Zakaj se na forumu ne moremo pogovarjati o globljih temah, filozofskih?
lloyd, 05.09.2025 ob 09:42
Ravno študiram… v 90 tisti boom new agea, pa kup šarlatanov, ampak tiste osnovne zadaj so mi pa še vedno všeč, bodi iskren do sebe in drugih, ne predvidevaj, ne sodi, ne obsojaj, živiš tu in zdaj,… takrat sem bil v dvajsetih ampak te stvari so se me prijele, kako pa ostali gledate na to?
Posvojil sem to. Ko sem bil v riti… mi je tak pristop snel tono sranja z ramen, potem sem se pa navadil. Itak so to osnovne stvari, do katerih prideš tudi sam, ne rabiš gurujev , šarlatanov in ostale navlake.
Redko kdo živi v skladu s tem. Raje sodimo, se prepiramo, živimo za jutri in včeraj, večina ne prenese posredne iskrenosti in je niti sama ne zna vršit. Iskrenost se menja z “govorim kar je kao prav” . Nvem mogoče smo to priučeni, da nam egoji sekajo ven, nadvladajo js js js pozicije, tekmovalnost in sovraštvo. Tk smo še bolj vodljivi. Se pa še vseeno najde ogromno dobrega.
rok-1, 05.09.2025 ob 10:09
Posvojil sem to. Ko sem bil v riti… mi je tak pristop snel tono sranja z ramen, potem sem se pa navadil. Itak so to osnovne stvari, do katerih prideš tudi sam, ne rabiš gurujev , šarlatanov in ostale navlake.
Tudi mene, parkrat. Ne rabimo gurujev, ampak prav pa pride nekdo, ki te na to spomni. Samo imet pravega človeka zraven v pravem trenutku… Smešno ampak tiste Celestinske, roman, ampak v nekem trenutku natanko to kar sem rabil.
crazyfrog, 05.09.2025 ob 10:10
Redko kdo živi v skladu s tem. Raje sodimo, se prepiramo, živimo za jutri in včeraj, večina ne prenese posredne iskrenosti in je niti sama ne zna vršit. Iskrenost se menja z “govorim kar je kao prav” . Nvem mogoče smo to priučeni, da nam egoji sekajo ven, nadvladajo js js js pozicije, tekmovalnost in sovraštvo. Tk smo še bolj vodljivi. Se pa še vseeno najde ogromno dobrega.
Enostavno moraš znat presekat z nekom, ki ti jemlje energijo. Ne moreš živet za oba. Da tebe sesuje da se sam dobro počuti. Oba al pa noben. Al ne daješ sebe al pa si jo oba izmenjujeta. Al pa te ubije.
daisycutter, 05.09.2025 ob 11:17
Dajmo se.
Moje vprašanje : ali,lahko dobro zmaga proti slabemu?
Moj odgovor za izhodišce: dokler se dobro upira slabemu, s tem tudi zmaga.
To sta relativna pojma. Brez enega ni drugega, zato je zmaga kateregakoli iluzija. Kar bo vedno obstajalo, je samo razlika in napetost med obema.
lloyd, 05.09.2025 ob 10:26
Enostavno moraš znat presekat z nekom, ki ti jemlje energijo. Ne moreš živet za oba. Da tebe sesuje da se sam dobro počuti. Oba al pa noben. Al ne daješ sebe al pa si jo oba izmenjujeta. Al pa te ubije.
Js se npr. Niti ne vežem s kom, ki bi me hotu sam pit. Ne partnersko, ne prijateljsko.
1. Ker smo Slovenci eni največjih primitivcev in bojazljivcev v EU.
2. Kar potrjuje tudi dejstvo, da že 30 let volimo ene ali druge, pa nam še vedno ni kristalno jasno, da med njimi NI večjih razlik…
3. Ker smo pustili, da pokradejo vse, kar se je pokrasti (prodati) dalo.
4. Ker se OČITNO celo tistim z le 1200 evri neto plače na mesec jebe, jebe se pa (očito, ker ne pridejo na proteste) tudi veliki večini penzičev, ki imajo 500, 600 ali 700 evrov pokojnine.
Mazohizem, da mu ni para!
Še malo, pa boste omenjeni veseli (in boste plesali), če boste dobivali toliko denarja, da boste lahko jedli enkrat dnevno…
Cankarjevi hlapci, ostali boste hlapci vse do vaše smrti. Vaši otroci pa tudi…
Star dec, 05.09.2025 ob 12:20
1. Ker smo Slovenci eni največjih primitivcev in bojazljivcev v EU.
2. Kar potrjuje tudi dejstvo, da že 30 let volimo ene ali druge, pa nam še vedno ni kristalno jasno, da med njimi NI večjih razlik…
3. Ker smo pustili, da pokradejo vse, kar se je pokrasti (prodati) dalo.
4. Ker se OČITNO celo tistim z le 1200 evri neto plače na mesec jebe, jebe se pa (očito, ker ne pridejo na proteste) tudi veliki večini penzičev, ki imajo 500, 600 ali 700 evrov pokojnine.
Mazohizem, da mu ni para!
Še malo, pa boste omenjeni veseli (in boste plesali), če boste dobivali toliko denarja, da boste lahko jedli enkrat dnevno…
Cankarjevi hlapci, ostali boste hlapci vse do vaše smrti. Vaši otroci pa tudi…
Se še nisi stegnil? Kaj hudiča čakaš?
Najbolj sem si zapomnila:” Nikoli nikomur ne stori kar ne želiš, da bi drugi storili tebi” in” Najbolj pomembno je, da delujemo v življenju vedno tako, da imamo čisto vest, ker na smrtni postelji je prepozno za popravke in spremembe. ” Pa tudi to sem si zapomnila, da se slabo vedno vrača s slabo karmo, dobro pa z dobro, če ne v tem pa v naslednjem življenju. O tem sem se prepričala pri prenekaterih ljudeh.
Forum je zaprt za komentiranje.