Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zgodba treh samskih 40-letnic

Zgodba treh samskih 40-letnic

Mogoče, ni pa nujno. Če gre za nekega psihologa, ki se z ljudmi ukvarja profesionalno, lahko ima doma urejene odnose in vidi širšo sliko tega, kar se dogaja med partnerji, ki imajo težave. Meni se zdi, da so se ženske (vsaj nekatere) res nekoliko uprle moškim tako, da so jim pokazale, da so lahko tudi same samostojne, ampak so mnoge pri tem ostale tudi dejansko same. Za to pa je kriva prevelika tekmovalnost med spoloma in premalo predanosti. Ni pravega zaupanja. Očitno je, da je tak človek nesiguren in ne pozna svoje vloge. Razen seveda, če je s tem zadovoljen.[/quote]Zadovoljen s čim?
Ženska s tem, da je prevzela vlogo nesamozavestnega moškega? V čem je na boljšem? Zgaražala se je nad tem kar je kasneje sama postala…. kao samostojna, finančno neodvisna sam svo gospod in samovšečna….

Skela kdo te prepričuje v to, da je to prava pot? Da se niki ujela v lovke kapitala? ;)[/quote]

Kaj klobasaš?
Kakšnega nesamozavestnega moškega? Od kod ti take morske? Zgražala nad tem, kar
je postala? Postala moški, ker je neodvisna???? Pa kaj ti si na glavo padu?

Daj, za hec si poskusi predstavljati, da živiš na račun nekoga. Da ni nič tvojega, da moraš
za vsako stvar, ki jo rabiš prositi….da drugi odločajo o tebi, da nimaš glasovalne pravice o
ničemer, niti o sebi ne….
Pa pol nakladej o lovkah kapitala…,,bedno, res…

On_ je klobasa brez možganov.

Če so res šli naprej in ne nazaj, potem verjetno ne bi hodili k njemu po nasvete a ne. Mislim, da piše predvsem o teh. Se ti ne zdi?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zakaj pa ne bi imel nobene pravice? Moja je trenutno brez dela in ima povsem enake pravice kot jaz oziroma, kot bi jih imela, če bi imela delo. Ne izkoriščam tega sebi v prid. Verjamem pa, da bi ji bilo lažje, če bi imela svoje delo, zato je edina razlika v tem, da si ne more ne ona, nit jaz privoščiti določenih stvari, kot bi si jih sicer lahko. Ampak to ima tudi veliko prednosti, saj se tako človek lahko nauči ceniti malenkosti in iskati zadovoljstvo v drugih manj materialnih rečeh.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če so res šli naprej in ne nazaj, potem verjetno ne bi hodili k njemu po nasvete a ne. Mislim, da piše predvsem o teh. Se ti ne zdi?[/quote]

Kako greš lahko nazaj?
Rečemo “stop igra” in se vrnemo za 100 let, al kako?
NE MORE nekej funkcionirat, (čeprav je v nekem zgodovinskem obdobju krasno delovalo), ker
se razmere pač spreminjajo

A ukinemo fakultete za ženske recimo? To bi gotovo prispevalo k temu, da bi več žensk ostalo
doma….

Zato so taki nasveti ŠKODLJIVI. Ker ti ne pomagajo živeti v sedanjosti, ampak umetno
ustvarjajo nek privid preteklosti, v katerem naj bi srečno živel.

Zakaj pa ne bi imel nobene pravice? Moja je trenutno brez dela in ima povsem enake pravice kot jaz oziroma, kot bi jih imela, če bi imela delo. Ne izkoriščam tega sebi v prid. Verjamem pa, da bi ji bilo lažje, če bi imela svoje delo, zato je edina razlika v tem, da si ne more ne ona, nit jaz privoščiti določenih stvari, kot bi si jih sicer lahko. Ampak to ima tudi veliko prednosti, saj se tako človek lahko nauči ceniti malenkosti in iskati zadovoljstvo v drugih manj materialnih rečeh.[/quote]

Ne ti sebe dajat za zgled….dobro veš, o čem govorim.

Neumnost. Če je človek srečen, mu noben nasvet ne more biti škodljiv. Saj ga ne bo upošteval. Ker če je res srečen, nima potrebe karkoli spreminjat oziroma eksperimentirat, ker točno ve, kaj ga osrečuje in kako je do tega prišel.

Zadovoljen s čim?
Ženska s tem, da je prevzela vlogo nesamozavestnega moškega? V čem je na boljšem? Zgaražala se je nad tem kar je kasneje sama postala…. kao samostojna, finančno neodvisna sam svo gospod in samovšečna….

Skela kdo te prepričuje v to, da je to prava pot? Da se niki ujela v lovke kapitala? ;)[/quote]

Kaj klobasaš?
Kakšnega nesamozavestnega moškega? Od kod ti take morske? Zgražala nad tem, kar
je postala? Postala moški, ker je neodvisna???? Pa kaj ti si na glavo padu?

Daj, za hec si poskusi predstavljati, da živiš na račun nekoga. Da ni nič tvojega, da moraš
za vsako stvar, ki jo rabiš prositi….da drugi odločajo o tebi, da nimaš glasovalne pravice o
ničemer, niti o sebi ne….
Pa pol nakladej o lovkah kapitala…,,bedno, res…[/quote]Skela pišeš o moškem, ki ima denar, slavo…itd in ob sebi brezposelno žensko, ki je odvisna od njega. On je sam v tem odnosu, prav tako ona. Vseskup ni nič od nič.

Potem imaš tu žensko, ki je ekonomsko neodvisna in tudi ne potrebuje moškega da živi, zavrača vlogo ženske, partnerke, mame… vse je podrejeno njenemu ekonomskemu uspehu.
V čem je sedaj ta ženska na boljšem, če je zgolj prevzela “moško vlogo”?
[sub]Za klobase mora pa še vedno prosit moške…. :D[/sub]

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

A lahko prosim nehate obravnavati Pumo kot resnega strokovnjaka za odnose? Tudi jaz se lahko tukaj predsavim za jedrskega fizika. Puma je en, ki sovraži ženske, d abi svoje mračnjaške poglede kao lažje uveljavil, pa se predstavlja za nekaj, kar sigurno ni.

Neumnost. Če je človek srečen, mu noben nasvet ne more biti škodljiv. Saj ga ne bo upošteval. Ker če je res srečen, nima potrebe karkoli spreminjat oziroma eksperimentirat, ker točno ve, kaj ga osrečuje in kako je do tega prišel.[/quote]

Kako srečen? A nisva govorila o tistih, ki so nesrečni in ne najdejo vloge in tko naprej?
Srečen človek sploh ne bo iskal nasveta…

Neumnost. Če je človek srečen, mu noben nasvet ne more biti škodljiv. Saj ga ne bo upošteval. Ker če je res srečen, nima potrebe karkoli spreminjat oziroma eksperimentirat, ker točno ve, kaj ga osrečuje in kako je do tega prišel.[/quote]

Kako srečen? A nisva govorila o tistih, ki so nesrečni in ne najdejo vloge in tko naprej?
Srečen človek sploh ne bo iskal nasveta…[/quote]
Ahjoj. 🙂 Nesrečen človek pa menda ja rabi kak nasvet, se ti ne zdi. Še posebej, če ga išče. Nasvet v nobenem primeru tako ne more škodit. Tisti, ki jih potrebuje, se bo moral odločit za vsaj enega (vendar ga najprej sploh potrebuje nekje dobit), tisti, ki jih pa ne, pa jih mirne duše spregleda. 🙂
Seveda pa mora človek ponavadi do določenih spoznanj priti sam, pri čemer mu včasih pomagajo tudi “napačni” nasveti.

Ahjoj. 🙂 Nesrečen človek pa menda ja rabi kak nasvet, se ti ne zdi. Še posebej, če ga išče. Nasvet v nobenem primeru tako ne more škodit. Tisti, ki jih potrebuje, se bo moral odločit za vsaj enega (vendar ga najprej sploh potrebuje nekje dobit), tisti, ki jih pa ne, pa jih mirne duše spregleda. 🙂
Seveda pa mora človek ponavadi do določenih spoznanj priti sam, pri čemer mu včasih pomagajo tudi “napačni” nasveti.[/quote]

Mal piševa en mimo drugega se mi zdi.

Seveda pa mora človek ponavadi do določenih spoznanj priti sam, pri čemer mu včasih pomagajo tudi “napačni” nasveti.[/quote]
Ne zagovarjam ne enega ne drugega stalisca, zenske financne neodvisnosti ali stare tradicionalne vloge. Menim, da si mora to vsak pri sebi priti na jasno.

AMPAK… ob tvojem zagovarjanju vsakega nasveta, magari slabega, ceprav s strani profesionalca, ki ga ljudje naceloma placajo, pa lahko le zrolam z ocmi. Vidim pa, da se tudi sam podobno obnasas. Svoj piskrcek pristavis na vsaki temi, pa ce o njej kaj vec ali ne. Tvoj “nasvet” bo vedno prisoten. Tehten ali puhel, dober ali slab, vazno le, da se “svetuje”, lol. Ni cudno, da potem zivim predvsem on-line. Pa kdo bo prenasal taksnega “prijatelja”…

to vsi vemo.

Ne zagovarjam ne enega ne drugega stalisca, zenske financne neodvisnosti ali stare tradicionalne vloge. Menim, da si mora to vsak pri sebi priti na jasno.

AMPAK… ob tvojem zagovarjanju vsakega nasveta, magari slabega, ceprav s strani profesionalca, ki ga ljudje naceloma placajo, pa lahko le zrolam z ocmi. Vidim pa, da se tudi sam podobno obnasas. Svoj piskrcek pristavis na vsaki temi, pa ce o njej kaj vec ali ne. Tvoj “nasvet” bo vedno prisoten. Tehten ali puhel, dober ali slab, vazno le, da se “svetuje”, lol. Ni cudno, da potem zivim predvsem on-line. Pa kdo bo prenasal taksnega “prijatelja”…[/quote]
Jih je precej, ki me prenašajo, nič skrbet. V resnici sam dam tule zelo redko kak pravi nasvet. Večinoma se tule hecamo. Vsaj nekateri, tako da bom tvoj sklep tudi vzel kot en hec. 🙂

Dater moram reči, da mi je všeč kako argumentiraš stvari in menim, da si zanimiv. Ampak se včasih malozapleteš.

V enem postu pa si napisal istočasno, da imaš dve punci, katero si ti pustil??? kako imaš lahko punco, ki si jo pustil?

AMPAK… ob tvojem zagovarjanju vsakega nasveta, magari slabega, ceprav s strani profesionalca, ki ga ljudje naceloma placajo, pa lahko le zrolam z ocmi. Vidim pa, da se tudi sam podobno obnasas. Svoj piskrcek pristavis na vsaki temi, pa ce o njej kaj vec ali ne. Tvoj “nasvet” bo vedno prisoten. Tehten ali puhel, dober ali slab, vazno le, da se “svetuje”, lol. Ni cudno, da potem zivim predvsem on-line. Pa kdo bo prenasal taksnega “prijatelja”…[/quote]
Jih je precej, ki me prenašajo, nič skrbet. V resnici sam dam tule zelo redko kak pravi nasvet. Večinoma se tule hecamo. Vsaj nekateri, tako da bom tvoj sklep tudi vzel kot en hec. :)[/quote]
Kaj se braniš zdaj, ko pa je vse kar je napisal res ? Hec, kakšen hec neki. Talaš nasvete po vseh temah, tudi tam kjer se ti še sanja ne o čem se gre…

Ti jih menda vidiš še tam, kjer sploh ne pišem, meni se pa še sanja ne, da so tam. :))

Ti jih menda vidiš še tam, kjer sploh ne pišem, meni se pa še sanja ne, da so tam. :))[/quote]
Self-owned lol

Ves da ne vem. Morda sem se zatipkal. Lahko pa povem, da sem si zadnji mesec postopoma poenostavil ljubezenske zadeve. Tako zelo, da sem trenutno v monogamni vezi. Punca mi enostavno ustreza.

Ves da ne vem. Morda sem se zatipkal. Lahko pa povem, da sem si zadnji mesec postopoma poenostavil ljubezenske zadeve. Tako zelo, da sem trenutno v monogamni vezi. Punca mi enostavno ustreza.[/quote]
Človek si včasih res komplicira življenje po nepotrebnem in je še ponosen na to. :))

Ves da ne vem. Morda sem se zatipkal. Lahko pa povem, da sem si zadnji mesec postopoma poenostavil ljubezenske zadeve. Tako zelo, da sem trenutno v monogamni vezi. Punca mi enostavno ustreza.[/quote]

Dater, ti si se zelo dobro razumel oz. se razumeš z mamo, kajne?
Kako pa je z očetom…!?
Mami si stal vedno ob strani in v podporo, kajne? 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Dater, ti si se zelo dobro razumel oz. se razumeš z mamo, kajne?
Kako pa je z očetom…!?
Mami si stal vedno ob strani in v podporo, kajne? ;)[/quote]
Kaj ti je zmanjkalo pacijentov, pa si se se mene malo lotil?

Človek si včasih res komplicira življenje po nepotrebnem in je še ponosen na to. :))[/quote]
Zivis prevec enodimenzionalno zivljenje, da bi bil sposoben razumeti moj svet. Spominjas me na razne znance, ki v zivljenju niso imeli drugega kot “resno” zvezo z zenskami, ki niso niti senca vecine mojih.

Jaz si lahko privoscim na zenske gledati kot na srajce, ki mi visijo v omari. Da se odpovem vsem drugim srajcam, in vedno nosim le eno, to mora biti res hudo dobra srajca.
Vecina moskih pa razmislja v smislu ena ali nobena. Vse drugo jim je tuje. Do zenske pridejo s teskimi mukami. Zato se prve, ki jim je vsaj priblizno okay, oklenejo kot pijanec plota. In ce jih ta pusti, mrzlicno iscejo drugo, ki jih bo hotela in je vsaj priblizno okay. To je resnica. Kaj bi si lagali. Ljudje se s prvo in edino porocajo. Ti temu reces uspeh. Jaz pa trdim, bullshit.

S punco s katero se trenutno druziva sva bolj kompatibilna kot s 100 pred njo. Ja, 100. Zato sem le z njo. Vendar kdo si lahko privosci luksuz, da degustira 100 zensk, preden se odloci za ekskluzivno vezo z eno? In to ne brezveznih 100. Morda 100 boljsih od tvoje edine.

Dater, če zate pomeni uspeh, da si jih moral vsaj 100 povohati, da si prišel do tega, kaj ti paše oz. s kom si lahko kompatibilen, je to zgolj metanje peska v oči. Ljudje se ne zadostijo le z enim, ker ne bi prišli do drugih, ampak ker so spoznali, da so si z nekom bolj blizu kot z drugimi. Ti si površinski v odnosih, zato težko navežeš takšen stik, da bi bilo partnerstvo sploh mogoče. In spet se tolčeš po prsih, kako si dober, ker jih lahko menjavaš. Tebi res ni jasno, da je to enostavneje kot pa furati partnerski odnos, kjer se moraš tudi prilagajati in se soočati z ovirami. Ti jih nimaš, ker prej pobegneš od ženske kot da bi ji nudil del sebe. Fuj, ogabno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close