Ženske in pamet ???
Ogromno žensk veliko dela na sebi (športajo, solariji, depilacija,savna, masaže, shoping, kavice potovanja, bla bla in ostali babje zadeve). Ko gredo ven so lepo urejene kiklce do riti, dekolte do popka, fancy frizura. Skratka so lepe in zrihtane v nulo. Vse je super dokler ne odprejo ust, potem pa…….
Samo takole bom rekel, da bi bil pogovor z orangutanom iz lj živalskega vrta bolj zanimiv in smiselen kot pa z zgoraj omenjeno žensko.
Poznate rek, ki velja za možgane use it so you don’t lose it ?? Zakaj ženske tako malo delajo na svoji “pameti”?
Naj mi prosim nekdo razloži kako je možno kljub velikemu številu “visoko” izobraženih žensk pri nas izredno veliko nerazgledanih in zabith žensk. Zdrava kmečka pamet je pri ženskah čisto izumrla. Sicer se zanašajo na njihovo intuicijo, kar pa je itak največja samoprevara v kateri živijo. Pa zanašajao se še na teoretično piflarijo, ki so jo pridobile na faksih.
Dejansko jih razen babjega čveka, šopinga, rojevanja otrok, govorenja o svojih otrokih ne zanima nič druga. Ne zanima jih gospodarstvo, politika, šport, zelo so zabite za vse tehnološke in tehnične inovacije. Sicer se jih naučijo uporabljat vsaj do neke mere, tako da lahko rečejo, da so pametnejše kot opice. No enim še to ne uspe.
Vsakdo, ki je kdaj poskušal žensko naučit kaj tehničnega ve, da bi imel pri učenjem iste zadeve z oslom manj dela. Da sploh ne omenjam njihovega smisla za humor, ki to sploh ni, razen mogoče za kakšnega osnovnošolca. Redkokatera premore kaj več kot gostilniško-prostaški humor.
Starejše kot so hujše so. Proizvajajo gigabajte nepomebnih podatkov, pa še nadležne postajajo. Zato mi je popolnoma jasno zakaj moški bežijo v gostilne in k mlajšim ljubicam.
Zanima pa me kako lahko normalen moški, ne govorim o polnojajčnikih, pofukljih in dojenčkih, ki potrebujejo gospodinjo, da jim usrane gate opere, zdržijo ob osebi, ki jim ne prinaša nikakršnega mentalnega iziva? Na žalost je še vedno umski domet večine žensk štedilnik ne glede na doseženo izobrazbo!
ne seri s takimi. spoznal sm žensko, ki jo zanima šport, avto, skratka vse.
tipična zahojena, egoistična, “visoko” izobražena ženska je FDV-jevka, s katero se res nimaš kaj menit. Glavno, da je kava in cigaret. Pojdi in najdi kako naravoskovnko.
“ki potrebujejo gospodinjo, da jim usrane gate opere,” ?? Zakaj pa? Bodi sam svoj mojster in si sam operi gate in vse ostalo. Ni težko. Zsto ne rabiš ženske. Bodi samostojen pri vseh stvareh, žensko imej za fuk ipd
@Barnabas Collins
Kdo ti je pa kriv, da se družiš s takšnimi ženskami/puncami kakor si opisal? Tudi mene na trenutke vznemirja dejstvo, da je marsikatera ženska daleč od tistega, kar bi človek pričakoval glede na dosežene titule in glede na delovno mesto, ki jo je doletelo…recimo pedagoginje iz fakultet so izven učilnic katastrofa (nekatere tudi v učilnici ne presegajo svojih študentov…hihi), podobno sem naletela na primere v računalništvu pa v zdravstvu, športu itd; toda sedaj ko o tem razmišljam, ugotavljam, da tudi moška populacija pri tem ni nič boljša (nis(m)o samo ženske omejene). Skratka, v nobenem primeru ni perspektivno in prijetno biti z nekom, ki je vedno brez mnenja, niti nima blage veze o ničemer.
Preostane ti, da si sam s sabo furaš takšne in drugačne globokoumne debate, ženske pa pustiš pri miru oz občasno zaideš do živalskega vrta in z orangutanami skomuniciraš vse tisto, s čimer smo te ženske prikrajšale, zraven tega se še lahko žrtvuješ in jih naučiš kakšen tehnični trik :-)) vsekakor pa si vreden najmanj ene kritike: vsaj slovenščine bi se naučil za začetek, v tvojem spisu mrgoli napak (pravopisnih in slovničnih).
Barnabas, ti si pa ziher še en neuspešen moški, ki že vrsto let samski, ker je preveč tumbast, da bi ga katera marala.
Res me čudi kakšen človek si, da se družiš samo z zgoraj omenjenim tipom žensk? Saj veš, povej mi s kom se družiš in ti povem kak si.
Pri nas v službi je nas ima več kot 90% zaposlenih vsaj univerzitetno izobrazbo. Zanimivo pa je to, da niti ena ne hodi v minici, globoki dekolteji tudi ne. Da bi bila katera toliko neumna, da bi hodila v solarij še sploh nisem slišala. Šoping je pač nujno zlo. Nekdo mora kupit hrano, čistila, oblačila. Nisem pa še slišala, da bi to štela katera kot delo na sebi. Pač moraš it v trgovino, druge ni. Ni pa to užitek.
Potem pišeš najprej, da športamo v nadaljevanju pa, da ne vemo nič o športu? Kako gre to skupaj? Domnevam, da si ti tip, ki mu je edini šport ogled tekme na TV? A to si mislil, da ženske ne počnemo? In te zato moti, če ženske športamo, namesto, da bi s pirom v roki tulile pred TV, ko dajo gol?
Kave sploh ne pijem, alkohola tudi ne. To ni zdravo.
Potovanja so babja zadeva? Torej smatram, da si zapečkar, ki ne vidi preko svojih plank, zato te moti, če ženska potuje. Prav imaš, ženske ne maramo zapečkarjev.
Zdaj o otrocih večinoma ne govorimo, ker smo pretežno take, ki nimamo otrok. Tiste, ki jih pa imajo pa ne vem nekaj mi pravi, da si zmeden. Najprej trdiš, da kofetkajo, potujejo, hodijo v solarije… potem pa trdiš, da kar naprej razlagajo o otrocih? Vse to nekak ne gre skupaj, ne moreš vsega počet. Odloči se ali eno ali drugo.
Tehniške inovacije? NPr. kaj? Upam, da se ne šteješ za brihtnega, ker znaš uporablj TV pilot in mobitel?
Kaj pa ti znaš?
Znaš kaj uredit okrog hiše? Znaš popravit kosilnico, znaš delat z obračalnikom, znaš kaj pozidat, znaš kako marmelado skuhat? ALi pa znaš le sedet pred TV s pirom v roki ali pa viset v gostilni?
Sigurna je katera, ki ga rabi. Če ne drugega, za svojo rast in kakšna pomembna osebna spoznanja.
Točno tako samička.
Več kot očitno je ta “@Barnabas Collins” razočaran nad ženskami ali samo eno in jezen tako, da se kar kadi… ampak, če se je že spravil pisat in kritizirat, potem si takšnega NEznanja ne bil smel privoščiti.:) To pa pove vse o človeku, ki vidi samo napake drugih, svojih pa niti največjih ne. 🙂
Skratka takšna pa je moška pamet (nekaterih) da ne bo hude krvi.:)
Kar mi je pri tem zanimivo, je ta začaran krog, v katerega se vedno znova ujamemo. Pojavi se nekdo, ki je očitno razočaran, nekako v stiski. V strahu, da je nerazumljen, neljubljen in da ga ni hče ne mara, pride sem in nastopi obtožujoče do nežnejšega spola. V upanju, da obstaja kje kakšna, ki ga bo razumela, ki bo prepoznala stisko za tem obtoževanjem, namesto, da skuša zaščitit svoj ranjen ponos. Ranjen zaradi besede nekoga, ki je očitno razočaran in na stvari ne gleda realno. Ženske tukaj se odzovejo pa točno tako, obrambno, obsojajoče nazaj, nerazumevajoče in človek v stiski je tako potisnjen še goblje tja, saj je zdaj še bolj prepričan, da res ni več nobene “prave”.
Lahko bi rekli, da je dobil, kar je iskal. Ampak pri tem se lahko vprašamo, ali je res to iskal. Ali smo tudi mi tako zelo ranjeni, da ne vidimo, kaj je v resnici iskal. Da to ni obsojanje. Smo potem kaj “boljši” od njega, manj ranjeni? Je res tako težko priznat to svojo lastnost, da raje napademo nazaj, kot človeku izrazimo sočutje? Je sočutje rešitev ali je obsojanje rešitev zanj? To se tudi sam pogosto vprašam. Bolj se nagibam k sočutju zadnje čase.
Bi tudi vi želeli, da se drugi tako nerazumevajoče odzovejo do vas? Ste že kdaj bili v stiski in vam je bilo poslušati obsojanje prijetno? Čeprav ste takrat obsojali.
Začaran krog nastane, ker se srečujemo z ljdumi, ki niso dovolj razumevajoči. Ali pa je treba takšnega človeka pohodit, da bo dojel, da počne narobe?
Marko, ti bi izpustil iz zapora vse pedofile, morilce, posiljevalce?
Doživeli so neko travmo, imeli nesrečno otroštvo, karkoli … in potem so tvojo bolečino tako izrazili, da so bili grobi, zlobni, maščevali do nekoga, ampak oni so v bistvu nerazumljeni, so v stisku, mi jih pa ne razumemo?
Veš kako je, marsikdo je doživel marsikaj slabega, ampak to mu ne daje pravico, da je zloben, žaljiv, nesramen do drugih. Če hoče svoje travme ozdravit, ne more pljuvat po drugih.
Tako kot pijanec, lahko se mu trudiš pomagat ozdravit, ampak, dokler ne bo sam priznal, da je pijanec in ne bo sam pokazal volje, je vse brezveze.
Mare, si ti samaritanec slučajno? Nekdo, ki se mu pod kožo ne pretaka kri?
Mogoče se pa mora tak človek naučit pravilneje in razumljiveje skomunicirat zadeve. Povsem drugo je, če bi bili tu za svoje nasvete plačani oz. ustrezno nagrajeni, potem bi se še lahko šli tega come-to-mumy-she-will-console-you načina.
To je vse res.
Vendar mora najprej tisti, ki obsoja, nehati obsojat in spremeniti odnos. Šele potem obstaja možnost, da ga bodo drugi sprejeli z razumevanjem.
Ne pa obsojati in se vesti nasilno ter pričakovati, da bom srečal nekoga, ki me bo razumel, da se bom potem lahko spremenil.
Seveda to ne pomeni, da zagovarjam negativne odzive. Le sprememba se mora začeti pri nas, ne pa jamrati, da so drugi krivi, ker me obsojajo in me nočejo razumeti, pa čeprav sam obsojam. 🙂
Najbolje je biti čimbolj samostojen in samozadosten ter v sebi zadovoljen, saj na tak način manj pričakujemo od drugih. In če manj pričakujemo, je manj možnosti za razočaranja. In če je manj razočaranj, je manj razlogov za kritiko.
No ja. Jaz sem to pač prepoznala, saj sem sama taka, nerazumljena in neljubljena, celo na tem forumu se v najboljšem primeru najde kakšen blagi pokrovitelj, mogoče iz radovednosti ali ne vem pravzaprav česa… pišejo o meni z nežnim usmiljenjem, celo lobirajo pri drugih??
Hja menda je dovolj, če slovenska ženksa napravi tričetrt poti do (takšnih) tipov, miza pač stoji na treh nogah in to bolj zanesljivo kot na štirih. Tako pač je, ni menda voranc zastonj pisal o hudabivški meti in cankar postavljal spomenika svoji materi. Samo zase ne vem, če imam tako jeklen karakter in četudi bi imela, v tem ni smisla, ker se stvar samo prenaša iz generacije v generacijo. Nekje je pač treba to presekati. Naj bo tak tip lepo sam.
Kompleks ženske rešiteljice?? Na eni strani imaš rugljeve principe na drugi pa take provokacije…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.