Vprašanje za ljubice, ki imajo poročene moške
Ne razumem samo ene zadeve, samske, ki so introvertirane in ne nejdejo ustreznega partnerja so super in uboge, ker ni na tržišču kvalitetnih moških… Ženska, ki pa se znajde v primežu nasilja in ne zmore it ven iz tega sr*nja je pa sama kriva…
No malo sem poenostavila vse te teme, kako samske ne najdete kvalitetnega partnerja, ker jih preprosto ni… zato sem napisala uboge. V tem delu se pač strinjam z moškimi, ki pravijo, da vsak najde/ne najde sebi primernega oz. neprimernega.
Tako te razumejo, povečini. Jaz vem, da ti tega ne misliš… ampak poglej, kaj pišeš… in ne boš rešila sveta, podobno kot Matjažko ne, ki svetuje najstnicam, naj ne bodo fantom samo za seks… preberi si njegove nasvete, on preko njih piše o sebi… enako kot ti, ki preko izkušenj svojih prijateljic z (nasilnimi) tipi pišeš o sebi… Samo on se tega zaveda, ustvaril si je “back up” sebe tu na netu, ti pač ne.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Seveda je slabost, če ne znaš plesti socialnih vezi. Tudi pri razgovorih za službo se ta lastnost pokaže za slabo. Da ne govorim, da moraš tudi pri iskanju pokazati socialne veščine, ne le pri iskanju partnerja, prijateljev.
Ekstremno introvertirani ljudje smo pa vse prej kot zaželena družba, saj nas smatrajo za dolgočasne, mogoče celo vzvišene in podobno.
Večina preveč introvertiranih ljudi ima težave pri spletanju socialnih omrežij.
pa zakaj introvertiranost jemlješ kot slabost? taka si se rodila, nisi taka postala al pač?[/quote]
katenjka, nobena moja prijateljica ni imela nasilnega tipa.
Tako te razumejo, povečini. Jaz vem, da ti tega ne misliš… ampak poglej, kaj pišeš… in ne boš rešila sveta, podobno kot Matjažko ne, ki svetuje najstnicam, naj ne bodo fantom samo za seks… preberi si njegove nasvete, on preko njih piše o sebi… enako kot ti, ki preko izkušenj svojih prijateljic z (nasilnimi) tipi pišeš o sebi… Samo on se tega zaveda, ustvaril si je “back up” sebe tu na netu, ti pač ne.[/quote]
flashgordon, eno je pisat na net, drugo je pa stopit v množico in kaj povedat. Ali pa pristopit k neznancu in se skušat spoznat z njim. Pisanje mi gre, opletanje z jezikom pa prav malo. V živo ne spravim dveh stavkov skupaj. In potem ljudje mislijo, da se imam za fino ali pa da sem dolgočasna, resnica je pa ta, da sem tiho, ker ne vem kaj reči, ker sem prestrašena, ker imam tremo.
še taki govorci imajo tremo ko pride do nastopa pred množico, da pa v živo izpadeš ko riba na suhem, pa ti tud nekako ne verjamem no, drugače pa, še eno lastnost imajo introvertirani, dostikrat so raje tiho ,ker se jim zdi neumno govorit samo za to, da se govori…tud črnogosrski otrok ns spregovoril do 10 leta, ko že vsi obupajo pa reče pri kosilu, a lahko dobim malo soli, vsi skačejo od veselja, mama ga pa vpraša, pa sine, kako to da do zdaj nisi spregovoril, on pa, pa do zdaj nisem imel nobenih pripomb)))
flashgordon, problem pa je, če ti pri jedi manjka sol pa ne upaš tega povedat :). Ja, res, ekstremen primer sem, kar se tiče sposobnosti navezovanja stikov oz. nesposobnosti.
Japkica, jaz sem le vprašala kako gre to skupaj, ker si napisala, da vsak dobi, kar mu gre oz. pač osebo kot mu paše. Samo komentar na tvoj zapis je bil to.
Prav, potem pa nasilni tipi tvojih znank, s katerimi si posredno imela opraviti… saj ni važno… hotela sem povedati to, da tebi manjka tisto, da bi lahko zaupala nekemu tipu, četudi ne izpolnjje vseh unih alinej, da je je dober človek, da te ima lahko rad in da te ima rad… a res tako nerazumljivo pišem..?…
pa zakaj introvertiranost jemlješ kot slabost? taka si se rodila, nisi taka postala al pač?[/quote]
Introvertiranost je posebna božja milost, da ti nikoli ni dolgčas s samim seboj.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] katenjka, nekje sem že napisala pa bom spet: ni problem v tem, da bi jaz koga zavračala, nikogar ne zavračam (nekje sem napisala, da sem zavrnila le par poročenih tipov), ni problem v tem, da jaz zavračam. Meni je marsikdaj marsikdo všeč, samo jaz njemu nisem. Torej ni problem v tem, da ne bi bil meni nihče všeč, so mi všeč, samo jaz njim nisem.
Prav, potem pa nasilni tipi tvojih znank, s katerimi si posredno imela opraviti… saj ni važno… hotela sem povedati to, da tebi manjka tisto, da bi lahko zaupala nekemu tipu, četudi ne izpolnjje vseh unih alinej, da je je dober človek, da te ima lahko rad in da te ima rad… a res tako nerazumljivo pišem..?…
Introvertiranost je posebna božja milost, da ti nikoli ni dolgčas s samim seboj.[/quote]
drži, pa še vedno si v dobri družbi))
Potem pa daljepočni to, kar rada počneš, zase z asvojo dušo, če so to gore, pojdi tja, če je to potapljanje greš tja.. p kako knjigo tuid lahko prebereš,.. ko si že pisala, da ti književnost ni blizu ; ) (ja saj vem noo)
Če boš našla koga, boš… če ne, ne.. ne nekaj na silo… malokatera zveza je lepa… navznoter… ej jaz idealiziram vezo svojih strašev a veš… za brez veze… ko boš umrla, te sv. Peter ne bo vprašal, če si imela tipa 😉 😉
Probaj biti srečna sama s sabo… aja kdaj greva na škrlatico? Pa fotke bova tu gor poslali, a ne 😉 ;)) jaz sem to že obljubila 😀 😉
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Zame se pri nasilju vse neha. Tudi verbalnem. In tu pade v vodo vse, kar spada pod ‘želeli ste imejte’ (kot pravi moj kolega). Zdaj nekateri smo na to občutljivi, tudi če gre za druge ljudi… nakateri pač ne.
Berem rada, samo ne neke visoke literature :). Literarniki bi bili zgroženi nad mojim priljubljenim čtivom. Nič od tistega kar smo imeli v SŠ kot obvezno čtivo :).
Škrlatica: ko sneg skopni?
Se pa vsekakor strinjam: bolje ne biti v vezi kot biti v slabi vezi. To je vsekakor res.
Potem pa daljepočni to, kar rada počneš, zase z asvojo dušo, če so to gore, pojdi tja, če je to potapljanje greš tja.. p kako knjigo tuid lahko prebereš,.. ko si že pisala, da ti književnost ni blizu ; ) (ja saj vem noo)
Če boš našla koga, boš… če ne, ne.. ne nekaj na silo… malokatera zveza je lepa… navznoter… ej jaz idealiziram vezo svojih strašev a veš… za brez veze… ko boš umrla, te sv. Peter ne bo vprašal, če si imela tipa 😉 😉
Probaj biti srečna sama s sabo… aja kdaj greva na škrlatico? Pa fotke bova tu gor poslali, a ne 😉 ;)) jaz sem to že obljubila 😀 ;)[/quote]
Res je, nasilja ne bi smelo biti.
Res je pa tudi, da dobimo, kar sami privlačimo ali kako se naj izrazim. Ženska, ki ima slabo samopodobo, bo smatrala, da partner lahko grdo dela z njo. Ali pa moški, ki ga ženska izkorišča, ima tudi salbo samopodobo in ne dojame, da mu tega ni potrebno prenašat.
Ne rečem, da je prav, da je kdo do koga nasilen, izkoriščevalski, seveda ni. Je pa dejstvo, da vsake osebe ne moreš izkoriščat, vsake osebe ne moreš pretepat (oz. se po prvem udarcu konča).
Jaz osebno sem bolj neodločna, s slabo samopodobo in se mi dogajajo slabe stvari, izkoriščanja, ki se drugim ne. Torej moram pri sebi nekaj storiti. Res pa je,da nasilja pa tudi jaz ne prenašam, to mi je pa jasno, da je treba reči ne. Pri ostalih stvareh pa pogosto ne znam reči ne.
Zame se pri nasilju vse neha. Tudi verbalnem. In tu pade v vodo vse, kar spada pod ‘želeli ste imejte’ (kot pravi moj kolega). Zdaj nekateri smo na to občutljivi, tudi če gre za druge ljudi… nakateri pač ne.[/quote]
Zame se pri nasilju vse neha. Tudi verbalnem. In tu pade v vodo vse, kar spada pod ‘želeli ste imejte’ (kot pravi moj kolega). Zdaj nekateri smo na to občutljivi, tudi če gre za druge ljudi… nakateri pač ne.[/quote][/quote]
No vidiš, pa sva prišle do istega. Samo jaz znam prej reči ne, ti nekje na vmes, marsikatera pa sploh ne… In za to ni sama kriva. Pač ne zmore, potrebuje pomoč. Zbodlo me je pač to, da je kriva tudi ženska. Ko bi le bilo tako enostavno prekiniti naslije…
Nerodno sem se izrazila. Res ni najboljša beseda kriva, sploh, ker gre ponavadi za osebe, ki so že od otroštva bile v primežu nasilja.
[/quote]
No vidiš, pa sva prišle do istega. Samo jaz znam prej reči ne, ti nekje na vmes, marsikatera pa sploh ne… In za to ni sama kriva. Pač ne zmore, potrebuje pomoč. Zbodlo me je pač to, da je kriva tudi ženska. Ko bi le bilo tako enostavno prekiniti naslije…[/quote]
Saj si tudi ženska ni načrtno izbrala nasilneža.
Večino našega življenja urejajo nezavedni vzorci, ki so v glavnem fiksni in jih ni možno spremeniti.
Če se ženska znajde v nasilnem odnosu in v njem ostaja, je to ravno zato, ker si ne zna pomagati. Je ravno tako žrtev, kot nekdo, ki se znajde v prometni nesreči…
Pametna ženska…Če bi bila pametna, ne bi bila žrtev..Ampak dejstvo je, da ni toliko pametna.
Mi bi takoj rešili druge težave…Samo zato, ker tisto za nas niti niso težave.
Ti Ronka pač nisi v odnosu in zato je lahko govoriti…Si pa samska in vidiš, da ni enostavno najti pravega moškega.
Vsi imamo svoje probleme..In jih imamo zato, ker nismo dovolj pametni. Če bi bili, problemov ne bi imeli.
To je res.
Ker nerazčiščene zadeve se potem razčiščujejo skozi odnos in v odnosu.
In če bi se zdaj znašla v odnosu, bi obstajala velika verjetnost, da bi se znašla v nasilju.
Mogoče to čutiš in ti je samsko življenje neko prehodno obdobje.
Je pa stvar v tem, da boš kot samska težko kaj spoznala o sebi in ugotovila kdo si in kaj spremeniti pri sebi.
Lahko si precej pameten, pa ti ne pomaga, ker zna življenje ubrati tudi svojo pot, ne glede na našo preudarnost. So trenutki in obdobja v življenju, ki niso posledica naših pametnih oz. manj pametnih odločitev. Tu mislim na zdravje, nesreče in vse ostalo, na kar nimamo vpliva, vsaj neposrednega ne.
Forum je zaprt za komentiranje.