Verni ljudje
Glej, če enemu plemenu pokažeš računalnik bo to za njih hudičeva stvar ali pa božja volja. To kar je zate “čudež” ali božja pomoč je za nekoga drugega rutinski odziv telesa ali pa normalen proces okrevanja. Veš dohteri ne vedo vsega, tudi človeštvo še ni vsega pogruntalo. Res pa je, da ljudje vedno izberejo lažjo pot v primeru, ko česa ne znajo razložit. Zakaj bi se trudili razumeti zahtevne stvari, ko pa je izgovor bog vedno pri roki. In prav zaradi človeške lenobe in odpora do učenja so lahko dolgo časa razne verske institucije, politične stranke, diktatorji,… kontrolirali množice. No v bistvu še jih danes.
A mi lahko razložiš zakaj bi se bog odločil pomagati prav tvoji mami, po drugi strani pa je spregledal grozo v koncentracijskih taboriščih ?
Zdi se mi, da nisi razumela kaj sem želel povedat.
Kdo naj odloča o tem kdo lahko bolje skrbi za otroka in kaj so kriteriji za “bolje skrbi”?
Če je to nap premoženjsko stanje posvojiteljev je to relativno enostavna stvar, samo če sebe pogledaš česa se spomniš iz svojega otroštva? Kateri dogodki so ti ostali v spominu, tisti z materialno podlago ali tisti čustveni? In kateri imajo zate večjo vrednost? 😉
Lahko odmisliš svojo mamo in jo nadomestiš s še enim “očetom”? :/
Mislim, da so si strokovnjaki, ki se ukvarjajo z razvojem človeške osebnosti bolj ali manj enotni kaj je resnično dobro za razvoj otroka v zrelo osebnost, je pa tu pritisk sodobne(?) družbe, ki trdi nekaj nasprotnega na podlagi svojih prepričanj, da ne rečem verovanj. Družbo pa sestavljajo posamezniki, ki izhajajo iz svojih družin, kakšne pa so te družine danes, koliko so si družinski člani blizu in kaj iz tega izraste……
In to je danes vse “normalno”… samo še verjet moraš to ;)[/quote]
Kolikor sem takrat spremljal te debate, sem prišel do tega, da so strokovnjaki, ki jih tu omenjaš, prihajalo do svojih stališč nekako bolj “s pomočjo Sv. Duha.”. Ker pa se že bolj ali manj očitno navezuješ na vlogo spolov v hetero paru, bi te pa vprašal za mnenje v primeru hetero para, kjer je moški nekaj, čemur bi rekli “copata”, ženski pa dali temu ustrezen nasproten izraz.
Če boš malo pobrskala, boš ugotovila, da tudi Velika noč (vsaj v povezavi z načinom praznovanja) in Božič. Ter da je recimo Mojzesovo otroštvo bilo skoraj enako tudi pri enem od Ramzesov in enem od sumerskih kraljev. In še cel kup podobnosti obstaja.[/quote]
O tem bi lahko razpravljala ure in ure ter celo odprla posebno temo.
Takrat so bili (in so še 😉 “strokovnjaki” navdahnjeni “s pomočjo Sv. Duha” na eni strani in “strokovnjaki” navdahnjeni s HS bogom/ideologijo na drugi strani. Če bi pa pogledali na kaj se opira psihologija pri profilu človeka in resnične strokovnjake s tega področja (ki jih itak nihče od tistih, ki odločajo resno ne jemlje) in kako otrok nezavedno dojema figuro mame in kako očeta in kake so posledice tega, potem ne bi bilo dvoma, vsaj po moje ne 😉
Da je nekdo “copata” in druga stran “capo di banda” in, da to nikomur ni mar, celo nasprotno, v današnji potrošniški! družbi je zaželeno, da je tako (z vidika potrošništva) je pa kriv kdo?
Vsak realni strokovnjak ti lahko pove kakšne posledice ima to za mlado osebo in kako se to odraža na celotni družbi…. Sicer pa lahko sam na svoji koži opazuješ kako je, ko nam “pezdetki” vladajo….. :/
In ti jim verjameš, veruješ vanje, te prepričajo v tisto kar govorijo?
Ni nujno, bog lahko obstaja ampak mu je čisto vseeno za ljudi (deizem). Zakaj misliš, da smo ljudje tako pomembni, da bi bilo vsemogočnemu bogu vsaj malo mar za nas?
Marsikaj kar govoriš ne razumem. Obstajata dva možna razloga zato:
1. morda je vse res, ampak jaz in večina drugih ljudi ni dovolj pametnih, da bi to razumeli
2. morda to kar govoriš nima nobenega smisla
Se mi zdi, da je druga možnost bolj verjetna. Če pa misliš, da imaš prav in tega noben ne razume, lahko to razložiš. Na forumu seveda – kamor pač sodijo na pol smiselne debate – v kaki medicinski reviji tega ne bi nihče jemal resno.
Ni nujno, bog lahko obstaja ampak mu je čisto vseeno za ljudi (deizem). Zakaj misliš, da smo ljudje tako pomembni, da bi bilo vsemogočnemu bogu vsaj malo mar za nas?
Marsikaj kar govoriš ne razumem. Obstajata dva možna razloga zato:
1. morda je vse res, ampak jaz in večina drugih ljudi ni dovolj pametnih, da bi to razumeli
2. morda to kar govoriš nima nobenega smisla
Se mi zdi, da je druga možnost bolj verjetna. Če pa misliš, da imaš prav in tega noben ne razume, lahko to razložiš. Na forumu seveda – kamor pač sodijo na pol smiselne debate – v kaki medicinski reviji tega ne bi nihče jemal resno.[/quote]
Fredi, oprosti, nikakor ne mislim, da kdo ni dovolj pameten, da bi razumel, kar sem napisala, najbrž je res tvoja druga varianta. V svetem Pismu piše, da bo razodel malim, v očeh pametnih nespamet. Z veseljem ti bom razložila, takoj ,ko bom imela čas za to. Če boš le želel kaj debatirati o tem.
ne, Marko, mogoče nisem dovolj jasno napisala. Mami je čakala operacijo vratnih žil, da bi lahko opravili ta poseg, so potrebovali CTA slike. Ko so prišli izvidi slikanja, so ugotovili, da je poseg širjenja vratnih žil zelo rizičen, ker je zožitev tudi v glavi. Tako da niso opravili prav nobenega posega. Jasno pa mi je bilo povedano, da je zanjo tak poseg nujen. Še enkrat, njeno zdravstveno stanje se je čez noč izboljšalo po 13. oktobru brez da bi zdravniki opravili kakršen koli poseg.
Vernik v Boga, nepraktični vernik – verjame, da Bog je, iz izkušenj, ampak ve, da je Cerkev kot institucija (ne kot ljudi in skupina vernikov, ampak kot oblast) tako kot vsaka druga oblast, katera manipulira z ljudmi. Najbrž polovica duhovnikov in rekla bi kar vsi na vodilnih položajih cerkve.
Dejansko pol duhovnikov nima smisla za kar je pošteno, nima občutek vesti. Drži se kot pijan plota teh 10 zapovedi, kot da kakšna druga ne obstaja in ko do zadnjega upaš da boš v njih našel človeka (ne poštenjaka, govorim le o povprečnem človeku), si razočaran v to, kar so te vzgajali, da so to eni duhovni vodje, takorekoč očetje. Klinc očetje, egoisti po večini. Ljudi pa bogi verjamejo, da imajo nadnaravne moči, ker jim izpirajo možgane. Ampak, te isti ljudi, lahko kateri ne grejo več na mašo, verjamejo v Boga. Nekateri.
Pa smo spet tam…:)
Katera vera pa je prava in katera ne ? Kdo odloča o tem, v kaj smem verjeti in v kaj ne ?
Vsi izhajamo iz sebe in iz svojih prepričanj. A ti ne ? A tvoja volja izhaja iz boga in njegove resnice…:)
In kdo kaže svojevrsten egoizem ? Jaz, ker trdim, da je vsak človek edinstven in da je zato vsaka vera prava, saj ima vsak človek svoje izkušnje ?
Ali pa ti, ki trdiš, da obstaja le ena prava vera in da bi naj vsi spoznali to vero ?
Tvoja prepričanja delujejo na podlagi zasužnjevanja in nadzorovanja ljudi, jaz pa želim ljudi tega odrešiti in da vsak v sebi spozna kdo je in da bog izhaja iz naših izkušenj in predstav.
Narava ali bog, če jo tako imenuješ, teži k raznolikosti. Ni dveh popolnoma enakih stvari ali živih bitij….In težiti k temu, da obstaja le ena prava vera je le izraz našega sebičnega ega, ki noče sprejeti resnice in življenjskega dejstva in je zato izraz njegove ločenosti od same resnice ali boga…Ali kakorkoli že temu rečeš…
Zgleda, da me nisi razumel…Nimam nič proti Jezusom in njegovim naukom..Če predvidevam, da je obstajal in to delal, kar so mu pripisali…Ker pa resnice nihče ne pozna, vse skupaj jemljem z veliko rezervo…
Kot sem napisal, so sebični in nasilni ljudje ter željni oblasti, le zlorabili njegovo ime. Zato sama RKC nima nobene veze s samim Jezusom in njegovimi nauki, saj so temelje RKC postavljali nasilneži, ki so z nasiljem ljudem vcepljali svojo, edino “pravo” vero. Po njihovem mnenju seveda.
Kot je to znano iz zgodovine in o čemer je pisal že Prešeren v svojem Krstu pri Savici, so tudi našim prednikom s svojimi križarskimi vojnami in nasiljem, v imenu boga in Jezusa, vsilili svojo vero. Kar pomeni, da so temelji te edine in “prave” vere, postavljeni z nasiljem.
Pridiganje o tem, da obstaja le ena in edina prava vera ali edini pravi bog, je podobno Hitlerju, ki je prav tako svoja nasilna dejanja utemeljeval na edini in pravi arijski rasi.
V enem primeru se gre za vero ali boga, v drugem primeru pa za raso, ki bi naj bila edina prava od boga…V obeh primerih je vzrok verski fanatizem in egoizem.
Zato sta papež, kot Hitler le satanova realizacija, ki mu je pomembna le moč, ustrahovanje in nadzor čim širše množice.
In človek bo svoboden in razsvetljen, ko bo spoznal sebe in se osvobodil izpod nadzora samega zla.[/quote]
pa smo spet tam….katera vera je prava? pravo Vero boš našel v skrivnosti Odrešenika, ki je združil v sebi božjo in človeško naravo, pokazal ljudem pokvarjenost greha, jim omogočil v svojem usmiljenju spoved in s tem spravo z Bogom ter odrešenje in večno življenje….le v eni veri boš to našel in s tem boš spoznal pravo Vero….skrivnost prave Vere je tudi v tem, da te nihče ne sili v nič, imaš popolno možnost svobodne volje in izbire…a le če boš postal duhovno odprt, če boš prenehal sramotiti to kar slabo poznaš, če boš prenehal z razmišljanjem, pravzaprav smešenjem, da prava vera temeleji na čaščenju Boga, ki da je velik, mogočen, večen, ki nagrajuje tiste ki ga slepo ubogajo in častijo ter kaznuje tiste ki ga ne, da ne boš zahteval , da se ti Bog prikazuje za vsakim plotom kadarkloi se ti sprdne……prava Vera te uči , da Bog biva in da je do njeag mogoče priti, hkrati pa uči, da je na svetu pokvarjenost in zlo, ki nas dela nevrede da ga spoznamo, šele ko to presežemo se nam pokaže….vzami to kot tehtnico, veš da imaš bolezen, a hkrati obstaja zdravilo, je bolezen smiselna če ne obstaja zdravilo zanjo? v čem je pomen zdravila če ni bolezni?…Bog je tisto ravnovesje….je resnica, je sredina in je luč…
ali jaz izhajam s tem iz sebe? je to moje razmišljanje, moja iluzija? je potreben razlog za Vero? dokaz? razloge je moč prilagajati, dokaze prav tako…ne moreš pa zanikati, nasprotovati ali ponarejati Resnice,in prav vere v to, da je Bog kristjanov Bog tolažbe in ljubezni, ki ti napolni dušo in srce tistega v katerem prebiva…
delati primerjave z katoliško vero in Hitlerjem ter njegovo Arijsko raso, je pa dileantstvo brez primere, nevredno tebe in tega kar si, je le odraz tvoje nemoči, da bi bi našel dokaze, ki govorijo v prid tvojemu trdovratnemu zanikanju prave vere, ko zmanjka argumentov, uporabiš argumente ki temeljijo na žalitvah in lažeh, verjetno poznaš dejstvo, da je nacizem iskal svoje temelje v okultizmu ( kar ti opredeljujš z satanizmom predvidevam?), da so z kljukastim križom onečastili starodaven simbol? in ti poskušaš enačiti kugo 20 stoletja z krščanstvom? povej mi Robi si ti seznanjem z dejstvom, da je Hitlerja kot 6 letnega fanta rešil Katoliški duhovnik pred utopitvijo? mar misliš da bi ga pustil umreti če bi slutil kaj se pripravlja čez toliko in toliko let? bi ga moral pustiti umreti?
in našega ljubeg Prešerna si potegnil v svoje močvirje zanikanja? ccccc..spominjaš na Stalina ko je spraševal svoje pribočnike koliko divizij ima Papež…..in kaj te nauči Krst pri Savici? lahko potegenš kakšno vzporednico med Črtomirjevim zanikanjem prave vere , njegovimi fizičnimi boji proti Vajhunu ter predvsem njegovim notranjim bojem? o čem ga poduči Bogomila?..o tem da je le ena Vera prava in da je le en Bog… naj ti bo to vodilo v tvojih bojih…bolj lo boš zanikal boolj ga boš spoznaval…
lp
Tole pa je tipična reakcija povprečnega vernika (da ne rečem cerkvenjaka) in moram reči, da sem razočaran: ob vsaki najmanjši kritiki ali besedi čez institucijo se užaljeno skrijejo za vero. Torej kakšna ali v kaj tvoja vera je? V Boga in/ali Jezusa ali institucijo s papežem in duhovniki ali je enostavno …Vera? O Bogomili pa le nikar. Smo se o njej v tem letu precej naposlušali. Stalinovo vprašanje pa … čeprav spada v isti koš s Hitlerjem ter tudi z marsikaterim papežem, le ni tako smešno, butasto ali arogantno kot se zdi na prvi pogled. In ja, stališče, ki eno vero postavlja nad vse ostale je arogantno in podcenjujoče, tudi če se ga skrije za nekaj, za kar dokazi menda niso potrebni. Pa le kaj bi o tem, če pa je kot tako očitno dovoljeno celo s strani institucije.
mar res mojter Boom? si dobro prebral? ali zopet skačeš na prvo žogo? kje branim institucijo? mi lahko podčrtaš? ali si upaš trditi, da je primerjava Cerkve in Hitlerjeve ideje diletantska? mar ni imel namen Hitler uničiti RKC po koncu svojih vojn? mar res misliš da opravičujem ravnanje RKC po koncu 2 sv vojne ko je pomagal pobegniti ticoče nacističnim krvnikom? mar misliš da sem nedovzeten za zločine ki so se dogajali pod lažnim okriljem in v imenu lažne vere? je mar Jezus kje zapovedal pokristjevanje z ognjem in mečem? izkrivljanje Vere? tu se kaže veličina Vernega, ki zna ločiti med zrnjem in plevam..ti pa kažeš globoko omejenost ker iščeš zgolj in samo zlo in napake ki so jih počeli ljudje v imenu nkeoga ki jih ni za to prosil..ja Stalinovo vprašanje je ..arogantno, cinićno in predvsem neumno….Papež pač ne potrebuje oboroženih divizij…ker se ne bojuje za kraljestvo na zemlji kot stalin..je tako?
mar res mojter Boom? si dobro prebral? ali zopet skačeš na prvo žogo? kje branim institucijo? mi lahko podčrtaš? ali si upaš trditi, da je primerjava Cerkve in Hitlerjeve ideje diletantska? mar ni imel namen Hitler uničiti RKC po koncu svojih vojn? mar res misliš da opravičujem ravnanje RKC po koncu 2 sv vojne ko je pomagal pobegniti ticoče nacističnim krvnikom? mar misliš da sem nedovzeten za zločine ki so se dogajali pod lažnim okriljem in v imenu lažne vere? je mar Jezus kje zapovedal pokristjevanje z ognjem in mečem? izkrivljanje Vere? tu se kaže veličina Vernega, ki zna ločiti med zrnjem in plevam..ti pa kažeš globoko omejenost ker iščeš zgolj in samo zlo in napake ki so jih počeli ljudje v imenu nkeoga ki jih ni za to prosil..ja Stalinovo vprašanje je ..arogantno, cinićno in predvsem neumno….Papež pač ne potrebuje oboroženih divizij…ker se ne bojuje za kraljestvo na zemlji kot stalin..je tako?[/quote]
Sem dobro prebral in videl, da ni Robi NIKJER primerjal vere s Hitlerjem (kot trdiš ti), temveč institucijo in (nekatere) njene vidne predstavnike. Papež pa seveda divizij ne rabi, saj svoje “specialce” lahko pošlje kar skupaj s tujimi kot se je recimo zgodilo prav v primeru Hitlerjevega napada na Sovjetsko Zvezo. Pač lepa taktična poteza, ko je prej že Stalin dodobra ošibil Rusko pravoslavno cerkev. In mimogrede, eden od najbolj zaslužnih nemških politikov za prihod Hitlerja na oblast, prihaja iz katoliških vrst. Menda naj bi bil celo papežev tajni komornik.
Tukaj si zanemaril nekaj milijard ljudi, ki so svojo “pravo” vero našli v drugih religijah. In seveda so oni se prav tako prepričani, da je njihova vera edina prava.
V bistvu lahko. Poznam kar nekaj ljudi, ki so izredno zafrustrirani, ker verjamejo v katoliškega boga. In na nek način jih razumem – tud jaz se ne bi počutil dobro, če bi verjel, da me ves čas opazuje nek božji big brother, ki mi bo koncu življenja sodil in te lahko obsodi na večno trpljenje, če nisi delal tisto kar je njemu všeč.
Hitler in RKC sta ob večih priložnostih dobro sodelovala. Ampak to najbrž ni ravno argument v prid cerkvi…?
mar res mojter Boom? si dobro prebral? ali zopet skačeš na prvo žogo? kje branim institucijo? mi lahko podčrtaš? ali si upaš trditi, da je primerjava Cerkve in Hitlerjeve ideje diletantska? mar ni imel namen Hitler uničiti RKC po koncu svojih vojn? mar res misliš da opravičujem ravnanje RKC po koncu 2 sv vojne ko je pomagal pobegniti ticoče nacističnim krvnikom? mar misliš da sem nedovzeten za zločine ki so se dogajali pod lažnim okriljem in v imenu lažne vere? je mar Jezus kje zapovedal pokristjevanje z ognjem in mečem? izkrivljanje Vere? tu se kaže veličina Vernega, ki zna ločiti med zrnjem in plevam..ti pa kažeš globoko omejenost ker iščeš zgolj in samo zlo in napake ki so jih počeli ljudje v imenu nkeoga ki jih ni za to prosil..ja Stalinovo vprašanje je ..arogantno, cinićno in predvsem neumno….Papež pač ne potrebuje oboroženih divizij…ker se ne bojuje za kraljestvo na zemlji kot stalin..je tako?[/quote]
Sem dobro prebral in videl, da ni Robi NIKJER primerjal vere s Hitlerjem (kot trdiš ti), temveč institucijo in (nekatere) njene vidne predstavnike. Papež pa seveda divizij ne rabi, saj svoje “specialce” lahko pošlje kar skupaj s tujimi kot se je recimo zgodilo prav v primeru Hitlerjevega napada na Sovjetsko Zvezo. Pač lepa taktična poteza, ko je prej že Stalin dodobra ošibil Rusko pravoslavno cerkev. In mimogrede, eden od najbolj zaslužnih nemških politikov za prihod Hitlerja na oblast, prihaja iz katoliških vrst. Menda naj bi bil celo papežev tajni komornik.[/quote]
mojster boom, dajmo malo zadihati in brati, od črke do črke…robi je primerjal utemeljitelje (tiste ki so postavili temelje, da se razumeva)krščanstva z zločinci in nacisti, je tako? kdo je utemeljitelj krščanstva? prvi je Jezus nato so apostoli ,med njimi je prvi med enakimi sv.Peter ( peter ti si skala na katero postavljam Cerkev), da so se v zgodovini delali zločini v imenu in za RKC nisem nikoli zanikal, kar pa kategorično zanikam je to, da bi Bog komerkoli dal navodilo da naj v nejgovem imenu in za vero dela zločine, razlog je prerpost, Bog, ki je Ljubezen , vir tolažbe in odpuščanja pač , če karikiram, ne počne tega, razumeš? daj že enkrat razumeti da je pokvarjenost in zlo človeška komponenta, ne božja in da se človek ki je usmerjen k bogu trudi to preseči in tudi preseže….
Papež je poslal svoje komandose z Hitlerjevimi ko so napadli Sovjetsko zvezo in to z namenom, da bo po porazu Sovjetsek zveze uničili Pravoslavno cerkev ter bi Sovjetom družno zavladal Vatikan v navezi z Hitlerjem? marsikaj sem prebral o drugi sv ampak tega nisem nikjer zasledil, vem pa, da je Hitler preziral RKC , da so prvaki Rajha vključno z goringom verjeli v okultizem, da so iskali skrinjo zaveze, kar ni le plod Indiane Jonesa itd..skratka so prezirali RKC , ubijali duhovnike, redovnice itd….
tudi glede prihoda Hitlerja na oblast, da ga je delegiral papežev komornik, bi te prosil da daš konkretno ime, ker mi je to neznano, kolikor vem je hitlerja pripeljala na oblast finančna in moralna kriza ki je zavladal evropi po koncu prve sv ter nato kot posledivca velke depresije v zda…malodušje ljudi ter vceplanje večvrednosti…je pripeljalo hitlerja na oblast..nemško ljudstvo
Tukaj si zanemaril nekaj milijard ljudi, ki so svojo “pravo” vero našli v drugih religijah. In seveda so oni se prav tako prepričani, da je njihova vera edina prava.
V bistvu lahko. Poznam kar nekaj ljudi, ki so izredno zafrustrirani, ker verjamejo v katoliškega boga. In na nek način jih razumem – tud jaz se ne bi počutil dobro, če bi verjel, da me ves čas opazuje nek božji big brother, ki mi bo koncu življenja sodil in te lahko obsodi na večno trpljenje, če nisi delal tisto kar je njemu všeč.
Hitler in RKC sta ob večih priložnostih dobro sodelovala. Ampak to najbrž ni ravno argument v prid cerkvi…?[/quote]
nič nisem zanemaril, dejstvo je, da je samo ena Vera prava, in vsakemu je na dosegu roke, tudi tebi.. freedi, ko boš ločil razliko med tem , da imaš Vero v Boga in med tem da verjameš v nekega boga kot ga ti opisuješ, boš razume zakaj so zafrustrirani, lahko začneš pri sebi, zakaj si ti zafrustriran, kaj te muči ker si ateist ali ker si deist? ne obsodi te Bog na večno trpljenje, obsodiš se sam, kot nosilec in imetnik svobodne volje…..
marsiakter argument iz zgodovine ne govori v prid instituciji RKC ampak o tem sem govoril že zgoraj in ne bom več ponavljal
To da je ena vera prava je tvoje mnenje ne pa dejstvo. Če mene vprašaš ni prava nobena in zaenkrat ni še nihče uspel pokazati, da bi kaka bila. Aja, pa nisem deist.
Tudi če bi bili vsi ljudje katoliki, to ne bi bil dokaz za katoliško vero. Moralo bi se zgoditi kaj bolj impresivnega: recimo če bi se bog vsako sredo prikazal na Prešernovem trgu in izvajal čudeže, bi bil to kar primeren dokaz. Mimogrede zakaj tega ne naredi, če hoče da vsi verjamemo vanj?
Tudi če bi bili vsi ljudje katoliki, to ne bi bil dokaz za katoliško vero. Moralo bi se zgoditi kaj bolj impresivnega: recimo če bi se bog vsako sredo prikazal na Prešernovem trgu in izvajal čudeže, bi bil to kar primeren dokaz. Mimogrede zakaj tega ne naredi, če hoče da vsi verjamemo vanj?[/quote]
Ker je pameten. 🙂 Če bi to naredil, potem bi vsi služili le še njemu iz strahu ali pa v želji po ugajanju, ostali bi brez svobodne volje. Tega pa ne želi.
Torej govoriš o katoliški veri. Če v sebi nosiš vso to znanje, ki ti ga je nekdo vcepil, potem je logično, da verjameš v takšno vero, ki je posledica tega naučenega znanja. Kar pomeni, da verjameš v sebe oziroma z vero le potrjuješ sebi in temu, kar je v tebi.
Ravno tako, kot vsak drugi človek. Vsak izmed nas ima svoje lastne izkušnjen a podalgi katerih izhaja njegova vera.
Problem nastane, ko nekdo trdi, da je le njegova vera ta prava, saj to zanika svobodno voljo in pravico do svobodnega verovanja.
In če si ti, X6, tako odprt in poln duhovne širine, ne razumem, kako to ,da v svojih besedah in razmišljanju ne prepoznaš tistih, ki so prav tako zaradi prepričanja, da je le njihova vera ta prava, izvajali nasilje ter z nasiljem vcepili svojo “ta pravo vero”.
In spet v vsej svoji duhovni širini ne opaziš kontradiktornosti…Praviš, da imaš pri pravi veri popolno možnost svobodne izbire, a hkrati že groziš z nekim vsemogočnim in najmočnejšim in pravičnim sodnikom (bog), ki kaznuje tiste, ki ga ne častijo.
Se ne zavedaš tega, kako s tem prepričanjem, ki si ga lepo ubesedil, ne vidiš lastnega zapora…Strahu, ki ti preprečuje prestopiti meje tvoje kletke…..Da se človek ne bi zavedal svojih omejitev, se uporabljajo prefinjeni načini manipulacije, ki se kažejo kot razno razne besede o duhovnosti, vsemogočnosti, resnici….Vse te besede so kot slepilo, ki zaslepijo človeško zavest, da se ne zaveda lastne ujetosti.
V čem je pomen cerkvene institucije, če ni bolezni ?
Nekdo te je torej z namenom naredil bolnega, da v njihovi veri vidiš zdravilo.
Pomembno je, da ozdravimo, če smo slučajno bolni, ne pa, da postanemo vso življenje odvisni od zdravila.
In zdrav ter osvobojen bolezni si, ko več ne rabiš zdravila, ampak živiš svobodno, brez tega, da te neka bolezen omejuje.
Za vse obstaja razlog.
Za tvoj obstoj…Tvoja prepričanja in seveda tudi za tvojo vero.
A je to razmišljanje znak tvoje svobode ?
Biti svoboden, pomeni, da se ne čutimo prizadete, ko nekdo omenja neko institucijo.
Poistoveten si s tem, kar zagovarja institucija in le slediš neki ideologiji…Kje je tu svoboda ?
Svojo dušo si prodal in v imenu institucije trdiš, da je le njihova vera ta prava…
V čem se torej takšna oseba razlikuje od nekega Hitlerja, ki je razmišljal ravno tako, da je le ena rasa prava in le njihova vera ta prava ?
Dandanes ni potrebno več takšno nasilje, kot pred desetletji….Dandanes se uporabljajo bolj prefinjeni načini zasužnjevanja. Na primer preko finančnih institucij nekdo odloča kakšna bo tvoja plača…Če boš imel kaj za jesti….
Religije uporabljajo strah in moč s katerimi vodijo ljudi….
Ne vem…O tem ne bom odločal, ker to ni pomembno, saj tega ni možno spremeniti.
Dejstvo je, da je RKC med vojno sodelovala z nacisti. Obema se je šlo za nadzor in uveljavljanje lastnih ideoloških prepričanj, ki so edina ta prava.
Vsak je vojno izkoristil v svoj namen.
Je to kot grožnja ?
Spet se ne zavedaš tega od kod izhaja tvoja vera..Zato pa tudi sprašuješ, od kod in kje je razlog.
Razlog kje seveda v tebi. Je odsev notranje ujetosti in strahu, ki ga seveda izražaš v imenu boga, ki je vsemogočen in ki je resnica.
A za vsem te se skriva le mogočen ego..Le človeški ego je zmožen sebe postaviti nad vse in govoriti v imenu vsemogočnega…..Govori pa seveda le v imenu sebe in izraža le to, kar je.
Razlaga sledi….
X6, tu si lepo povedal in dokazal, da je RKC ena sama prevara.
Recimo, da bog res ni nikomur dajal navodil, da bi naj v njegovem imenu širil njegovo voljo in njegovo resnico…Ampak DEJSTVO pa je, da se je to počelo. V njegovem imenu so se izvajali zločini in širila vera, ki je povzročila, da je dandanes več milijonov ljudi, ki zatrjujejo, da je to edina prava vera.
In zato je ta ideologija, ki bi naj temeljila na božji volji, ena največjih prevar v vsej zgodovini.
X6, s tem si le dokazal to, kar sam trdim, da se gre in se je šlo za izvajane lastne volje in da je vse le izraz človeškega egoizma, ki se ima za vsemogočnega.
Forum je zaprt za komentiranje.