Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj noben ne gre na morje v italijo?

Zakaj noben ne gre na morje v italijo?

Odgovor na objavo uporabnika
Vedno znova razocara,, 22.06.2023 ob 10:02

pocahontas951, 22.06.2023 ob 08:24

En kup razlogov, 21.06.2023 ob 18:49

Za tistega, ki misli, da sporazumevanje ni bistveno… pred 15 leti, še oba študenta, sva šla z avtom v Toskano. Nastanjena v apartmaju v nekih toplicah. Super apartma, čist, opremljen, 3 spalnice, 2 kopalnici, za male pare, zunanji bazeni z animatorji, razgled, … ni da ni. Hrana bolj tako tako, imela sva polpenzion,  ki je bil neka srednja žalost. Par angleških besed je znala receptorka,  drugi najbrž za angleščino še niso slišali (niti na AC!). Potem se nama je en dan na poti nazaj do Firenc na AC pokvaril avto. Sicer vsi povsod zelo prijazni, ampak kaj ti pomaga prijaznost, če te človek ne razume niti tega, kaj je poštna številka. Obup, in še večji obup, ko so naju ob 13.00 iz neke mehanične delavnice v Livornu napotili ven, ker oni imajo sedaj “mangare” in zapirajo ta 3!!! ure. Sredi noči, ko je prišel gospod z avtovleko iz Slo, se mi je zdelo, da so se odprla nebesa… Nikoli več Italije, je rekel moj (sedaj že) mož.

Ampak ker se zarečenega kruha največ poje, sva bila potem še 2x, obakrat na ogledu kulturnih znamenitosti in obakrat z agencijo. Da pa bi šli tja na morje ali poletne počitnice, ga ne spravim nikoli več.

In iskreno, sploh ne vem, kaj naj bi bilo tako zelo narobe s Hrvaško.  Dalmacija je čudovita, tudi marsikateri otok. In mi imamo pač to srečo, da smo blizu. Poleg tega je majhnim otrokom čisto vseeno, ali prekladajo kamenčke nekje v Kvarnerju ali pa na grškem otoku. Je pa res, da mami ali pa ati potem v službi ne moreta reči, da so bili v/na XX, ampak “samo” na Hrvaškem…

Razumljivo, da ste bili razočarani, ampak to je del potovanj. Da se kaj zalomi, ni vse tako, kot si si predstavljala, in tako naprej. Jaz tega ne jemljem za slabo, prej kot neko dogodivščino.Pa sem prepotovala vsaj deloma vse kontinente in srečevala ljudi, kulture, ki so svetlobna leta od evropske. Ja, bilo je tudi veliko nevšečnosti, ampak ko pogledaš nazaj, se nasmehneš in ceniš vse take izkušnje. Razumem pa tudi, da je za večino ljudi neobvladljiv stres že to, da zamudijo na trajekt.

Govorimo o Italiji, mar ne? O Evropi, o evropskem standardu, kjer pričakuješ neko primerljivost z razvitim svetom. Pri tem, kar bi lahko Italija bila glede na danosti, pač mene osebno razočara. Bolj kot Španija in bolj kot Francija, kjer imam enak kriterij ocenjevanja. Slabše srečaš v Londonu, ostali del otoka do severa je ok. Primerjam z vsemi eu državami, ker sem bila v vseh, večino po cesti v tisoče kilometrih, razen Finske in Litve, ki bosta za penzijo. Italija je pač država, kjer so pričakovanja na višjem nivoju in kjer je drek na pločniku meni osebno moteč, tudi če je vam to sprejemljivo. Necistoče kot take tudi sicer ne prenašam, zato moj potovalni domet ni, kjer je vse sprejemljivo, tudi če vam ti izzivi sedejo in so vam domači. Kljub vsemu smo bili na nekaj takih destinacijah, ravno dovolj, da smo ugotovili, da je svet prevelik, da bi ga obšli v enem življenju, zato izbiramo destinacije, kjer nam drek na cesti ostaja postandard. Bili v okoli petdeset državah, zato menim, da relevantno ocenim, da je Italija zanemarjena država in da so ljudje tam packi. Upam, da to ne izkazuje v včasih očeh naše zaplankanosti. Morje v Italiji pojdite pogledat pozimi. Blišč z lučkami načičkanih lokalčkov na obalah so nekaj, kjer ne bi vzela niti pijace iz steklenice, ko te prepričajo zanemarjeni stari in razpadajoči hladilniki na paletah, po katerih ščijejo potepuški psi.

Predvsem za pocahontas. Pač nezanesljiv forumski format, ki citira ali pa tudi ne

Mater, ste nekateri zategnjeni. Ja, na Hrvaškem in v Italiji se dogaja, da srečaš drek v morju ali v grmovju. In še kje drugje. Ali pa podgane v kampu. Ter številne druge nevšečnosti. In za vse ti še fino zaračunajo, kajne? Avto se ti pokvari? Joj, prejoj, nikoli več nikamor. Eh, brezveze govoriti. Doma ostanite, v svoji zglancani kuhinji in lavorju na terasi.

Italija je umazana država o tem ni dvoma. Je pa enako umazanega ostalega 99% sveta z izjemo alpskih držav, nekaj luksuznih letovišč in Japonske. Očitno nisi veliko potovala, da takšne trosiš.

Italijani sami po sebi so čisti. Kar vidite je okolica, kjer so Italijani že zdavnaj obupali nad državo, ki jo je uničila mafija. Italijani doživijo skoraj največjo starost na celem svetu. Imajo mislim da enega največjih IQjev na svetu. Samo poglej kako so bili uspešni v zgodovini in danes v praktično vseh stvareh. Vse kar vidiš danes, sodobna ekonomija, pravo, izobraževanje,… je plod Italije. Posledično pa imajo še hud problem s starim prebivalstvom, mladih ni. Ogromno je tujcev, črncev, muslimanov, azijcev. Če jih ne štekaš, greš pač drugam.

Fvlnvt1WYAEayqQ

heyo, 22.06.2023 ob 10:10

Mater, ste nekateri zategnjeni. Ja, na Hrvaškem in v Italiji se dogaja, da srečaš drek v morju ali v grmovju. In še kje drugje. Ali pa podgane v kampu. Ter številne druge nevšečnosti. In za vse ti še fino zaračunajo, kajne? Avto se ti pokvari? Joj, prejoj, nikoli več nikamor. Eh, brezveze govoriti. Doma ostanite, v svoji zglancani kuhinji in lavorju na terasi.

Dopust Oz. počitnice predstavljajo meni sprostitev, doživetje, nekaj prijetnega in čim manj stresnega. Seveda gre vedno lahko kaj narobe, kar vzamemo v zakup, vendar je dobro vedeti tudi, kaj lahko narediš in kam se obrneš, če gre kaj narobe. Zato osebno tudi mi izbiramo “varne”, čiste države, ne pa da se ukvarjam s tem, ali se bom s hrano zastrupila, ali bom imela cel teden drisko, kaj bo, če zboli otrok itd. In ne, mi tudi ni vseeno, ali spim v umazani luknji s podganami, ali še huje, našpricani s strupenimi insekticidi, ali pa v normalni/čisti sobi. Hvala lepa za tako doživetje, pa zaplankanost gor ali dol.

En kup razlogov, 22.06.2023 ob 10:49

Dopust Oz. počitnice predstavljajo meni sprostitev, doživetje, nekaj prijetnega in čim manj stresnega. Seveda gre vedno lahko kaj narobe, kar vzamemo v zakup, vendar je dobro vedeti tudi, kaj lahko narediš in kam se obrneš, če gre kaj narobe. Zato osebno tudi mi izbiramo “varne”, čiste države, ne pa da se ukvarjam s tem, ali se bom s hrano zastrupila, ali bom imela cel teden drisko, kaj bo, če zboli otrok itd. In ne, mi tudi ni vseeno, ali spim v umazani luknji s podganami, ali še huje, našpricani s strupenimi insekticidi, ali pa v normalni/čisti sobi. Hvala lepa za tako doživetje, pa zaplankanost gor ali dol.

Nastanitve v Italiji po kvaliteti presegajo tiste v Sloveniji, da ne govorimo o nastanitvah na Hrvaškem. S hrano se v Italiji ne boš zastrupil, ker gurmanske užitke postavljajo najviše od vseh Evropejcev.

Samo vprašam za prjatla…

Kje ste v Italiji dobili drek (človeški) na cesti? Ker pasje dobiš tudi v Murglah ali Zupančičevi jami ipd.

V katerem kraju?

Prosim za odgovor.

Čebela_adela, 21.06.2023 ob 09:44

heri, 21.06.2023 ob 09:23

Hahaha, evo, kaj pomeni zaplankanost Slovencev…..Hrvaška zmaguje :).

V Italiji, do Beneškega zaliva ,je , seveda razen LUKE v Trstu( kar nekateri od vas imenujete plaža z umazanijo):):):) več plaž z modro zastavico. Seveda butlji niti ne vedo, kaj je to.

In, ker so obale res pretežno mivkaste (ampak, ne take, kot je v Portorožu, ki leti po zraku-tega butlji tudi ne vedo) je tam idealno za družine z malimi otroki.

Seveda se morje ob plžah skali, ko je v njih veliko turistov, je pač treba iti malo globlje,kjer zaplavaš in uživaš v čisti vodi, dno ni več skaljeno.

No, poznavalci italijanskih plaž :):) pa še kar naprej uživajte v Istrskih fekalijah, ježkih do plaž, skalnatih plažah, kjer ljudje padajo na spolzkih tleh ,pa neprijaznosti  (po vaših trditvah) Hrčkov,kot jih imenujete :):):).

Sami poligloti, svetovni popotniki:):):). Kamp prikolice so morda res cenejše od Italijanskih hotelov, kategorije in kvaliteto pa hrvaški ljubitelji itak v nulo poznate, čeprav Italije niti od daleč še niste videli:)   –        -izvzeti so južnejši deli Hrvaške in nekateri otoki.

p.s.

Naštejte nekaj plaž na Hrvaškem z modro zastavico. Aktualnih, seveda.

veliko zabave v kopanju iz Padske vode. tja se steka vso sranje, kar kmetje zlijejo po njivah po padski nižini in vse, kar najbolj industrializirano območje italije proizvede

mnjam

Reka Pad in nekatere druge manjše reke prenašajo strupene kemikalije in hranila iz visoko razvitih območij v severno Jadransko morje. Je plitva polzaprta kotanja s svojevrstno hidrodinamiko, kroženje vode pa povzroča presenetljivo hitro obnavljanje vode. Številna onesnaževala medsebojno delujejo s trdnimi delci, predvsem frakcijami mulja in gline, ki se usedejo na nekaterih območjih vzdolž severne in zahodne obale bazena in tvorijo rezervoarje z dolgoročnim potencialom izpusta.

Nekatere kemikalije, kot so strupene kovine, klorirani pesticidi, PCB, umetni radionuklidi in hranila kažejo njihove največje koncentracije na območjih prodelte ob rečnih ustjih, v lagunah in zatokih ter v bližini določenih izpustov odpadkov.

https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fwww.csun.edu%2F~dorsogna%2Fnodrill%2FRospoMare%2Ffrascari.pdf

zakaj mislite, da italijani masovno dopustujejo na hrvaškem?

Ker iz Pada do hrvaške obale pa seveda nič ne pride?

Človeški drek najdeš tudi pri zmajskem mostu.

Primorc en, 22.06.2023 ob 12:00

Nastanitve v Italiji po kvaliteti presegajo tiste v Sloveniji, da ne govorimo o nastanitvah na Hrvaškem. S hrano se v Italiji ne boš zastrupil, ker gurmanske užitke postavljajo najviše od vseh Evropejcev.

Glede hrane ni bila mišljena Italija, to velja bolj za razna bližnjevzhodna letovišča in na sploh za Vzhod (z izjemo nekaterih držav), ampak glede njihovega nepoznavanja tujih jezikov in težav v komunikaciji, kar lahko predstavlja v določenih okoliščinah resno težavo… Higiena bivanja je pa druga stvar, tu tudi Italija pade pod “standard”. Pa ni edina evropska država,  da se razumemo…

Panika na Hrvaškem. Nemcev polovico manj kot lani.

To da je Italija umazana država lahko reče samo nekdo, ki v življenju nikoli ni bil v Italiji. Ta človek si po mojem tudi iz stanovanje ne upa stopit.

Ja, Italija je res ena svinjska dežela, umazana, polna kriminalcev na cesti, s hrano se zastrupi skoraj vsak, v hotelih deliš posteljo s ščurki in podganami  :):):)

Pa dajte znalci , ki niti enkrat še niste bili tam, povejte nam, raji, ki pač skoraj živi tam, zakaj  si  potem reveži, ki nimajo denarja za boljše, npr na Hrvaškem, v dreku Pada ipd ,kupujejo hiše  in pretežno bivajo tu.

Npr, ne vem, če jih poznate…..G.Clooney, B.Pitt , Sting , L.Di Caprio, H.Mirren, G.Lucas , D. Versace……..

Ja, tile reveži obožujejo kopanje v svinjariji, pa spotikanje na drekih, pa pokvarjene želodce :):):)

Ojej, kolk pametnih imamo tule gor.

Celjski grof, 22.06.2023 ob 12:39

To da je Italija umazana država lahko reče samo nekdo, ki v življenju nikoli ni bil v Italiji. Ta človek si po mojem tudi iz stanovanje ne upa stopit.

Nekateri niso nikoli bili v Delhiju

Nimajo vsi narodi fetiša na sosede, nove fasade in avte pred hišo. Slovenci smo pač prvaki v tem.

PIKULET CENZURIRANI, 22.06.2023 ob 12:13

Ker iz Pada do hrvaške obale pa seveda nič ne pride?

Kot v naslovu

mala mama, 22.06.2023 ob 12:41

Ja, Italija je res ena svinjska dežela, umazana, polna kriminalcev na cesti, s hrano se zastrupi skoraj vsak, v hotelih deliš posteljo s ščurki in podganami  :):):)

Pa dajte znalci , ki niti enkrat še niste bili tam, povejte nam, raji, ki pač skoraj živi tam, zakaj  si  potem reveži, ki nimajo denarja za boljše, npr na Hrvaškem, v dreku Pada ipd ,kupujejo hiše  in pretežno bivajo tu.

Npr, ne vem, če jih poznate…..G.Clooney, B.Pitt , Sting , L.Di Caprio, H.Mirren, G.Lucas , D. Versace……..

Ja, tile reveži obožujejo kopanje v svinjariji, pa spotikanje na drekih, pa pokvarjene želodce :):):)

Ojej, kolk pametnih imamo tule gor.

…tile reveži s svojimi zasebnimi letali priletijo na svoj dvorec, kje jim vrtnarji, sobarice itd. 356 dni na leto rihtajo njihov luksuz. Ali pa misliš,  da hodijo lulat na postajališča na AC, ali pa v tiste Dixije, preden gremo npr v Benetke?

Ko se ustavim na prvem postajališču na AC v neki državi, mi to pove vse o kulturi naroda.

Stanje  Wc  na AC pač ni ogledalo enega naroda. Tam se redno ustavlja nešteto ljudi, tudi takih iz covoliziranih dežel,kot je Slovenija:). Kaj pustijo za sabo, je pač njihovo ogledalo.

Za vsakim prascem je pač nemogoče očistiti,jih je preveč.

Sicer pa, je v Slo kaj boljše? Razen na pumpah, kjer za Wc kasirajo. Pa še tam je bolj za silo. O hrvaških Wc jih pa ne bi.

Tako da, tisti gori omenjeni, četudi z jeti in vilami,si le teh niso kupili na Hrvaškem , kjer je tudi marsikaj na prodaj. Le zakaj so se raje odločili za I?

Lido di Jesolo. Grda grda plaža in mesto polno smeti.

mala mama, 22.06.2023 ob 13:07

Stanje  Wc  na AC pač ni ogledalo enega naroda. Tam se redno ustavlja nešteto ljudi, tudi takih iz covoliziranih dežel,kot je Slovenija:). Kaj pustijo za sabo, je pač njihovo ogledalo.

Za vsakim prascem je pač nemogoče očistiti,jih je preveč.

Sicer pa, je v Slo kaj boljše? Razen na pumpah, kjer za Wc kasirajo. Pa še tam je bolj za silo. O hrvaških Wc jih pa ne bi.

Tako da, tisti gori omenjeni, četudi z jeti in vilami,si le teh niso kupili na Hrvaškem , kjer je tudi marsikaj na prodaj. Le zakaj so se raje odločili za I?

Pa še kako kaže kulturo naroda… si bila že kdaj na postajališču v AUT? Tam je tudi ogromna frekvenca ljudi.

.https://www.youtube.com/watch?v=GqGLtzGMxWo

Zdaj pa mislim da bo prijelo. Res umazano mesto.

Ah, prosim, nehajte s kulturo naroda na lokacijah, kjer se izmenja nenormalno število narodov.

Kot sem povedala, kjer so stranišča plačljiva, je povsod ok, vsaj za silo. Tako v Slo, kot na HR , kot v I, kot v F…..povsode je enako.

Kjer pa je zastonj, …… In to velja za vse gor napisane in druge države.

Ne bluzite kar tako, samo, da ste proti.

Odgovora,kje  na cesti ste v I videle človeški drek, tudi še ni.

Letujem povsod, kamor se mi zdi za it. Od severa,do juga Evrope. (Kam drugam mogoče kasneje, je tu še dovolj za videti). Ne preferiram nobene dežele, vsaka ima svoje lepote . Vendar, ne tiščite glave v pesek in se ne smešite s tem, ko v nebo kujete Hrvaško. Ni taka, četudi vi ne greste nikamor drugam, ker si pač ne upate nikamor izza svojega poznanega plota.

.https://www.youtube.com/watch?v=845uMwzLL-Q

La Pelosa – Sardinia

Še malo grdih plaž iz Italije, raje izbrat Hrvaško 😉

Kakšne tukaj trosite.
WCji na Italijanskih avtocestah so zelo lepo urejeni, čisti, ponavadi imajo tudi WC za invalide, pogosto pa tudi tuš kabine (za tovornjakarje ki spijo v vozilu) in včasih celo previjalnice za dojenčke. Seveda pa imajo tudi oni manjša in starejša postajališča, kot tudi velika nova, ki imajo vse storitve optimalne.
Med nekim Autogrillom in Petrolom sploh ni primerjave.

Za razliko od Nemčije so WCji zastonj na avtocesti, oziroma jih z nekaj višjo ceno storitev in produktov v trgovini plačajo sami kupci.

Mala mama, vi že veste. Prepričevati prepričanega je brez veze. Sploh, če tam letujejo svetovno znani igralci/influencerji ipd., potem je to zagotovo znak višje kakovosti in destinacija, kamor mora naslednje leto obvezno vsak, ki da kaj malega nase! Pa tudi če hodi na wc s ščipalko na nosu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close