Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj noben ne gre na morje v italijo?

Zakaj noben ne gre na morje v italijo?

Poleti je povsod vroče,kot v peklu. Saj se zato mnogi hodijo pražit na morje, ali se motim?:):)

Morje in obale so pač morje in obale. Vročina, na srečo voda blizu.

Bolj prijetno je ob kakem jezeru bolj na višini ali v gorah.

Ampak, tja v vročih mesecih ne hodi toliko ljudi.

Sem se pa že večkrat vprašal, zakaj ljudje v času, ko je že itak vroče, hodijo na dopust nekam, kjer je še bolj vroče :):):):)

Paradoks za mojo bučo.

Odgovor na objavo uporabnika
heri, 21.06.2023 ob 09:43

Madona, no, pa kje ste videli te črnuhe? Ja, seveda, kot po vseh plažah se pojavljajo tisti z originali gučiji,pa roleksi ipd. Taki si ne upajo fehtariti, imajo plaže preveč dobro zaščitene, tudi “Mitchev” je na vsakih nekaj deset  metrov nekaj.

No, vsak poi svoje.

Važno je, da je Hrvaška kljub slabim plažam, meduzam, ježkom, sluzastim skalam in ploščam, draginji ,nesramnosti…itd, vnesi poljubno za Slovence , mislim, večino, največji domet.

Ga ni čez:):).

Zato je Slovenija še naprej majhna, zaplankana, ljudje večinoma zahojeni , nerazgledani .(se da videti na Slo kvizih:).

Lep dopust vam želim!

Heri, ne tako pokroviteljsko, no.

Obali Hrvaške in  srednje Italije sta pač drugačni.  Če ti ne paše mivka in 50 m vode do kolen od obale pač v Italiji nimaš kaj iskati.  Meni tudi plaže niso všeč, sama mivka, ki ti zleze povsod.  Drugo je jug Italije, ampak spet neprimerljivo z mirnim morjem na Hrvaškem.

Poleg “sluzastih skal” obstajajo tudi drugačne plaže.  Draginja na Hrvaškem je še zmeraj manjša kot v Italiji, kdor trdi drugače, laže.  Hrana in pijača v gostilnah, cene v kampih – vse je dražje v Italiji.  Neprijaznost – če naletiš nanjo, se obrneš in greš, a je problem?  Tudi natakarji v Lignanu niso vsi prijazni, pa tisti na Sardiniji tudi ne.

Moji razlogi, 21.06.2023 ob 10:13

Vsak seveda gleda za sebe in ima druge izkusnje. Te so moje:

1. Morje in obala umazana.

2. Turisticni delavci zelo neprijazni.

3. Zelo zelo drago.

4. V vseh vecjih turisticnih mestih “pickpockets”.

5. Ponavadi govorijo samo italijansko.

Se ne strinjam se tvojimi razlogi.

Po mojih izkušnjah so v Italiji turistični delavci prijazni, storitve kvalitetne, dobro razmerje kvaliteta:cena, odlična hrana, morje nič bolj umazano od hrvaškega, zlasti če upoštevamo, da na Hrvaškem fekalije brez predhodnega čiščenja izlivajo v morje (poznam ljudi, zlasti pa otroke, ki redno po kopanju če hrvaškem morju dobivajo fleke in izpuščaje po telesu)…

Ma saj na Hrvaškem sploh ni tako drago, če primerjamo z našo obalo.

Sem ravno nazaj iz Krka in lahko povem nekaj cen.

Karlovačko 0, 5 i   3,7€

Pice od 9,50 do 12,70 €

Čevapi  11€

Kalamari 14€

hm, ok ! :):)

Mamalinska, 21.06.2023 ob 11:08

Ma saj na Hrvaškem sploh ni tako drago, če primerjamo z našo obalo.

Sem ravno nazaj iz Krka in lahko povem nekaj cen.

Karlovačko 0, 5 i   3,7€

Pice od 9,50 do 12,70 €

Čevapi  11€

Kalamari 14€

skriti stroški so pa: zelena solatKA: 6 €

Dejstvo je, da se Italijansko morje (obale, plaže…) se nikakor ne more primerjat z Hrvaško

Seveda ju ni za primerjati, je v Italiji res lepše. Preverjeno večkrat. Prej tudi mi hodili predvsem na HR. Nič več, smo našli lepše kraje in obale.

nič ne vem, 21.06.2023 ob 11:15

Dejstvo je, da se Italijansko morje (obale, plaže…) se nikakor ne more primerjat z Hrvaško

Mi v Italijo hodimo že 30 let. Pa ne na morje, ampak tudi na obalo in se kopamo.  Nekaj podobnega na HR. HR morje je bilo včasih res kristalno, zadnja leta je pa tako padla kvaliteta morja, da tja sploh ne hodimo več. Kadar si želimo res pravega morja so to edino grški otoki. Korzika je tudi ok.

Včasih smo kar hodili, večkrat v Toskano, nekaj v Lido, enkrat tudi v Bari. Pa v mladosti, tam v 80. letih, v Rimini dvakrat s fantom. Takrat je bilo to zelo “nobl”.

1. Zaradi Yugonostalgije.

2. Ker so že njihovi starši tja hodili.

3. Ker so zapečkarji.

4. Ker jih je strah, da se ne bodo znašli tam.

5. Roko na srce – gre za “nižji” sloj. Tak, ki bere Slovenske Novice, posluša Radio Antena, Dalmatinske klape, gleda tv in ima slabega jurja in pol plače.

Ker je pri Trstu zelo grdo umazano morje

Cene visoke, ne znajo nič nkjezika, najbolj pa so odurno s tistim zaraunavanjem pogrinjkov. Ne vem kje ste našli tako primerjavo Sicilija ima kar lepo morje, spet moraš pa tja z letalom

..

Države mojih poletnih dopustov (morje) po frekvenci obiskov:

Grčija … praviloma večkrat letno (celotna, obiskal že več kot 100 otokov in tudi veliko celine)
Španija … približno vsako drugo do tretje leto (Balerari, Andaluzija, Valencia)
Italija … vsakih 10 let (Sicilija, Eolski otoki, Sardinija)
Portugalska … nekajkrat
Hrvaška … nekajkrat
Turčija … do zdaj 2x
Tunizija … do zdaj 2x
Romunija … do zdaj 1x
Črna gora … do zdaj 1x

Tudi letos bo Grčija vsaj 2x. 1x s familijo, 1x jadranje s kolegi. Portugalska pa je že bila.

Hodim v Italijo ko imam dovolj fiananc, na potovanja ki so vodena z vodičem. Obužujem tlakovane ulice, okus po testeninah, capucinu, italijansko strast do zivljenja.

Nisem pa bila še na Siciliji, hodim v Rim, Bentke, Elbo, Gardaland, Rimini, Cinique tierre itd…pa z Nove Gorice je ena full lepa plaža prek meje samo se pelješ ko imajo na plaži usnjene bele kavče v morje segajo ….

Da so pa hoteli zanič pa se zahvalimo slovenskim agencijam ki kasirajo 200e za sobe, ki stanejo 30e ena nočitev.

se je govorilo ,da  Italijani zmečejo nevarne / jedrske odpadke kar v morje, če res pa ne vem.

Xhbx, 21.06.2023 ob 11:51

Ker je pri Trstu zelo grdo umazano morje

Cene visoke, ne znajo nič nkjezika, najbolj pa so odurno s tistim zaraunavanjem pogrinjkov. Ne vem kje ste našli tako primerjavo Sicilija ima kar lepo morje, spet moraš pa tja z letalom

..

Italija ni le Trst. Kristalno morje imaš v Toskani, na Elbi, Sardiniji, v južni Italiji (kot slišim/berem). Razmerje cena/kvaliteta se mi je vsaj v preteklosti zdelo ugodneje v Italiji, zdaj ne vem. V bolj turističnih krajih se da kar dobro sporazumeti v angleščini, tudi nemščini. Nekaj italijanščine za vsaj osnovno sporazumevanje se pa hitro naučiš. Letalski prevoz pa danes res ni nek bavbav ali cenovno nedosegljiv. Par ur z avtom do Toskane je pa primerljivo z Dalmacijo.

Ne morem verjet, da si v Italiji nisi nikoli privoščila gelato in malega italijanskega ciganceka.

In tudi vem zakaj pluvate po hrvaškem morju. Da niso naši južni sosedje full vse podražili (vse se vrti okoli denarja) ne bi nihče pomislil na kakšno drugo destinacijo. A je tak. Vem, hrvati so pokvarjeni do fundamenta.

za mon mafijo:

če bi me neznanje jezikov oviralo, ne bi prepotovala pol sveta. drugače pa italijansko znam dovolj, da se zmenim.

na italijanski jadranski obali me pa ne boš našlo nikoli. sicilija, sardinija… pa komot

Lepo to ?

Sam tak kot se pa v Monte negro zagrejejo tiste sklale ob morju je pa nenormalno.

GOODLIFE, 21.06.2023 ob 11:36

1. Zaradi Yugonostalgije.

2. Ker so že njihovi starši tja hodili.

3. Ker so zapečkarji.

4. Ker jih je strah, da se ne bodo znašli tam.

5. Roko na srce – gre za “nižji” sloj. Tak, ki bere Slovenske Novice, posluša Radio Antena, Dalmatinske klape, gleda tv in ima slabega jurja in pol plače.

Očitno ima ta “nižji sloj” dovolj denarja, da jih je preko 100.000 lastnikov nepremičnin dol….

.https://youtu.be/VW7jINazbFs

GOODLIFE  ima zelo prav.  Kdor pa ima tam nepremicnino gre pac tja, kjer ta stoji. Vse zivljenje. In  ta oseba seveda ne bo hvalila drugih krajev. Normalno. 🙂

Tujina ni za vsakogar, še posebej ne za starejše, ki ne poznajo tujih jezikov in se ne znajdejo v današnjem e-svetu. Dopustovanje v državah bivše Jugoslavije pa je kot, da bi dopustovali doma v Sloveniji. Poznana mentaliteta, možnost sporazumevanja, navajeni na prehrano, skupna zgodovina, pesmi itd. Gre za domačnost nekdanje skupne države.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close