Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Samska sem. Bom za vedno?

Samska sem. Bom za vedno?

Vidim dosti tem, kjer se ženske sprašujejo, zakaj so samske. No, pa se tudi jaz sprašujem, zakaj sem.

Stara sem 32, samska leto in pol. Vsi mi pravijo, da sem luštna, pametna, nasmejana, pozitivka, da kako sem lahko samska?

Mogoče zato, ker nimam nič materialnega za ponudit? Nimam svojega stanovanja, nimam avta (trenutno), nimam privarčevanega denarja – kar pomeni, da nekdo ki si planira s partnerko ustvarjat in načrtuje ne vem kakšne nakupe nepremičnin, jaz že v startu odpadem. Ker nimam s kje vzet niti mi nima kdo dat.

Ne hodim ven. Hodim v službo in domov, sem in tja skočim na kakšno kavo s prijatelji/cami, kjer pa se ukvarjam z njimi in ne lovim z očmi naokoli. Med vikendi delam stvari, ki jih med tednom ne uspem, posvetim se sami sebi, preberem knjigo, pogledam kakšen film ki si ga želim pogledat, pospravljam,..

Da se razumemo.. Ne jadikujem, kako sem lahko samska, občasno se pa res vprašam, ali bom samska tudi ostala? Normalno, da ne bom zdaj pobrala prvega ki mu bom jaz všeč, ker mora biti tudi on meni (in sploh nimam nekih visokih zahtev za partnerja). Raje sem samska še pet let, kot pa z napačnim že od začetka le zato, da pač imam nekoga…

Na portalih za spoznavanje me ni, ker mi je to neresno, sama pa ne iščem avanturic in novih znancev, teh imam dovolj, če/ko si zaželim družbe ob kavi ali za klepet.

Tiste, ki pišete da ste samske in sprašujete, ali vas bi kdo maral… Sigurno se bo našel kdo, ki vas bo maral. Vprašajte se, ali boste tudi ve marale njega za partnerja.

Niti ne pričakujem nekih odgovorov pravzaprav, samo ven sem želela tole spravit.

ljubezni se ne išče.zato si samska.
folk kar rine v nekaj zato pa je toliko ločitev.

jaz sem bila na istem, z razliko od tebe, da sem si s kreditom kupila svoje stanovanje.
to, ali imaš stanovanje ali ne, ali imaš nekaj premoženja ali ne, je zadnja stvar, ki je relevantna pri tem, ali si boš našel partnerja ali ne

kaj tebi je sploh kak moški všeč? sploh spoznaš koga, ki bi te zamikal?
v tem bolj vidim problem.
moj problem je bila slaba samopodoba. dokler sem bila prepričana, da je vsak bedak toliko boljši od mene, da nisem vredna, da bi bila skupaj z njim, tako dolgo so se name lepili samo taki bedaki ali pa nihče sploh.

pa finta je v tem, da si moraš dat priložnost spoznat več ljudi. in zato so portali super. z nobenim ti ni treba skočit v posteljo, keč portalov je le, da si širiš mrežo ljudi, ki jih poznaš, samo ne virtualno, ampak jih moraš spoznat v živo.
mogoče jih moraš spoznat 50, preden boš srečala nekoga, ki ti bo sploh všeč. pa to ne pomeni, da moraš prej s 50 seksat…

Imam prijateljico, ki je po opisu dokaj podobna tebi: prijetna na pogled. Ves čas je imela tudi dobro službo. In njeno življenje kot tvoje – služba, dom, kljiga, kava z prijateljico/prijateljem. Ko je bila tvojih let, je večkrat omenjala, da je zadnji čas da si najde partnerja, ustvari družino.
Danes je nekje 55, še vedno je njeno življenje enako kot 20, 30 let nazaj.
Pa je sicer materialno dobro situirana (stanovanje, solidna plača, nekoč bo tudi nekaj podedovala).
Pravi, da je zadovoljna. Ji pač “verjamem na besedo”.

Mogoče se bo nate sčasoma prilepil en tak revež kot si sama in bosta lahko skupaj zacela šparat za stanovanje in avto. Ko bosta nekaj materialnega končno le spravila skupaj, bosta stara tam nekje od 55 do 60 let, takrat pa lahko začneta delat na otrocih…

Jaz bi te na kofe povabu.

začni kot občasnica ☺ … lahko se mi javiš ☺

Luštna, pametna, nasmejana, pozitivna…pa da nate še ni naletel primeren moški? Ja prav gotovo. Ene te iste fore 10x precenjenih žensk, ki so pravi “jackpot” za kvalitetne moške LOL

Sem nekako na podobnem kot ti. S tem da sem samska manj časa in trenutno niti službe nimam že od začetka poletja. Avto ali svoje stanovanje, ja, samo v sanjah.
Ampak sem poleti malo spoznavala fante prek portalov, 5 v živo. Prav nikogar ni odvrnilo to, da nimam drugače urejenega življenja. V bistvu so bili vsi, s katerimi sem se dobila, navdušeni nad mano. Tukaj je nastal problem, saj mene ni impresioniral nihče 🙁
Ne morem se dati skupaj z nekom, s katerim se ne vidim. Nisem med obupanimi, ki za vsako ceno rinejo v zvezo.

Ni cisto gotovo, ampak seveda obstaja moznost, da bos ostala samska. Si pa se relativno mlada, tako da se jaz ne bi pretirano sekiral na tvojem mestu.

Kako izgledas? 😊

Plus, da OP podcenjuje spoznavne portale in spoznavanje v virtuali. Se boš pa še dalje spraševala eno te isto, srečno!

V resnici si nikogar niti ne želiš. Morda kdaj tu pa tam, ko se počutiš malo osamljeno, drugače pa ne. Svoj prosti čas preživljaš sama, kot ti paše. Temu se zaenkrat nočeš odpovedati, zato si samska. Ko si boš partnerja resnično zaželela, se bodo spremenile tudi tvoje prioritete. Ne pravim, da moraš 24/7 viset na portalih, speed-dateih ipd., vendar pa nobenemu in nobeni partner/partnerka ne pade z neba. Lahko, da ga boš srečala kje po naključju, vendar pa moraš biti v glavi odprta za zveze. Iz napisanega sklepam, da zdaj pač (še) nisi.

Koliko novih ljudi oziroma potencialnih partnerjev pa s takim načinom življenje sploh spoznaš recimo na mesec? Mogoče se v tem “skriva” odgovor.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

da se na portalih za stike NE DA preveriti, kaj nekdo napiše po resnici, o čem pa laže!

Ravni tisti, na jeziku najbolj spretni, so največji manipulatorji, in taki dajo dol daleč največje število žensk. Saj zato pa so na spletu: jezična spretnost in “dobrikajoči” stil pisanja, ki ne pušča dvomov pri 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensk…

Posledica tega pa je, da mnoge ženske prav zaradi takih “mojstrov” celo zasovražijo moške. Zaradi tistih treh, petih, ki so te ženske nategnili v dejanskem in prenesenem smilu besede “!nategniti”. Spretni v nastopu, spretni, ampak nerealni, celo lažnjivi v njihovih obljubah.

Končno, redkokatera ženska ima tako dobro intuicijo, da takega pogrunta.

Da ne bo nejasnosti, sem moški. Ampak zelo kritičen do spleta in njegovih “neomejenih možnosti spoznavanja”.

In ja, poročen z 16 let mlajšo. Ki jo danes niti slučajno ne bi našel preko spleta, ker danes skoraj vse ženske za skoraj vse moške, starejše od 35 let menijo, da smo “tako stari” že dokončno odpisani.

Ženo sem torej spoznal v živo.
Vi pa kar nesite donacijo na Ona-on, kjer so se spoznali že “desettisoči” srečnih parov.
Kjer se NE preveri niti spol, še manj fotografija…

vse je instant, ljudem manjka pravega znanja, modrosti, globine. Žal. Morda nekoč spoznaš pravega, ti želim.

a si južnjak s slovenko? To je vse bolj pogosto v slo 🙂

da se na portalih za stike NE DA preveriti, kaj nekdo napiše po resnici, o čem pa laže!

Ravni tisti, na jeziku najbolj spretni, so največji manipulatorji, in taki dajo dol daleč največje število žensk. Saj zato pa so na spletu: jezična spretnost in “dobrikajoči” stil pisanja, ki ne pušča dvomov pri 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensk…

Posledica tega pa je, da mnoge ženske prav zaradi takih “mojstrov” celo zasovražijo moške. Zaradi tistih treh, petih, ki so te ženske nategnili v dejanskem in prenesenem smilu besede “!nategniti”. Spretni v nastopu, spretni, ampak nerealni, celo lažnjivi v njihovih obljubah.

Končno, redkokatera ženska ima tako dobro intuicijo, da takega pogrunta.

Da ne bo nejasnosti, sem moški. Ampak zelo kritičen do spleta in njegovih “neomejenih možnosti spoznavanja”.

In ja, poročen z 16 let mlajšo. Ki jo danes niti slučajno ne bi našel preko spleta, ker danes skoraj vse ženske za skoraj vse moške, starejše od 35 let menijo, da smo “tako stari” že dokončno odpisani.

Ženo sem torej spoznal v živo.
Vi pa kar nesite donacijo na Ona-on, kjer so se spoznali že “desettisoči” srečnih parov.
Kjer se NE preveri niti spol, še manj fotografija…
[/quote]

ti občasno napišeš kaj pametnega, lepo

Koliko novih ljudi oziroma potencialnih partnerjev pa s takim načinom življenje sploh spoznaš recimo na mesec? Mogoče se v tem “skriva” odgovor.
[/quote]

Pa razumi kdor more… Brez zamere, te ne napadam, ampak kaj bi morali imeti, kakšni izgledati, kako se obnašati, da bi Tebe impresionirali? Tebe, ki očitno tudi nimaš kaj dosti za pokazati, razen da morda res dobro izgledaš?

Greš na kofi?

V trenutku, ko se zaveš, da iščeš življenjskega sopotnika znotraj Paretto- vega principa in izstopiš iz te “reke” na breg, se najde primeren kandidat. Moških, lačnih ženske družbe, je namreč na milijone. 😉

U, lep odziv, hvala za mnenja, čeprav je bilo to zgolj razmišljanje…

Ja, odkar sem samska, sem spoznala 2 omembe vredna, ki sta mi bila res všeč, od tega je 1 odšel v tujino delat… sem prekinila stike, čeprav je bilo kar težko, ampak če gre nekdo delat na Finsko in veš, da bo tam ostal, nima smisla vzdrževanje stikov. Drugemu, ki mi je bil všeč, sem pa opazila da ni bilo toliko interesa z njegove strani in sem ga pustila na miru. Pa brez skrbi, nisem ženska, ki bi rabila STOP znak da se zave, da nekaj ne štima, ampak mi to povejo taki drobni znaki. Vem, kako se obnaša moški, če mu je ženska zares všeč in neke mlačne vode se jaz ne grem. Mogoče je pa to napaka? (Jaz sicer mislim, da ne)

Morda je res to, da si pravzaprav niti ne želim zveze, občasno pomislim kako bi bilo, če bi bilo (kot sem na primer “fantazirala” ko sem spoznala oba ta dva fanta). Sploh ni, da bi imela slabo samopodobo (čeprav je res, da če spoznam koga ekstra bolj uspešnega od sebe, se z njim sploh ne začnem zapletat ker si mislim, da se tak itak ne bo hotel petljat s tako, kot sem jaz).

Na teh spoznavnih portalih sem bila, ampak me ni noben pritegnil do te mere, da bi sploh odpisala na kakšno sporočilo. Pregledala sem slikce, prebrala opise,.. Priznam pa, da eden me je res pritegnil, se je pa izkazalo, da gre za fejk profil 😀 😀 da bi pa še slikce metala v google image search, se mi pa ne res ne da no.
Ni me na teh portalih tako že kakšno leto sigurno ne več.

Sej ne rečem, v bistvu se mam dobro. Po drugi strani pa ja, si kdaj zaželim da bi šla z nekom na sprehod, da bi me objel čez ramena, da bi spet imela tisti občutek da me ima nekdo rad, da vem da imam najboljšega partnerja ob sebi, in da bi MIDVA naredila drug za drugega vse,..

Mogoče pa res kdaj spoznam še koga.

Pogosto se tu odpirajo podobne teme, kako je težko najti partnerja/partnerko, ko si star čez 30 let. Češ, ni nič pametnega, kar je bilo dobrega, je že zasedeno. Pa ni tako, spodobni moški in ženske obstajajo, vseh starosti. Problem je, ker se v teh letih težko prilagodiš, marsikaj te moti na potencialnem partnerju, iščeš napake itd. Še težje je tistim, ki so dolgotrajno samski. Sam sem blizu 40 in mi tudi mnogi govorijo, škoda da je tak tip sam, zakaj si ne najdeš kakšno… Po eni strani si želiš, po drugi si že navajen biti samski in si misliš, bolje je tako kot je.

Za žensko so te značilnosti še ok. Če se potrudi vseeno lahko najde moškega. Tudi dobro situiranega. Bolj je problem, če ima podobne značilnosti moški, torej, da ničesar nima, hodi samo v službo in domov, pa na kakšno pivo s frendi. Nekoč sem poznal enega takšnega. Zagrizen samec. Potem so mu pa starši, ko je bil že okrog 40, zapustili stanovanje in v nekaj mesecih se je situacija obrnila. Je hitro dobil “cimro”.

Odvisno, na čem temelji to opažanje. Kar je za tebe znak, da nekaj ne štima, je lahko za nekoga vabilo, če malo pretiravam. Povej kaj o teh znakih, če želiš. Sicer pa ni moj namen, da spreminjam tvojo senzoriko. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close