Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Verni ljudje

Verni ljudje

Zakaj iskati Boga v zunanjih pojavih. Tudi znanost je na nek način Bog. Smisel je v iskanju ga v naši notranjosti. Ne v tem smislu, da je Bog pač v meni, da tako definiramo na nek način svojo zavest. Bog je v nas, ampak je samostojno bitje, ki govori v nas, kadar ga znamo poslušat.

Kot sem že neštetokrat napisal, je bog le sredstvo za manipulacijo, ustrahovanje in nadzor nad množico. In ta tvoj primer to lepo dokazuje.

Na predvečer M. praznika, jo prosim za svoje brate duh., da jim ona sama podeli čiste in biste vode, kajti omagali so v puščavi svojega srca, kjer tavajo izgubljeni in se napajajo v kalnih mlakužah, ki jih delajo še bolj žejne. Ona sama pozna mojo ljubezen in skrb zanje, da jim želim, da bi našli veselje v svojih srcih, da bi spoznali kaj je prava ljubezen, ki povezuje in dviga duha. Zato jo prosim zanje in naj jim ne prišteva k slabemu, da jo velikokrat sramotijo, kajti ne poznajo je, ne poznajo njene blagosti, miline in njene ljubezni, ki je za njih prav posebna.

Pa smo spet tam…:)
Katera vera pa je prava in katera ne ? Kdo odloča o tem, v kaj smem verjeti in v kaj ne ?

Vsi izhajamo iz sebe in iz svojih prepričanj. A ti ne ? A tvoja volja izhaja iz boga in njegove resnice…:)
In kdo kaže svojevrsten egoizem ? Jaz, ker trdim, da je vsak človek edinstven in da je zato vsaka vera prava, saj ima vsak človek svoje izkušnje ?
Ali pa ti, ki trdiš, da obstaja le ena prava vera in da bi naj vsi spoznali to vero ?
Tvoja prepričanja delujejo na podlagi zasužnjevanja in nadzorovanja ljudi, jaz pa želim ljudi tega odrešiti in da vsak v sebi spozna kdo je in da bog izhaja iz naših izkušenj in predstav.
Narava ali bog, če jo tako imenuješ, teži k raznolikosti. Ni dveh popolnoma enakih stvari ali živih bitij….In težiti k temu, da obstaja le ena prava vera je le izraz našega sebičnega ega, ki noče sprejeti resnice in življenjskega dejstva in je zato izraz njegove ločenosti od same resnice ali boga…Ali kakorkoli že temu rečeš…

Zgleda, da me nisi razumel…Nimam nič proti Jezusom in njegovim naukom..Če predvidevam, da je obstajal in to delal, kar so mu pripisali…Ker pa resnice nihče ne pozna, vse skupaj jemljem z veliko rezervo…
Kot sem napisal, so sebični in nasilni ljudje ter željni oblasti, le zlorabili njegovo ime. Zato sama RKC nima nobene veze s samim Jezusom in njegovimi nauki, saj so temelje RKC postavljali nasilneži, ki so z nasiljem ljudem vcepljali svojo, edino “pravo” vero. Po njihovem mnenju seveda.
Kot je to znano iz zgodovine in o čemer je pisal že Prešeren v svojem Krstu pri Savici, so tudi našim prednikom s svojimi križarskimi vojnami in nasiljem, v imenu boga in Jezusa, vsilili svojo vero. Kar pomeni, da so temelji te edine in “prave” vere, postavljeni z nasiljem.
Pridiganje o tem, da obstaja le ena in edina prava vera ali edini pravi bog, je podobno Hitlerju, ki je prav tako svoja nasilna dejanja utemeljeval na edini in pravi arijski rasi.
V enem primeru se gre za vero ali boga, v drugem primeru pa za raso, ki bi naj bila edina prava od boga…V obeh primerih je vzrok verski fanatizem in egoizem.
Zato sta papež, kot Hitler le satanova realizacija, ki mu je pomembna le moč, ustrahovanje in nadzor čim širše množice.
In človek bo svoboden in razsvetljen, ko bo spoznal sebe in se osvobodil izpod nadzora samega zla.

Kot sem že neštetokrat napisal, je bog le sredstvo za manipulacijo, ustrahovanje in nadzor nad množico. In ta tvoj primer to lepo dokazuje.[/quote]
Bog je lahko sredstvo za manipulacijo, ampak težava je v tem, ker si veliko ljudi večino napačno tolmači (beri, pojma nimajo, za kaj se gre tam). Bog oziroma to, kar bi naj Jezus učil, nima slabega namena, prav tako ni njegov namen manipulirati. Ljudje smo preprosto preneumni in sami dovolimo, da se z nami manipulira.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Edina ovira za človeka da ne spozna Boga je dvoličnost. Kdor ni iskren v življenju, kdor igra dvojno igro, tisti laže sam sebi. Ustavljena mu je pot do Svetega Duha, ki nam sam govori v srcu.
Bog ni naša predstava, ampak je oseba. In ima svojo voljo in nam jo lahko konkretno pokaže.
Sama sem fascionirana nad njim.

V začetku septembra je moja mama doživela začetek kapi, ohromljenost po desni strani, srčni zgorni pritisk 240 mmHg. Na urgenci bi padla po tleh, če je jaz ne bi podpirala. Njeno življenje je bilo na nitki.

Meni Bog govori konkretnopo božji besedi: Estera grška 4,7-10.
Jezus je videl celotno situacijo: Kraljica je pred njim omedlela, od slabosti ji je barva zginila z obraza in naslonila se je na glavo svoje družabnice, ki je stopala pred njo.
Kralj je zaskrbljeno skočil s svojega prestola in držal Estero za roke, dokler si ni opomogla. Nato jo je tolažil: Ne boj se. Ne boš umrla.

Nato v drugi BB: Prg4,10-13 Pomnožila se ti bodo leta življenja!

Bog ji je obljubil, da ji bo podaljšal leta življenja. Kako nenavadno, stari ženski bo podaljšal leta njenega življenja, toliko mladim pa je usojeno umreti dosti prej. Tudi to mi je dal razumeti.

Vrstili so obiski na urgenci, pritisk vsak dan zelo visok. Ugotovljena zamašitev vratnih žil. Po izjavi zdravnika je nujno potreben čim hitrejši poseg – z vstavkom razširitev vratnih žil.

BB v tistem času: Razodetje3,7-13
To govori Sveti, Resnični,
on, ki ima Davidov ključ:
če odpre, ne bo nihče zaprl,
če pa zapre, ne bo nihče odprl.
Vem za tvoja dela. Glej, prd tebo sem na stežaj odprl vrata, ki jih nihče ne bo mogel zapreti. Čeprav imaš majhno moč,si vendar ohranil mojo besedo in nisi zatajil mojega imena.

Res je Bog odprl vsa vrata. Brez “vez” so se našli čudoviti, človeški zdravniki, vse je šlo po maslu, datum za poseg v zelo hitrem času, samo potrebno je bilo počakati CTA izvid, slikanje žil s kontrastom.

BB za mojo mami: Estera grška10,3-4 Kaj želiš da ti še dam? Kakšna je tvoja prošnja?
BB zame. 1. Korinčanom13, 1-13
Kakšna je ljubezen? Izkazuj svoji mami popolno ljubezen.
Obšel me je tesnoben občutek. Občutek smrti. Moja mama odhaja. Nisem najbolj verjela božji obljubi po BB. Bog je vedel o mojem strahu. Spregovoril mi je a srce: Zakaj se bojiš smrti?

Po BB mi je spregovoril: Daniel 3,31-33
Zdi se mi prav, da sporočim o znamenjih in čudežih, ki jih je Bog Najvišji storil pri meni:

Realnost pa je bila malo drugačna. CTA izvid je pokazal, da ima mami zožitev žile tudi v glavi, ne samo v vratu in da je poseg zelo rizičen in so ga pravzaprav odpovedali.
Zdravniki so naredili po svojih človeških močeh.

Bil je 13. oktober – obletnica sončnega čudeža v Fatimi. Družinski prijatelj – duhovnik nam je dejal, da bo na ta dan Marija vsem delila svoje darove. Prišel je k moji mami, jo spovedal, obhajal, mazilil in molil zanjo s poaganjem rok.

Ponoči so mami prvič v življenju zelo bolele vratne žile, zjutraj ni bilo več duha ne sluha o zvišanem pritisku, kar traja še danes. Čez noč se ji je stanje stabilizioralo. Če je bil prej njen zgornji pritisk od 170 – 240 mm Hg, je bil od tistega dneva dalje kot bi odrezal od 135 -150 mmHg. 2x 170mm Hg.
Kar ni bilo možno narediti po prizadevanju zdravnikov, je naredil v ternutku sam Bog. Naprej je povedal, kaj bo naredil.

BB po čudežu:Psalm 121
Bog je Izraelov varuh
Svoje oči vzdigujem h goram:
od kod bo prišla moja pomoč?
Moja pomoč je od Gospoda,
ki je naredil nebo in zemljo.

Najne da, da bi tvoja noga omahovala,
tvoj varuh naj ne dremlje,
Glej, ne dremlje, ne spi,
Izraelov varuh.

Nekaj česar ne razumem pri takšnih čudežnih ozdravitvah:
če so molitve in blagoslovi res tako uspešni pri zdravljenju-zakaj potem tega ne učijo na medicinski fakulteti? Zakaj takrat ko pride nekdo v bolnišnico v kritičnem stanju zdravniki vzamejo v roke zdravila in kirurško orodje, ne pa Biblije in posvečene vode?

Fredi, ti še marsikaj ne razumeš

asunshine, torej ti verjameš, da je bog tvoji mami razširil žile v glavi, ker se zdravniki niso za to odločili? Možno pa je, da so zdravniki le napačno sklepali, da ima mama zoožane žile tudi v glavi, ker se pač stanje po operaciji vratnih žil še ni takoj popravilo. Ampak tudi zdravniki še ne vedo vsega, še veliko tega ne vejo, zato včasih pač ugibajo. Človeško telo je veliko bolj nepredvidljivo kar deluje pri enem, ni nujno da bo tudi pri drugem na enak način. Saj ne rečem, da človeku ne pomaga do ozdravitve tudi lastna volja in vera, takrat se verjetno tudi telo začne drugače odzivat. In če že kaj, potem je tvojo mamo rešila kombinacija uspešne operacije in dovolj močna volja ali pa celo kakšno naključje, ki so ga zdravniki spregledali. Mogoče je povečan pretok krvi skozi vratne žile povzročil tudi povečanje pretoka skozi žile v glavi in če je to delo Boga, potem lahko tako tudi verjameš. Ljudje marsičesa ne poznamo in takrat, ko se zgodi nekaj, kar smo si zelo želele in si tega ne znamo razložiti s pomočjo našega uma, radi verjamemo, da se je zgodil “čudež” s pomočjo nekje od zgoraj. Jaz ne verjamem, da kdorkoli tako “fizično” posega vmes.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če nečemu rečeš čudež ali bog, še to ni znak razumevanja. V bistvu je to le izraz našega nerazumevanja.

En zanimiv članek…srčni kirurg je rekel, da si bolno srce lahko čudežno opomore….zanimivo.

http://vizita.si/clanek/novice/cudezna-ozdravitev-deklice.html

Včasih so bili tudi strele in meteoriti ponoči čudeži, danes pa vemo, da niso. 🙂

Marko, saj ne trdim, da je čudež v verskem smislu. Samo vprašati se je potrebno, kako to, da se je njeno srce aktiviralo samo od sebe. Če bo to znal pojasniti kak srčni kirurg, potem ne bo dileme. Mogoče se ti zdi, da sem pristranska in da zagovarjam “čudeže v verskem smislu”, ampak ne gre za to. Preden si ustvarim mnenje, želim pridobiti čim več informacij in poskušam ostati objektivna.

Ne, nič se mi ne zdi. Meni je vseeno kdo kaj zagovarja, le povem svoje mnenje. Tudi, če noben kirurg tega ne bo znal tega pojasnit, to še ne pomeni, da gre za čudež. To želim povedat. Mogoče bodo takšni “čudeži” čez 10 let povsem preprosto razložljivi, morda pa tudi nekoč spoznamo, da so vmes čudeži. :))
Namreč, ne vem, če je preveč dobro verjeti, da nas nekaj “tam zgoraj” čuva, ker bi potem lahko postali preveč brezbrižni, neodgovorni do sebe in drugih.

Obratno je tudi možno. Namreč, da bi postali bolj odgovorni do drugih, ko bi spoznali da smo nemočni proti tistemu “tam zgoraj”.

Absolutno še vedno drži – sam si pomagaj in Bog ti bo pomagal. :))

Sem že zgoraj omenila, da me moti hinavščina, in sicer ljudje, ki ne verujejo, “praznujejo” Miklavža. Pa tudi okoli velike noči se najde precej “vernikov”, ki radi jedo potico, šunko, pirhe in ostale dobrote. 🙂

Obratno je tudi možno. Namreč, da bi postali bolj odgovorni do drugih, ko bi spoznali da smo nemočni proti tistemu “tam zgoraj”.[/quote]
Hja, to je res. Dokler ljudje ne verjamejo, da Bog dela samo dobro. 😉

Obratno je tudi možno. Namreč, da bi postali bolj odgovorni do drugih, ko bi spoznali da smo nemočni proti tistemu “tam zgoraj”.[/quote]

Konec abecede, vzel/a si mi besede s tipkovnice. Mnogo ljudi je brezbrižnih, neodgovornih do drugih ravno zato, ker mislijo, da “tam zgoraj” ni nikogar.

Hja, to je res. Dokler ljudje ne verjamejo, da Bog dela samo dobro. ;)[/quote]

Boga grdorečeno “boli K” kaj mi mislimo da je dobro ali slabo. Ker se še med sabo ne znamo zmenit kaj je kaj.

Boga grdorečeno “boli K” kaj mi mislimo da je dobro ali slabo. Ker se še med sabo ne znamo zmenit kaj je kaj.[/quote]

Zelo grdorečeno, a še kako resnično. :)) Misliš, da bi mi znali izbrati pravega predsednika vlade? Izven trenutno najbolj izpostavljenih politikov, ki so pretendenti za to mesto?

Mene pa zanima, kako se musliman in katolik med sabo zmenita, kdo ima prav. Se stepeta?

Jaz se komot pogovarjam z drugim ateistom, ne glede na to, iz katere kulture prihaja. Kako se pa verniki pogovarjate med sabo, če pa vsak misli, da je njegova religija edina prava?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Boga grdorečeno “boli K” kaj mi mislimo da je dobro ali slabo. Ker se še med sabo ne znamo zmenit kaj je kaj.[/quote]
Če je Bog, potem mu sigurno ni vseeno, kaj si mislimo. Ker, če bi mu bilo vseeno, kaj je potem smisel Njega? Če bi mu bilo vseeno, potem ne bi enim pomagal s čudeži, drugim pa ne. :))

Ne vem zakaj bi sploh rabili precednika vlade?

Mi rabimo ene par neodvisnih ljudi, da pregleda to sranje od zakonov, ki so ga nakvačkal v 20tih letih.

Samo se bojim, da EU noče tega.

Recimo temu, da ima čuden smisel za humor :)))

Čakaj, čakaj, večina verskih praznikov dokazano izvira iz poganstva, kot tudi nekatere svetopisemske legende. A to pa potem ni hinavščina?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close