Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vprašanje za ljubice, ki imajo poročene moške

Vprašanje za ljubice, ki imajo poročene moške

TI ŠE SEBE NE SPOŠTUJEŠ KAJ DA BI ŽENO ALI LJUBICO.
REVNA DUŠA.
BREZ SRCA.
LASTNE VREDNOSTI.
SAM DA DOBI.
ČUDNA JE TA TVOJA PAMET, DA NE VE DA SE VSE V ŽIVLJENJU VRNE.
BI SVOJI HČERI ŽELEL TAKEGA MOŽA?

Če bi ti kdo drek na tacni prinesel, tudi ne bi zavrnil, kajneda?

Če bi imel ženo res kaj rad, bi ti lahko na tacni prinesli samo miss sveta, pa bi rekel, ne hvala.

Mož in žena sta ponavadi oba skupaj kriva, če en od njiju vara.
Recimo: žena noče seksat z njim (tu se seveda postavi vprašanje zakaj ne? Zato, ker ga kar tako zavrača ali pa mogoče, zato, ker mora skozi sama doma garat pa se ga je naveličala?). On si želi seksa. Nekaj časa to prenaša in potem si najde ljubico, ki mu da tisto, kar doma ne dobi.
Ali recimo takole:
Žena verjetno si tudi želi seks, ampak ji je mogoče mož zoprn, ker jo ves čas zajeda (ona gara v službi, doma gara, on pa pride domov pa se vrže pred TV), in si najde ljubčka.

Skrajno neumno se mi zdi, da prevarane žene pljuvajo po ljubicah, njihov možek je pa zlata dušica, ki ga je ljubica spravila v posteljo. Ja pa ja. Moški je po vsej verjetnosti najprej ljubico vneto zapeljval. Žena pa bi se morala zamislit zakaj je to naredil. Očitno je njun odnos na psu.

Ali pa ženske, ki imajo može, ki jih totalno izkoriščajo, one lenarijo, mož jih pedena. Take ženske si kaj hitro omislijo ljubimca. Pa je mož res uboga reva? Ne, samo navadna copata. Koga pa spolno privlačijo copate?

Tam, kjer se dogaja varanje, se preverani lotijo ljubic, ljubimcev, namesto, da bi dobro premislili zakaj so bili prevarani? Očitno v odnosu močno močno škripa, zato sta pa kriva oba. Onadva sta kriva, ne ljubice/ljubimci.

Pa pustimo zdaj tiste žigole, ki skačejo iz cveta na cvet. Tisto je drugo.

Osnos gradita oba partnerja in oba naj bi se potrudila, da rešujeta medsebojna neskladja. Da pa se eden od njiju odloči za varanje, je to njegova poteza in prav bi bilo, da bi zanjo prevzel odgovornost.

Če ljudje ne bi bili tako fokusirani zgolj na svoje potrebe, če bi zmogli trohnico empatije (po kateri naj bi se skušali vživeti v občutke drugih in posledično ne bi delali tistega, česar si ne bi želeli doživljati sami), bi iskali skupno rešitev. Ali pa bi (že zavoljo skupnih, tudi lepih let) pošteno položili ‘karte na mizo’ in krenili vsak na svojo pot tako, da bi si še lahko odkrito pogledali v oči.

O medsebojnih odnosih se da več prebrati tudi na drugih MONovih forumih (eden od njih je npr. Partnerska in družinska posvetovalnica).

Ronka, oba sta odgovorna, če je odnos slab, za varanje pa mora odgovornost pač prevzeti tisti, ki se pase naokrog. Nihče ga ne sili v to.

In varanje niti slučajno ni tako črnobelo, kot si ti to predstavljaš. Varajo tudi ljudje, ki jim je v zakonu čisto fletno. In obratno, nekateri zelo trpijo, pa ne varajo. In samo reve krivdo za lastna slaba dejanja zvrnejo na druge.

Recimo poznam žensko, katero mož že vrsto let vara. Pa ona tudi to ve. Ni tudi ona kriva? Seveda je. Z njim ostaja, ker ji nudi finance. On ima oprane gate, ona ima njegov denar in tako funkcionirata. Odnos je sicer na psu, ljubezni ni videt, ampak drug drugega imata zaradi koristi.
Ne podpiram varanja, ampak dejstvo je, da bi moral prevarani dobro premisliti zakaj je bil prevaran. Če je odnos na psu, bo slej kot prej nekdo skočil čez plot. Ampak odnos je bil slab že pred varanjem. Razlog za odhod sta imela že prej, pred skokom čez plot.
Če dva skupaj živita kot brat in sestra (razlogi so pač kakršnikoli že, ponavadi finančni), sta oba kriva za varanje.
Ko opazujem dva znanca, sem si včasih rekla, da je on ubog revež, ker svoji ženi vse nudi, ona ga pa okrog sračka z drugimi in tega niti ne skriva. Danes bi rekla, ne da je revež, ampak je tepec: sam ji daje možnost za varanje, on ji še pomaga, da ji gre lažje: on v službi, doma gospodinjec, ona pa brez službe pa tudi gospodinja (mož ji pomaga). Časa ima dovolj, denar ji mož da, ne da ji pa ji strasti, ne da ji nekaj, kar bi jo privlačilo.

Ali pa primer, ko mi je zadnje čase znanka pila kri.
Imela je fanta s katerim sta se ves čas prepirala. On je bil sicer bolj tiho, ampak delal je po svoje. Ona ga je želela priklenit nase, ves čas nadzorovala (branje mailov, brskanje po denarnici, po telefonu). V glavnem nobenega zaupanja. In on je začel varat. Ni prav, da je varal, če bi bilo pošten, bi šel najprej narazen s prvo. Ampak ali je kdo od njiju kaj naredil v odnosu? Že prej sta imela odnos na psu. Po pravici povedano ga je ona imela na ketni, ampak je vseeno ušel. Oba sta pač skrajno nezrela.
Dejstvo pa je, da še pred prevaro, smo morali vedno njo poslušat vse detajle o tem kaj je njen fant grdega naredil, on pa takih stvari o njej ni nikoli govoril.
Ga ni mogoče tudi ona prevarala? Seksala sicer ni z drugim, je pa grdo govorila vsem okrog, o svojem fantu. Ali ni tudi to izdaja, prevara?

Ubogi psi, stalno jih nekaj vlečemo v naše ljubezensko življenje 🙂

A veš kaj pravijo (poleg tega, da psi pustijo na miru psice, ki se ne gonijo): da če ima pes dovolj dolgo verigo, se ne bo trgal z nje.

To, kar si ti opisala, je v prvem primeru poslovni dogovor in se mi zdi čisto v redu, če obema ustreza. In očitno jima ustreza. Drugo je bil pa itak že v štartu neodnos.
In ko že govorimo o krivdi – ga je mogoče s pištolo na čelu prisilila, da hodi z njo? Saj bi lahko rekel, da ne bo hodil z njo a ne. Vidiš, tega jaz niti v sanjah ne štekam. Ljudje vidijo že na začetku milijon napak, pa kar tiščijo skupaj.

He, he, ubogi psi :). Vse psice se občasno gonijo :).
Točno tako, bolj je kratka veriga, bolj se bo trgal z nje.
Ja, tega tudi jaz ne razumem: so skupaj, drug drugega sovražijo, se varajo, ampak skupaj so pa vseeno. POtem pa so ljubice in ljubčki krivi. Ne ti niso krivi, ti nikogar ne prisilijo, da naj bi skakali z njimi čez plot.
Jaz osebno kot prevaro ne smatram le skok čez plot. Meni osebno se zdi izdaja to, da partnerja blatiš okrog in okrog. Razne razne laži so tudi prevara.
Recimo pri ženskah je pogosto moški grozen, če skoči čez plot. Obenem pa poznam kar nekaj parov, kjer moški ne vara (recimo, da ne oz. mogoče bi, ampak težko dobit ljubico, ki bi sprejela takega tipa), ampak tu in tam udari ženo ali pa jo celo pogosto pretepa. Jaz osebno mislim, da je možno skok čez plot vseeno odpustiti. ODvisno pač za kako zadevo gre. Ampak udarce to pa ne. In če pogledam po znancih, ugotovim, da je kar nekaj takih zakonov, kjer so žene tepene. Pa se vse tolerira. In skupaj gredo v nedeljo k maši.
Prav grozljivo je koliko parov poznam, kjer ni videt, da bi kdo skakal čez plot (točno tako ne moremo vedet), ve se pa, da je mož nasilen. Pa se vse tolerira. Veliko zapisov na forumih o nezvestobi, zelo malo o nasilju. Pa ga je dosti. In to je dosti huje kot skok čez plot.

S tem, da pri enih skokih čez plot je res precej črno belo: da je kriv le skakalec. Eni imajo lahko lep zakon, razumevajoče odnose, pa jim to ni dovolj. Takim pa ni pomoči, eni pač morajo s cveta na cvet letat.

Hja odvisno. Varanje je lahko povezano tudi s precej hudim psihičnim nasiljem (zmerjanjem, poniževanjem, žaljenjem, grožnjami).
Nedeljska maša je pa močna vez.

TO je res. Vseeno pa pogrešam, da bi se kaj več govorilo o fizičnem nasilju. Veliko ga je, nekateri celo ne skrivajo. Udarijo ženo vpričo obiskovalcev. Njega pripelje kolega domov, ker sta okrog popivala, ona se začne dreti nanj, on jo udari vpričo kolega. Kako šele zgleda, ko ni prič? Verjetno grozno.
Ja, maša pa spoved in doma spet udarci. Pa se vse kar tolerira. REs grozno.
Da ne bo pomote, da s tem mislim, da so vsi, ki hodijo k maši nasilni. Opisujem slučajne primere, ki jih poznam.

Hja odvisno. Varanje je lahko povezano tudi s precej hudim psihičnim nasiljem (zmerjanjem, poniževanjem, žaljenjem, grožnjami).
Nedeljska maša je pa močna vez.[/quote]

In odkod ti taka podla ideja da maša in spoved tu kaj pokrijeta? Je po tvoje pošteno če ateist tepe ženo?

Tadej, kaj pa je podlo? Ne razumem kaj hočeš povedat?
Mogoče to, da ni podlo, če greš spovedi in potem spet naprejš tepeš ženo? In greš spet k spovedi in ti je odpuščeno?
Ja to je podlo.
Ne, ni pošteno, če ateist tepe ženo.
BI pa človek pričakoval od ljudi, ki hodijo k spovedi, da ne tepejo žene, a ne? Kristus ni tako učil.

Popolnoma te razumem. 🙂

A zapomni si, da smo eni obsojeni na osamljenost in samoto toliko časa, dokler smo jo sposobni načrtno prenašati.

Jaz sem samsko življenje pripravljena prenašati, dokler ne bo nekdo vreden, da ga zaključim. 🙂

Zakaj je moški vedno negativnež pri tebi !? Ženska isto lahko manipulira na bolj prefinjene načine, ki pa niso nič manj ostri in škodljivi kto fizično nasilje. Kje se le da, vidiš napake v moških.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

matjazko, ok, tudi ženska je negativka, če tepe moža, samo zate.

Ti se vedno obregneš ob moške, si opazila to? Potem je po tvoji podobi ženska vedno žrtev, a ne?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Zato sem pa posebej zate napisala, da je ženska, ki tepe moža, negativka. Glej, že drugič.
Da pa bi bila ženska žrtev pa nisem napisala? Žrtev si takrat, ko si ne moreš pomagat, recimo v prometni nesreči (si nisi sam izbral nesreče, torej si žrtev). Če ženska v današnjem času prenaša, da je nekdo pretepa pa to ni žrtev. Pametna ženska bi takega moškega skenslala, a ne? Torej take ženske nimam jaz za neko pozitivko, ker dovoli, da je nekdo pretepa.
Otrok je žrtev, če ga nekdo pretepa, odrasel človek pa ima izbiro. Danes so že možnosti, da se to prepreči.

Lahko je govorit in bit pameten. Če pa bi bilo v življenju tako preprosto, potem ne bi potrebovali varnih hiš in pomoči, da pride nekdo ven iz začaranega kroga. Glavna značilnost žrtve je nemoč, ki nujno samo fizična.
Pa ni nasilje, samo fizično nasilje. Baje psihično nasilje pušča še veliko hujše posledice od fizičnega in roko na srce, ženska zna bit na jeziku prava kača. Tudi moški, da ne bom pljuvala samo v lastno skledo. Eni pa prevladujejo na enem področju, drugi na drugem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Japkica, ženska, ki gre v varno hišo ali si poišče kako drugo pomoč, je ženska, ki nekaj naredi. Se je potrudila, da je ustavila nasilje. Se trudi ne biti žrtev.
Ravno to sem hotela povedat: danes so možnosti. Nekoč ni bilo varnih hiš, ni bilo druge pomoči. Sedaj pa je to bolje tako, da ni potrebno prenašat nasilja. Ampak storiti je treba ta korak.

Se strinjam, da zna biti psihično nasilje še hujše.

So pa ženske, ki govorijo, da so uboge žrtve, ker morajo zaradi otrok ostati pri možu,ki jih pretepa. V takem primeru je to grozno: tudi one so slabe, ker ne rešijo otrok od nasilneža. Ne, še huje, krivdo zato, da so one trpinčene naprtijo svojim otrokom.
Otroci pa odrastejo in sovražijo oba starša, tistega, ki je pretepal in tistega, ki ni nič storil, da bi se pretepanje nehalo.

Lahko je govorit in bit pameten. Če pa bi bilo v življenju tako preprosto, potem ne bi potrebovali varnih hiš in pomoči, da pride nekdo ven iz začaranega kroga. Glavna značilnost žrtve je nemoč, ki nujno samo fizična.
Pa ni nasilje, samo fizično nasilje. Baje psihično nasilje pušča še veliko hujše posledice od fizičnega in roko na srce, ženska zna bit na jeziku prava kača. Tudi moški, da ne bom pljuvala samo v lastno skledo. Eni pa prevladujejo na enem področju, drugi na drugem.[/quote]

Pa ni nasilje, samo fizično nasilje. Baje psihično nasilje pušča še veliko hujše posledice od fizičnega in roko na srce, ženska zna bit na jeziku prava kača. Tudi moški, da ne bom pljuvala samo v lastno skledo. Eni pa prevladujejo na enem področju, drugi na drugem.[/quote]
Seveda. Samo mi tu smo sami dobri ljudje, ki ne molimo k bogu samo ob nedeljah. Ne poznamo intrig, laži, zavisti… prvi lahko vržemo kamen v koga drugega…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Jaz sem večkrat pomagala ženski, ki jo je mož pretepal.
Vedno je šla nazaj.
Otroci pa sovražijo zdaj njega-nasilneža, njo pa, ker se je vedno vračala k nasilnežu.
Večina ljudi pa ji je obrnilo hrbet. Ne vem zakaj? Zato, ker se je vedno vračala ali zato, ker najlajžje je zapreti oči in nič videti?

Seveda. Samo mi tu smo sami dobri ljudje, ki ne molimo k bogu samo ob nedeljah. Ne poznamo intrig, laži, zavisti… prvi lahko vržemo kamen v koga drugega…[/quote]

Ronka po pravici bom napisala, da ne vem,če si delala kako dobro delo. Namreč s tem si si samo še potrjevala svoja (napačna) prepričanja, da so “vsi” moški pijanci in nasilneži, njej pa seveda nisi nič pomagala. Ti bi rabila enega, ki bi ti pokazal, da niso vsi taki, samo to. Zdaj sicer v to teoretično verjameš, praktično si pa ne prideš na jasno… in s tem, ko pišeš take zgodbe… ustvarjaš veš kaj? Videz razočarane punce, ki ne bo znala nikoli imeti nikogar rada (pa čeprav to ni res)… in nekemu fantu, ki ima stvari “pošlihtane”, je to scary…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Mogoče sem pomagala njeni hčeri, ki je bila tako vsaj nekaj dni stran od nasilja?
Nisem dovolj jasno napisala: v tem razmerju sta bila kriva oba. Ne le on, ki je pretepal, ampak tudi ona, ki se je vedno vračala k njemu. Zato tudi njo sovražijo otroci. Sama se ima za mučenico, z mojega vidika pa je ženska, ki ni dobra mati.
Daleč od tega, da bi smatrala, da so vsi moški pijanci in nasilni. Nikjer nisem tega pisala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close