Ženske, poročene s kurbirji
Pri nekaterih res. Nekaterim pa tudi koristi.[/quote]
Kako le koristi, komu?
Nasprotno, zaradi te lažne morale je manj transparentnosti v odnosih. Že stoletja. ker velja sintagma, da si kao edino normalen, če si poročen in uradno zvest, kolk se neuradno kurbariš okoli, pa itak nihče ne ve.[/quote]
Misliš, da bi morali ukinit vsa pravila družbe in vsa moralna načela, da bi družba zacvetela v ljubezni in poštenosti?
Kako le koristi, komu?
Nasprotno, zaradi te lažne morale je manj transparentnosti v odnosih. Že stoletja. ker velja sintagma, da si kao edino normalen, če si poročen in uradno zvest, kolk se neuradno kurbariš okoli, pa itak nihče ne ve.[/quote]
Misliš, da bi morali ukinit vsa pravila družbe in vsa moralna načela, da bi družba zacvetela v ljubezni in poštenosti?[/quote]
Na žalost je zdaj to prepozno…. ne moreš retroaktivno tega popravljat, ker je ”način” že ustaljen v glavah ljudi….
Je pa tudi res da ne ukinit VSA pravila (torej zakonov itd) ampak le to kar ti ne piše v zakoniku. po moje vsaj…
Ker če ni uradno kaznivo, ni pravično in pošteno da se okarakterizira in sodi….
Načela gor ali dol, vedno se je kurbalo na skrivaj in vedno se bo. Moralistična družba skupaj s svojimi načeli tak način življenja naravnost spodbuja.[/quote]
Saj. Na skrivaj.
Kako pa?
Če bi se to delalo kar povprek (“svobodno” in brez moralnih omejitev) , potem to ne bi bila kurbarija.
Jaz ne vidim, zakaj bi to pomenilo, da ni nič narobe s tem?
Jaz osebno recimo s kurbirjem ne bi imela kaj početi – v nobenem obdobju svojega življenja in na noben
način. Tudi seks za eno noč me s takim pezdetkom ne bi zanimal.
Ne vem pa, kaj misliš pod “moralistično družbo”? Katolike? Ali zgolj monogamno družbo?
Moralna načela so ena hudo raztegljiva zadeva.[/quote]
Saj tud pravna. Vsak si zakone po svoje razlaga, tako da na koncu jih razume le tisti, ki jih je pisal, pa še tisti ni več prepričan po določenem času. 🙂
Ne da se mi ponavljat, ampak dobro..
Mislim splošno družbeno vzdušje, po katerem je najbolj normalno, da si poročen in kao uradno zvest.
To prav spodbuja tudi kurbirje po duši, da se poročajo, navzven glumijo zvestobo, kaj sicer počnejo, pa se zve z zakasnitvijo, ali sploh ne.[/quote]
Družba kakršna je, je nastala z razlogom.
Monogamnost ima (verjetno) svoje biološke, zgodovinske, družbene razloge….še največji je verjetno
čisto eksistenčni – da se otroke spravi do odraslosti.
Danes so pa družbene spremembe tolikšne, da se da izbirati, se ti ne zdi?
Če hočeš samo seksati, brez obveznosti in z veliko partnericami, to komot delaš, brez obsojanja in
brez posledic.
Nobenemu “kurbirju po duši” se ni treba poročiti, da bi bil družbeno sprejemljiv (razen mogoče pri
židih)
Ampak če bi pa vseeno rad imel tudi družino, otroke…je pa podlo, da ne glede na precej ljudi, ki
bodo nosili posledice, vseeno tera svoje sedenje na večih stolih…
Jaz ne vem, kdo jo pričakuje. Pravim pa, da če že nekaj pričakuješ od drugih, vsaj to sam imej. Še bolje pa je, nič ne pričakuj od drugih.
Jaz ne vem, kdo jo pričakuje. Pravim pa, da če že nekaj pričakuješ od drugih, vsaj to sam imej. Še bolje pa je, nič ne pričakuj od drugih.[/quote]
Samo če NIČ ne pričakuješ od drugih, kako si lahko potem ”priazdet” ???? oz. žalosten, oz. če itak nisi nič pričakoval kako lahko potem greš in se recimo ločiš, zaradi nečesa …
😀
Jaz ne vem, kdo jo pričakuje. Pravim pa, da če že nekaj pričakuješ od drugih, vsaj to sam imej. Še bolje pa je, nič ne pričakuj od drugih.[/quote]
Samo če NIČ ne pričakuješ od drugih, kako si lahko potem ”priazdet” ???? oz. žalosten, oz. če itak nisi nič pričakoval kako lahko potem greš in se recimo ločiš, zaradi nečesa …
:D[/quote]
Malo je takih, ki nič ne pričakujejo od drugih. Takšni imajo dobre odnose in nimajo potrebe varati drug drugega. 😉
Ne da se mi ponavljat, ampak dobro..
Mislim splošno družbeno vzdušje, po katerem je najbolj normalno, da si poročen in kao uradno zvest.
To prav spodbuja tudi kurbirje po duši, da se poročajo, navzven glumijo zvestobo, kaj sicer počnejo, pa se zve z zakasnitvijo, ali sploh ne.[/quote]
Monogamnost ima (verjetno) svoje biološke, zgodovinske, družbene razloge….še največji je verjetno
Če hočeš samo seksati, brez obveznosti in z veliko partnericami, to komot delaš, brez obsojanja in
brez posledic.
Nobenemu “kurbirju po duši” se ni treba poročiti, da bi bil družbeno sprejemljiv (razen mogoče pri
židih)
Ampak če bi pa vseeno rad imel tudi družino, otroke…je pa podlo, da ne glede na precej ljudi, ki
bodo nosili posledice, vseeno tera svoje sedenje na večih stolih…[/quote]
Čisto mimogrede na zgoraj boldano: če morda nisi spremljala kakšnih poljudnih oddaj: še danes obstajajo določene družbe oz. skupnosti (sicer precej prvinske, kar pa se mi zdi bolj plus kot minus), kjer je vzgoja otrok tako rekoč domena celotne skupnosti, in ne zgolj dejanskih staršev. Tudi partnerstvo je v teh skupnostih bistveno manj obremenjeno z raznimi pravili. Res je, da se na fukarijo kar vse povprek, vendar tako rekoč je nekdo “od danes do jutri” skupaj z nekom in pozneje pač z nekom drugim. Nihče pa glede tega ne dela problema.
In ne išem tega, ker bi mi bilo takšno življenje za vzor, ampak samo zato, da monogamnost očitno ni pogoj za vzgojo in preživetje otrok.
Misliš, da bi morali ukinit vsa pravila družbe in vsa moralna načela, da bi družba zacvetela v ljubezni in poštenosti?[/quote]
Na žalost je zdaj to prepozno…. ne moreš retroaktivno tega popravljat, ker je ”način” že ustaljen v glavah ljudi….
Je pa tudi res da ne ukinit VSA pravila (torej zakonov itd) ampak le to kar ti ne piše v zakoniku. po moje vsaj…
Ker če ni uradno kaznivo, ni pravično in pošteno da se okarakterizira in sodi….[/quote]Tem pravilom, ki niso napisani v zakonih se reče morala, to je nekaj kar je nad pisanimi zakoni in tudi po tem se loči človeka od “človeka”.
brez posledic.
židih)
bodo nosili posledice, vseeno tera svoje sedenje na večih stolih…[/quote]
Čisto mimogrede na zgoraj boldano: če morda nisi spremljala kakšnih poljudnih oddaj: še danes obstajajo določene družbe oz. skupnosti (sicer precej prvinske, kar pa se mi zdi bolj plus kot minus), kjer je vzgoja otrok tako rekoč domena celotne skupnosti, in ne zgolj dejanskih staršev. Tudi partnerstvo je v teh skupnostih bistveno manj obremenjeno z raznimi pravili. Res je, da se na fukarijo kar vse povprek, vendar tako rekoč je nekdo “od danes do jutri” skupaj z nekom in pozneje pač z nekom drugim. Nihče pa glede tega ne dela problema.
In ne išem tega, ker bi mi bilo takšno življenje za vzor, ampak samo zato, da monogamnost očitno ni pogoj za vzgojo in preživetje otrok.[/quote]
Seveda ne, ČE za otroke poskrbi skupnost, a ne?
Če pa ne, potem so pa starši tisti naravni nasledniki, se mi zdi…
Odlična enačba Al-Kavarzimija (očeta algebre)
Vprašali so očeta algebre, kaj je človek,
slednji pa je skromno odgovoril:
Če je človek pošten in moralen, torej = 1
Če je šarmanten, mu dodamo eno ničlo, torej = 10
Če je bogat, mu dodamo še eno ničlo, torej = 100
Če je plemenitega rodu, mu dodamo še eno ničlo, torej = 1000
Če pri tem človeku odvzamemo število 1 (moralo), ostanejo samo ničle, torej je brez vrednosti.
In ne išem tega, ker bi mi bilo takšno življenje za vzor, ampak samo zato, da monogamnost očitno ni pogoj za vzgojo in preživetje otrok.[/quote]
Seveda ne, ČE za otroke poskrbi skupnost, a ne?
Če pa ne, potem so pa starši tisti naravni nasledniki, se mi zdi…[/quote]V obeh primerih so to starši, ker skupnost sestavljajo starši različnih otrok…. al kdo je skupnost, Boom? 🙂
Pri nas pa posamezniki izkoriščajo skupnost v kateri živijo zato jim gre sociala tako v nos, ker njim odžira dobiček, ki si ga tlačijo v svoje žepe in želijo da starši zgolj sami skrbijo za svoje otroke…
Moralna načela so ena hudo raztegljiva zadeva.
Družba ne bo nikoli idealna, ne vem, zakaj sploh razmišljati v tej smeri.
Je pa vsaj meni osebno smešno, kako vsi nekaj pričakujejo zvestobo, a kamorkoli pogledaš, sama kurbarija in varanje.[/quote]
Če se pričakuje zvestoba in morala, potem to pomeni, da je družba le zašla iz svojih pravih smernic.
Če bi bi bila kurbarija in nemorala nekaj naravnega, potem ne bi bilo pričakovanj glede zvestobe.
Zaradi tega je pa potem družba nesrečna, ker ne more zadovoljiti svojih pričakovanj. Predvsem zaradi neodgovornosti.
Če se vrnemo na osnovno temo… a je kdo pomislil, da mogoče tem ženskam paše, da si njihovi velecenjeni žrebci iščejo spolno uteho nekje drugje? Morda jim ni do tega, da bi z njimi (več) delile posteljo in posteljne užitke zamenjajo za lepe besede, ki so – po mojem mnenju še kako iskrene. Kaj bi si moški lahko želel več od žene kot to, da ima doma varno zavetje, zadovoljno ženo, posteljne užitke pa izživlja kjerkoli mu paše, s komerkoli mu paše (in pri tem ne doživlja doma nobenih scen…?)
Moralne vrednote in zgražanje v družbi pa so del – imidža. Ni mišljeno, da bi se to tudi “izvajalo v praksi” 😛
Slab,
ampak ne zato, ker se njen mož kurba okrog, ampak ker bi s tem posredno priznala, da ima zakon v razsulu in bi si vsi mislili: Oh, uboga reva, ni ji uspelo zadržat moža. Ali pa: Kako je lahko izbrala takšnega idiota za moža. Ali še kaj bolj pomilujočega …
Seveda popolnoma druga zgodba je, če ima ta mož veliko pod palcem … Potem z družbenega stališča, ni več “uboga reva”, če se tip kurba naokrog…
Slab,
ampak ne zato, ker se njen mož kurba okrog, ampak ker bi s tem posredno priznala, da ima zakon v razsulu in bi si vsi mislili: Oh, uboga reva, ni ji uspelo zadržat moža. Ali pa: Kako je lahko izbrala takšnega idiota za moža. Ali še kaj bolj pomilujočega …
Seveda popolnoma druga zgodba je, če ima ta mož veliko pod palcem … Potem z družbenega stališča, ni več “uboga reva”, če se tip kurba naokrog…[/quote]
Točno tak, ker bi ”sodili” 🙂
Če se noben ne bi oziral na to, bi bistveno lažje priznala (če jo ne moti) ker dandanes pa te pol čisto drugač gledajo…. ker moralizirajo 😀
In ti ne maraš (navadnih) ljudi, ki druge sodijo???
Meni se zdi, da si se s tole izjavo sam sebi v usta posral.
Meni se zdi, da si se s tole izjavo sam sebi v usta posral.[/quote]
Poglej, kaj je replicirala potem pa poišči kje sem dejal da bi umori bli nekaznovani in nesojeni???
Ravno obratno sem dejal ona pa me napada z izmišljenimi fakti ki bi jih naj jaz povedal…. to je milo rečeno neumno… in ja to si upam sodit, ker za to obstaja pisni dokaz da potvarja moje besede in jih obrača sebi v prid.
Zdi pa se ti slabo, ker to fizično ni mogoče…. sicer nisem probal, lahko me pa ”razsvetliš” in pokažeš…. če ti rata, te bom mel vedno v ”lepem” spominu! Pol si pa vsaj v eni stvari boljša od mene…. priznam 😀
Meni se zdi, da si se s tole izjavo sam sebi v usta posral.[/quote]
Poglej, kaj je replicirala potem pa poišči kje sem dejal da bi umori bli nekaznovani in nesojeni???
Ravno obratno sem dejal ona pa me napada z izmišljenimi fakti ki bi jih naj jaz povedal…. to je milo rečeno neumno… in ja to si upam sodit, ker za to obstaja pisni dokaz da potvarja moje besede in jih obrača sebi v prid.
Zdi pa se ti slabo, ker to fizično ni mogoče…. sicer nisem probal, lahko me pa ”razsvetliš” in pokažeš…. če ti rata, te bom mel vedno v ”lepem” spominu! Pol si pa vsaj v eni stvari boljša od mene…. priznam :D[/quote]
Nič mi ni treba brati za nazaj, ker mi je zelo dobro ostalo v spominu, kaj si napisal o razliki med podajanjem mnenja in sodbo. In na to se navezoval moj gornji komentar. Mož beseda očitno nisi. In tudi za to obstaja pisni dokaz. Na lestvici “boljših” in “slabših” se pa uvrsti na poljubno mesto, meni je vseeno.
Forum je zaprt za komentiranje.