Booking.com – zaračunal, storitve ni bilo
Te mal popravim. Denar vzame Bookink in ga porazdeli 20 – 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti zase, drugo prenakaže hotelirjem. Kako pa naj hotel ve za tvojo kartico, če je booking vse zrežiral. Oni so od tebe pobrali denar in ti ga morajo ob morebitni reklamaciji tudi vrniti v celoti. To s stornacijo bi pa verjetno res šlo.
[/quote]
Ti ze celo temo tumbas svoje in zamenjujes jabolka in hruske ter booking provizijo s tem, kdo procesira uporabnikov denar. Odpri se kako temo o pismenosti in funkcionalni pismenosti, mogoce se enkrat se tebe kaj prime.
No samo še to. Od kje ji kontakti najemodajalca. A se ti ne zdi, da je morala uspešno opraviti rezervacijo, ki jo je seveda morala plčati, da je pridobila podatke o najemodajalcu.
[/quote]
Rezervacija ni plačljiva. Sicer ne vem, kako je s temi “hitrimi”, ampak jaz sem apartma rezerviral marca (za mesec junij), plačati pa bi moral šele en mesec pred nastopom in še to le en del zneska. Rezervacijo pa sem vseeno imel.
Se pravi, da se denar direkt nakaže ponudniku? In ponudnik potem nakaže provizijo bookingu? Jaz sem mislila, da je tako, da booking pokasira in potem oni nakažejo ponudniku.
Bom pisala še ponudniku. Da vidim kaj bo on na to rekel.
Hvala za info.
[/quote]
a si res tolk trknjena oseba???…četud se zafrkavaš, pišeš zdaj nesmisle – pogodbeno razmerje med bookingom in ponudniki nastanitev ni tvoja stvar, niti ni stvar kateregakoli turista – in nihče točno ne ve koliko kdo komu plača provizijo, ker je to med bookingi in ponudniki urejeno in ni tvoja stvar – enako kot pri alotmajskih pogodbah med agencijo in hotelirji, turisti nimajo vpogleda v alotmajsko pogodbeno razmerje, ker to ni njihova stvar. tebe ne briga kdo komu kaj nakaže med njima dvema in koliko in kdaj. Če bi bilo res kaj od tega kar ti trdiš… ti urejaš vse in terjaš denar od tistega, ki si mu ga plačala… če si plačala bookingu se terja od bookinga.
zato nehaj si že izmišljevati…
in še:
če bi res bila na licu mesta, noben pametni ne bi rezerviral preko bookinga na licu mesta in preko bookinga plačeval, če že, bi samo ponudbo ev. pregledala preko bookinga, da bi si izbrala ponudnika in potem odšla direktno tja do ponudnika in se na licu mesta zmenila s ponudnikom za rezervacijo in plačilo…
tako,da to kar napletaš sedaj šele kaže na glupo ravnanje, če bi bilo sploh resnično. zato morebiti si nehaš izmišljevati zgodbico, kjer se zapletaš.
kaj ti zdaj pisariš – če je napisala,da je klicala ponudnika, pa se ji ni oglasil, in je kljub temu odšla na destinacijo, namesto da bi ji že takrat še doma, ko se ni oglasil, zazvonili alarmi vsaj toliko,da bi preverjala stvar na bookingu.
pa ji niso, ampak je kljub temu odšla na destinacijo, čeprav je bilo jasno že doma njej takoj po rezervaciji,da se ji ponudnik ne oglaša.
[/quote]
Ona sploh ni bila doma, kolikor sem ujel, je že bila v tistem kraju, kjer je tudi rezervirala.
Haha, Ja, vsi smo zabiti, nepismeni, pa ne vem kaj, ampak samo ti si se nasankala na bookingu, vsi ostali, ki smo to počeli že n-krat, pa nikoli. 🙂
Problem si slabo opisala, ne moremo mi brat tvojih misli, pa točno vedet, kdaj si ti hotela kaj rezervirat in kdaj kje spat. Kako naj jaz vem, da si ti rezervirala v torek za spanje s torka na sredo?
Ampak tudi če si bila tako neumna, da si to naredila šele par ur preden si hotela it spat in tudi če si bila tako neumna, da si rinla k ponudniku, čeprav ni bil odziven, bi še vedno lahko prek bookinga zadevo odpovedala do polnoči, preden si šla kao spat. Tudi prek aplikacije na telefonu se to da, vzame ti 30 sekund.
In ker tega nisi naredila, se zdaj igraj z birokracijo. Denar boš enkrat že dobila nazaj, verjetno pa ne kaj hitro.
Pa brezveze, da izgubljaš energijo na forumu in nas prepričuješ, kako smo neumni in nepismeni, ker ne razumemo, kako ti nisi neumna, če pa nenehno dokazuješ, da si..
Drugič pa prej premisli
[/quote]
Dejansko eni ste nepismeni, ne glede na to, da se je ona nasankala. 😉
Rezervacija ni plačljiva. Sicer ne vem, kako je s temi “hitrimi”, ampak jaz sem apartma rezerviral marca (za mesec junij), plačati pa bi moral šele en mesec pred nastopom in še to le en del zneska. Rezervacijo pa sem vseeno imel.
[/quote]
Odvisno.
Včasih imaš, da moraš takoj plačat s kreditno kartico.
Včasih plačaš na licu mesta. In ne rabiš kreditne kartice.
Včasih pa samo na kartici rezervirajo zneseke ali kako naj rečem. Plačaš pa pri ponudniku. Tisto rezervacijo na kartici pa uporabijo, če se ne pojaviš.
Jaz sem imela že vse tri načine. Vedno pa sem rezervirala par ur prej :).
Ti ze celo temo tumbas svoje in zamenjujes jabolka in hruske ter booking provizijo s tem, kdo procesira uporabnikov denar. Odpri se kako temo o pismenosti in funkcionalni pismenosti, mogoce se enkrat se tebe kaj prime.
[/quote]
Se vam ne da dopovedati. Kje ti rezerviraš sobo? Z Bookingom, mar ne? Booking ti zagotavlja, da boš tudi to namestitev dobil in ti tudi dena pobere, ter porazdeli zase in za sobodajalca. Sobodajalec ne dobi denarja od tebe, ampak od Bookinga. Mar res ne razumeš? Booking je posrednik tukaj.
Franca ponuja kozico od Micke, ker ti niti ne poznaš Micke, plačaš kozico Franci in potem jo reklamiraš Micki?
a si res tolk trknjena oseba???…četud se zafrkavaš, pišeš zdaj nesmisle – pogodbeno razmerje med bookingom in ponudniki nastanitev ni tvoja stvar, niti ni stvar kateregakoli turista – in nihče točno ne ve koliko kdo komu plača provizijo, ker je to med bookingi in ponudniki urejeno in ni tvoja stvar – enako kot pri alotmajskih pogodbah med agencijo in hotelirji, turisti nimajo vpogleda v alotmajsko pogodbeno razmerje, ker to ni njihova stvar. tebe ne briga kdo komu kaj nakaže med njima dvema in koliko in kdaj. Če bi bilo res kaj od tega kar ti trdiš… ti urejaš vse in terjaš denar od tistega, ki si mu ga plačala… če si plačala bookingu se terja od bookinga.
zato nehaj si že izmišljevati…
in še:
če bi res bila na licu mesta, noben pametni ne bi rezerviral preko bookinga na licu mesta in preko bookinga plačeval, če že, bi samo ponudbo ev. pregledala preko bookinga, da bi si izbrala ponudnika in potem odšla direktno tja do ponudnika in se na licu mesta zmenila s ponudnikom za rezervacijo in plačilo…
tako,da to kar napletaš sedaj šele kaže na glupo ravnanje, če bi bilo sploh resnično. zato morebiti si nehaš izmišljevati zgodbico, kjer se zapletaš.
[/quote]
Ni ravno tako. Meni se je zgodilo, da sem že bil v hotelu (3 dni) in sem želel podaljšati še za dva dni. Grem na recepcijo, mi pravijo da ni možno, so zasedeni. Grem v sobo, na Booking, in je bil ta hotel označen kot še prost. Rezerviram, grem na recepcijo z kodo rezervacije in ostanem še dva dni v hotelu.
Ni ravno tako. Meni se je zgodilo, da sem že bil v hotelu (3 dni) in sem želel podaljšati še za dva dni. Grem na recepcijo, mi pravijo da ni možno, so zasedeni. Grem v sobo, na Booking, in je bil ta hotel označen kot še prost. Rezerviram, grem na recepcijo z kodo rezervacije in ostanem še dva dni v hotelu.
[/quote]
eee a veš kako se temu reče – alotmajska pogodba oz. zakupljene kapacitete, ki jih ima booking.
Jaz pa zgoraj ne govorim o tem – govorim o tem, da se prej greš zmeniti k ponudniku jasno kot pa preko bookinga – tudi ti si šel najprej do ponudnika direkt a ne? nisi šel v hotelu najprej na booking, ampak so šel najprej na recepcijo vprašat ane..
torej če bi dotična šla najprej do ponudnika, bi tam ugotovila da ga ni in torej tudi ne bi ga rezervirala preko bookinga.
eee a veš kako se temu reče – alotmajska pogodba oz. zakupljene kapacitete, ki jih ima booking.
Jaz pa zgoraj ne govorim o tem – govorim o tem, da se prej greš zmeniti k ponudniku jasno kot pa preko bookinga – tudi ti si šel najprej do ponudnika direkt a ne? nisi šel v hotelu najprej na booking, ampak so šel najprej na recepcijo vprašat ane..
torej če bi dotična šla najprej do ponudnika, bi tam ugotovila da ga ni in torej tudi ne bi ga rezervirala preko bookinga.
[/quote]
Ne štekaš. Na Bookingu imaš ponud s cenami in vsem ostalim, kjer pa kontakta s sobodajalcem ne vidiš. Moraš rezervirati in šele potem ti Booking pošlje kontakt sobodajalca. Torej je Booking posrednik, ja?
Ne štekaš. Na Bookingu imaš ponud s cenami in vsem ostalim, kjer pa kontakta s sobodajalcem ne vidiš. Moraš rezervirati in šele potem ti Booking pošlje kontakt sobodajalca. Torej je Booking posrednik, ja?
[/quote]
pa kaj bluziš neki zdaj…
česa od tega ne štekam?
in kje jaz kaj drugega od tega trdim kot ti pišeš…
tebi očitno niso neke stvari iz turizma jasne – ponudnik del svojih kapacietet lahko daje na razpolago različnim ponudnikom z alotmajsko pogodbo, del jih lahko prodaja sam. Nikjer ni zapovedano,da mora samo booking prodajati njegove kapacitete.
lahko jih prodaja na vprašanje preko posrednika – kar v praksi npr. preko agencije pomeni to,da mora agent -, tj. posrednik za vsak želeni termin klicati in preverjati sproti ali je prost, ker nima zakupljene kapaciete…
pa je še vedno posrednik pri prodaji – ampak v tem primeru se ne more zgoditi,da ima posrednik še fraj kapacitete, ponudnik pa ne, ker jih sproti posrednik preverja pri ponudniku…
vse je odvisno od načina sodelovanja med ponudnikom in posrednikom – torej v primeru alotmajske pogodbe ima posrednik zakupljene določene kapacitete za določeno obdobje in jih on prodaja in vodi evidenco nastanitve…
v primeru rezervacij na vprašanje pa posrednik preverja vsak termin sproti in torej nima zakupljenih kapacitet in torej tudi ne evidence zasedenosti, ker to vodi direktno ponudnik…
turi provizije med ponudnikom in posrednikom so drugačne, ker so pogodbeni temelji drugačni.
tudi pri bookingu so očitno različni pogodbeni dogovori med različnimi ponudniki nastanitev in bookingom – zato pa se nekatere nastanitve plača direkt bookingu, nekatere pa lahko tudi pri ponudniku direkt.
Vsekakor pa to, če nek ponudnik oddaja preko bookinga, še ne pomeni,da se pri tem ponudniku, ne more nikakor rezervirati tudi direktno brez posrednika.
Vedno te pri najemu hišic ali apartmaja preden prideš tja, kontaktira lastnik, kateremu Booking posreduje tvoje podatke.
Tudi plača se običajno tam in kontaktni osebi. Na kar je potrebno biti pozoren je, da ne dobiš manjši in slabši app., kot si ga rezerviral. To nekateri Hrvatje delajo.
Ogromno koristim Booking in do sedaj ni bilo težav.
Pogoji in stornacija so označeni pod črko “i”. To je potrebno dosledno prebrati.
Poskušaj jih doseči telefonsko.
Te mal popravim. Denar vzame Bookink in ga porazdeli 20 – 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti zase, drugo prenakaže hotelirjem. Kako pa naj hotel ve za tvojo kartico, če je booking vse zrežiral. Oni so od tebe pobrali denar in ti ga morajo ob morebitni reklamaciji tudi vrniti v celoti. To s stornacijo bi pa verjetno res šlo.
[/quote]
Ti se tako razlagaš, booking piše drugače. Booking je samo vmesni člen. Kako pa hotel ve, kam ti pisat po rezervaciji? Ko klikneš gumbek na Bookingu, a ne? In s kartico ni nič drugače. Poglej kdaj izpisek, kam točno gre denar. Bookingu sigurno ne.
Keep in mind that booking.com is an OTA and they facilitate the reservations, they don’t charge you directly. It is the hotel itself that charges you after the booking has been passed to them by http://www.booking.com. It is actually no different with http://www.hotels.com. You can see this on your bank billing statement. You will not have a charge from booking.com directly but from the hotel or whatever billing service they use to collect credit card payments online.
Tudi to še zdaleč ni res, da te VEDNO kontaktirajo. Včasih te, včasih ne. Nastanitev pa se lahko plača tudi v celoti vnaprej, če ima ponudnik tako določeno – to so ponude, ki so brez možnosti brezplačne odpovedi. Samo storitev je pa treba vseeno opravit, zato ne vem, zakaj se spravljate na avtorico, ki ni naredila nič narobe.
Zakaj smo debili? Ženska bi lahko izbrala tudi kakšno drugo nastanitev, če je hotela rezervirat popoldne, spat pa tam še isti dan zvečer. V končni fazi bi se lahko tja peljala tudi brez rezervacije, če je že tako “pametna”, da to dela par ur prej in prek bookinga plačuje vnaprej. Lahko bi izbrala nekaj, kar se plača na licu mesta.
sori, samo nihče me ne bo prepričal,da je bila njena odločitev kaj preveč pametna. Če ti voda teče v grlo in moraš v par urah ugotovit, kje boš spal, pač ne počneš tega na tak način! Pika.
[/quote]
In seveda misliš, da morajo vsi razmišljat kot ti. Rezervacija prejšnji dan ali na isti dan je nekaj najbolj normalnega in bistvo bookinga! Način plačila je še najmanj pomemben, če gre za poštene deležnike. Brez nočitve bi vsakem primeru ostala, kar zna biti bistveno večji problem kot odtegnjeni denar, ki ga lahko dobi nazaj. Odgovornost je na strani bookinga, ki s takimi neresnimi ponudniki sodeluje.
V bistvu gredo vse vaše argumentacije nekako takole: Hodi človek po cesti, pride baraba od zadaj in ga s kladivom po glavi. Potem pa reveža besni Monovci napadejo in mu naštevajo argumente, zakaj si je sam kriv. Od tega, da je šel ob napačni uri do doma, do tega, zakaj se ni umaknil – kako ni vedel, da bo baraba prišla??? Nekako tako trapasti so vaši argumenti.
Avtorica ni naredila popolnoma nič takega, kar ni naredilo že milijone ljudi pred njo – poslovala je po pogojih Bookinga, samo da je imela smolo s ponudnikom.
Avtorica: nisem brala cele teme, zal nimam casa. Nasvet iz prve: v naslednjem tednu stopi so banke in prosi za reklamacijski obrazec, glede na to da si placevala predvidevam da s kreditno kartico (tudi ce je bila debetna je nacin enak). Pri taksnih scenarijih ti na pomoc priskoci tvoja banka, kakor vidim se ze dlje casa trudis resiti stvar sama. Zelim ti samo dobro; upostevaj nasvet. Pa lep podaljsan vikend!
nisem brala cele teme ker se mi ne da, sem pa imela recimo da podobno situacijo.
sem rezervirala hotel, kjer si moral del že plačati takoj ob rezervacijo (okoli 70€), pa sem to žal spregledala… seveda pa je tako da ti ta denar ob prekinitvi rezervacije vrnejo
torej ko so se spremenili datumi, ko bi bila na tej destinaciji sem prekinila rezervacijo in pisalo je da naj bi denar dobila v 10-15 delovnih dneh, sem si preračunala kdaj bo to po dnevih v državi kjer bi bila in nastavila opomnik, denarja pa ni bilo nazaj. torej sem najprej klicala v hotel, kjer so mi rekli, da naj preklic rezervacije sporočim bookingu prek maila, kar sem tudi naredila, pa je bil čuden odziv, zato sem klicala tja kjer so rekli naj izpolnim obrazec za vračilo denarja (oz nekaj v tem slogu), skratka v tem obrazcu sem točno opisala situacijo, ter poslala dokaze, da so mi res trgali z računa (se pravi izpis iz računa), no to se je potem uredilo v 2 dneh tako da upam da ti kaj od tega koristi 😉
Ja in? Kaj sploh hodi s tem “problemom” na forum. Je poslovala po pravilih bookinga in naj se z njimi dogovarja, po njihovih pravilih.
Če pride s to temo sem, pa bo morala prebavit tudi kakšen piker komentar. Mi nismo pravna služba. Mi smo navadni smrtniki, ki po forumu pišemo bedarije in svoja večinoma nekompetentna mnenja, včasih še kakšno pametno napišemo iz lastnih izkušenj. Kaj ste pa vi pričakovali od nas?
Ja in? Kaj sploh hodi s tem “problemom” na forum. Je poslovala po pravilih bookinga in naj se z njimi dogovarja, po njihovih pravilih.
Če pride s to temo sem, pa bo morala prebavit tudi kakšen piker komentar. Mi nismo pravna služba. Mi smo navadni smrtniki, ki po forumu pišemo bedarije in svoja večinoma nekompetentna mnenja, včasih še kakšno pametno napišemo iz lastnih izkušenj. Kaj ste pa vi pričakovali od nas?
[/quote]
A se mogoče ne dogovarja? Na forum je pa prišla iz istega razloga kot vsi drugi, ki odpirajo teme – za izkušnje drugih. Dobila je mogoče tri koristne odgovore in 7 strani prepucavanj folka, ki uživajo, ko nekoga J**** v glavo. Piker odgovor razumem – je bil tudi moj tak, samo v drugo smer, idiotizmov nepismenih ljudi pač ne. Če bi rada bila pikra, vsaj beri, kar piše.
Forum je zaprt za komentiranje.