Verni ljudje
Kako se zmenita musliman in katolik? Odlično. Govorimo seveda o vernikih, ne o verskih fanatikih. Kdaj so stopili skupaj – pri Družinskem zakoniku, pa pri umetni oploditvi samskih žensk…:))) Pravi vernik (ne glede na to, a je musliman, pravoslavec, katolik, protestant) ceni in spoštuje vero drugega. Spider, tudi jaz se komot pogovarjam s tabo, ki si ateist. Vse je odvisno od odprtosti človeka.
Ja. V bistvu bi v Sloveniji morali sprejeti svobodo OD veroizpovedi, namesto svobode do veroizpovedi. Zaradi vpliva Vatikana so gejem še vedno kršene temeljne pravice.[/quote]
A s tem misliš tudi pravico do posvojitve otroka (ki ni biološki otrok nobenega od partnerjev)? Kaj je zate temeljna pravica homoseksualca?
Marko, saj ne trdim, da je čudež v verskem smislu. Samo vprašati se je potrebno, kako to, da se je njeno srce aktiviralo samo od sebe. Če bo to znal pojasniti kak srčni kirurg, potem ne bo dileme. Mogoče se ti zdi, da sem pristranska in da zagovarjam “čudeže v verskem smislu”, ampak ne gre za to. Preden si ustvarim mnenje, želim pridobiti čim več informacij in poskušam ostati objektivna.[/quote]
Tudi srčni kirurgi so le ljudje z omejenim znanjem in razumevanjem, ne pa vsevedneži. 🙂
Tudi to, da nas nekdo tam zgoraj čuva ali ne čuva je odsev naših izkušenj in prepričanj.
Odgovornost je zato posledica priučenega vzorca in načina vzgoje. Biti odgovoren je izraz spoštovanja in zavedanja, da si s svojimi dejanji krojimo svojo usodo.
V sam pojem boga zato le projiciramo neko avtoriteto(starše), od katerih je odvisno ali so nas naučili odgovornega obnašanja ali pa ne. Nek “bog” tam nekje zgoraj, nima s tem nič. Saj nihče še ni dokazal, da sploh obstaja. :)))
Da je nekdo tam zgoraj, je izraz nerazumevanja in neosveščenosti.
Robi, saj pri tebi je jasno, kam pes taco moli. :)))
Dobro, to me sploh ne moti, vsak ima pravico do mnenja. Moti me pa tisto, kar se dogaja na Starševskem čveku, tam se nekateri dobesedno norčujejo iz drugače mislečih. To ni več osebno mnenje, svoboda govora, ampak nestrpnost. Malo se moderatorji aktivirajte in začnite “plužiti” po starševskem čveku. Primer: Če nekdo reče, da je Zoki car, kralj ipd., je to njegovo prepričanje, ki me ne moti, če pa reče, da so drugače misleči idioti, zaostali, nepismeni, negativni, zagrenjeni ipd., potem je precej narobe. Pa da ne bo pomote, prijatelje imam v vseh političnih opcijah, med verniki in ateisti, med različnimi nacionalnostmi…in tudi sama mislim, da je homoseksualcem potrebno zagotoviti temeljne pravice, koneckoncev vsi smo ljudje. In, če bi dva homoseksualca bolje skrbela za otroka, me ne moti, da ga posvojita.
x6
Prava vera je tista, po kateri in zaradi katere lahko postaneš boljši človek. To je glavni cilj vere, da se izboljšamo, spremenimo, prekvasimo. Če pa se 2 prepirata ravno zaradi vere, ki ju naj bi pozivala tudi k strpnosti in razumevanju drugačnih, pa imata bore malo pojma o “pravi veri”, ampak se gresta ideologijo, s katero so jima oprali možgane in se je držita kot pijanec plota, podobno kot pač (naši) politiki, kjer je samo ena “prava” politična stranka.
Prava vera je tista, po kateri in zaradi katere lahko postaneš boljši človek. To je glavni cilj vere, da se izboljšamo, spremenimo, prekvasimo. Če pa se 2 prepirata ravno zaradi vere, ki ju naj bi pozivala tudi k strpnosti in razumevanju drugačnih, pa imata bore malo pojma o “pravi veri”, ampak se gresta ideologijo, s katero so jima oprali možgane in se je držita kot pijanec plota, podobno kot pač (naši) politiki, kjer je samo ena “prava” politična stranka.[/quote]
Matjažko, končno nekdo, ki me razume. :)) Ja, to je bistvo prave vere in kot taka vera ni napačna. Sicer se pa tudi sama bojim tistih “pretiranih vernikov”, ki so vsako nedeljo pri maši, se delajo brezmadežne, v resnici pa bi ti prvi škodovali, če bi bila le možnost.
Če je skrb za otroka le materialne narave potem sploh ni ovir, ker pa vemo, da to ni samo materialna stvar, da kot otrok rabimo starše v dveh različnih pakovanjih se pa stvar malo zakomplicira. Sploh pa zakaj naj bi bila “pravica” (a je otrok pravica od nekoga…? :/ ) HS večja od pravice otroka? Je on kaj manjvreden človek, ker je (še) otrok?…. :/
On_, še enkrat preberi, zato je tako napisano kot je. Če bi homoseksualca lahko bolje skrbela za otroka, me ne moti, da ga posvojita (v primerjavi s tem, kako bi heteroseksualni par skrbel za otroka). Nikakor pa ne bi prednosti dala homoseksualnim parom. Vedno je treba izhajati iz koristi otroka. Torej gledati na to, kaj bi bilo bolje za otroka. V osnovi je bolje za otroka heteroseksualni par, pod pogojem, da sta oba odlična starša.
Zdi se mi, da nisi razumela kaj sem želel povedat.
Kdo naj odloča o tem kdo lahko bolje skrbi za otroka in kaj so kriteriji za “bolje skrbi”?
Če je to nap premoženjsko stanje posvojiteljev je to relativno enostavna stvar, samo če sebe pogledaš česa se spomniš iz svojega otroštva? Kateri dogodki so ti ostali v spominu, tisti z materialno podlago ali tisti čustveni? In kateri imajo zate večjo vrednost? 😉
Lahko odmisliš svojo mamo in jo nadomestiš s še enim “očetom”? :/
Mislim, da so si strokovnjaki, ki se ukvarjajo z razvojem človeške osebnosti bolj ali manj enotni kaj je resnično dobro za razvoj otroka v zrelo osebnost, je pa tu pritisk sodobne(?) družbe, ki trdi nekaj nasprotnega na podlagi svojih prepričanj, da ne rečem verovanj. Družbo pa sestavljajo posamezniki, ki izhajajo iz svojih družin, kakšne pa so te družine danes, koliko so si družinski člani blizu in kaj iz tega izraste……
In to je danes vse “normalno”… samo še verjet moraš to 😉
Ja saj potem ima tak sam sebe za idiota+ostalo, saj sam avtomatsko misli drugače od drugih. 😉 Samo spomnit jih je treba. 🙂
Ja saj potem ima tak sam sebe za idiota+ostalo, saj sam avtomatsko misli drugače od drugih. 😉 Samo spomnit jih je treba. :)[/quote]
Kako spomnit ? Da mu rečeš še ti njemu, da je idiot ? :)[/quote]
Poveš mu, da on tud drugače razmišlja. Za idiota pa se je s tem tako že sam označil. Vprašanje je le, če bo “spomnil”. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.