Zgodba treh samskih 40-letnic
Saj ni pisal o tem, da je treba doma pamet izklopiti, ker to ni ravno recept za zdrav odnos.[/quote]
Ma ne. Napisal je, da se “navzamemo moškega razmišljanja” ker delamo v moškem okolju….hm…
in potem pozabimo preklopiti, ko pridemo domov.
Sej do neke mere bi mu dala prav, se strinjam, da tekmovalnost, ribarija, podle igre, neusmiljenost
itd. ne pašejo v domače okolje….ampak to velja za oba spola, se ti ne zdi?
Razen, če je trditev ta, da so uspešnost, poslovnost, sposobnost, inteligenca izključno moške
lastnosti, da se mora ženska za svojo uspešnost praktično preleviti v moškega….in se potem
doma pozabi preleviti nazaj v žensko….
….ne vem….meni se tak lari fari v 21, stoletju zdi malo hecen…
Saj ni pisal o tem, da je treba doma pamet izklopiti, ker to ni ravno recept za zdrav odnos.[/quote]
Ma ne. Napisal je, da se “navzamemo moškega razmišljanja” ker delamo v moškem okolju….hm…
Sej do neke mere bi mu dala prav, se strinjam, da tekmovalnost, ribarija, podle igre, neusmiljenost
Razen, če je trditev ta, da so uspešnost, poslovnost, sposobnost, inteligenca izključno moške
lastnosti, da se mora ženska za svojo uspešnost praktično preleviti v moškega….in se potem
….ne vem….meni se tak lari fari v 21, stoletju zdi malo hecen…[/quote]
“Usoda ženske” je vedno bila, da je bila zainteresirana za intimni, osebni, trajen odnos z moškim. Če deluje ženska kot poslovnež v ljubezni, torej vzame seks kot “razvedrilo” z nekim naključnim moškim, dela zoper svojo naravo (spodkoplje svoje instinkte) v tem hladnem svetu uspeha, kjer je vse hektično in ne dovoljuje ženski, da je v stiku s svojimi naravnimi instinkti oz. “zemljo” (družina, hiška, vrtnarija, družbena vpletenost in socialno življenje…). Hladna igra moči za žensko veliko bolj škodljivo kot za moškega, moški dlje zdržijo v “hladnem poslovnem svetu brez čustev”. Ampak za marsikatero “poslovno žensko” današnje dobe je to nesmisel in v posmeh, ker bi bila izpostavljena, odvisna, ranljiva….
….ne vem….meni se tak lari fari v 21, stoletju zdi malo hecen…[/quote]
“Usoda ženske” je vedno bila, da je bila zainteresirana za intimni, osebni, trajen odnos z moškim. Če deluje ženska kot poslovnež v ljubezni, torej vzame seks kot “razvedrilo” z nekim naključnim moškim, dela zoper svojo naravo (spodkoplje svoje instinkte) v tem hladnem svetu uspeha, kjer je vse hektično in ne dovoljuje ženski, da je v stiku s svojimi naravnimi instinkti oz. “zemljo” (družina, hiška, vrtnarija, družbena vpletenost in socialno življenje…). Hladna igra moči za žensko veliko bolj škodljivo kot za moškega, moški dlje zdržijo v “hladnem poslovnem svetu brez čustev”. Ampak za marsikatero “poslovno žensko” današnje dobe je to nesmisel in v posmeh, ker bi bila izpostavljena, odvisna, ranljiva….[/quote]
Mhm.
In kaj ti predlagaš?
Naj preda moč (in denar) moškim ?
A se ti mogoče ne zdi, da je ekonomska odvisnost še malo bolj škodljiva?
Mislim, da tudi o tem ni pisal. Vsaj jaz tega nisem prebral nikjer v zgornjem sestavku. Kje pa ti to vidiš? 🙂
Mislim, da tudi o tem ni pisal. Vsaj jaz tega nisem prebral nikjer v zgornjem sestavku. Kje pa ti to vidiš? :)[/quote]
Res je, priznam, to sem povzela “prosto po prešernu” še iz nekih prejšnjih debat na ŠČ…
Pa ne mi rečt, da Pumo prvič bereš?
V nasprotju z mano zelo strokoven, res. Sploh, če ga vprašaš, kaj je “ženska v pravem pomenu
besede” (zgoraj omenjena)…
Tukaj se recimo z Matjažkom (čigar odgovor tudi še čakamo) močno ujemata….
Starševskega praktično skoraj nikoli ne berem, tako da Pume sicer ne berem prvič, nimam pa v spominu tega, kar je že pisal kdaj prej.
Mislim, da tudi o tem ni pisal. Vsaj jaz tega nisem prebral nikjer v zgornjem sestavku. Kje pa ti to vidiš? :)[/quote]
Res je, priznam, to sem povzela “prosto po prešernu” še iz nekih prejšnjih debat na ŠČ…
Pa ne mi rečt, da Pumo prvič bereš?
V nasprotju z mano zelo strokoven, res. Sploh, če ga vprašaš, kaj je “ženska v pravem pomenu
besede” (zgoraj omenjena)…
Tukaj se recimo z Matjažkom (čigar odgovor tudi še čakamo) močno ujemata….[/quote]
Za kaj takega potrebuje ob sebi nekoga, ki mu lahko zaupa, s katerim ima že dober odnos in da seveda on dovolj zasluži. Ampak, če vse to že imaš, zakaj bi se sploh odrekla lastni neodvisnosti? 🙂
To bi prej veljalo za pare, kjer odnos zaradi tega trpi. Tam, kjer pa odnos že itak trpi, pa dvomim, da je ženska pripravljena tvegat izgubiti lastno neodvisnost, razen če sama (skupaj s partnerjem) verjame(ta), da lahko s tem izboljša(ta) odnos.
Ne bi se ravno strinjal s tem, saj se avtor preveč oklepa nekih starodavnih navad ter jim pripisuje prevelik pomen, kar povzroča zmedene zaključke.
Nesmiselno je namreč pričakovati, da bo ženska ostajala nekje v preteklosti, da ne bi bila v sebi zmedena ali v konfliktu s svojo arhetipsko vlogo.
V tistih časih, ko je ženska ostajala doma ter skrbela za dom in družino, je to res bilo nujno in zaradi obilice dela, ki je ženski omogočalo, da se dokazuje kot dobra gospodinja in mati.
Ženska ni imela na razpolago takšnih in drugačnih naprav in strojev…..Moderna ženska se zato ne rabi ukvarjati s krušno pečjo, drvami, pranjem perila v bistrem potočku…….Moderna ženska se ob vsej svoji komoditeti, ki jo je prinesel razvoj, v gospodinjstvu nima s čim dokazovati, saj bi se počutila razvredoteno in zapostavljeno s strani moških.
Zato bi ženska imela še več težav, če bi poskušala ohranjati svojo vlogo gospodinje, saj bi preprosto rečeno umrla od dolgočasja……Namesto kurjenja v šporhetu, samo pritisne tipko na indukciji. Namesto nošenja vode v kantah, samo odpre pipo….Za topel dom poskrbi energetika. 🙂 Za kosilo že kupi najprej pripravljene jedi…..
Za rešitev omenjenih psihičnih težav, je potem po avtorjevi logiki najbolje, če se ženska in moški preselita nekam v rovte, kjer bo ženska spet v harmoniji s svojim nezavednim ženskim animusom. 🙂
Za kaj takega potrebuje ob sebi nekoga, ki mu lahko zaupa, s katerim ima že dober odnos in da seveda on dovolj zasluži. Ampak, če vse to že imaš, zakaj bi se sploh odrekla lastni neodvisnosti? 🙂
To bi prej veljalo za pare, kjer odnos zaradi tega trpi. Tam, kjer pa odnos že itak trpi, pa dvomim, da je ženska pripravljena tvegat izgubiti lastno neodvisnost, razen če sama (skupaj s partnerjem) verjame(ta), da lahko s tem izboljša(ta) odnos.[/quote]
Pozabljaš, da živimo v taki družbi, kjer je izguba ekonomske samostojnosti precej usodna.
L
To bi prej veljalo za pare, kjer odnos zaradi tega trpi. Tam, kjer pa odnos že itak trpi, pa dvomim, da je ženska pripravljena tvegat izgubiti lastno neodvisnost, razen če sama (skupaj s partnerjem) verjame(ta), da lahko s tem izboljša(ta) odnos.[/quote]
Pozabljaš, da živimo v taki družbi, kjer je izguba ekonomske samostojnosti precej usodna.
L[/quote]
Kako pozabljam, če pa sem ravno to omenil? 🙂
Mogoče sem bil premalo očiten, omenil pa sem, da je to tvegano, mar ne. 🙂 Ampak saj smisel ljubezni je v tem, da tvegamo, da nekomu podarimo sebe. Kdor veliko ne tvega, ne more veliko dobiti.
Ma ja.
Samo tukaj nekateri mislijo, da je edino “ženstveno”, da tvegaš vse – svoje preživetje v
bistvu …na milost in nemilost….kar bo, pa bo
Ker če znaš zase poskrbeti, kao nisi “prava ženska” in si že grožnja “moškosti”…[/quote]
Nesiguren moški pač potrebuje občutek, da ženska ni preveč sposobna, zato, da ne bi slučajno odšla, ko bo zagustilo oziroma ker se moški zaveda, da v takem primeru pač ne bo vedno po njegovo. In nesigurni ljudje težijo točno k temu, da mora biti vedno po njihovem.
Ma ja.
Samo tukaj nekateri mislijo, da je edino “ženstveno”, da tvegaš vse – svoje preživetje v
bistvu …na milost in nemilost….kar bo, pa bo
Ker če znaš zase poskrbeti, kao nisi “prava ženska” in si že grožnja “moškosti”…[/quote]
Nesiguren moški pač potrebuje občutek, da ženska ni preveč sposobna, zato, da ne bi slučajno odšla, ko bo zagustilo oziroma ker se moški zaveda, da v takem primeru pač ne bo vedno po njegovo. In nesigurni ljudje težijo točno k temu, da mora biti vedno po njihovem.[/quote]
Tko ja.
In pol o tem pišejo članke in se celo “profesionalno ukvarjajo” z ženskami, ki so izgubile
svojo “ženskost” (beri – so samostojne)…
Mogoče, ni pa nujno. Če gre za nekega psihologa, ki se z ljudmi ukvarja profesionalno, lahko ima doma urejene odnose in vidi širšo sliko tega, kar se dogaja med partnerji, ki imajo težave. Meni se zdi, da so se ženske (vsaj nekatere) res nekoliko uprle moškim tako, da so jim pokazale, da so lahko tudi same samostojne, ampak so mnoge pri tem ostale tudi dejansko same. Za to pa je kriva prevelika tekmovalnost med spoloma in premalo predanosti. Ni pravega zaupanja. Očitno je, da je tak človek nesiguren in ne pozna svoje vloge. Razen seveda, če je s tem zadovoljen.
Mogoče, ni pa nujno. Če gre za nekega psihologa, ki se z ljudmi ukvarja profesionalno, lahko ima doma urejene odnose in vidi širšo sliko tega, kar se dogaja med partnerji, ki imajo težave. Meni se zdi, da so se ženske (vsaj nekatere) res nekoliko uprle moškim tako, da so jim pokazale, da so lahko tudi same samostojne, ampak so mnoge pri tem ostale tudi dejansko same. Za to pa je kriva prevelika tekmovalnost med spoloma in premalo predanosti. Ni pravega zaupanja. Očitno je, da je tak človek nesiguren in ne pozna svoje vloge. Razen seveda, če je s tem zadovoljen.[/quote]Zadovoljen s čim?
Ženska s tem, da je prevzela vlogo nesamozavestnega moškega? V čem je na boljšem? Zgaražala se je nad tem kar je kasneje sama postala…. kao samostojna, finančno neodvisna sam svo gospod in samovšečna….
Skela kdo te prepričuje v to, da je to prava pot? Da se niki ujela v lovke kapitala? 😉
Mogoče, ni pa nujno. Če gre za nekega psihologa, ki se z ljudmi ukvarja profesionalno, lahko ima doma urejene odnose in vidi širšo sliko tega, kar se dogaja med partnerji, ki imajo težave. Meni se zdi, da so se ženske (vsaj nekatere) res nekoliko uprle moškim tako, da so jim pokazale, da so lahko tudi same samostojne, ampak so mnoge pri tem ostale tudi dejansko same. Za to pa je kriva prevelika tekmovalnost med spoloma in premalo predanosti. Ni pravega zaupanja. Očitno je, da je tak človek nesiguren in ne pozna svoje vloge. Razen seveda, če je s tem zadovoljen.[/quote]
Hja, se zatakneš že na začetku, pri psihologu, ki ima “doma urejene odnose”….če to pomeni, da
so ti odnosi tradicionalno “urejeni”…potem nima kaj pridigati ljudem, ki so šli v odnosih kakšen
korak naprej….ker družba se skokovito spreminja, odnosi pa tudi.
Se strinjam, da je veliko ljudi (tako moških, kot žensk) precej izgubljenih, glede svoje vloge v
družbi in doma…ampak rešitev, da gremo nazaj, k tradiciji, enostavno ne more več funkcionirati,
ker za to ni pogojev.
Forum je zaprt za komentiranje.