Kateri športi
Mogoče pa preprosto ni kaj za debatirat. Entip ti je odgovoril, pa se debata nekako ni nadaljevala iz tvoje smeri. Si jo pa nadaljevala, ko se je oglasil Sadni. Očitno tudi tebi ni kaj preveč za debatirat o rekreaciji, ampak o nečem drugem, recimo o tem, kako se nihče ne rekreira? :))
Ostalo je kr neki in od tega kr neki ti ja najbolj športen Sadni, ki je samo napisal, da je on športnik drugi pa ne….. :/
Težko se je pogovarjat o nekih športih in jih spravit na nek skupni imenovalec, ker so si zadeve precej različne. Poznam nekoga, ki se ukvarja s kolesarstvom. Ima vso možno opremo kar jo imajo za ta šport, vse je “znamka”. Potem se obleče, obuje nabaše žepe polne nekih “energetskih čokoladic” in se pelje tako daleč, da ga lahko od doma ves čas opazujejo (ene3-5km), vmes poje vse tiste čokoladice in se vrne na dobri stari kavč, kjer od napora obnemore….
Z njim se lahko ure in dneve pogovarjaš o kolesarstvu, pozna vse kolesarje in njihove dosežke, opremo….bla,bla,bla
Žal že pokojna pa je neka starejša ženica, ki je pri svojih 70+ vsako (zgodnje!) jutro in večer hodila na goro molst krave po strmi poti kakih 7-8km v navadnih čevljih, če je bilo mokro v gumi škornjih, z ruzakom na ramah, v katerem je imela posodo za mleko, kako skorjo kruha, košček špeha, čebulo in ščepec soli. In kolikor vem zase ni nikoli rekla, da je športnica…. 😉
Prežvečena tema? O tem pa še nisem zasledila teme.
Recimo mene vleče od skupinskih odbojka, ampak čisto rekreativno, brez tekem, čisto za užitek. Pa nimam pojma kje najti družbo. Najdem klube, kjer to tudi rekreativci hodijo na tekme, do tega pa mi ni.
Potem recimo badminton/tenis – kje najti soigralce, če med znanci nihče tega ne igra?
Posledično se raje držim kolesarjenja, plavanja, teka, kjer nisi odvisen od drugih.
VOdenske skupisnke vaddbe kot so pilates, zumba, joga, aeorobika so mi pa na smrt dolgočasne.
Zgleda, kot da delaš anketo in si ssedaj razočarana, ker nimaš dovolj kandidatov za pravi vzorec. Za debato je pa dovolj tudi eden, samo nisi je speljala.
Če pa iščeš sogiralce, pa ti predlagam, da greš tja, kjer igrajo tvoj priljubljen šport in se skušaš pridružit, poiskat soigralca. Pri tenisu se mi zdi to še najlažje, ker je tak “svoboden” šport, na prostem in je lušno parnterje menjat, da se naučiš igrat proti različnim nasprotnikom. Lahko greš k igrišču in opazuješ, kdo bi lahko bil primeren zate, po tekmi pa pristopiš k njemu, njej in poveš svoje želje.
Preko spleta je težko najt soigralca, ker si zelo omejen, tako krajevno, kot športno-disciplinsko.
Prej sem hodila redno vsak dan – včasih dve ali tri vadbe zapored na bodypump (delo z utežmi – počepi, izpadni, za roke…), pa tečt, pa odbojka, smučanje…. NI da ni..
Po otroku pa ne gre več. Sem tekla, pa sem imela tak problem z varstvom – tudi zvečer ko je zaspal, da ni šlo. Tako da trenutno delam sobno (skupninske vadbe preko računalnika), ko pa malo zraste pa sigurno spet nazaj.
Priznam pa da sem se po porodu polenila in je kar težko spet nazaj na stare tirnice. K sreči moram skoz neki migat tako da je vsaj kolo zdj redno. 🙂 Sobnega pa sem čez zimo od same uporabe polomila (no res je bil rabljen). 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.