Zakaj noben ne gre na morje v italijo?
Meekoo, 21.06.2023 ob 09:42
heri, 21.06.2023 ob 09:23
Hahaha, evo, kaj pomeni zaplankanost Slovencev…..Hrvaška zmaguje :).
V Italiji, do Beneškega zaliva ,je , seveda razen LUKE v Trstu( kar nekateri od vas imenujete plaža z umazanijo):):):) več plaž z modro zastavico. Seveda butlji niti ne vedo, kaj je to.
In, ker so obale res pretežno mivkaste (ampak, ne take, kot je v Portorožu, ki leti po zraku-tega butlji tudi ne vedo) je tam idealno za družine z malimi otroki.
Seveda se morje ob plžah skali, ko je v njih veliko turistov, je pač treba iti malo globlje,kjer zaplavaš in uživaš v čisti vodi, dno ni več skaljeno.
No, poznavalci italijanskih plaž :):) pa še kar naprej uživajte v Istrskih fekalijah, ježkih do plaž, skalnatih plažah, kjer ljudje padajo na spolzkih tleh ,pa neprijaznosti (po vaših trditvah) Hrčkov,kot jih imenujete :):):).
Sami poligloti, svetovni popotniki:):):). Kamp prikolice so morda res cenejše od Italijanskih hotelov, kategorije in kvaliteto pa hrvaški ljubitelji itak v nulo poznate, čeprav Italije niti od daleč še niste videli:) – -izvzeti so južnejši deli Hrvaške in nekateri otoki.
p.s.
Naštejte nekaj plaž na Hrvaškem z modro zastavico. Aktualnih, seveda.
Po kampih, kar sem bila, imajo vsi modro zastavico. In to Istra. Pa če smo mi tako zaplankani, zakaj se trume Nemcev, Avstrijcev, Nizozemcev valijo na Hrvaško? Pa ne s prikolicami iz 80-ih, ampak takimi od 20 jurjev navzgor (kar so pri današnjih cenah praktično vse). Zakaj oni ne grejo v ekskluzivne hotele v Italiji, ceneje bi jih prislo?
Še večje trume Nemcev, Švicarjev, Jodlarjev in Nizozemcev se valijo v Italijo na dopust.
Italija ima na tisoče kilometrov plaž. Cene zelo varirajo glede na višek sezone, ki je pri njih avgusta. Junija in julija so cene 30% tistih v avgustu in nižje kot v Dalmaciji kjer so cene skozi celo sezono enake. Ponudba je neprimerno boljša kot na hrvaškem, da ne govorimo o hrani. Ponudba rib v Dalmaciji je največkrat omejena na oceanske lignje, ter brancine in tuno iz ribogojnic. V Italiji se je pač treba izogibati večjim mestom. Apulija, Kalabrija, Sicilija, Sardinija, celotna južna Italija ima sanjske plaže – urejene ali divje.
heri, 21.06.2023 ob 09:43
Madona, no, pa kje ste videli te črnuhe? Ja, seveda, kot po vseh plažah se pojavljajo tisti z originali gučiji,pa roleksi ipd. Taki si ne upajo fehtariti, imajo plaže preveč dobro zaščitene, tudi “Mitchev” je na vsakih nekaj deset metrov nekaj.
No, vsak poi svoje.
Važno je, da je Hrvaška kljub slabim plažam, meduzam, ježkom, sluzastim skalam in ploščam, draginji ,nesramnosti…itd, vnesi poljubno za Slovence , mislim, večino, največji domet.
Ga ni čez:):).
Zato je Slovenija še naprej majhna, zaplankana, ljudje večinoma zahojeni , nerazgledani .(se da videti na Slo kvizih:).
Lep dopust vam želim!
TI si taman za mone… one se isto zmrdujejo pa pravijo da nocejo moskega ki mu je vrhunec dopusta svaljkanje in izlezavanje na hr. obali…
Glej vsakemu svoje… meni na pamet ne pride na bi sel v italijo na morje… me sploh ne vlece… ko reces morje se podrazumeva hrvaska… kakva italija stari…
hmm545, 21.06.2023 ob 07:32
Vsi silijo samo hrvaška, hrvaška, da pa bi šli na drugo stran meje, to pa ne, čeprav so tam prav tako lepe plaže! Je to posledica posiljevanja z yugo mišljenjem ali kaj?
jaz bi sla na Capri na dopust… tam je baje lepo…
drugace patukaj na severu okoli nase meje se kopajo tudi v Miljah.. za kar nrkaj Primorcev sem ze slisala, da gredp tja pogosto
Anonimno 4400, 21.06.2023 ob 07:47
Zakaj pa Italijani hodijo na dopust na Hrvaško?
Zakaj pa hodijo Hrvatje na dopust v Italijo?
Meni je Italija zelo všeč. Pa Španija, Grčija, Francija. Vsako leto grem na drugo destinacijo, da si širim obzorja. Tudi na Hrvaško grem večkrat. Slovenci pa množično silijo na Hrvaško zaradi bližine in zaradi jezika. Večina starejših se namreč ne zna sporazumevati v tujih jezikih in gredo na Hrvaško iz komoditete. Ni pa Hrvaška edina lepa destinacija, niti ni med najlepšimi, sploh pa ni poceni. Je ok. Fajn za videt in za probat, kot mnogo drugih… Življenje pa je zame predrago eno, da bi čas zapravljala samo vi enem obmorskem kraju. Hočem videti čimveč sveta.
heri, 21.06.2023 ob 09:56
V Istri modre zastavice???????????????????
Saj se hecate.
In, izliv reke Po je tako nizko od Benetk, da ne šteje več pod severno italijanski del. Btw, tam se ljudje ne kopajo, tam je industrijsko območje. Toliko o razgledanosti in poznavanju Italije :).
Jo ma ke si ti moderen…
Hvala ker si tu z nami zahojenci in delis znanje…
Stari res mi se jebe… i za italijom i dze letujes, i za modrim zastavcama… i svim…
Pravo morje se začne južno od Zadra. Črna Gora se je močno popravila glede higiene. Albanijo raje preskočite. Pravo čisto morje in vrhunske naravne plaže pa ima Grčija.
Jaz poznam mnoge Slovence, ki hodijo z Avtom v Grčijo. Jinsko ali Egejsko morje. Če je opcija letalo pa priporočam Kreto ali Rodos.
In prosim, da prenehate uporabljati hrvaško morje, ker to ni in ga imajo le v začasnem lastništvu od 1945, kot nagrado za izgubljeno vojno in vojne zločine (NDH). Do takrat ga niso imeli. Reče se Istra, Kvarner, Dalmacija ali preprosto vzhodni Jadran.
nič ne vem, 21.06.2023 ob 08:53
Mi vsako leto gremo dopustovat za en mesec na Korziko. Mimogrede, nismo edini Slovenci. Ena moja sodelavka hodi na Capri.
a poves kaj vec o tem kako gre na Capri… kako je najugodneje…?? gredo z letalom do Rima in kako potem naprej ali kako drugace?
Anonimno272, 21.06.2023 ob 10:48
a poves kaj vec o tem kako gre na Capri… kako je najugodneje…?? gredo z letalom do Rima in kako potem naprej ali kako drugace?
Z letalom greš do Napolija, od tam pa trajekt je blizu. Tam okrog so še krasne obmorske lokacije v neapeljskem zalivu proti Sorrentu. Če si z avtom obdelaš še Vezuv, Pompeje in Ampalfi. Rentanje je pa tam kar drago. Sam Capri je lep, miniaturen otoček.
Forum je zaprt za komentiranje.