Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske in pamet ???

Ženske in pamet ???

Mogoče je rešitev dva WC-ja v hiši ali stanovanju. 🙂 Da ne bo prepirov okrog teritorijev. :)[/quote]
Jp, ponekod imajo tudi že ločene spalnice. Morda pa kar ločene hiše? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mogoče je rešitev dva WC-ja v hiši ali stanovanju. 🙂 Da ne bo prepirov okrog teritorijev. :)[/quote]Označiš teritori na katerem se tvoja samička navzame tvojega vonja in s tem odženeš ostale samčke….
Seveda je pogoj, da si najprej taprav dec, ne pa da lulaš sede oz v drug wc….. 🙂

Čudno. Ti se pritožuješ nad ženskami, ki so zrihtane navzven in so nerazgledane, neumne ter je njihovo znanje reducirano na štedilnik … MON pa je poln pritožb, da feminilnih, materinskih, žensk ni več (ker to enačijo – ne vem s čim točno – najbrž z gospodinjenjem in materinstvom), da nobena ne zna kuhati, da se vse preveč ukvarjajo s športom in drugimi konjički … Hm hm hm.

A živimo na istem planetu?

Takšen občutek je zato, ker so razlogi za nezadovoljstvo nekje drugje, ne pa v trenutni situaciji.
Na trenutno situacijo le projiciramo svoje negativne izkušnje in jih posledično tako doživljamo, da nam nikoli ni prav.

Tole je pa res zanimivo. Nekako imam občutek, da si vsi obupno želite, da bi bilo nekaj narobe z mano. Se pravi moje prijateljice, sodelavke so puhoglavke, sam sem puhoglavec, zagotovo je jezen na vse ženske, zagotovo je osamljen, vidi samo slabe lastnosti žensk, le katera ga je tako prizadela, …….

No slaba tolažba, ker nič od tega ne drži. Nič nimam proti ženskam, nobena me ni prizadela, nisem jezen na njih, le zanima me zakaj ne delajo na svoji “pameti”.
Vem, da imate ženske ogromno dobrih lastnosti, vem, da je tudi mnogo moških na stopnji gliste, zavedam se, da tudi jaz nisem brez napak. Ampak to ni tema te debate. Mislim, da je na čveku dovolj drugih tem o kosmatih nogah, lepih ritih, maminih sinkih, raznih mojstrih za ženske užitke, itd.

Očitate mi tudi, da sem v bistvu sam kriv, ker se družim z puhoglavkami. Sodelavke in prijateljice so doktorce, magistre, univ. izobražene iz družboslovja in naravoslovja. Torej so res puhoglavke ali si samo želite, da bi bile?

Mogoče primerjava žensk z živalmi v prvem zapisu res ni najbolj na mestu ampak kaj, ko se mnogokrat res počutim kot med opicami, ki se prepirajo za banano. Pa nisem edini!!

Če katera meni, da se ji je v prvem postu zgodila krivica, lahko to komot dokaže z uporabo svoje pameti.

@metka84: Res me zanima na kateri fakulteti so te naučili odgovarjat na vprašanja z vprašanji??

Po moji logiki gre takole: Če ima ženska hobije potem nima časa za svojega tipa, kar pomeni, da mora ta skrbeti zase. Če tega ne zna pol išče gospodinjo! Kosilo se ne skuha samo!
Tisti, ki znajo poskrbet zase pa ne rabijo še ene mame ali pa gospodinje, ampak enakovrednega partnerja. To pa ne more biti nekdo z mentaliteto gospodinje!

1. Se strinajm, da ima mnogo moških mentaliteto osemenjevalnega bika in mislijo, da je njihovo poslanstvo naskočit čimveč telic. Tudi v naši firmi so takšni šefi in tudi v naši firmi so ženske, ki so s tamalo prišle od vratarke do šefice odelka. Res pa je da so naši biki vsaj malo pametni in so povzpetnice dodelili odelkom z enim zaposlenim in z nikakršno odgovornostjo. Če pa že kaj zaj… pa je škoda v višini par svinčnikov in ene radirke. Ampak saj veš tema ni o tem a ne 🙂

2. No tole mi je zanimivo! Se pravi, da je za ženske bolje, da so pametnjši moški one pa igrajo neumnice? In kako ste potem lahko v vezi z nekom za katerega veš, da je s tabo, ker misli, da si te je podredil ? Kakšni moški se bojijo enakovrednega ali pa celo boljšega partnerja in zakaj si potem želite biti v zvezi z njimi? To mi res ni jasno ????

3. To ni problem, če se pri butlu delaš neumnega. Pač si zvita in prebrisana, kar ti je lahko samo v plus. Seveda, če to počneš samo za kratek čas. Življenje me je naučilo, da “pametnemu” butlu res ne moreš nič dopovedat. Zato je bolje, da greš svojo pot, njega pa naj drugi šolajo.

4. To tudi drži ampak ti še vedno govoriš o igranju ne. Torej govoriva o drugačnem tipu ženske. Pametna, ki se dela neumno. Ni isto !
Ampak dokler teče beseda o področju, ki ga poznaš in te zanima lahko igraš neumnico. Kaj pa, če se tema zamenja recimo na računalništvo?? Potem pa postaneš “pretty little head”. Sedaj pa razmisli koliko je takšnih tem kjer si samo “pretty little head”!

5. Ne govorim o izobrazbi. Izobrazba je eno splošna razgledanost pa drugo. Recimo, da si ekonomistka. Se pravi, poznaš teoretične ekonomske bulshite in jih znaš uporabit v praksi. To se od tebe tudi pričakuje. Če bi živela v srednjem veku, bi tvojo izjavo,da te tehnologija ne zanima popolnoma razumel. Ker pa živiš v današnjem času, kjer si obkrožena z moderno tehnologijo, jo tudi uporabljaš pri svojem delu pa ne razumem zakaj te ne zanima nekaj kar ti spreminja življenje! A bi lahko zate rekli, da si funkcionalno pismena?
Moje mnenje je, da si danes ne moreš privoščit trditve, da te tehnologija ne zanima. Tehnologije bo vedno več in te že spremlja praktično na vsakem koraku. Mene tudi pravo in ekonomija ne zanimata ampak, če želim biti funkcionalno pismen moram tudi ti področji poznat. Isto zate.
Se pravi kdo pa se odloča namesto tebe, ko se kupuje tehnična oprema? A ti veš, da si korporacije želijo čim več neizobraženih potrošnikov, saj jim ti prinašajo milijarde!!!

Oh, pa je. Samo ti bi jo rad zreduciral na tisti del, ki tebi paše 🙂 Torej na dokazovanje, kako so ženske neumne, in spregledal to, da so tudi moški lahko še bolj neumni…

Ne vem, kje si to prebral. Napisala sem, da se MOŠKI težko sprijaznijo z inteligentno, sposobno, odločno žensko in da jih je takšnih žensk STRAH, ker jim predstavljajo KONKURENCO, ogrožajo njihov EGO, in jih morajo obravnavati kot enakovrednega partnerja. Zato poznam kar nekaj takih žensk, ki so v najboljšem primeru pristale s sposobnimi in inteligentnimi copatami, v najslabšem pa z bebci. In preden mi prileti kaj v glavo od kakšnega zagretega forumaša :), naj poudarim, da je tako zelo pogosto, ne pa vedno. Skratka, take ženske predstavljajo nočno moro povprečnega moškega. Poleg tega je tam zunaj še cela serija moških – kavalirjev, ki svojo samopodobo gradijo na tem, da pomagajo ubogim nebogljenim ženskam.

Seveda, ampak točno to je moja poanta. Morda ženske, ki se ti zdijo neumne, to le igrajo. Nekaj jih verjetno dobro spoznaš in veš, da so neumne. Nekaj jih pa dobro ne spoznaš in morda v stiku s teboj igrajo. Očitno jim je to v interesu… 🙂

Če je Sokrat rekel, da ve, da nič ne ve, si to lahko privoščim tudi jaz. Če pa ti misliš, da vse veš in da obvladaš vsa področja, čestitke. Si očitno veliko pametnejši od Sokrata.
Veš, ženska, ki določene zadeve ne pozna, je res za omejenega človeka lahko le “pretty little head”. Vendar moški ni niti to… 🙂

Dragi Barnabas,
Hodiš po cesti, te obkrožajo hiše, pa si ekspert za arhitekturo? Prečkaš most, pa te zanima statika in gradbeni materiali? Kuriš na zemeljski plin, pa te zanima, kako ga črpajo? Uporabljaš pralne praške, pa te zanima, kaj je v njih. Ješ sol, pa si bil kdaj na solinah in si kdaj preveril, koliko živega srebra pojemo z “domačo” soljo? Vsaka druga stvar, ki jo kupiš v trgovini, ima noter vsaj tri E-je, pa veš, kateri so nevarni in kateri ne? Gledaš vsak dan televizijo, pa veš, kakšen vpliv ima to na tvoje možgane? Imaš otroka, pa si prebral vsaj knjige 20 najboljših pediatrov, preden si se lotil vzgoje. Vsak dan zapreš in odpreš na desetine vrat, pa te zanima, iz česa so narejena in kakšen vpliv je to imelo na okolje? Na dan srečuješ milijone ljudi, ki se oblačijo tako in drugače, pa te ne zanima moda?

Ali poznaš razliko med šiiti in suniti? Zakaj v Iranu ničesar ne dosežeš, če se imenuješ OMAR. Zakaj se Arabci pogajajo od petka do torka, ne pa v sredo in četrtek. Kakšen sistem socialnega varstva imajo Kitajci. Zakaj se Japonsko gospodarstvo že 20 let ni pobralo? Kateri so razlogi etničnih konfliktov na Tajskem? Kako živijo po razpadu njihovega bančnega sistema na Islandiji? Ali veš, da uporabljajo v Sankt Petersburgu vodovod, ki ga je vzpostavil Peter Veliki, da se vozimo po železnici, ki jo je naredila Marija Terezija, in v Nemčiji vozimo po avtocestah, ki jih je (dobro) naredil Hitler?

Pa vendar, vztrajaš da tehnologija in računalništvo, ki ju očitno ti obvladaš, sta nekakšni meri razgledanosti… ali pač?

Barnabas jaz ti ne oporekam, kar si napisal le, da isto v moški različici velja tudi za vas moške. In moški vse bolj postajajo podobni ženskam, ženske pa moškim… Pravijo pa, da isti ptiči skupaj letijo. Sama se nad moško pametjo, ki me obdaja, ne pritožujem. 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po moji logiki gre takole: Če ima ženska hobije potem nima časa za svojega tipa, kar pomeni, da mora ta skrbeti zase. Če tega ne zna pol išče gospodinjo! Kosilo se ne skuha samo!
Tisti, ki znajo poskrbet zase pa ne rabijo še ene mame ali pa gospodinje, ampak enakovrednega partnerja. To pa ne more biti nekdo z mentaliteto gospodinje![/quote]

Enakovredna partnerica, ki ne sme imeti hobijev (a se mora zanimati za njih), ki mora poskrbeti za svojega moža ter za njegovo kosilo, ki se ne skuha samo, ne sme pa imeti mentalitete gospodinje?

Uh, kakšni pogoji 🙂

🙂 komentar Barnabas Collinsu 🙂
jaz se zelo zelo rada pocrkljam s kakšno masažo, savno, aerobiko, frizerjem 🙂 🙂 ampak to je nagrada meni zato ker… (sem si pač po svojih merilih zaslužila..).. imam izobrazbo, delam na svojem področju sicer s plačo iz javnega sektorja (je pa vsaj sigurna).. znam vozit priklopnik s prikolico, znam zamenjat žarnico, tudi o politiki razpredam če je družba prava – čeprav nerada ker se vedno preveč zapletemo potem… 🙂 skratka.. hočm ti povedat da smo tudi take, ki mislijo tudi po “zdravi kmečki pameti”.. 🙂
malo poglej okoli boš že dobil kako.

Ma to ti ena enkrat ni dala, zdej so pa vse za en drek… he he!!!

Obstaja en zelo dober pregovor, ki je tudi odgovor na tvoja vprašanja: POVEJ TI S KOM SE DRUŽIM, IN POVEM TI KDO SI!

Kaj pa mi vemo, s kom se ti družiš. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sorry, popravek:

POVEJ MI S KOM SE DRUŽIŠ, IN POVEM TI KDO SI!

:):):) Škratki so vsepovsod okoli nas.

Kaj pa, če ti povem, kdo sem, mi lahko poveš, s kom se družim? 🙂

Družim se z vami, kdo sem?:)

@ Marko, Goldfish.
Pregovor je mišljen na osebne prijatelje – tiste s katerimi se družimo v živo. 🙂 🙂

Družim se z vami, kdo sem?:)[/quote]
Nekateri pravijo, da smo tu gor samo luzerji brez lajfa…
Če ti to kaj pomaga pri iskanju lastne identitete. 🙂

To bo bolj tisto ta pravo.

Z virtualo zasvojen odvisnik? ;))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pregovor je pregovor, vsak lahko dobi svoje asociacije:). Tudi Prešerna vsak dojema drugače, čeprav se eni trudijo in ga želijo secirati v nulo:).

Z virtualo zasvojen odvisnik? ;))[/quote]

Ne sklepaj po sebi:).

Pregovor je pregovor, vsak lahko dobi svoje asociacije:). Tudi Prešerna vsak dojema drugače, čeprav se eni trudijo in ga želijo secirati v nulo:).[/quote]
Nekateri celo zato pijejo, ker je Prešeren tudi pil in upajo na navdih. 🙂

Barnabas Collins
Ženske in pamet ???

Tu pa na pamet ne moreš računat.

Pregovor je pregovor, vsak lahko dobi svoje asociacije:). Tudi Prešerna vsak dojema drugače, čeprav se eni trudijo in ga želijo secirati v nulo:).[/quote]
Nekateri celo zato pijejo, ker je Prešeren tudi pil in upajo na navdih. :)[/quote]

Mene je strah treznih z navideznim navdihom:).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close