Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj ravno Marko Juhant

Zakaj ravno Marko Juhant

Jaz sem bila na njegovih predavanjih velikokrat in to v vrtcu, osnovni šoli in srednji šoli, pa mi nikoli ni bilo žal niti 5 minut.
Kakšno pametovanje, kakšno posploševanje?
Tudi konkretni primeri so in to vedno.
Ti v službi nikoli nisi nemotivirana, dolgočasna in na splošno nezainteresirana?
Vedno si 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} delovna, poskočna in vedno na voljo za vse ?
Ne verjamem!
[/quote]

človek ima naziv: predavatelj, pisatelj, spec. ped. MVO … s poudarkom na motnjah vedenja in osebnosti. v naši familiji takih motenj nimamo, zato me je posploševanje, da otroci so taki zelo zmotilo. k nam domov je tekom let prišlo in še prihaja veliko otrok, vsi so super otroci in vedno znova se čudim, kaj vse znajo, kako so se sposobni pogovorit z mano in na splošno se mi zdijo precej bolj sposobni in inteligentni, kot smo bili mi v njihovih letih. zato trdim, da otroci, ki jih opisuje on, so v manjšini .. od tu posploševanje z njegove strani.

tale Juhant ima lastno založbo, kjer izdaja knjige in razumem, da mora imet dobro promocijo, če želi kaj prodat. mogoče je kateremu od staršev kakšen njegov nasvet pomagal, ampak tak način ni zame. moji otroci so že večji in vedno smo se na lep način zmenili vse.

kar se pa drugega dela tiče pa … ne gre za občasno nezainteresiranost s strani določenih učiteljev … gre za konstantno, vedno enainistih in to je težava našega šolstva.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Koruznistvo in otroci z dvema priimkoma nimajo nobene zveze s posesivnostjo mater in nesamostojnostjo njihovih otrok.
[/quote]

Tia Mia Pia Novak Juhant se bo poročila z Darkom Markom Suhadolnikom Popivoda. Le kako se bodo njuni otroci pisali?

Tia Mia Pia Novak Juhant se bo poročila z Darkom Markom Suhadolnikom Popivoda. Le kako se bodo njuni otroci pisali?
[/quote]

No, vidis, zdaj se pa ti obnasas kot posesivna mati, ki hoce diktirati svojim otrokom. Saj sta Mia Pia in Darko Marko odrasla in samostojna. Se bosta ze sama, brez tvoje pomoci, odlocila o priimkih svojih otrok, se ti ne zdi?

[/quote]

se pridružujem predhodniku-ci: kaj to tebe srbi?

Da ti posplošuješ in napadaš drugače misleče, da si s vsakim letom bolj in bolj omejen, že kar zaostal, pogosto brez argumentov, to je realno. Čeprav to vidiš kot obsojanje.

Diplomiral?
Iz bučnega olja?
[/quote]

Ima lesarski faks… toliko o specialni pedagogiki…

[/quote]

Predvidevam, da je zato tudi zacel kariero v zavodu. Kot vzgojitelj, naj bi destruktivne otroke usmeril v korostno delo z lesom. Pa se je med njimi pocutil tako zveličavnega, da mu je stopilo v glavo.

Predvidevam, da je zato tudi zacel kariero v zavodu. Kot vzgojitelj, naj bi destruktivne otroke usmeril v korostno delo z lesom. Pa se je med njimi pocutil tako zveličavnega, da mu je stopilo v glavo.
[/quote]

In kaj zdaj?
A dva faksa pa ne more imeti? Nemogoče , kaj?
Me res zanima, kaj ti je povedal , da imaš take težave z njim…Foušljivka si in navadna opravljivka na ravni vaške babure!

[/quote]

A ti je že kdaj kdo obrazložil kaj pomeni zdrava kmečka pamet? Pa za faks idiote?

In kaj zdaj?
A dva faksa pa ne more imeti? Nemogoče , kaj?
Me res zanima, kaj ti je povedal , da imaš take težave z njim…Foušljivka si in navadna opravljivka na ravni vaške babure!
[/quote]

Naredil je to generacijam otrok, da vztraja pri trditvi, da je šolski sistem devetletke v redu in da so za vse šolske težave krivi starši. S tem zavira nujne spremembe starinskega šolskega sistema, ki je slab. Rezultati v znanju niso najpomembnejši, v slovenskih šolah se otroke veliko kritizira, se jim zbija samozavest, se jim daje občutek, da so leni in neumni, se jih sili, nadzoruje in psihično pritiska na njih za piflarijo in doseganje rezultatov, s katerimi se kitijo ravnatelji in minister. O tem, kako se otroci počutijo, koliko popoldne presedijo ta mizo, se nihče ne sprašuje. Na čelu te brezbrižne karavane pa je Marko Juhant. To je naredil mojim otrokom in več generacijam ostalih otrok.

Naredil je to generacijam otrok, da vztraja pri trditvi, da je šolski sistem devetletke v redu in da so za vse šolske težave krivi starši. S tem zavira nujne spremembe starinskega šolskega sistema, ki je slab. Rezultati v znanju niso najpomembnejši, v slovenskih šolah se otroke veliko kritizira, se jim zbija samozavest, se jim daje občutek, da so leni in neumni, se jih sili, nadzoruje in psihično pritiska na njih za piflarijo in doseganje rezultatov, s katerimi se kitijo ravnatelji in minister. O tem, kako se otroci počutijo, koliko popoldne presedijo ta mizo, se nihče ne sprašuje. Na čelu te brezbrižne karavane pa je Marko Juhant. To je naredil mojim otrokom in več generacijam ostalih otrok.
[/quote]

Te razumem in v marsičem strinjam. Da pa je to krivda Juhanta, tu si brcnila krepko mimo. Nisem pristaš razno raznih strokovnjakov in drugih pametnjakovičev okoli vzgoji otrok, ampak Juhant pa res tega ne podpira, kar trdiš ti.

Mene predvsem zanima, zakaj je treba,v mali državici kot je Slovenija, imeti 10 različnih učbenikov + nove in stare izdaje za vsak predmet posebej, za vsako šolo posebej. A ni učni načrt za vse enak?! Da ne govorim o fa.king, jeb.eni gori listov kot dopolnilo (kojemu kur.cu na čast) balastnim učbenikom in delovnim zvezkom. Sploh utrujanje s seminarskimi nalogami, ki jih itak noben ne prebere, plakati, referati, nalogami. Učbeniki so zasnovani po principu skrivalnic. Kup vprašanj, odgovore pa najdi in raziskuj sam, kot da ima otrok čas študirat samo en predmet celo popoldne. Lep primer je učbenik za glasbo. Sem ga enkrat dobesedno zabrisala v tla. Če bi lahko, bi se še podelala nanj. Nekoga je treba vprašat po zdravju. Na koncu ne znajo, zaradi balasta informacij nič ali zelo malo. Otrok se ne zna učit sam ali ločit bistvo od nebistvenega. Zato rabi pomoč staršev, da mu dodatno razložijo ali poenostavijo snov doma.
Moji znanki se je otrok obesil, ker ni bil odličen. Ali je vredno?

Zakaj je treba imeti toliko učbenikov?
Zato, da firme , kot je Rokus služijo lepe denarce na otrocih in starših.
A glasba? Tudi meni gre na bruhanje , posebno ko učiteljice zahtevajo celega vraga, kot da bodo vsi študirali glasbo…
Naj jih raje nauči peti slovenske ljudske pesmi , pa cel razred naj igra blok flavto.
Nobenega vzbujanja veselja do glasbe ni, raje jih je treba zatolči .

Diplomiral?
Iz bučnega olja?
[/quote]

Jaz sem diplomiral iz informatike na temo razvoja sistemov za podpora odločanja.

Zakaj pa je to sploh važno?

Ali je Marko Juhant sploh diplomiral? V Cobissu(ki hrani diplome vseh slovenskih univerz) njegova diploma ne obstaja. Nisem tudi našel, da bi naziv Specialni pedagog podeljevala kakšna slovenska fakulteta. Ali si je naziv sam prilepil?

[/quote]

Glavno, da si našla črno ovco za svoje probleme. 🙂

Vsi otroci jasno niso bili taki, bilo je nekaj redkih izjem, kjer so mulci še v stiku z samim seboj, starši in naravo, bili so večinoma s podeželja, ki je očitno zadnji okop delovnih navad.

Smo iz podeželja. Otrok privzgajam delovne navade, sprašujem pa se zakaj za koga.
Da bodo hlapci tem malim narcisekom iz prvega dela zapisa?

Glavno, da si našla črno ovco za svoje probleme. 🙂
[/quote]

Bravo Robi!

seveda ni vredno … ampak da se otrok obesi, mora it narobe daleč nazaj in marsikaj. pa ne kup nepotrebnih učbenikov in ocene ..
žalostno res.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

[/quote]

Ne govori za druge.

Jaz sem diplomiral iz informatike na temo razvoja sistemov za podpora odločanja.

Zakaj pa je to sploh važno?

Ali je Marko Juhant sploh diplomiral? V Cobissu(ki hrani diplome vseh slovenskih univerz) njegova diploma ne obstaja. Nisem tudi našel, da bi naziv Specialni pedagog podeljevala kakšna slovenska fakulteta. Ali si je naziv sam prilepil?
[/quote]

Ne vem, od katerega leta dalje diplomska dela vključujejo v Cobiss, ampak mojih dveh diplom tudi ni tam, pa sem garantirano diplomirala, imam doma diplomo.
Danes imajo diplomanti specialne pedagogike naziv specialni pedagog, včasih so se pa imenovali defektologi. Juhant je, predvidevam, študiral defektologijo.

Meni ni všeč noben predavatelj, ki pozornost občinstva skuša zbuditi z žaljenjem določenih skupin občinstva. Že na faksu so določeni recimo žalili bivše dijake kakih zakotnih gimnazij, kot da so nekaj vredne edino ljubljanske. Na prvem kolokviju se je pokazalo, da ni nobenega posebnega argumenta za to. In verjetno tudi niso problematični v glavnem otroci z dvema priimkoma ali otroci koruznikov ali otroci z novodobnimi imeni. Verjetno je tudi kak Peter, Blaž, Mojca, Alenka težaven in kravžla živce staršem.

Ista fora na faksu. V skripta spremeni eno ali dve strani in učbenik ni več dober, je treba kupiti novega. Kupovanje rabljenih učbenikov zamira, ker so po enem, dveh letih že pase. Žalostno, da se gredo to tudi faksi.
In žalostno, da učitelji tako vneto podpirajo založbe pri njihovem izigravanju.

Aja, mogoče še glede dveh imen in priimkov.
Otroci so danes tega vajeni. Recimo sin ima prijateljico, ki ima dve imeni, na primer Marta Angela. Vedno jo kliče tako, ko kaj pove o njej, vedno izgovori obe imeni: Marta Angela je pa šla na morje. Jaz včasih rečem samo Marta, pa me popravi: Ime ji je Marta Angela. Pred kratkim sem se zgrozila nad nekim imenom, pa so me otroci okarali, da sem nesramna. Oni so dejansko vajeni vsega, ne več samo Mick, Janezov, Lojzk in Francetov.
Pogovarjali smo se tudi o priimkih, zaenkrat še ne tuhtajo, kaj bodo storili, ko se bodo poročili oz. resno vezali, meni je glede moje polovice priimka vseeno, tudi če ga gredo takoj jutri na upravno enoto zbrisat. Sem pa prepričana, da dva, trije ali štirje priimki niso ovira za poroko in se mladoporočenca že dogovorita.
Ne razumem, zakaj bi nabor imen in priimkov pri drugih ljudeh sploh smel kogarkoli motiti.

Marta Angela?
Nekemu fantku pa je ime – Javor.Resnično.

Marta Angela?
Nekemu fantku pa je ime – Javor.Resnično.
[/quote]

imaš tudi naslednje: Brin, Bor, Gaber, Ruj, Svit
Deklice: Jelka, Tisa, Ajda, Pšenica, Zarja
Me zanima , če je že kdo poimenoval svojo hčerko in sina Zarja in Svit.

Poznam bratca in sestrico: Maj in Julija…

imaš tudi naslednje: Brin, Bor, Gaber, Ruj, Svit
Deklice: Jelka, Tisa, Ajda, Pšenica, Zarja
Me zanima , če je že kdo poimenoval svojo hčerko in sina Zarja in Svit.

Poznam bratca in sestrico: Maj in Julija…
[/quote]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close