Samska sem. Bom za vedno?
mislim, da ti v resnici trenutno ne želiš veze.
tole:
Sploh ni, da bi imela slabo samopodobo (čeprav je res, da če spoznam koga ekstra bolj uspešnega od sebe, se z njim sploh ne začnem zapletat ker si mislim, da se tak itak ne bo hotel petljat s tako, kot sem jaz).
je eden od redflagov za nizko samopodobo. imej se za kvalitetno žensko, ki lahko da moškemu marsikaj, ne pa vnaprej izločiš vse, za katere misliš, da so predobri zate.
ampak to je proces, do tega ne prideš, ker ti en xy na netu napiše, da se moraš bolj cenit….
glede tistega, da se nezainteresiranih tipov ogneš, pa ti dam čisto prav. če je moški zainteresiran za žensko, bo to pokazal.
mislim, da ti v resnici trenutno ne želiš veze.
tole:
Sploh ni, da bi imela slabo samopodobo (čeprav je res, da če spoznam koga ekstra bolj uspešnega od sebe, se z njim sploh ne začnem zapletat ker si mislim, da se tak itak ne bo hotel petljat s tako, kot sem jaz).
je eden od redflagov za nizko samopodobo. imej se za kvalitetno žensko, ki lahko da moškemu marsikaj, ne pa vnaprej izločiš vse, za katere misliš, da so predobri zate.
ampak to je proces, do tega ne prideš, ker ti en xy na netu napiše, da se moraš bolj cenit….
glede tistega, da se nezainteresiranih tipov ogneš, pa ti dam čisto prav. če je moški zainteresiran za žensko, bo to pokazal.
[/quote]
To drži. Enostavno moramo dati priložnost tako sebi, kot drugim, da v nas vidijo nekaj, kar sami do sedaj morda nismo. Prav tako ni najbolje, če že vnaprej nekoga obsodimo, da smo “preslabi” zanj. Ampak mi je to poznano, tako da razumem situacijo. Ampak s takimi predsodki si le ožamo izbor in manjšamo možnosti, da nekoga spoznamo oziroma, da on spozna nas. Bi rekel, da je to bolj obrambni mehanizem ali pa celo lenoba, cona udobja, iz katere se nam ni za spravit.
Ločim med moškimi, katerim vem da sem jim bila zares všeč – vabijo te na kave, na izlete, na morje, SMS dobiš že zjutraj, obvezno zvečer, pokličejo brez pravega razloga, komplimenti, komaj čakajo da te vidijo, vzame si čas zate (govorim o tistem začetnem spoznavanju jasno, ko gre še za dvorjenje).
Moški, ki mu ni toliko do tebe – vseeno mu je, ali sta se videla 14 dni nazaj in ne najde časa niti pol ure za tisto kavo, na SMS rabi da odpiše pol dneva ali pa odpiše takoj in čisto na kratko (ne govorim o tem, da je zaseden v službi, ampak da ti na tak način odpisuje ko veš da ima dovolj časa), enostavno čutiš da mu pač ni do tebe. Ker – kot sem napisala – veš, kako se obnaša moški, ki pa nekaj hoče od tebe.
Jasno, da bom pri takem takoj vedela, naj se umaknem (lahko je kakšna druga v igri, lahko mu pač jaz nisem dovolj zanimiva,..).
Tu niti ne gre za dojemanje kot to počnem jaz, mislim da je to emmm – common sense 😉 po domače zdrava kmečka logika, pamet…
Ne bom pa rinila na vsak način v nekoga, pa naj mi bo še tako všeč. Raje stisnem zobe, zbrišem številko in se smilim sama sebi tista dva dni, kot pa, da bi se poniževala pred moškim in ga zasipala s pozornostjo, ki je ne dobim vrnjeno v enaki meri.
Hahahaha! Med tipi, ki se trudijo okoli ene na tak način, je precej FF-jev, ki pa imajo doma celo družino. V resnici te bo resnično zainteresiran moški “testiral”, preden se bo podal v osvajanje. Mislim, da s tem, ko od moškega pričakuješ visok interes, tiste, ki bo morda bili “mariage” material že na začetku izločiš, ker te dojamejo kot osebo tipa “attention junkie” …in takim se odrasle, zrele osebe, raje ognejo.
Glede na vse tvoje pisanje v tej temi sklepam, da se vrtiš v območju Paretovega pravila: si pripadnica 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensk v tekmi za 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najboljših moških. Moškega, ki se znajde v 21-tem procentu pa niti opaziš ne. 😉
Hahahaha! Med tipi, ki se trudijo okoli ene na tak način, je precej FF-jev, ki pa imajo doma celo družino. V resnici te bo resnično zainteresiran moški “testiral”, preden se bo podal v osvajanje. Mislim, da s tem, ko od moškega pričakuješ visok interes, tiste, ki bo morda bili “mariage” material že na začetku izločiš, ker te dojamejo kot osebo tipa “attention junkie” …in takim se odrasle, zrele osebe, raje ognejo.
Glede na vse tvoje pisanje v tej temi sklepam, da se vrtiš v območju Paretovega pravila: si pripadnica 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensk v tekmi za 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najboljših moških. Moškega, ki se znajde v 21-tem procentu pa niti opaziš ne. 😉
[/quote]
mislim, da je glih kontra, ona že v osnovi izloči tiste, ki so po njeni oceni najboljši.
kar se pa zainteresiranosti tiče, če tip ni kazal interesa po nekem spoznavanju, pa kaj češ rinit v takega??? to je garant za to, da te bo držal ves čas na distanci. vsaj take so bile moje izkušnje.
sicer pa sem jaz imela dokaj skromne kriterije, glede na to, kdo sem in kaj sem. da je prijazen, samostojen (odseljen od matere, pa nima veze kak) in zainteresiran… pa ni bilo tako lahko najti primernega
mislim, da je glih kontra, ona že v osnovi izloči tiste, ki so po njeni oceni najboljši.
kar se pa zainteresiranosti tiče, če tip ni kazal interesa po nekem spoznavanju, pa kaj češ rinit v takega??? to je garant za to, da te bo držal ves čas na distanci. vsaj take so bile moje izkušnje.
sicer pa sem jaz imela dokaj skromne kriterije, glede na to, kdo sem in kaj sem. da je prijazen, samostojen (odseljen od matere, pa nima veze kak) in zainteresiran… pa ni bilo tako lahko najti primernega
[/quote]
Ja, jebi ga. Ne morš imet v isti garaži Ferrarija in fičota. Ni higienično 🙂
[/quote]
Izloči tiste, ki pri tem izstopajo, a pod nek nivo ne gre.
Če iščeš koga za dolgoročni odnos se že v osnovi izogneš tistim, ki konkretno štrlijo ven. Ostanek so taki, ki se verjetno zavedajo, da lahko najdejo “boljšo” oz. primernejšo žensko zase in za takega je povsem pričakovano, da ne bo kazal nekega hudega interesa.
To je potem tista “past” vrtenja v množici “20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}” najboljših.
[/quote]
… in ja. Tisti, v 21-tem odstotku je za te, ki “lovijo” v območju 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} že neviden.
Mja… Ce po zacetnem spoznavanju te stvari pocasi usahnejo je po mojem mnenju to bolj znak, da pa le ni bilo tako hude zainteresiranosti, simpatije ali kakorkoli ze imenujemo to.. ;))
V primeru, da ti je nekdo ok si zanj ze nekako vzames cas. 😉 Izgovor “nimam casa” je bolj tako, saj vsi vemo kaj… 😉
[/quote]
Normalen tip, ki se zaveda, da spada v tistih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ki si svoj srečo kuje sam, zagotovo v peči nima le lenega razbeljenega železa. 😉
Zanimivo, vidiš. Jaz se ne igram in ne testiram moških. Sem, kar sem. Da se bom delala devico Marijo, mi ne pride niti na misel, pa to ne pomeni da se bom poseksala z njim na prvi kavi. Ne, ampak mu bom pa sigurno dala vedet, da so mi te stvari zelo pomembne.
Kaj mi bo nekdo, v katerega se bom zaljubila da bom čisto neumna nanj, nato pa ugotovila da se najini pogledi glede spolnosti nikakor ne ujamejo? Ne vem no.
Sem za odnos, v katerem je spoštovanje, da je zvestoba vrednota, ampak mislim da stvari, ki se tičejo spolnosti, ne bi smele biti tabu tudi pri iskanju resnih partnerjev. Da ne bi poslala kakšne seksi slikce nekomu, s katerim “nekaj imava”? Ni variante 🙂 hočem, da si me želi tako in drugače. Sicer je lahko pa le moj prijatelj.
Sej pravim, mogoče je res problem v meni, da se ne pretvarjam, da si pustim biti kar sem. Morda bi se morala delat fino in se pustit razvajat ene tri mesece, preden bi mu pokazala naramnico od nedrčka izpod majčke.
Ženski, ki je preveč seksualno odprte narave in to tudi javno pokaže, se bo večina moških, ki iščejo žensko za dolgoročno partnerstvo, na daleč ognila.
Isto velja za ženske, ki pričakujejo, da bodo ves čas center pozornosti.
Kako to preveriti? Z lahkoto in sproti. 😉
[/quote]
ne vem, kdo govori o seksu…
jaz sem govorila o tem, koliko je tip zainteresiran, da se sreča s tabo, da ti odgovori na mail, da te POSLUŠA na zmenku….
ne vem, kdo govori o seksu…
jaz sem govorila o tem, koliko je tip zainteresiran, da se sreča s tabo, da ti odgovori na mail, da te POSLUŠA na zmenku….
[/quote]
Se opravičujem, če sem bil nejasen. Mislil sem preveč odkrit flirt in ne seksa kot seksualnega akta.
Sicer imajo tudi moški razdelanih nekaj “shit testov”, ne samo ženske. 😉
Meni se zdi, da samo nisi dovolj opažena, to je eno, drugo pa, da ne iščeš aktivno in na tak način pač lahko traja, lahko pa se ti hitro poklopi, preden koga pravega spoznaš. Če ne iščeš aktivno in ne potrebuješ nekoga, itak ni nobene tragedije. Vseeno pa se ti lahko zgodi, da bo 5 let kmalu naokrog in si boš zaželela družine, otrok, potem pa zna biti, da te bo ura začela preganjat ali pa koledar. 🙂
absolutno
moj problem je definitivno bil, da sem kot ferrarri gledala med fičoti.
[/quote]
Vprašanje se glasi: Pa si dovolj realno ocenila svoj nivo? Vse prevečkrat se zgodi, da se danes prav ženske precenijo in potem pri 40+ jamrajo po cajtengih kam so izginili vsi pravi moški.
Vaš link
Vprašanje se glasi: Pa si dovolj realno ocenila svoj nivo? Vse prevečkrat se zgodi, da se danes prav ženske precenijo in potem pri 40+ jamrajo po cajtengih kam so izginili vsi pravi moški.
Vaš link
[/quote]
jaz nisem nikoli jamrala, kak ni pravih moških.
samo čakala sem jih na napačnem kraju, ker na vrata potrkat mi je dejansko samo eden prišel.
ko sem svojo samopodobo močno izboljšala, ko sem aktivno pristopila k spoznavanju moških, sem bila v roku 2 let poročena, ne samo vezana.
jaz nisem nikoli jamrala, kak ni pravih moških.
samo čakala sem jih na napačnem kraju, ker na vrata potrkat mi je dejansko samo eden prišel.
ko sem svojo samopodobo močno izboljšala, ko sem aktivno pristopila k spoznavanju moških, sem bila v roku 2 let poročena, ne samo vezana.
[/quote]
Evo, recept kako to speljat! Čestitke!
Samska si zato, ker namesto, da bi sledila svojim čustvenim potrebam, raje analiziraš in fantaziraš.
Posledično so tvoje čustvene potrebe nezadovoljene in nato beremo takšne zapise. Koliko takih punc poznam, ki pišejo bloge o spoznavanju, naskrivaj ali odkrito jadikujejo kako jim je težko ker so same… ko bi šlo pa zares pa pi*ko stisne in najde 101 izgovor zakaj NE.
Vse to je posledica tvojega stanja duha.
Forum je zaprt za komentiranje.