Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Verni ljudje

Verni ljudje

On_(či) :))) lepo in resnično si to spisal, se strinjam.

Sploh pa tale zadnji stavek, kot bi bil meni na kožo pisan :)))))))

Ne vem, zakaj se ukvarjaš z mano, ukvarjaj se s tem, kar sem povedal. Saj nismo tu zato, da dajemo druge “čebelice” in “medvedke”, ampak da si prisluhnemo ali pa da si kaj povemo.[/quote]

In jaz sem ti povedala, da si (za moje pojme) preveč bukvalen, ti se pa lahko nad tem zamisliš ali pa tudi ne. Pa zakaj trgaš na prafaktorje čisto vsako banalno izjavo, ki v nebo vpijoče ne pomeni samo strogo dobesedno tistega, kar piše, ampak je samo primer naše omejene svobode? Ali pa dejansko misliš, da ne vem, kako je z delom, denarjem, dopusti in temi zadevami?[/quote]Mislim, da ni šlo za to, da ti ne veš kako je z dopusti…itd, bolj je šlo za to, da imaš vseeno neko izbiro za katero se človek odloči in s tem sprejme tudi posledice svoje odločitve.

Mogoče pa niti ni (samo) Marko tako bukov, čeprav bere bukve …. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Misliš, da zato nekateri tako sovražijo vprašanja, ker so odgovori tako očitni, da bi jih morali vsi poznati? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sploh pa tale zadnji stavek, kot bi bil meni na kožo pisan :)))))))[/quote]Oprosti Bibitka ampak jaz se ne bi s takim hvalil…. 😉 :)))
Meni na kožo pisan…. Kaj to bi bukvalno pomenilo, da si tetovirana… 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

In jaz sem ti povedala, da si (za moje pojme) preveč bukvalen, ti se pa lahko nad tem zamisliš ali pa tudi ne. Pa zakaj trgaš na prafaktorje čisto vsako banalno izjavo, ki v nebo vpijoče ne pomeni samo strogo dobesedno tistega, kar piše, ampak je samo primer naše omejene svobode? Ali pa dejansko misliš, da ne vem, kako je z delom, denarjem, dopusti in temi zadevami?[/quote]Mislim, da ni šlo za to, da ti ne veš kako je z dopusti…itd, bolj je šlo za to, da imaš vseeno neko izbiro za katero se človek odloči in s tem sprejme tudi posledice svoje odločitve.

Mogoče pa niti ni (samo) Marko tako bukov, čeprav bere bukve …. :)))[/quote]

Hm, pa saj veš, kaj pomeni bukvalen, zakaj potem bukov.

Sploh pa tale zadnji stavek, kot bi bil meni na kožo pisan :)))))))[/quote]Oprosti Bibitka ampak jaz se ne bi s takim hvalil…. 😉 :)))
Meni na kožo pisan…. Kaj to bi bukvalno pomenilo, da si tetovirana… :D[/quote]

Saj se tudi jaz ne hvalim :))) Ne, nisem tetovirana.:)))))))))

Kako se naj nad tem zamislim, če sploh ne vem, kaj to pomeni in kaj to tebi predstavlja. Raje se vrni v debato in povej, zakaj ne moreš na trimesečeni dopust, kot si napsala. Ali pa se vprašaj, zakaj si želiš nekaj, kar ti ni doseglivo. Če pa ti je, pa se lahko vprašaš, zakaj si tega ne izpolniš. Ali pa je moja “bukvalnost” kriva, da ti ne moreš na dopust?[/quote]

Ne vem no, ampak zdi se mi naravnost ponižujoče do tebe, da ti razlagam, kaj sem hotela povedat, poleg tega itak NOČEŠ razumet in boš ugovarjal zaradi ugovarjanja samega, ne zaradi nestrinjanja. Ker v debati ne sodelujeva smo ti in jaz in ker mislim, da so drugi nekako dojeli, kaj sem hotela povedat, se ne bom zapletala dalje.

Zdi se mi, da bi lahko bila pojma povezana eden z drugim pa še podobno se izgovarjata in pašeta v kako igro besed…. 😉

Ferbčna sedaj pa ne vem kdo je tu (ti ali jaz 😉 bukvalen in kdo bukov oz se samo tak dela….. :))))
Mogoče sva le preveč verna, verjameva nekaj drug o drugem, preverljivih dejstev pa nobenih? 😉

Zdi se mi, da bi lahko bila pojma povezana eden z drugim pa še podobno se izgovarjata in pašeta v kako igro besed…. 😉

Ferbčna sedaj pa ne vem kdo je tu (ti ali jaz 😉 bukvalen in kdo bukov oz se samo tak dela….. :))))
Mogoče sva le preveč verna, verjameva nekaj drug o drugem, preverljivih dejstev pa nobenih? ;)[/quote]
Vidiš, kako hitro lahko moškega (nekoga) spraviš v dvom, če si premalo “bukvalen”. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mogoče sva le preveč verna, verjameva nekaj drug o drugem, preverljivih dejstev pa nobenih? ;)[/quote]

Ma se najde tudi kakšno preverljivo dejstvo (sem najprej prebrala preperljivo, tako kot je pubec napisal v sosednji temi).

Ma se najde tudi kakšno preverljivo dejstvo (sem najprej prebrala preperljivo, tako kot je pubec napisal v sosednji temi).[/quote]Kje si pa to našla? Namiguješ, da sem bil predmet preverjanja in sedaj na tej osnovi pišeš komentarje jaz pa bukov berem tvoje besede bukvalno?…..
Spet sem se ujel v mrežo…. 😀

Eh, ženske…. :))))

Kako veš za nekoga da je “pameten”: Če bi bila pamet na prodaj, bi spet svojo kupil. 🙂

Ta se mi zdi kot naročena za Robija. Brez zamere, ampak res vse veš in si vedno pripravljen si izmislit kaj novega. Kot pravi politik. 🙂

Samo kandidirat še moram, pa je uspeh zagotovljen. :)))

Tadej…Zgoraj smo ti postavili par vprašanj, pa si se jim izognil. 🙂

Stvar je v tem, da bi naj dokazovali realnost ali resničnost svojih trditev o obstoju nekih pojmov.
Na primer..Če kdo trdi, da se po Marsu sprehajajo marsovci, potem se od njega pričakuje, da to dokaže. Ne pričakujemo dokazov od tistih, ki trdijo, da jih ni. 🙂
Ker ti trdiš, da obstaja bog kot nek nadzornik brez katerega vesolje ne more delovati, potem pričakujem, da to s praktičnimi primeri tudi dokažeš. Ne pa, da ti od mene pričakuješ, da bom dokazal nekaj, za kar trdim, da ne obstaja.

Če ne moreš dokazati nekega obstoja, potem sklepam, da to obstaja le kot ideja v tvoji glavi.

Živali nimajo duha. Imajo pa dušo, mislim. V tem osnovnem pomenu. Tudi imenuje se duša animus, duh je spiritus.

In zdaj misliš, da si pojasnil razliko med tema pojmoma? To je tako kot bi pojasnil razliko med sirom in salamo in bi rekel, eno je ementaler, drugo je pa Poly. 🙂

kdor ima osebno izkušnjo Boga, to pomeni, da spozna, da ti je Bog blizu, da je v tvojem srcu, da ti želi dobro, da te vodi, da te želi odvrniti od trpljenja, ta potem vedno bolj razume, ZAKAJ je postavljen določen red.

Tukaj je zelo dobra razlaga, kakšen ogenj je naša spolnost. če ogenj mirno gori, nas greje, če pa dovolimo, da imamo v sebi požar, pa vemo, kaj od požara ostane.
Ali stara misel: Telo je naš konj. Če jezdec ukroti konja, bo konj šel tja, kamor bomo mi želeli, če pa ni tako, nas bi konjvodil tja, kamor mi ne želimo.

kdor ima osebno izkušnjo Boga, to pomeni, da spozna, da ti je Bog blizu, da je v tvojem srcu, da ti želi dobro, da te vodi, da te želi odvrniti od trpljenja, ta potem vedno bolj razume, ZAKAJ je postavljen določen red.

Tukaj je zelo dobra razlaga, kakšen ogenj je naša spolnost. če ogenj mirno gori, nas greje, če pa dovolimo, da imamo v sebi požar, pa vemo, kaj od požara ostane.
Ali stara misel: Telo je naš konj. Če jezdec ukroti konja, bo konj šel tja, kamor bomo mi želeli, če pa ni tako, nas bi konjvodil tja, kamor mi ne želimo.[/quote]

To se lepo bere, še vedno pa ne vem, zakaj spolnost pred poroko NE, po ceremoniji pa JA? Ista človeka, ista čustva, isti kraj in čas, le večer prej in večer potem takšna razlika.

V priponki je vse zelo lapo razloženo. Če te zanima, jo prečitaj

Neumnosti…..Kar je v tem članku, je človeški proizvod človeških prepričanj, ne pa boga.
Razen, če se imajo ti ljudje, ki so to pisali, za boga. Zato, da se lahko postavljajo nad ljudi z namenom, da vernike vodijo in jim vladajo.
Sicer pa to vse skupaj le dokazuje, kar sam trdim. Da vse misli in ideje, kjer je med njimi tudi bog, izhajajo iz nas in so proizvod naših izkušenj.

Neumnosti…..Kar je v tem članku, je človeški proizvod človeških prepričanj, ne pa boga.
Razen, če se imajo ti ljudje, ki so to pisali, za boga. Zato, da se lahko postavljajo nad ljudi z namenom, da vernike vodijo in jim vladajo.
Sicer pa to vse skupaj le dokazuje, kar sam trdim. Da vse misli in ideje, kjer je med njimi tudi bog, izhajajo iz nas in so proizvod naših izkušenj.[/quote]
Sem trenutno na strani 13 in nisem prebral še ene same neumnosti. Vse se mi zdi smiselno.

Priponko sem … preletela. Oprosti, samo takšni odgovori povprečno inteligentnega človeka ne morejo zadovoljiti, čemu je pa namenjeno takšno “predavanje”, je pa tudi jasno in v nebo vpijoče.
Tako da ponavljam vprašanje – kaj je bilo včeraj drugače kot danes? Če si sposoben/sposobna videti mimo tega božjega blagoslova in uradne združitve duš (če duši nista združeni prej, se tudi pred bogom na župnikov ukaz ne bosta).

Sicer pa, ali je res pomembno, kdo neko idejo/”pravilo” ustvari ali pa je pomembno to, če se nam osebno, ki razmišljamo s svojo glavo, zdi smiselna ali ne?

Pri znanosti velja, da se teorija potrjuje s prakso. Tudii tukaj je isto.

S tem se tudi sam strinjam, čeprav še nisem prebral celega članka in ne vem, ali tudi o tem kaj piše. Obljuba pred bogom seveda ne prinese nobenega spoznanja o ljubezni, ker je ta obljuba lahko le beseda iz ust in nič več.

No, do 13. strani je še nekako vse razumljivo in dost smiselno, potem pa gre samo še navzdol. Manjka veliko odgovorov, ki bi zadovoljile nekoga, ki razmišlja.
Zakaj bi naj spolnost pred zakonom prinesla težave v odnosu, v samem zakonu pa ne več? Ali ni odnos dveh odvisen od zrelosti in razmišljanja vsakega posebej in ne SAMO od tega, kdaj sta začela s spolnimi odnosi? Ali dva, ki pred zakonom nista grešila, po zakonu dobita čez noč v glavo spoznanje o ljubezni, ker namreč nikjer ne piše, da sta jo prej imela. Lahko bi se tudi poročila, še preden se spoznata ali še preden imata spolne odnose? Teoretično je tudi to možno, čeprav se ne dogaja pogosto.
Ali se dva, ki imata spolne odnose pred zakonom, ne moreta spoznavati na duhovnem nivoju in zakaj ne?

In še to, kako pa to, da je fant, ki je bil odvisen od spolnih odnosov in masturbiranja, prišel do spoznanja ljubezni, ter nato postal srečen in osvobojen? Ali ta zgodba ne zanika vsega smisla o spolnosti pred zakonom? Zakaj potem dva, ki že tudi spolno občujeta, ne moreta prit do spoznanja o ljubezni vsak pri sebi? Pa še kakšno vprašanje bi se našlo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close