Ženske in pamet ???
Glej prijatelj, če analiziraš neko populcijo in narediš tako sistematično napako, kot si jo ti s prvim prispevkom in zdaj ti nič boljše ne kaže, je nekaj narobe, ali z vzorcem, nad katerim izvajaš analizo, ali z analizno metodo…
ne vem, kaj se toliko ukvarjaš z neumnimi (pod)povprečnimi ženskami, če pa ti nisi takšen…
a ni škoda tvojega izjemnega uma in časa…??
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Mogoče zato, ker iščeš svojo resnico, ne pa našo. :)[/quote]
Po moje je našel svojo, ampak je preveč zlobna in ker noče biti zloben, išče drugačno resnico in sicer takšno, ki ga bo prepričala v nasprotno:). V njem še tli kanček upanja, da obstaja povezava med ženskami ter pametjo:). Ni še vse izgubljeno:).
Mogoče zato, ker iščeš svojo resnico, ne pa našo. :)[/quote]
Po moje je našel svojo, ampak je preveč zlobna in ker noče biti zloben, išče drugačno resnico in sicer takšno, ki ga bo prepričala v nasprotno:). V njem še tli kanček upanja, da obstaja povezava med ženskami ter pametjo:). Ni še vse izgubljeno:).[/quote]
Po moje bi potrditev njegove resnice, bil pravi odgovor. 🙂
Ko se uskladita njegova in naša resnica, bi to bil zadetek v polno. 🙂
Ker mu pritoževanje daje navidezen občutek, da je nekaj več od njih.
Ni to izziv, če se družiš s tistimi, s katerimi skupaj pametujete in šnfate druge….Mentalen izziv je to, ko si spsoben sprejeti tisto ali tistega, ki ga označiš za neumneža ali puhoglavko.
Izziv pomeni, da presegaš sebe in svoja omejena prepričanja.
Izziv je to, ko si še v tako neumnem človeku sposoben najti nekaj dobrega in na tistem graditi odnos.
To pa je resnica.
A ne vidiš, počneš ravno to, da se ukvarjaš z butli ?
Moti te, ker je na tem svetu toliko neumnežev in si želiš ravno to, da bi se spremenili in postali bolj razgledani.
Ves tvoj trud je usmerjen v spreminjanje neumnežev, kot jim sam opraviš.
Si v konfliktu in konflikt je v tebi. Koga bo treba spremeniti ?
Točno tako Robi! Bravo!
Marsikdo pa pravi, da nimaš svojega mnenja, če ne kritiziraš kar vse povprek, da si apatičen, da ne upaš. V bistvu je pa najlažje kritizirati in s tem lizati svoje rane.
Ženskam je zveza svetinja. Pristanejo pač s tistim, ki jih hoče gledat cel lajf ob sebi.
Jaz se sicer s tvojim načinom razmišljanja globoko strinjam. Ženske so po večini zdolgočasene in pričakujejo, da bo njihov moški animator njihovega lajfa.
One so se sposobne 3 ure na neki brezvezni kavi pogovarjat o bedarijah. Meni je to dizaster.
Ženskam je zveza svetinja. Pristanejo pač s tistim, ki jih hoče gledat cel lajf ob sebi.
Jaz se sicer s tvojim načinom razmišljanja globoko strinjam. Ženske so po večini zdolgočasene in pričakujejo, da bo njihov moški animator njihovega lajfa.
One so se sposobne 3 ure na neki brezvezni kavi pogovarjat o bedarijah. Meni je to dizaster.[/quote]
Pajki, jbg če pa privlačiš samo takšne. Zamisli se. :)))))))
Si kdaj pomislil na to, da ženske o nas mislijo isto. 🙂
Jaz pač to sprejemam,da žensko ne zanima velikost trdega diska v računalniku, vendar še zaradi tega ni neumna.
Seveda obstajajo tudi razvajene punčare, ki ne znajo drugega, kot se šminkati in vrteti jezik. Vendar na srečo, niso vse takšne. 🙂
Če kdo trdi, da so ženske neumne, ker jih ne zanimajo avti in tehnika, mi lahko verjameš, da ni razlog samo zanimanje, ampak je v ozadju nek priučen ali pridobljen vzorec, preko katerega označujemo ženske, kot manjvredne in nesposobne.
In bolj kot vrsta zanimanja, je pomembno to, da se ta vzorec nenehno potrjuje, zato se takšna oseba s takšnimi ženskami (nenehno) srečuje.
Ni tako neumne ženske, da se od nje ničesar ne bi mogel naučiti. Če bi seveda imel interes in če bi ti res bil pomemben izziv.
Glejte moja resnica je, da ženske zelo šepajo na tehničnem področju in pri splošni razgledanosti. Sedaj pa same pri sebi presodite ali je to samo moja resnica ali pa je to neka splošna resnica.
In Robi nisem rekel, da je ženska neumna, če jo ne zanimajo tehnične stvari. Rekel sem, da je nezanimiva. Ampak še vedno menim, da je sramota, da ne poznajo stvari, ki jih dnevo uporabljajo.
Ampak kot si rekel, to je moj problem oziroma je konflikt v meni 🙂
Konflikt je pa rešljiv le takole, da se nasploh neham pogovarjat z ženskami ali pa prilagodim pogovor na njihovo raven. Glede na to, da obvladam pogovor z malo deco, mi prilagoditev ne bo povzročala težav, tudi jaz lahko blebetam neumnosti 🙂
Saj vsak problem, ki ga ubčutimo, je naš problem. Je v nas. Zato vedno iščemo razloge v sebi, ko spoznamo razloge, pa se odločimo kaj bomo naredili.
Po mojih merilih so tvoja pričakovanja, da mora ženska poznati delovanje tehničnih naprav, malo pretirana.
Meni je pomembno, da zna ženska kaj dobrega skuhati, ne pa, da mi zna razložiti kako deluje štedilnik ali pa indukcija. :)))
Od tehničnega znanja ne bom sit. 🙂
Barnabas Collins ti si moral imeti zelo hude probleme in travme s svojo mamo in posledično nosiš še sedaj globoko zamero do nje in do vse ostale ženske populacije. Namreč žensk ne maraš, mamici moraš odpustiti prvo to, drugače ti ne bo nikoli uspelo vzpostaviti normalnega odnosa z ostalimi ženskami.
Ne boš verjel, da imam jaz tudi raje moškega, ki zna kuhat kot moškega, ki zna razložit kako deluje indukcijski štedilnik :).
Pa ne maram kaj preveč nepraktičnih moških. Ampak tisti, ki znajo odlično razložit delovanje indukcijskega štedilnika, ponavadi ne znajo praktično vzgojiti krompir :).
Saj vsak problem, ki ga ubčutimo, je naš problem. Je v nas. Zato vedno iščemo razloge v sebi, ko spoznamo razloge, pa se odločimo kaj bomo naredili.
Po mojih merilih so tvoja pričakovanja, da mora ženska poznati delovanje tehničnih naprav, malo pretirana.
Meni je pomembno, da zna ženska kaj dobrega skuhati, ne pa, da mi zna razložiti kako deluje štedilnik ali pa indukcija. :)))
Od tehničnega znanja ne bom sit. :)[/quote]
Ali pa dobro premisliš, če za preživetje ena ženska res potrebuje vso to tehnično znanje ali je to samo neka tvoja visoka zahteva, ki je nastala v tebi, zato, da se lažje oddaljiš od njih. Razlog, zakaj se želiš oddaljit od njih, pa boš spet našel pri sebi.
Bo kar držala ta tvoja splošna resnica o ženskah, kaj pa splošna resnica o moških?
Da smo moški šepasti na čustvenem področju 😉 Lep primer si tudi ti sam, ker če ne bi bil tu šepast jim ne bi tega, da ne vedo kako “koher” dela, metal pod nos….. 😉 :))))
Marko, morda se ne želi oddaljiti od žensk. Mislim, da je avtor le rahlo potenciral zadevo, v resnici pa si želi pogovorov z ženskami, ki ne bi bili na ravni klepetanja o ničemer (cunjah, šminkah, kozmetičarkah…) ali opravljanja, temveč si želi koristne pogovore. Moram priznati, da tudi mene, čeprav sem ženska, utrujajo brezvezne teme o katerih se pogosto ženske pogovarjajo. Saj ne rečem, včasih je dobra tudi takšna sprostitev, ampak če to preide v navado je problem, vseeno pa mislim, da pretiravanje pri iskanju tehničnega znanja pri ženskah ni potrebno.
Barnabas je tip človeka oz moškega, kateremu bo morala ženska dokazati, da je bolj tehnično podkovana od njega, da bi jo šele opazil, si jo želel spoznati. Morebiti pa je res kaj na tem, da ga mama ni imela rada.
Forum je zaprt za komentiranje.