Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj biti samski

Zakaj biti samski

Imam prijateljico, ki je pasjeljubka že od malih nog, ko je sprehajala sosednje pse tistim, ki so ji to pustili. Odrasli je mož leta govoril, da, če pride pes k hiši, gre on od doma. Dokler ji ni v zrelih letih prekipelo in mu je povedala, da bo pripeljala psa – on pa naj se odloči, kaj bo s sabo. In danes kuža za krog okoli hriba pocuka tudi njega …

Kaj hočem povedati? Eni leta in leta terajo svoje. In v vmesnem času pravzaprav pozabijo, zakaj so vse začeli oz. jim ni več jasno, zakaj še vztrajajo pri svojem. Je dobro preverit, če so se razmere na terenu spremenile. Pa kot protiargument navesti nekaj, v čemer tudi ti ne reagiraš več tako, kot si nekoč.

Sem samska, ampak želela bi biti v razmerju.
Da malce poanaliziram tvoje točke:
1. To nima veze s samskostjo :). Veliko familij ima psa, mi smo ga imeli vedno pa mačke tudi. Lažje kot, če si samski. Če si samski je težko imet psa, ker ko greš na dopust, kdo bo skrbel zanj?
2. To počnem in bi v razmerju tudi to počela. Drugače ne vidim razloga, da bi silila v razmerje, če bi mi vzeli potovanja.
3. To sem včlanjena, moram pa reči, da sem tam ena redkih samskih. Večina ni samskih tako, da tudi to ni nekaj, kar je samo za samske.
4. To ne vem kaj reči :).
5. Potem ne bi bil pravi samski stan, če bi imela otroka v reji :). Občasno pa delam z otorki, v sklopu točke 3.

Zakaj je bolje biti samski?
Po mojem zato, ker sedaj poleg službe delam še drugi faks, ker obiskujem razne tečaje tujih jezikov, druge izobraževalne tečaje, vsak vikend grem na kak izlet, med tednom vsaj uro, raje pa dve uri na dan športanja. Pa kulturne prireditve, koncerti. Verjetno tega ne bi bilo, če bi bila v razmerju.

Če si v razmerju:
Vsekakor so manjši stroški za elektriko, hrano, komunalo, stanovanje…
Reden seks, objemi, poljubi.
Manj porabljenega časa za gospodinjska dela, ker se delo porazdeli na pol.

Ja, raje bi bila v razmerju, ampak takem, da bi vseeno lahko imela svoje hobije in da bi on opravil pol gospodinjskih del. Sploh je pa zaželeno, da bi imela čim več skupnih hobijev, da bi lahko skupaj uživala ali na smučanju ali na koncertu…

nato pa neoprpščeni del zavzame 3x toliko ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Se razbohoti, kot ženska po poroki 🙂

In ko oz. če pridejo otroci, se ta stavek spremeni – tudi če si ob partnerju obdržal bonitete lastnih interesov. Ves čas ni več namenjen samo tebi, naj se temu še tako upiraš, naj to želiš ali ne. Kakšna ura pa lahko še vedno čistoo tvoja.

Pazita, da se vama peške češenj ne zataknejo:). Slabost samskega lajfa je, da te ne more nihče rešiti pred morebitno zadušitvijo:).

A nisi ti na sladoledu?

Dons na češnjah:). Sladoled še pride, nč bat:). Življenje je treba zajemati z veliko žlico, ne glede na status:)).

ma jaz ga raje z malo, … dlje traja.. pa še sladica se je z malo. Ti pakr lahko šeflo uporabiš, lahko prinesem tud lopato.. 🙂

pa res ne vem zakaj na biti v vezi gledate skozi to, čemu vse bi se bilo treba odpovedati. In to očitno predvsem ženske. Ali je res tako odpovedovanje v ženski naturi in je tu vzrok, da isto potem zahtevate od partnerjev?

Konec koncev, zakaj se odpovedovati lastnim veseljem in hobijem zaradi partnerstva? Mar nobena ne pomisli na to, da bi si partnerja iskala med takimi, ki imajo podobne interese?

jaz se nisem ničemer odrekla, le še malo povečala krog dejavnosti 🙂

Močno pa sem se mogla odrečt večini zadev ko sem zanosila. Na žalost. No saj bodo zrasli potem pa spet 🙂

To odrekanje v vezi. Res je eni pričakujejo od partnerjev, da bodo svoje življenje čisto spremenili in ga prilagodili njej/njemu. Govorim za oba spola, čeprav imam občutek, da ženske več pričakujejo odrekanja od moških kot obratno. Vse hobije stran, vse prijatelje pozabi, prijateljice ITAK.., bodi z mano, če bi me imel rad bi to naredil zame… in bla bla
In se ne zavedajo, da s tem, če tisti drugi seveda popusti, ker jo/ga ima rad in želi imet mir.., spremeni sebe in postane nekdo drug. Nič več tisto kar je bil, nastane nezadovoljstvo, ki se odrazi navzven in potem je jok in stok… moj je čist drugačen, prej je bil vesel, zdaj pa tečen… ja haloooo kdo ga je pa naredil takšnega?

Ne pretiravaj On_. Tako pa te tvoj nos tudi ne “boli”.

Kako pa naj drugače poimenujem, kot splačalo. Bi bilo bolje, če bi poimenovala, kakšno korist imaš od tega, da si samski (ali vezan). Saj ima vsaka situacija dobre in slabe strani. Jaz samo sprašujem, kakšna je dobra plat samskosti. Samskosti v smislu brez partnerja in brez otrok.

Vsi vezani (sploh pa z družino) smo se nečemu odrekli. In to še vedno počnemo. Sem samo napisala, da če ne bi imela družine, moža, bi pač tako svojo samskost živela.

Kaj pa ti, On_?

Boom,
vsak bi rad s partnerjem in družino samo še dodatno pridobil. Ne pa da hkrati tudi zgublja nek način življenja. Ponavadi je tako, da nekdo se mora nečemu odreči. In ponavadi je ženska tista, ki se bolj prilagaja. Ki spreminja svoje navade, svoj stil življenja. Tako željam moža oz. partnerja, kot potrebam otrok. Tudi moški se, seveda. Marsičemu se odrečete. Ampak še vseeno ohranjate več hobijev, bolj ohranjate nek način življenja, kot pa ženska v vlogi partnerke in predvsem mamice. To od ženske pričakuje tako okolica, kot partner in nenazadnje tudi sama. Vsaj večinoma.

Sam se je naredil takšnega.

Zdaj pa ne bodi več subjektiven, in postani objektiven. Kaj si ti v odnosu spremenil pri sebi, svojih navadah, in kaj tvoja partnerka, žena… Ali sploh veš, kakšne želje je imela, o čem je sanjala in kaj je opustila…

Absolutne ljubezni pa tako ni.

Ti boš s tako prehrano dobila prebavne motnje in pri tem je zaželeno, da si samska, da maš frej wc….. :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

dokler moški v zvezi ne “skuži” univerzalnost odgovora: “da, draga” … so v zvezi “težave”.
ženske (kasneje potiho) sprejmejo, da so se zmotile v ideji, predlogu … ne sprejmejo pa zavrnitve izražene ideje, predloga☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Če imaš podobne interese, te ti lahko povezujejo še čez leta. Se pa tudi ljudje spreminjajo, zorijo in dobro je, da v skupno smer. Ker je fino slišati, da ob vzkliku: “Nekaj sem se spomnila!”, on vpraša: “No, kaj?”

Hehe, pa nimam v mislih beljenja spalnice 🙂

Ne pretiravaj On_. Tako pa te tvoj nos tudi ne “boli”.

Kako pa naj drugače poimenujem, kot splačalo. Bi bilo bolje, če bi poimenovala, kakšno korist imaš od tega, da si samski (ali vezan). Saj ima vsaka situacija dobre in slabe strani. Jaz samo sprašujem, kakšna je dobra plat samskosti. Samskosti v smislu brez partnerja in brez otrok.

Vsi vezani (sploh pa z družino) smo se nečemu odrekli. In to še vedno počnemo. Sem samo napisala, da če ne bi imela družine, moža, bi pač tako svojo samskost živela.

Kaj pa ti, On_?[/quote]Na sedaj pa že ti bolj veš koliko mene nos boli…. 😀
A to po velikosti sodiš? Se pravi tisti ki ima večji nos ga tudi bolj moli, tudi tist z veliko glave imajo večji glavobol….. 😉 :)))))

Kaj jaz? Kaj pa vem kaj bi počel, če bi bil samski, ne vem. Sigurno ne bi hiše zidal, vsaj ne tolikšne, imel bi manjši avto, verjetno bi hodil na jago….. Na srnice…ccccc
Mogoče bo šel kdaj tudi na kak safari in tam uplenil kako atilopo al pa kako veliko mačko…… kdo bi vedel? 😀
Mogoče bo pa sedel na kamnitih stopnicah in zasanjano zrl v cvetočo češnjo? 😉 :))))
Ne vem.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Zdaj pa ne bodi več subjektiven, in postani objektiven. Kaj si ti v odnosu spremenil pri sebi, svojih navadah, in kaj tvoja partnerka, žena… Ali sploh veš, kakšne želje je imela, o čem je sanjala in kaj je opustila…

Absolutne ljubezni pa tako ni.[/quote]

Seveda se je sam naredil takšnega.. ampak zakaj? kar zato, ker se mu je tako zazdelo? Najbrž ne, ane?

Ja se strinjam. Problem je sicer v nesamozavesti partnerk. Če partnerka v vezi dobi dovolj pozornosti in je zdravo samozavestna, potem ne bo v vsaki ženski videla tekmice. In če ni vsaka ženska tekmica potem niso problem prijateljice,…
Jaz ti pa lahko povem primer mojega moža, ki je sam zaključil s svojimi prijateljicami, ko sva začela oz. ko je postajalo resno. Pa mi ni bilo jasno zakaj, saj nisem nikoli nič rekla, ker sem imela tudi sama kolege. Vzrok je bil, da so bile po malem zaljubljene vanj in je vedel, da bi bil sam problem. No in je vseeno potem tudi bil problem.
Je pa res, da pri aktivnem športu oz. kakem hobiju, ni več časa tolk za večerno pijančevanje s prijatelji, tako da so ti odpadli po svoji krivdi in ne po krivdi partnerke.

Absolutne ljubezni pa tako ni.[/quote]Seveda se je sam naredil takšnega.. ampak zakaj? kar zato, ker se mu je tako zazdelo? Najbrž ne, ane?[/quote]Sej avto se tut sam zapelje v graben….. 😉

Sploh že je bila ženska za volanom 🙂

a ti misliš da se ničemur ne odpoveš ko si v zvezi?

no povej svoji dragi naslednjič (ali ko jo boš dobo) da bi se danes večer dal dol z eno drugo 😉

Pa da vidimo če bo še tvoja draga.

v zvezi se je potrebno odpovedat TONAM zadev, to je samo češnja na smetani kar sem napisal

Pazi zdaj… Marko te bo citiral in ti bo napisal da ko boš srečal pravo se boš spremenil ker se boš želel in to več nebo sprememba (ćeprav bo) ampak ker ne čutiš nebo ….

to je ravno to, ženska bistveno več pričakuje od prilagajanja pri moškem kot obratno.

Saj veš kako so dejali… ženska se poroči ker upa da se bo spremeno, moški pa se poroči in upa da bo ostala takak ot prej, in oba sta razočarana.

Boljše bi bilo če bi poimenovala

”Kaj je dobra/boljša plat samskosti ali biti samski…

potem se On in podobni nebi vtikali v neumne zadeve in bili on topic!

Poglej It

jaz kot moški zdaj lahko grem za 2 dni nekam nikomur nič ne povem in mamo 2 dni piknike skup… zmes lahko nategnem kerokoli babo (če želim) in če želi to tista ženska… popoldne lahko jem za kosilo sendvič (ker mi ni za kuhat) in zamaže samo 1 nož in desko.

večer grem kartat in pridem domov malo pijan (po 5 pirih) in mi nihče ne gnjavi….

drugi dan se zjutraj zbudim grem na kolo se prešvicam grem na šiht pridem domov ob 17:20, zmes pojem eno sirovo ali 2 (iz pekarne) se stuširam in si odprem pivo.

No kaj vse od tega ti kot moja partnerica nebi tolerirala oz. kaj bi želela/zahtevala da spremenim?

Dejstvo je da so top prednosti samskega življenja

1. nobene drame (nihče ti ne teži zakaj si naredo to tak ali tak, zakaj si taki ali taki

2. spolni odnosi z ”komerkoli” (tu je mišljena predvsem poligamnost in dejstvo da ne rabim skrbet in si govorit v glavi ”aja moram bit zvest”)

3. nobenih polaganjev ”računov” (če hočem met novi PC si ga kupim briga me za finance in šparanje za skupno prihodnost!)

4. planiranja skupnih dopustov (a veš kako prijatelji nardimo? Reče se a gremo letos kam? kdor se strinja se poišče tam kjer so največje žurke in se gre, če nočeš in ti ni PAČ NE GREŠ, in ti noben prijatelj ne gnjavi zakaj ne in zakaj tja nočeš)

5. resno flirtanje (brez tega da nehaš in kot pička odideš vstran, do konca in naprej!

To je top 5, je pa še vsaj 10-15 prednosti samskosti.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kaj pa vem, nič pametnega mi ne pade na pamet. 🙂

men je 5. top .. jaz bi ga dal na 1:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close