Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Booking.com – zaračunal, storitve ni bilo

Booking.com – zaračunal, storitve ni bilo

NI RES! Buking nikoli ne pobira denarja! Nikoli! Vedno plačaš v nastanitvi! Če pa si rezervirala na AIRbnb pa je velika verjetnost natega. Torej??? Zakaj lažeš?
[/quote]

Po novem booking odtegne denar. Do letos sem koristila booking zevelikokrat in vedno placala v nastanitvi. Letos pa sem rezervirala isti apartma kot lani pa sem ravno danes dobila obvestilo, da so prek mastercarda poplacali storitev. Eno uro po polnoci, ko se je iztekla mozna brezplacna odpoved. Tako da je to ocitno ponovem tak.
Lp

Trmasto pa si. Imaš tudi na bookingu možnosti plačila šele ob nastanitvi, ampak tega je zelo malo. Običajna praksa je, da plačaš prej, četudi ne veš ali boš dobil nastanitev ali ne. Greš pač na zaupanje. Jaz običajno prej prečekiram, če je vse vredu, preko kontakta ponudnika nastanitev. Še enkrat ti povem, da je booking odgovoren za denar, ponudnik za nastanitev.
[/quote]
No to ni res, da je na bookingu zelo malo nastanitev brez vnaprejšnjega plačila, bi rekla, da je tega zelo veliko. Sem opravila že vsaj enih 30 rezervacij in NIKOLI plačala vnaprej in vedno imela možnost odpovedi rezervacije do tik pred zdajci.

No to ni res, da je na bookingu zelo malo nastanitev brez vnaprejšnjega plačila, bi rekla, da je tega zelo veliko. Sem opravila že vsaj enih 30 rezervacij in NIKOLI plačala vnaprej in vedno imela možnost odpovedi rezervacije do tik pred zdajci.
[/quote]

Imaš nastanitve, ki ponujajo obe opciji. Za 14 dni je bila nastanitev, kjer bi ti plačilo odtegnili takoj, 200 evrov cenejša. Potem se pa sam odločiš.

Pozdravljeni,
meni se dogaja nekaj podobnega. Rezervirala sem nastanitev, kot rezervacija mi je bilo iz kreditne kartice takoj odtegnjeno 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in ob dogovorjenem času, malo pred odhodom, še razlika. Dan po tem pa sem prejela klic lastnika, da je potrebno zadevo stornirati, ker je prišlo na spletni strani Booking.com do napaka, ker podatki niso bili ažurirani. Zagotovil mi je tudi, da bom prejela ves plačani denar nazaj, ker se je sam odpovedal vsem stroškom, tudi stroškom ob rezervaciji. Tako sem morala namestitev stornirati z opombo, da ne na mojo željo ampak po navodilu lastnika. No, videti je, da si bo Booking ali pa lastnik, zadržal 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Prejela sem namreč potrditev za vračilo le za 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti, ker predstavljajo stroški odpovedi po določenem dnevu znesek rezervacije. Ne vem več, kaj naj storim. Preko Bookinga si enostavno ne upam več rezervirati. Do sedaj ni bilo nobenih težav, razen kakšnega presenečenja, ker sem verjetno sama spregledala kakšen droben tisk. Za kakšen nasvet bom hvaležna. Srečno!

Naj ti še lastnik potrdi, da si morala stornirati.

nisem brala cele teme ker se mi ne da, sem pa imela recimo da podobno situacijo.
sem rezervirala hotel, kjer si moral del že plačati takoj ob rezervacijo (okoli 70€), pa sem to žal spregledala… seveda pa je tako da ti ta denar ob prekinitvi rezervacije vrnejo
torej ko so se spremenili datumi, ko bi bila na tej destinaciji sem prekinila rezervacijo in pisalo je da naj bi denar dobila v 10-15 delovnih dneh, sem si preračunala kdaj bo to po dnevih v državi kjer bi bila in nastavila opomnik, denarja pa ni bilo nazaj. torej sem najprej klicala v hotel, kjer so mi rekli, da naj preklic rezervacije sporočim bookingu prek maila, kar sem tudi naredila, pa je bil čuden odziv, zato sem klicala tja kjer so rekli naj izpolnim obrazec za vračilo denarja (oz nekaj v tem slogu), skratka v tem obrazcu sem točno opisala situacijo, ter poslala dokaze, da so mi res trgali z računa (se pravi izpis iz računa), no to se je potem uredilo v 2 dneh tako da upam da ti kaj od tega koristi ;)

O moja tema je oživela.
No potem bom pa napisala, da sem dobila denar vrnjen.
Je pa trajalo zelo dolgo, da so se na bookingu kaj premaknili in da so kontaktirali lastnika.
Denar je vrnil booking. So ga pa vmes že nakazali lastniku, ki je očitno potem bookingu vrnil denar.
Ampak meni ga je vrnil booking. Itak so mi ga oni pobrali.

Lepo. Kje so sedaj tiste mone, ki so trdile, da je potrebno lastnika za jajca. Mater ja, enim se res ne da čisto nič dopovedati. Zato pa mamo, kar imamo. 😉

Lepo. Kje so sedaj tiste mone, ki so trdile, da je potrebno lastnika za jajca. Mater ja, enim se res ne da čisto nič dopovedati. Zato pa mamo, kar imamo. 😉
[/quote]

Lastnik je imel denar, v tem je bil problem. Seveda bi bila lažja pot preko banke, ampak avtorica je bila pač po žensko trmasta.

[/quote]

Saj zato sem pa napisala, da tule ni bil problem lastnik :).
In, da ne morem njega terjat in blatit (ene mone so hotele linč lastnika takole na monu), če on sploh ni bil kriv.

Lastnik je imel denar, v tem je bil problem. Seveda bi bila lažja pot preko banke, ampak avtorica je bila pač po žensko trmasta.
[/quote]

In kdo je dal denar lastniku? Kdo je vrnil denar avtorici? Joj joj joj ……

[/quote]

Veš tvoje trapanje je pa nekako takole:

Greš v trgovino, kupiš recimo fotoaparat. Fotoaparat pa ne deluje.
Po tvoji butasti logiki greš terjat banko, da ti vrne denar.

Ampak vsak pameten ve, da greš k prodajalcu reklamirat zadevo. Ne k proizvajalcu, ne k banki, ampak prodajalcu. POskusi zaštekat, saj bo šlo.

Veš tvoje trapanje je pa nekako takole:

Greš v trgovino, kupiš recimo fotoaparat. Fotoaparat pa ne deluje.
Po tvoji butasti logiki greš terjat banko, da ti vrne denar.

Ampak vsak pameten ve, da greš k prodajalcu reklamirat zadevo. Ne k proizvajalcu, ne k banki, ampak prodajalcu. POskusi zaštekat, saj bo šlo.
[/quote]

In trmarjenje se nadaljuje…sploh ne želiš poslušati….

Še enkrat za tvoje zabite možgane : v kolikor stortiv ni bila opravljena oziroma roba dobavljena imaš pri plačilu s kreditno kartico možnost da ti banka povrne denar.

To ni moja logika, to so pač pravila, ki ti lahko pomagajo v življenju…ampak ti si s svojim nabijanjem porabila 9 stani pisanja v temi, da boš na koncu (mogoče) le prišla do tega razumevannja.

In trmarjenje se nadaljuje…sploh ne želiš poslušati….

Še enkrat za tvoje zabite možgane : v kolikor stortiv ni bila opravljena oziroma roba dobavljena imaš pri plačilu s kreditno kartico možnost da ti banka povrne denar.

To ni moja logika, to so pač pravila, ki ti lahko pomagajo v življenju…ampak ti si s svojim nabijanjem porabila 9 stani pisanja v temi, da boš na koncu (mogoče) le prišla do tega razumevannja.
[/quote]

Ja, saj sem ti povedala.
Ko boš kupila nedelujoč izdelek v trgovini, leti na banko, da ti povrnejo denar.
Logika pa taka :).

Sem pa radovedna, kako bi pa banka vedela, da jaz ne lažem in da si nisem preprosto izmisilla? To sem pa res radovedna.

Ja, saj sem ti povedala.
Ko boš kupila nedelujoč izdelek v trgovini, leti na banko, da ti povrnejo denar.

Sem pa radovedna, kako bi pa banka vedela, da jaz ne lažem in da si nisem preprosto izmisilla? To sem pa res radovedna.
[/quote]

Res si neverjetna in ne poslušaš, ne govorim o nedelujočem izdelku ali slabo opravljeni storitvi temveč o nedobavi storitve/material/izdelka.

Razumeš razliko?

Ja, saj sem ti povedala.

[/quote]

Boš morala še malo žgancev pojesti, da boš dojela, da nisi najpametnejša na tem svetu. Bistvo plačila s kartico a la eurocard je ravno zaščita, ki jo potrošnik s tem dobi – da se mu ni treba samemu bosti z izvajalci, ampak to v njegovem imenu stori izdajatelj. Najbrž tudi za paypal še nisi slišala? Saj bo. Najbrž si že v letih in ti je tak koncept popolnoma tuj. Eno je fizično nakupovanje, drugo pa spletno nakupovanje. Če boš kupila izdelek iz Amerike, boš letela v Ameriko se kregat? Ali se boš obrnila na Paypal ali izdajatelja kartice, da se krega v tvojem imenu? Ti kot potrošnica nisi vredna nič, ko posreduje Paypal ali Eurocard, pa se s tem ne hecajo. Kaj bolj jasno zdaj?

Res si neverjetna in ne poslušaš, ne govorim o nedelujočem izdelku ali slabo opravljeni storitvi temveč o nedobavi storitve/material/izdelka.

Razumeš razliko?
[/quote]

Samo nik si si pa res ta pravi nadela. Si trma, trmasta. Nekdo napiše kako se zadeva reši, uspešno. Ti boš naprej klatila in trmarila po svoje. Trma – odličen nik :), te super opiše.

Boš morala še malo žgancev pojesti, da boš dojela, da nisi najpametnejša na tem svetu. Bistvo plačila s kartico a la eurocard je ravno zaščita, ki jo potrošnik s tem dobi – da se mu ni treba samemu bosti z izvajalci, ampak to v njegovem imenu stori izdajatelj. Najbrž tudi za paypal še nisi slišala? Saj bo. Najbrž si že v letih in ti je tak koncept popolnoma tuj. Eno je fizično nakupovanje, drugo pa spletno nakupovanje. Če boš kupila izdelek iz Amerike, boš letela v Ameriko se kregat? Ali se boš obrnila na Paypal ali izdajatelja kartice, da se krega v tvojem imenu? Ti kot potrošnica nisi vredna nič, ko posreduje Paypal ali Eurocard, pa se s tem ne hecajo. Kaj bolj jasno zdaj?
[/quote]

Daj mi povej, kako pa banki dokazala, da storitve res ni bilo?
Misliš, da so na banki tako lahkoverni, da bom samo rekla, da storitve ni bilo in bo to to?

[/quote]

Pa saj se je avtorica dajala z bookingom in e z najemodajalcem. Kaj tu ni jasno? Kaj vse pretrpi tale MON!!!!!!!!!!!!!

Pa saj se je avtorica dajala z bookingom in e z najemodajalcem. Kaj tu ni jasno? Kaj vse pretrpi tale MON!!!!!!!!!!!!!
[/quote]

Umiri živce in beri, na kaj sem replicirala.

Daj mi povej, kako pa banki dokazala, da storitve res ni bilo?
Misliš, da so na banki tako lahkoverni, da bom samo rekla, da storitve ni bilo in bo to to?
[/quote]

Banke vedno verjamejo potrošniku. Breme dokazovanja je na izvajalcu.

Banke vedno verjamejo potrošniku. Breme dokazovanja je na izvajalcu.
[/quote]

Ok, grem nabavit zdajle avto s kreditno kartico. Potem bom pa na banki zatrdila, da avta nisem dobila pa naj mi vrnejo denar.

Ok, grem nabavit zdajle avto s kreditno kartico. Potem bom pa na banki zatrdila, da avta nisem dobila pa naj mi vrnejo denar.
[/quote]

Izvoli. Samo spakiraj za v zapor. Ker gre za kazenske zadeve.

Samo nik si si pa res ta pravi nadela. Si trma, trmasta. Nekdo napiše kako se zadeva reši, uspešno. Ti boš naprej klatila in trmarila po svoje. Trma – odličen nik :), te super opiše.
[/quote]

Pojdi nazaj v svojo luknjo.

Tako smešni sta, da se vama moram smejati. Ni druge. Pa vem, da se ni lepo smejati bolnim na umu, ampak vama se pa res moram :).

[/quote]
zakaj misliš, da moraš podpisat, da si avto prevzela???

meni je že trikrat uspelo dobiti vračilo denarja, ko sem zagnjavila paypal
enkrat je prodajalka zadevo poslala na napačen naslov, za kar sem bila čisto sama kriva, pa jih sploh ni zanimalo. vrniti so morali, da si niso pokvarili statusa prodajalca.

enkrat sem dobila vračilo od microsofta, ker sem očetu plačala 1letno naročnino na windowse in spregledala, da avtomatsko naredijo trajnik in ti potem vsako leto obračunajo isti znesek.

enkrat pa je sodelavec prodajal preko ebaya nekaj v anglijo in ni dal pošiljke priporočeno, da bi bil sprejem pošiljke potrjen, in je zaradi tega prejemnik enostavno ebayu napisal, da pošiljke ni bilo, sodelavec ni imel dokaza, da je prejemnik zadevo prejel, čeprav je vedel, da jo je prejel in je moral denar vrnit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close