Ženske, poročene s kurbirji
Ja, smo opazili, kako hitro se je fiksiral na kristalno jasne stvari. Se pravi, da je šlo za odklon od izhodiščne teme in od toka pogovora. In s takimi, ki se zapičijo v en stavek (sredi debate) in ga potem izpostavljajo v vseh mogočih kontekstih (ne pa v tistem, kjer je bil podan), je pač težko debatirati.[/quote]
To pomeni, da je dobro demonstriral, kako ni vedno vse jasno, čeprav se nam zdi, da je, ker takšni ljudje obstajajo in ravno zato, ker je vsakemu od njiju vse jasno, ne odstopata od svojega prav in potem nikakor ne prideta skupaj. Včasih je bolje, če nam ni vse kristalno jasno. :)) Ampak to je nam itak že jasno, kristalno. :)[/quote]
Čakaj, a je Skela trdila, da je vedno in povsod vse kristalno jasno? Ali je bilo kristalno jasno samo nekaj v določenem kontekstu, potem pa prenešeno kar na vse povprek?
Ne vem, no, meni se konstantno ponavljanje določenih zapisov (po možnosti iz xy teme) ne zdi ustrezen način za omogočanje in ustvarjanje neke normalne, konstruktivne debate, pa naj bodo tvoji (oz. Petrini) piškotki, ali pa Skelina motorka – ali kristalno jasno v tem primeru.
Ja, smo opazili, kako hitro se je fiksiral na kristalno jasne stvari. Se pravi, da je šlo za odklon od izhodiščne teme in od toka pogovora. In s takimi, ki se zapičijo v en stavek (sredi debate) in ga potem izpostavljajo v vseh mogočih kontekstih (ne pa v tistem, kjer je bil podan), je pač težko debatirati.[/quote]Veš s kom je težko debatirat, če ne kar nemogoče? S takimi, ki postavijo absolutno trditev in jo potem ne znajo smiselno argumentirat na primeru, ki ga naslednji v debati izpostavi in potem glumijo užaljenost namesto, da bi razjasnili situacijo ali pa podali trdne argumente na katerih menda sloni absolutna trditev, če so že prišli debatirat na forum.
Zakaj pa ne bi smeli razgibat debate z nekimi (manjšimi) odkloni od debate? Ker nekomu spodkopavajo absolutne trditve in je potem lahko užaljen?
Ne vem, a se boš sedaj namulila in bila užaljena, keeeeer…. se nisva razumela?
In drugi primer, ki si ga izpostavila ob 12:45 bi čisto lahko bil realen. Nekdo bo po x poizkusih biti iskren v katerih so ga nategnili (bilokdo, partner ali x ljudje), komot zaključil, da je bolje uporabit to kot sem jaz predlagal, ker si lahko še tako previden pa ni garancije, da te ne bodo spet nategnili….iz druge strani.
Ne vem kako Marku uspe me skoraj vedno prav razumet in nikoli ne vleče surle četudi so ti odkloni pri meni, pa res pogosti…
Odkloni so v duhu mojega podpisa….. ;)[/quote]
Ne vem sicer, kako se z nateguni soočaš ti, jaz se sleherni trenutek trudim, da zaradi njih ne znižujem svojih moralnih standardov (da ne padem na njihov nivo), ker vedno pravim, da je najlepše spati s čisto vestjo, partner je samo za zraven. 🙂 Ne verjamem v zob za zob, oko za oko, ne verjamem v maščevanje, raje sem tista, ki ob morebitnem srečanju s takim človekom lahko brez slabe vesti po/gleda v oči. In sem potem zdravo previdna, ja, tako da čimbolj zreduciram potencialne natege.
In srčno upam, da mi odklonov ne boš serviral še xy dni po xy temah.
Primer, ki sem ga izpostavila je veljal za tiste situacije, ko bi ona šla na pijačo oz. na klepet s prijateljicami, sama, vendar ne more. Ne more, ker ima napr. neodraslega moža oz. partnerja, ki misli, da je majhen otrok domena mamice (in ne očeta).
Pa vendar, tudi ko otrok odrašča, še vedno si ne moremo privoščiti toliko “pijačk” oz. kofetkanja, kot bi si želeli, ne glede na starost otrok (razen ko grejo od doma). Jaz mislim, da si tudi večji otrok zasluži aktivnega starša (oba starša, če pa mu to ni dano, pa vsaj enega). Kar pomeni, da je starš ob njemu oz. on ob staršu, da je čas, ko ni službe, napr., čas za družino. Torej, otrok potrebuje družino, pa četudi je že najstnik. Seveda pri najstniku ni potrebno biti ves čas ob njemu, kakšna urica tu in tam ne bo pustila nekih negativnih posledic, še vedno pa potrebuje starša ki bo “na dosegu roke”, ki bo tam za kakšen pogovor, za kakšno skupno preživljanje časa, vsaj toliko, da je doma, da je blizu, da mu daje občutek, da je ob njem (pa čeprav je ta ob njem v drugi sobi). Tudi najstnik še vedno potrebuje družino, da o mlajših otrocih niti ne govorim. In upam si trditi, da otrok ob staršu, ki je velikokrat zdoma, ki preživlja svoj prosti čas s prijatelji, drugimi ljudmi, pa tudi z računalnikom, in ne s svojo družino, ne daje otroku občutek, da je del družine in ne toliko občutka ljubezni, kot bi mu ga lahko dal, če bi preživljal čas z njim(i) in partnerjem. Saj to spročamo drugim, kajne, tistim, kateremu posvečamo pozornost, s katerim smo, sporočamu mu: všeč mi je biti s tabo, nekaj mi pomeni tvoja družba, neko vrednost imaš. Oz. če z nekom ne preživljamo svoj čas, mu sporočamo ravno obratno, ne želim si (tako zelo) tvoje družbe, več mi pomeni nekaj drugega, nekaj drugega ima večjo vrednost kot pa ti.
Cankarjeva mati, raglja? Mogoče lahko poimenuješ tudi tako. Vendar ne gre za neko žrtvovalnost, gre za odraslost. Ko prevzameš tudi odgovornost. Odgovornost do svojih otrok. Odgovornost biti starš.
In da je tipson nedorasel mož je ugotovila šele, ko je bil enkrat otrok na svetu? Ne me hecat, saj nam je vsem jasno, da okrog takih zelo hitro naredimo obvoz, nooo, če je res taka sila( beri tik tak), da je potem res vsakdo dober za otroka narest. Če pa je bil prej odgovoren partner, je pa tud skor nemogoče, da bi bil potem pa tako slab očka, kvečjem v njenih očeh in mu mama zato ne prepusti otrok.
Drugače al nobena od vas, drugih mam, ne hodi na nobeno rekreacijo, tek, kak hobi, kava po službi, ki se mogoče ob petkih zavleče za eno urco? Ali koliko je tisto, ko se reče, da so starši velikokrat zdoma? Sem jaz zaradi tega popolnoma neodgovorna, neljubeča mama, ker si to privoščim?
raglja,
da je tipson nedorasel, sicer lahko sluti že prej, vendar ni nujno, da tudi ve. To, da to ve, pride z rojstvom otroka. Sicer pa starševstvo marsikoga “spremeni”, ker se enostavno okolje spremeni. Tudi dekleta hodijo na kofetke, ali v hribe, ali pohajkujejo po Evropskih mestih z nahrbtniki na ramenih, pa potem kot mamice vse skupaj vsaj odložijo do te starosti otroka, ko se jim potem otrok lahko pridruži.
Jaz osebno ne hodim na pijače. Se mi zdi da je 4:30 ali 5 popoldne (ali še pozneje, če skočim vmes še v trgovino), ko pridem domov (iz službe), že tako pozna ura, da nimam veliko časa za druženje z otroci, glede na to, da hodijo ob 8 spat (vsaj nekateri). Torej mi ostane za druženje 3 ali 3,5 ure. In potem bi si jaz od teh 3 ur “privoščila” še uro (ali celo več) za kofetkanje in bila posledično z otroci (in možem) kvečjemu kakšni dve uri ali še manj. To se mi zdi malo, res malo. Da še kakšno gospodinjsko delo sploh ne omenjam.
Koliko si pa ti z otroci oz. doma, pa jaz ne vem.
Pravico si lahko vzame vsak. Bistveno je, če ima ob sebi partnerja, ki to vlogo sprejme.
Seveda pa najbolj druge dušijo sebični, zahtevni in arogantni ljudje, ki menijo, da se drugi morajo njim prilagajati, ker je to normalno za njih.
Hočem povedati da noben ne vidi, da drugega duši, ker ima vedno dober razlog za to, karkoli že počne.
Pravico si lahko vzame vsak. Bistveno je, če ima ob sebi partnerja, ki to vlogo sprejme.
Seveda pa najbolj druge dušijo sebični, zahtevni in arogantni ljudje, ki menijo, da se drugi morajo njim prilagajati, ker je to normalno za njih.
Hočem povedati da noben ne vidi, da drugega duši, ker ima vedno dober razlog za to, karkoli že počne.[/quote]
Nihče si ne bi smel lastiti te pravice. Otroci so nemočni in močno vodljivi, so pa tudi partnerji, ki uživajo v podrejeni vlogi oz. t.i. copatarji:)). Kljub temu ni prav dušiti druge, ker si sam slep.
Hočem povedati da noben ne vidi, da drugega duši, ker ima vedno dober razlog za to, karkoli že počne.[/quote]
Nihče si ne bi smel lastiti te pravice. Otroci so nemočni in močno vodljivi, so pa tudi partnerji, ki uživajo v podrejeni vlogi oz. t.i. copatarji:)). Kljub temu ni prav dušiti druge, ker si sam slep.[/quote]
Prav ali ne prav… kako jih bo nekdo nehal dušiti, če je sam slep za to in se njemu sploh ne zdi, da koga duši? Drugi, ki se čuti utesnjenega, mora za to poskrbet in to vlogo zavrnit, postavit mejo tako, da tega ne bo več. Pa seveda prvemu poskušat razložit, razumet, kaj počne.
Nihče si ne bi smel lastiti te pravice. Otroci so nemočni in močno vodljivi, so pa tudi partnerji, ki uživajo v podrejeni vlogi oz. t.i. copatarji:)). Kljub temu ni prav dušiti druge, ker si sam slep.[/quote]
Prav ali ne prav… kako jih bo nekdo nehal dušiti, če je sam slep za to in se njemu sploh ne zdi, da koga duši? Drugi, ki se čuti utesnjenega, mora za to poskrbet in to vlogo zavrnit, postavit mejo tako, da tega ne bo več. Pa seveda prvemu poskušat razložit, razumet, kaj počne.[/quote]
Zato je dobro, da pride tretji in pove, kaj vidi:).
Ja kakšne naj pa bodo? Naj priznajo, da vedo za vsak možev skok čez plot in da kljub temu ostajajo v takšnih zakonih? Mar se jim ni lažje pretvarjati, da o tem nič ne vedo in na ta način ohranijo koliko toliko svojega dostojanstva?
Nekoč sem brala eno raziskavo, kjer so vprašali moške ob kateri priložnosti kupujejo svojim ženam zlatnino. Če izvzamem nekaj redkih izjem, je velika večina odgovorila, da takrat, ko ženo prevarajo in jih grize slaba vest. In glej ga zlomka! Opazujem znanke, prijateljice in ravno žene največjih prešuštnikov so okičene kot novoletne jelke. Naokrog hodijo že skoraj puklaste od debelih zlatih verižic, ki se bohotijo na njihovih vratovih, ušesne mečice so se jim povesile od silne teže dragih uhanov in vse prste imajo že zasedene z enim ali celo več prstani. No ja, jaz imam enega, ki sem ga dobila pred leti, ko sva se spoznala. Je precej tanek, na njem se sveti nekaj koscev – rekla bi, da navadnega stekla in poznavajoč partnerjevo takratno finančno situacijo stavim, da je še tega kupil na obroke. Ampak, takole gledano imam v primerjavi z njimi prav jaz največji zaklad…
Ja kakšne naj pa bodo? Naj priznajo, da vedo za vsak možev skok čez plot in da kljub temu ostajajo v takšnih zakonih? Mar se jim ni lažje pretvarjati, da o tem nič ne vedo in na ta način ohranijo koliko toliko svojega dostojanstva?
Nekoč sem brala eno raziskavo, kjer so vprašali moške ob kateri priložnosti kupujejo svojim ženam zlatnino. Če izvzamem nekaj redkih izjem, je velika večina odgovorila, da takrat, ko ženo prevarajo in jih grize slaba vest. In glej ga zlomka! Opazujem znanke, prijateljice in ravno žene največjih prešuštnikov so okičene kot novoletne jelke. Naokrog hodijo že skoraj puklaste od debelih zlatih verižic, ki se bohotijo na njihovih vratovih, ušesne mečice so se jim povesile od silne teže dragih uhanov in vse prste imajo že zasedene z enim ali celo več prstani. No ja, jaz imam enega, ki sem ga dobila pred leti, ko sva se spoznala. Je precej tanek, na njem se sveti nekaj koscev – rekla bi, da navadnega stekla in poznavajoč partnerjevo takratno finančno situacijo stavim, da je še tega kupil na obroke. Ampak, takole gledano imam v primerjavi z njimi prav jaz največji zaklad…[/quote]
Z drugimi besedami prevaral te je samo 1x?
Kakšno butasto posploševanje…. bo kaka labilna oseba v glavi to prebrala in bo tipa na gobec ko ji bo prneso za 30 rojstni dan domov zlato verižico….
Nekoč sem brala eno raziskavo, kjer so vprašali moške ob kateri priložnosti kupujejo svojim ženam zlatnino. Če izvzamem nekaj redkih izjem, je velika večina odgovorila, da takrat, ko ženo prevarajo in jih grize slaba vest. In glej ga zlomka! Opazujem znanke, prijateljice in ravno žene največjih prešuštnikov so okičene kot novoletne jelke. Naokrog hodijo že skoraj puklaste od debelih zlatih verižic, ki se bohotijo na njihovih vratovih, ušesne mečice so se jim povesile od silne teže dragih uhanov in vse prste imajo že zasedene z enim ali celo več prstani. No ja, jaz imam enega, ki sem ga dobila pred leti, ko sva se spoznala. Je precej tanek, na njem se sveti nekaj koscev – rekla bi, da navadnega stekla in poznavajoč partnerjevo takratno finančno situacijo stavim, da je še tega kupil na obroke. Ampak, takole gledano imam v primerjavi z njimi prav jaz največji zaklad…[/quote]
Z drugimi besedami prevaral te je samo 1x?
Kakšno butasto posploševanje…. bo kaka labilna oseba v glavi to prebrala in bo tipa na gobec ko ji bo prneso za 30 rojstni dan domov zlato verižico….[/quote]
Matkič, preberi še enkrat. Prstan mi je dal, ko sva se spoznala. Predvidevam, da me je hotel markirati na nek način.
Mogoče te ni, ker ljubice tudi nočejo “revežev”. :))) Morda pa če bi bil bogat, bi se pa vesle na njega. 😀
Veš s kom je težko debatirat, če ne kar nemogoče? S takimi, ki postavijo absolutno trditev in jo potem ne znajo smiselno argumentirat na primeru, ki ga naslednji v debati izpostavi in potem glumijo užaljenost namesto, da bi razjasnili situacijo ali pa podali trdne argumente na katerih menda sloni absolutna trditev, če so že prišli debatirat na forum.
Zakaj pa ne bi smeli razgibat debate z nekimi (manjšimi) odkloni od debate? Ker nekomu spodkopavajo absolutne trditve in je potem lahko užaljen?
Ne vem, a se boš sedaj namulila in bila užaljena, keeeeer…. se nisva razumela?
In drugi primer, ki si ga izpostavila ob 12:45 bi čisto lahko bil realen. Nekdo bo po x poizkusih biti iskren v katerih so ga nategnili (bilokdo, partner ali x ljudje), komot zaključil, da je bolje uporabit to kot sem jaz predlagal, ker si lahko še tako previden pa ni garancije, da te ne bodo spet nategnili….iz druge strani.
Ne vem kako Marku uspe me skoraj vedno prav razumet in nikoli ne vleče surle četudi so ti odkloni pri meni, pa res pogosti…
Odkloni so v duhu mojega podpisa….. ;)[/quote]
Ne vem sicer, kako se z nateguni soočaš ti, jaz se sleherni trenutek trudim, da zaradi njih ne znižujem svojih moralnih standardov (da ne padem na njihov nivo), ker vedno pravim, da je najlepše spati s čisto vestjo, partner je samo za zraven. 🙂 Ne verjamem v zob za zob, oko za oko, ne verjamem v maščevanje, raje sem tista, ki ob morebitnem srečanju s takim človekom lahko brez slabe vesti po/gleda v oči. In sem potem zdravo previdna, ja, tako da čimbolj zreduciram potencialne natege.
In srčno upam, da mi odklonov ne boš serviral še xy dni po xy temah.[/quote]Jah kaj naj rečem, vse mi je kristalno jasno…. :)))
Tokrat zadnjič, če že upaš/prosiš 😉
Pa ga naj, če misli, da je potrebno. :)) Lahko pa ti napišeš še razlago za labilne osebe. 🙂
Me pa zanima kakšno dostojanstvo neki le kažejo s tem?
Za moje oči se delajo norca same iz sebe, s takim delovanjem…. pol naj raje rečejo,
”Ja tip me je varal, ampak sem ugotovla da mi je bolj pomemben moški kot pa to če ga še kam tišči”
Pa bi jih inteligentni razumeli, neumni pa so itak preneumni da bi za njih fejkali dostojanstvo 🙂
Ja kako pa naj uboga reva ukrepa, če pa “ne ve” nič o tem?[/quote]
Če sam sebi lažeš si delaš več škode kot koristi…. vsaj gledano z ”dostojanstvenega” vidika pri ljudeh ki vedo in so skoraj 100% da tudi ona/ti veš 😉 😉
Še huje pa je ko jim kdo POVE, al pa najhuje, da jim še dokaže pa še skoz ne verjamejo, pol pa res delajo debile iz samih sebe 😉
Ampak ne zato ker to dopuščajo ampak ker nimajo tolko ”jajc” pa rečt, jebiga, pa naj to počne saj je drugače še vedno dober moški, zakaj bi se ozirala na neko ”javno mnenje” 🙂
Namreč to povejo z svojo kvazi držo…. samozanikanje vodi vedno v pogubo… .tako pri kraljih in vodilnih kot pri navadnih ljudeh!
Pri takih gre tako daleč, da napadejo tistega, ki jim POVE….
Če pa že priznajo obstoj “problema” je pa vedno ta druga ženska kriva, lovača, ki ji je nedolžnega
možička omamila, zvezala in posilila….
Men ni jasno (naj mi kdo pove) kaj točno imajo od tega? Položaj? Bajto?
Je ni bajte pod soncem, da bi zarad nje kurbirja za mizo pri zajrtku gledala….ali se starala z njim….
Forum je zaprt za komentiranje.