker vsa dogovarjanja potekajo preko bookinga, ne pa direkt ponudnik/uporabnik.
Tudi morebitne reklamacije vedno urejaš iz svojega profila na bookingu, ne pa pisat na neke maile.
Tko da pomebne informacije tukaj na forumu podajaš zelo nerazumljivo in nelogično.
si pač hecna – dovila si kontakt ponudnika po rezervaciji – le-ta se ni oglasil in ti nisi nič urgirala pri bookingu, ampak si odšla na destinacijo???
Zakaj nisi že takoj urgirala, ko se ti ni oglasil? Zakaj si čakala in odšla na destinacijo brez da bi predhodno že urgirala pri bookingu, kaj in kako je zakaj se ti ne oglasijo?
kakorkoli – še vedno ne razumem zakaj zdaj tu gor visiš, in raje nam razlagaš, kot da bi ukrepala glede stvari?
Cel dopoldan že tukaj pisariš ko bi že zdavnaj lahko kaj ukrepala glede stvari pri dotičnih, ki ti lahko pomagajo, ampak ti si raje tukaj in tu pisariš.
[/quote]
A se ti ne zdi logično, da je ponudnika kontaktirala, ko je že bila na destinaciji. Verjetno je bila prepričana, da je z rezervacijo in ponudnikom vse ok, kar se je pa izkazalo da ni. Naslednji dan ji je booking poslal mail z dopison, da destinacija ni razpoložljiva, nakar je reagirala, saj to je že itak vedela, ker je morala drugje prespati. Jo ste čudni.
A se ti ne zdi logično, da je ponudnika kontaktirala, ko je že bila na destinaciji. Verjetno je bila prepričana, da je z rezervacijo in ponudnikom vse ok, kar se je pa izkazalo da ni. Naslednji dan ji je booking poslal mail z dopison, da destinacija ni razpoložljiva, nakar je reagirala, saj to je že itak vedela, ker je morala drugje prespati. Jo ste čudni.
[/quote]
Reagiraš isti dan pred nočjo, ne šele naslednji dan!
Bo jasno? al ti je še kaj za razložit, poleg tistega kar so ti že ostali razložili??
[/quote]
Kot sem že napisala, ampak za nepismene še enkrat: sem urgirala pri bookingu, še kaj?
Na lokacijo sem pa šla, ker sem bila točno v tistem kraju, kjer sem zadevo rezervirala.
No, šele sedaj si napisala da si ob rezervaciji nastanitve dobila povratni mail s potrjeno rezervacijo :)))
Prej si napisala le, da si dobila naslednji dan mail od ponudnika, da nastanitev ni mogoča.
ampak tudi ta mail bi morala dobiti od bookinga, ker vsa dogovarjanja potekajo preko bookinga, ne pa direkt ponudnik/uporabnik.
Tudi morebitne reklamacije vedno urejaš iz svojega profila na bookingu, ne pa pisat na neke maile.
Tko da pomebne informacije tukaj na forumu podajaš zelo nerazumljivo in nelogično.
[/quote]
Jao, se vidi, da nimaš izkušenj z bookingom. Veš takoj, ko plačaš rezervacijo, ti pošljejo kontakte.
Reagiraš isti dan pred nočjo, ne šele naslednji dan!
Bo jasno? al ti je še kaj za razložit, poleg tistega kar so ti že ostali razložili??
[/quote]
Ne boš verjela, ampak sem že večkrat točno to napisala: da sem reklamirala že isti večer. Ja, na booking portalu prek njihovih obrazcev. Težko razumet, a ne?
[/quote]
V bistvu je bilo do sedaj vedno tako. Rezervirala, plačala, prišla na lokacijo in ni bilo težav :). Včasih se je že zgodilo, da je ponudnik mene kontaktiral in vprašal kdaj točno pridem.
Forum je zaprt za komentiranje.