Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske, poročene s kurbirji

Ženske, poročene s kurbirji

To daj e kurbir je sicer tvoja percepcija(in od večine)…. on je naravno gledano le in samo moški…. vi/ve/mi pa smo ga okarakterizirali negativno….

Meni se ravno tako karakteriziranje zdi napačno ampak bistvo ni tukaj v tem primeru 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

To daj e kurbir je sicer tvoja percepcija(in od večine)…. on je naravno gledano le in samo moški…. vi/ve/mi pa smo ga okarakterizirali negativno….

Meni se ravno tako karakteriziranje zdi napačno ampak bistvo ni tukaj v tem primeru :D[/quote]

Seveda je moja percepcija…ne moreš pa trditi, da je moški=kurbir ali kako?
Niso vsi moški kurbirji, so pa vsi kurbirji moški :)))

Ja kako pa naj uboga reva ukrepa, če pa “ne ve” nič o tem?[/quote]

Če sam sebi lažeš si delaš več škode kot koristi…. vsaj gledano z ”dostojanstvenega” vidika pri ljudeh ki vedo in so skoraj 100% da tudi ona/ti veš 😉 😉

Še huje pa je ko jim kdo POVE, al pa najhuje, da jim še dokaže pa še skoz ne verjamejo, pol pa res delajo debile iz samih sebe 😉

Ampak ne zato ker to dopuščajo ampak ker nimajo tolko ”jajc” pa rečt, jebiga, pa naj to počne saj je drugače še vedno dober moški, zakaj bi se ozirala na neko ”javno mnenje” 🙂

Namreč to povejo z svojo kvazi držo…. samozanikanje vodi vedno v pogubo… .tako pri kraljih in vodilnih kot pri navadnih ljudeh![/quote]

Matkič, ne razburjaj se po nepotrebnem :)) Tudi jaz delim tvoje mišljenje, da sam sebi ne smeš nikoli lagati. Jaz sem samo napisala možne razloge, zakaj se mi zdi, da se tako vedejo in ne da je to prav.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Še dobro, da so taki moški, da lahko me samske tudi pridemo na račun.
Drugače bi stradale seksa.

Tudi morilec je “le” moški, le mi podleži smo ga tako grdo okarakterizirali. Daj Matkič, malo se ustavi pri svojem moraliziranju.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tlačiti kurbirje in morilce v isti koš je pa malo blesavo. Biti kurbir ni kaznivo, le moralno malo vprašljivo.

Tudi morilec je “le” moški, le mi podleži smo ga tako grdo okarakterizirali. Daj Matkič, malo se ustavi pri svojem moraliziranju.[/quote]

Moraliziranju?

Moralizirajo tisti ki dajejo nekemu dejanje negativen (ali pozitiven) prizvok 🙂

Ti se raje nauči kaj sploh je moraliziranje pa boš ravno vido da najmajn glede tega moraliziram ravno jaz ker ne govorim kaj je pozitivno kaj pa negativno ampak samo pač obstaja….

ja tudi morilec je okarakteriziran…. eni ”poveličevani” kot recimo vojaki v vojnah, drugi popljuvani kot recimo morilci ”nedolžnih”

Tako kot bi različno gledal na osebo ki je ubila Janšo bi drugač gledal na psihopata ki bi ubil staro gospo da bi jih odnesel penzijo …..

In to je narobe ampak vseeno se dogaja 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Tudi morilec je “le” moški, le mi podleži smo ga tako grdo okarakterizirali. Daj Matkič, malo se ustavi pri svojem moraliziranju.[/quote]

Moraliziranju?

Ti se raje nauči kaj sploh je moraliziranje pa boš ravno vido da najmajn glede tega moraliziram ravno jaz ker ne govorim kaj je pozitivno kaj pa negativno ampak samo pač obstaja….

ja tudi morilec je okarakteriziran…. eni ”poveličevani” kot recimo vojaki v vojnah, drugi popljuvani kot recimo morilci ”nedolžnih”

Tako kot bi različno gledal na osebo ki je ubila Janšo bi drugač gledal na psihopata ki bi ubil staro gospo da bi jih odnesel penzijo …..

In to je narobe ampak vseeno se dogaja :)[/quote]

Mal si se zgubu Matkič….ni poanta, kako bi ti gledal na koga, ampak kaj je nekdo naredil…okarakterizira
ga njegovo dejanje, ne tvoje videnje njegovega dejanja.

Moraliziranju?

In to je narobe ampak vseeno se dogaja :)[/quote]

Mal si se zgubu Matkič….ni poanta, kako bi ti gledal na koga, ampak kaj je nekdo naredil…okarakterizira
ga njegovo dejanje, ne tvoje videnje njegovega dejanja.[/quote]

Tu imaš totalno narobe….

Ravno to je poanta kako MI (večina) gledamo/jo na nekoga….. to ravno naredi dejanje pozitivno ali negativno ali nič posebnega…..

Zato pa so nekoč bila taka dejanja ker so ljudje DRUGAČE gledali na to, in jim ni blo to nič bistvenega….

Tako kot je Šeriatsko pravo tebi katastrofa(recimo), tistim ki pa tam živijo pa nič pretresljivega….

kapiraš?

Če bi vsi gledali na ”varanje” kot na nekaj normalnega ali celo dobrega, potem je to pozitivno dejanje.

ni nekega VIŠJEGA zapisa ki določa kaj je slabo in kaj dobro… našo ”mišljenje” naredi stvar dobro ali slabo.

ga njegovo dejanje, ne tvoje videnje njegovega dejanja.[/quote]

Tu imaš totalno narobe….

Ravno to je poanta kako MI (večina) gledamo/jo na nekoga….. to ravno naredi dejanje pozitivno ali negativno ali nič posebnega…..

Zato pa so nekoč bila taka dejanja ker so ljudje DRUGAČE gledali na to, in jim ni blo to nič bistvenega….

Tako kot je Šeriatsko pravo tebi katastrofa(recimo), tistim ki pa tam živijo pa nič pretresljivega….

kapiraš?

Če bi vsi gledali na ”varanje” kot na nekaj normalnega ali celo dobrega, potem je to pozitivno dejanje.

ni nekega VIŠJEGA zapisa ki določa kaj je slabo in kaj dobro… našo ”mišljenje” naredi stvar dobro ali slabo.[/quote]

Seveda. Jasno, da oznako dejanja določajo družbene norme….ampak ga tudi etična načela, ki so pa
precej enaka povsod, v vseh religijah (če ne greš zdaj cepit dlake v malenkosti)
“ne ubijaj” je enako po celem svetu in je narobe po celem svetu….samo da so majhna odstopanja v
opravičevanju določenih vrst ubijanja….kot recimo smrtna kazen, (ta je itak paradoks, saj je obsojeni
TUDI imel vzrok in opravičilo za to, da je nekoga ubil)…

Ni pa zdaj morilec to samo zato, ker ga mi gledamo kot takega, ampak zato, ker je nekoga ubil.
Določa ga dejanje.
Opravičevanje ali obsojanje tega dejanja je pa druga pesem.
Tudi kurbir je verjetno v nekaterih okoljih lahko pohvalna oznaka….

Ampak smo zašli. Če se vrnemo na začetek…kurbir ni “samo moški” ki smo ga na ta izraz obsodili,
ampak je določene vrste moški, ki si je s svojimi dejanji zaslužil tak vzdevek v določenem okolju….

Saj gledamo različno. Prvi bi bil narodni heroj, drugi pa morilec. 🙂

etična načela se spreminjajo in nisi zacementirana…. pred 200 leti ali celo pred 100 leti so bila etična dejanja čisto drugačna kot danes…. zato pa jaz pravim da ni pametno govorit kaj je slabo ali dobro celovito gledano, ker mi nismo ”usposobljeni” za dajanje take ”sodbe”

Oziroma če bi ljudje manjkrat sodili in dodajali prizvok nekemu dejanju bi bistveno lažje živeli in bistveno manj trenj bi bilo po Svetu.

Ja ampak ”mi” damo dejanju oz. besedi ki označuje dejanje prizvok! Ko ti slišiš besedo ”kurbir” ali ”morilec” takoj dobiš negativni občutek do osebe….

To pa je bistvo vsega…..

Zakaj si je takšen vzdevek zaslužil? za mene je on še vedno samo moški, človek… nič več in nič manj….

Kaj pa če je samo DRUGAČEN, brez negativnih ali pozitivnih oznak?

etična načela se spreminjajo in nisi zacementirana…. pred 200 leti ali celo pred 100 leti so bila etična dejanja čisto drugačna kot danes…. zato pa jaz pravim da ni pametno govorit kaj je slabo ali dobro celovito gledano, ker mi nismo ”usposobljeni” za dajanje take ”sodbe”

Oziroma če bi ljudje manjkrat sodili in dodajali prizvok nekemu dejanju bi bistveno lažje živeli in bistveno manj trenj bi bilo po Svetu.

Ja ampak ”mi” damo dejanju oz. besedi ki označuje dejanje prizvok! Ko ti slišiš besedo ”kurbir” ali ”morilec” takoj dobiš negativni občutek do osebe….

To pa je bistvo vsega…..

Zakaj si je takšen vzdevek zaslužil? za mene je on še vedno samo moški, človek… nič več in nič manj….

Kaj pa če je samo DRUGAČEN, brez negativnih ali pozitivnih oznak?[/quote]

Tu je ključna beseda…..za tebe je lahko marsikaj ….
Za VEČINO je pa drugače.

Razumljivo, ker zagovarjaš takšno početje. Zato bi z obsojanjem takšnega moškega, ki je kurbir, obsodil še sebe.

Razumljivo, ker zagovarjaš takšno početje. Zato bi z obsojanjem takšnega moškega, ki je kurbir, obsodil še sebe.[/quote]

Jaz zagovarjam različnost… ne pa kalupiranje vseh v en način ki je kao pravilen…. jaz ne podpiram religije enega boga, tako kto ne podpiram pravilnost samo enega načina življenja.

Saj VEČINA pa (vas) je ravno omejenih v razmišljanju in povzemate neke prizvoke ki o si jih izmislili drugi….

Razumljivo, ker zagovarjaš takšno početje. Zato bi z obsojanjem takšnega moškega, ki je kurbir, obsodil še sebe.[/quote]

Jaz zagovarjam različnost… ne pa kalupiranje vseh v en način ki je kao pravilen…. jaz ne podpiram religije enega boga, tako kto ne podpiram pravilnost samo enega načina življenja.

Saj VEČINA pa (vas) je ravno omejenih v razmišljanju in povzemate neke prizvoke ki o si jih izmislili drugi….[/quote]

Omejenih? Tudi ti si omejen, svojo “neomejenost” pa razglašaš na tistih področjih, kjer ti pač paše…
Jaka “različnost”….

Saj VEČINA pa (vas) je ravno omejenih v razmišljanju in povzemate neke prizvoke ki o si jih izmislili drugi….[/quote]

Omejenih? Tudi ti si omejen, svojo “neomejenost” pa razglašaš na tistih področjih, kjer ti pač paše…
Jaka “različnost”….[/quote]

Tudi če bi ti jo poskušal razložit (pa se mi neda) vem da ne bi razumela…. si že prestara in preveč v kalupu…..

grem raje ven 😉

Jaka “različnost”….[/quote]

Tudi če bi ti jo poskušal razložit (pa se mi neda) vem da ne bi razumela…. si že prestara in preveč v kalupu…..

grem raje ven ;)[/quote]

Uživaj :-)))

Kako da ni kaznivo? Če te žena potem s ponvijo po buči (kar je še nizka kazen) ali pa te zaštiha, ker si jo prevaral, mislim, da je biti kurbir prav tako lahko precej kaznivo. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se pravi, ti bi morilcu dal pozitiven prizvok, po možnost pa ga še kaznoval ne bi, ker to je tudi negativen prizvok. In po tem praviš, da bi bilo veliko lažje živeti? Ja, za morilce, kaj pa za potencialne žrtve? Buh.

Se pravi, ti bi morilcu dal pozitiven prizvok, po možnost pa ga še kaznoval ne bi, ker to je tudi negativen prizvok. In po tem praviš, da bi bilo veliko lažje živeti? Ja, za morilce, kaj pa za potencialne žrtve? Buh.[/quote]

A mi lahko poveš kje sem napisal da bi dajal pozitiven prizvok… preberi še 1x prosim

Se pravi, ti bi morilcu dal pozitiven prizvok, po možnost pa ga še kaznoval ne bi, ker to je tudi negativen prizvok. In po tem praviš, da bi bilo veliko lažje živeti? Ja, za morilce, kaj pa za potencialne žrtve? Buh.[/quote]

A mi lahko poveš kje sem napisal da bi dajal pozitiven prizvok… preberi še 1x prosim[/quote]
Napisal nisi dobesedno. Vendar napisal si, da te moti negativen prizvok. Če pa negativen prizvok odvzameš, dobiš nevtralnega, kar je malo da ne pohvala oziroma praktično isto, kot pozitiven prizvok. Za nekatera dejanja pač negativen prizvok mora ostati, to je moje mnenje. Določena dejanja so pač vredna obsojanja, saj je to del (poskus) prevzgoje posameznika v bolje primernega za korist širše družbe. Če nekdo dela v slabo družbe, mora čutit neko posledico, na podlagi katere bo razmislil ali se mu še splača. Je pa res, da tudi negativna posledica včasih ni rešitev.

A mi lahko poveš kje sem napisal da bi dajal pozitiven prizvok… preberi še 1x prosim[/quote]

Napisal nisi dobesedno. Vendar napisal si, da te moti negativen prizvok. Če pa negativen prizvok odvzameš, dobiš nevtralnega, kar je malo da ne pohvala oziroma praktično isto, kot pozitiven prizvok. Za nekatera dejanja pač negativen prizvok mora ostati, to je moje mnenje. Določena dejanja so pač vredna obsojanja, saj je to del (poskus) prevzgoje posameznika v bolje primernega za korist širše družbe. Če nekdo dela v slabo družbe, mora čutit neko posledico, na podlagi katere bo razmislil ali se mu še splača. Je pa res, da tudi negativna posledica včasih ni rešitev.[/quote]

Saj za nekatera dejanja negativen prizvok more obstajat…. to se absolutno strinjam….

Ampak dejanja kot so seksanje z večimi osebami niso del tega spektra….. Pustimo slabšalni ali negativen prizvok za dejanja ki so obsojena na SODIŠČIH! pa še tam kot sem dal primer (morilec gospe za njeno penzijo in morilec Janeza Janše) bi imela v očeh ljudstva bistveno drugačen odziv!

Ker ”kurbir” ne pride pred sodbo porote ni pošteno da se ga poskuša ”prevzgajat” s slabšalnim prizvokom…. Dokler ne krši zakonov države kjer se stvar odvija tako dolgo se slabšalnega prizvoka ne bi smelo uporabljat pri osebah ki so polnoletne…. Samo zato ker se je odločil da živi drugače ga drugi ne bi smeli poskušat spreminjat ampak mu pustit da živi kot želi!

Družba si zadnja leta dovoli vedno več ”prevzgajanja” in kalupiranja posameznika… tako kot nam šolski sistem UNIČUJE logiko, in vso ustvarjalnost in dela iz nas Ovce, potem se ga končno rešiš, in potem pa pride okrog tebe polno Ovčk ki te konstantno spominjajo da moraš ostajat znotraj ograje ki vodi le v eno smer torej po poti ki vodi v hiško kjer te strižejo…..

Če si drzneš skočit preko te ograje se vsuje tisoče ljudi ki so naučeni da se zgražajo nad tvojim dejanjem ….

So. Ker prizedanejo vsaj partnerja. V kolikor so v družini še otroci, tudi otroci niso ravno ravnodušni, saj čutijo, da se nekaj “dogaja”. Vsaj to.

Občutkov ne moreš zatajiti. In miselnost je posledica občutkov. In ta miselnost, glede partnerstva, izhaja iz izhodišča, da se imata partnerja rada, da se spoštujeta in da skrbita drug za drugega. Drugače naj ne bi bila sploh partnerja.

Drugače je pa res, osebi, ki ne mara svojega partnerja, je tako ali tako vseeno, če je le ta kurbir. In oseba, ki ne mara, da njen partner seksa z njo, je še prav vesela, da je kurbir in seksa drugje.

Pa saj ti želijo le dobro. To je, da se ti zunaj ograje, kjer ni varno, ne bi kaj hudega zgodilo. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close