Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Booking.com – zaračunal, storitve ni bilo

Booking.com – zaračunal, storitve ni bilo

Pred časom sem preko booking.com rezervirala in plačala nastanitev. Nastanitve pa ni bilo, ker ponudnik ni bil odziven. Zaračunali so, stortitve pa niso izvedli, ker jih preprosto ni bilo, niso bili odzivni.
Takoj sem reklamirala zadevo na booking.com. Nič, kar naprej neki avtomatski ozdivniki na mailu.
Potem so se končno odzvali pa sem jim odgovorila pa so spet poslali vprašanje v stilu kdaj sem prišla v nastanitev, čeprav sem vse to že napisala.
Pa spet nobenega odziva. Zadeva se vleče že skoraj 2 meseca.
Kaj predlagate? Prijavo na tržno inšpekcijo ali kaj naj?
Ima še kdo podobne izkušnje s tem portalom? Da so mu zaračunali, storitve pa ni koristil, ker ponudnika preprosto ni bilo oz. ni bil odziven.

Booking.com je po mojem mnenju zelo zanesljiva stran. Sama sem nastanitev preko njih rezervirala že najmanj 100x in do zdaj nimam nobene slabe izkušnje!
Je pa res, da vedno rezerviram samo hotelske nastanitve in to ne neke pajzlje, ampak kar dobre hotele, ki v resnici tudi obstajajo in poslujejo.

Kaj si pa ti rezervirala? Hotel ali kaj drugega?

Počitniško hišico. Samo sem jo lahko samo od zunaj gledala, ker ni bilo lastnika, ki bi jo odprl.

Počitniško hišico. Samo sem jo lahko samo od zunaj gledala, ker ni bilo lastnika, ki bi jo odprl.
[/quote]

Hišico si gledal, a kontakta do ključev nisi imel? Malo čudno, ker ob rezervaciji ti posredujejo podatke o objektu – lastniku. Malo čudno se bere to. Kar sem jaz rezerviral, je bilo vedno OK.

Hišico si gledal, a kontakta do ključev nisi imel? Malo čudno, ker ob rezervaciji ti posredujejo podatke o objektu – lastniku. Malo čudno se bere to. Kar sem jaz rezerviral, je bilo vedno OK.
[/quote]

Na telefon se ni javil. Na mail tudi ne. Denar pa so mi pobrali.
Booking je pa večinoma neodziven. Tu in tam se odzovejo s kakim vprašanjem, čeprav sem jim že vse pojasnila in napisala.

Booking je sicer res zanesljiva stran, a dokler se ne pojavijo problemi (tudi sama sem veckrat prebrala, da pomoc uporabnikom ni ravno na nivoju). Kaj pa ce reklamiras placani znesek preko svoje banke ali kreditne kartice?

[/quote]

Joj, na žalost ti ne morem pomagati s kakšnim nasvetom. Vztrajaj pri Bookingu, da ti povrnejo denar, gotovo imajo nek kontakt, ti jim nasuj mailov s pritožbo noter, da jih bo kap!!! Jaz bi kar znorela! Saj pravim, do sedaj nisem imela slabe izkušnje, morda tudi zato, ker res vedno rezerviram in plačam samo za hotelske nastanitve.
Upam, da ti bo uspelo dobiti denar nazaj.

V glavnem: booking je zaračunal storitev, ki v bistvu ni bila na voljo.

Teh hišic je bilo več, tak turistični zaselek. Vse prazne, vse zaprto, nikjer nikogar. Na telefon neodzivni, na mail neodzivni. Denar pa vzeli.

Na telefon se ni javil. Na mail tudi ne. Denar pa so mi pobrali.
Booking je pa večinoma neodziven. Tu in tam se odzovejo s kakim vprašanjem, čeprav sem jim že vse pojasnila in napisala.
[/quote]

Zakaj javno ne objaviš to sramoto, če je res kar pravič. Daj v javnost, mogoče se kaj premakne.

Zakaj javno ne objaviš to sramoto, če je res kar pravič. Daj v javnost, mogoče se kaj premakne.
[/quote]

Saj zato sem odprla tole temo :).
Danes sem jim še enkrat pisala in jim zagrozila, da jih bom prijavila na inšpekcijo. Mogoče bo sedaj odziv.

na evropski potrošniški center kaj ti svetujejo in kako postopati,da prideš do svojega denarja.
http://epc.si/pages/si/domov.php

Poleg tega pa lahko pa tukaj objaviš tudi ime tega lastnika teh hišic, da bomo drugi vedeli, kje je bolje ne rezervirati.

Danes sem jim še enkrat pisala in jim zagrozila, da jih bom prijavila na inšpekcijo. Mogoče bo sedaj odziv.
[/quote]

Na katero inšpekcijo?

Jaz sicer razumem, da lahko pride do tega, da booking zaračuna in potem ponudnik zamoči in se ne drži dogovora. Ne bi bil booking nič kriv. Ampak ne morem pa razumeti, da jim še isti dan pišeš pa nič, jim pišeš še nekajkrat pa samo medel odziv. Učinka pa nobenega v skoraj dveh mesecih. To je pa krivda bookinga.
Da ne omenjam tega, da napišeš mail, dobiš pa elektronsko tajnico in tako v nedogled.

[/quote]

Nekaj manjka. Lokacija nastanitve in kontaktna oseba. 😉

Hvala za link, bom prečekirala.
Zdaj v mojem primeru je booking tisti, ki zadevo zavlačuje in ki je pobral denar pa ga ne vrne.

Kaj pa piše v mnenjih uporabnikov?

Lahko kontaktiraš direktno tega lastnika? Saj verjetno se je še kdo od nasmoljencev oglasil, menda nisi bila edina?

Kako si se pa potem znašla? Torej ti si že bila tam na lokaciji, si poiskala drugo nastanitev ali kako?

Na katero inšpekcijo?
[/quote]

Ne vem :(.
Po mojem je to tržna ?
Če kdo ve, bom vesela nasveta.

Odzivajo se res čudno. Imaš občutek, kot da e pogovarjaš z enim neumnim robotom, ki pol ne razume, kar mu poveš. Jaz sem imel tudi težave, ampak nisem izgubil denarja, ker je bila neka težava s kartico, s katere niso mogli odtegniti denarja. Še danes ne vem iz katerega razloga. Ne vem, ali to naše maile nekdo prevaja in jih posreduje naprej na njihov sedež ali kako rešujejo te maile iz slovenije.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Poskusi še poklicat direkt na sedež, v anglijo ali kjerkoli pač že je.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Lastnika niti nisem kontaktirala. Od njega sem drug dan dobila samo mail, da storitev ni možna, kar je ok, imam dokaz, da so bili res neodzivni na termin, ko sem plačala. Denar je pobral booking.
Ja, drugo nastanitev sem si poiskala.

Kdaj si na Booking poslala reklamacijo? Takoj ob prihodi oz.še isti dan, ko bi se morala nastaniti?

Ne vem kako je. Tisto, kar so se odzvali, je bilo v čisto pravi slovenščini. Tako, da ne gre samo za google-translate.
Je pa res totalno tečno.
Jaz sem že isti dan napisala reklamcijo, prek mobitela. Se pravi kar zoprno tipkanje. Pa dobim odziv robota. In, ker to ne reši moje težave, lahko ponovno spet pišem. Ker copy/paste ne gre, ker je bilo prek njihovega obrazca. Pa spet in spet, kar naprej odzivniki. Kaj vem kolikokrat. Potem končno prideš nekam, kjer ni samo robot zadaj, je pa medel odziv in to po nekaj dneh. Zraven pa še napišejo, da jih ne klicat, ker zadevo rešujejo. Odziva pa spet ni in ni.

Jaz sem velikokrat rezerviral apartmaje pri bookingu, pa nisem nikoli plačal vnaprej. booking vzame le rezervacijo. Vedno sem plačal s kartico ali pa z gotovino lastniku apartmaja po koncu bivanja.
Pri AIRBNB pa se plača že ob rezervaciji. potem imaš en dan možnost, da javiš, če je z naročeno storitvijo kaj narobe, šele potem airbnb nakaže denar lastniku apartmaja.

Do seda je pri nas vedno bilo vse ok in sem vzpostavil kontakt z lastnikom glede prihoda in predaje ključev že kakšen dan prej

Če se sprenevedajo, je to prijava za policijo, če mene vprašaš. A si kaj poguglala, kakšne so izkušnje z reševanjem sporov?

Je pa čudno od lastnika, da je bil tako redkobeseden. Poznam zgodbe z druge strani, torej ljudi, ki oddajo prek bookinga, pa so res celi nervozni, kaj bodo gostje napisali in jim je še kako mar za mnenje.

Marko, možno je, da odgovarja računalniški robot. Nekatere firme že uporabljajo to storitev.

Denarja ne pobira booking, denar poberejo lastniki oz. hoteli…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close